Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Nissan proizveo milioniti Juke u Sunderland fabrici

 

182124-nissan juke.jpg

 

Osam godina nakon promocije modela Juke, Nissan je sada u svojoj fabrici u britanskom Sunderlandu proizveo jubilarni milioniti primerak ovog manjeg crossovera. U pitanju je inače primerak sa Tekna opremom i u ''Vivid Blue'' boji. U Sunderlandu se u proseku na svakih 105 sekundi proizvede jedan Juke, a samo u Evropi je prošle godine prodato 95.000 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Juke se više neće prodavati u SAD-u

 

177353-nissan juke 111.jpg

 

Japanski Nissan je odlučio da povuče svoj popularni krosover Juke sa američkog tržišta. Iako je jedan od najprodavanijih SUV u svojoj klasi u Evropi, Juke nikad nije privukao isto interesovanje kod Amerikanaca. Krosover karakterističnog dizajna je u prvoj godini kada se pojavio u SAD 2010. prodat u 35.000 primeraka, prodaja je porasla na 38.000 jedinica godišnje 2013. i 2014, ali nakon toga je usledio pad, pa je 2017. kupljeno manje od 10.000 Jukea. Prošlog meseca Nissan je prodao samo 41 Juke u SAD, za razliku od skoro 900 u istom mesecu prošle godine, a više od 2.500 u junu 2015.

U međuvremenu, mnogo popularniji u SAD je postao drugi Nissanov krosover Kicks, značajno konzervativnijeg dizajna. Nissan je pre samo dve nedelje napravio jubilarni milioniti Juke, u svom pogonu u Sanderlendu. Prošle godine ovaj krosover je prodat u 95.000 jedinica u Evropi, što je skoro tri puta više od najboljeg rezultata iz SAD, a deset puta više od prošlogodišnjeg rezultata.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke tokom leta 2019. godine

 

187028-nissan juke 2.jpg

 

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali polako se približava vreme za njegovu novu generaciju. Ovaj Nissanov crossover će po pisanju britanskih medija dobiti naslednika tokom leta sledeće godine, a po njihovim informacijama automobil će pretrpeti prilične izmene.

Pre svega, novi Juke će se bazirati na CMF-B platformi iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Takođe treba pomenuti i smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju. Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi imati 1.0 litarski trocilindrični benzinac i 1.6 litarski četvorocilindrični turbo benzinac (sa oko 190 konja), a verovatno i 1.5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija. Takođe, pominje se i hibridna verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li će ovako izgledati novi Nissan Juke?

 

Nissan Juke 2019.jpg

 

Nedavno se pojavila informacija da će premijera druge generacije Nisanovog crossovera Juke biti održana tokom 2019. godine, a u međuvremenu je objavljen još jedan nezvanični render koji pokazuje njegov eventualni izgled. Neke vesti iz britanskih medija kažu da će aktuelni Juke dobiti naslednika tokom leta sledeće godine, a po njihovim informacijama automobil će pretrpeti prilične izmene. Pre svega, novi Juke će se bazirati na CMF-B platformi iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Takođe treba pomenuti i smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju.

Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi imati 1.0 litarski trocilindrični benzinac i 1.6 litarski četvorocilindrični turbo benzinac (sa oko 190 konja), a verovatno i 1.5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija. Takođe, pominje se i hibridna verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke stiže još tokom ove godine

 

187028-nissan juke 2.jpg

 

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali polako se približava vreme za njegovu novu generaciju. Ovaj Nissanov crossover će po poslednim informacijama iz samog Nissana dobiti naslednika još tokom ove godine, a kako stvari sada stoje automobil će pretrpeti prilične izmene.

 

Pre svega, novi Juke će se bazirati na CMF-B platformi iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Takođe treba pomenuti i smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju. Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi imati 1.0 litarski trocilindrični benzinac i 1.6 litarski četvorocilindrični turbo benzinac (sa oko 190 konja), a verovatno i 1.5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg, u gami će se naći i pogon na sva četiri točka kod skupljih verzija. Takođe, pominje se i elektrifikovana verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Nissan Juke

 

191141-nissan juke 32.jpg

 

Najprodavaniji Nissanov krosover Juke uskoro stiže na tržište u formi druge generacije, a ovo su snimci kamufliranog prototipa. Juke Mk2 dizajniran je u studiju u Londonu i biće predstavljen krajem godine, a prodaja kreće početkom 2020. godine. Taj automobil će zameniti Juke koji je, uz manje kozmetičke promene, u prodaji još od 2010. godine. Špijunski snimci nagoveštavaju da je dizajn napredovao, ali da će model ostati prepoznatljiv. Uvodi se prednja V maska sa modela Micra, a zadnji kraj ima oblik sa naglašenijim uglovima.

 

191142-nissan juke 322.jpg

 

Šef dizajna u Nissanu Alfonso Albaisa izjavio je da novi Juke uopšte neće izgledati kao stari, neće nalikovati na Nissanove koncepte, niti na model Leaf, već će imati jedinstveni dizajnerski stil.

Originalni Juke imao je premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2010. godine i dao je veliki doprinos popularizaciji supermini SUV modela. Prodaja automoibla ove klase povećana je deset puta u Evropi od 2010. do 2016. godine, a očekuje se da će do 2022. godine biti udvostručena u odnosu na rezultat iz 2016. godine, kada ih je prodato 1.13 miliona. Godišnja prodaja Nissana Juke premašila je u Evropi granicu od 100.000 četiri puta, a smatra se da je dizajn modela koji se proizvodi u Sanderlendu bio glavni faktor. Novi Juke će se proizvoditi na produženoj CMF platformi alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, koju koristi model Renault Clio. Očekuje se da će iz ponude biti izbačeni atmosferski benzinski motori i da će biti ponuđeni jednolitarski i 1.3 litarski turbo agregati iz modela Qashqai.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke početkom sledeće godine

 

nissan_juke 1.jpg

 

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali nakon skoro jedne decenije vreme je za naslednika. Ovaj Nissanov crossover će po poslednim informacijama dobiti naslednika početkom 2020. godine, a kako stvari sada stoje automobil će pretrpeti prilične izmene.

 

nissan_juke 11.jpg

 

Pre svega, novi Juke će uz moderniji dizajn dobiti CMF-B platformu iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Imaće i nešto veći prtljažnik, čija zapremina će umesto sadašnjih 354 iznositi oko 380 litara. Takođe treba pomenuti i veći ekran osetljiv na dodir, smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, Nissanov ProPilot sistem poluautonomne vožnje, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju.

Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi između ostalog imati i 1.0 i 1.3 litarske benzince, a verovatno i 1.5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija. Takođe, pominje se i plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom 1.6 litarskog benzinca, elektromotora i baterija od 9.8 kWh. Hibridni Juke će moći da se kreće i samo na struju, do 32 km. Neki izvori napominjuu i da je moguće da se pojavi i potpuno električna verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji, gde je do sada proizvedeno više od milion primeraka sadašnje generacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

testautomobila.jpg TestAutomobila video: Polovni 2010. Nissan Juke 1.6 16v automatik

 

Na testu prva generacija malog polu-terenca Japanskog Nissan-a, model Juke sa benzincem 1.6 16v snage 117 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke najavljen za 3. septembar

 

nissan juke 2020.jpg

 

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali nakon skoro jedne decenije vreme je za naslednika. Danas je i zvanično potvrđeno da će nova generacija ovog Nissanovog crossovera premijeru imati 3. septembra, a kao najava služi i jedna zatamnjena ''teaser'' slika. U najavi se kaže i da će njegova prodaja na evropskom tržištu startovati početkom sledeće godine.

 

Kako stvari sada stoje automobil će pretrpeti prilične izmene. Pre svega, novi Juke će uz moderniji dizajn dobiti CMF-B platformu iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Imaće i nešto veći prtljažnik, čija zapremina će umesto sadašnjih 354 iznositi oko 380 litara. Takođe treba pomenuti i veći ekran osetljiv na dodir, smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, Nissanov ProPILOT sistem poluautonomne vožnje, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju.

 

Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki X, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi između ostalog imati i 1.0 i 1.3 litarske benzince, a verovatno i 1.5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija. Takođe, nezvanično pominje se i plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom 1.6 litarskog benzinca, elektromotora i baterija od 9.8 kWh. Hibridni Juke će moći da se kreće i samo na struju, do 32 km. Neki izvori napominjuu i da je moguće da se pojavi i potpuno električna verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji, gde je do sada proizvedeno više od milion primeraka sadašnje generacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke na novoj slici

 

nissan juke novi 001.jpg

 

Nissan je objavio još jednu ''teaser'' sliku kojom najavljue novu generaciju svog manjeg crossovera Juke. Premijera je zakazana za 3. septembar, a više o novom Nissanu Juke možete pročitati u prethodnim postovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke: još jedna najavna slika

 

nissan juke 001.jpg

 

Objavljena je još jedna zatamnjena ''teaser'' slika kao najava za novu generaciju Nissanovog crossovera Juke. Još ranije je saopšteno da će zvanična premijera biti održana 3. septembra, a do tada više o novom Nissanu Juke možete pročitati u prethodnim postovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke na novim slikama

 

195446-nissan juke 04.jpg

 

Objavljen je novi set slika kojima se najavljue nova generacija Nissanovog manjeg crossovera Juke.

 

nissan juke 03.jpg

 

Premijera je zakazana za 3. septembar, a više o novom Nissanu Juke možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo.

 

nissan juke 02.jpg nissan juke 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedna najava za novi Nissan Juke

 

Objavljen je novi ''teaser'' video kojim se najavljuje nova generacija Nissanovog manjeg crossovera Juke. Premijera je zakazana za 3. septembar, a više o novom Nissanu Juke možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke zvanično

 

nissan juke 00011.jpg

 

Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali nakon skoro jedne decenije došlo je vreme za potpuno novu generaciju.

 

nissan juke 00010.jpg

 

Ta nova generacija ovog Nissanovog crossovera je premijera imala danas, dok se isporuke prvim kupcima u Evropi očekuju u novembru (po ceni od oko 18.000 evra u Nemačkoj za osnovnu verziju).

 

nissan juke 0009.jpg

 

Očekivano, automobil je pretrpeo prilične izmene. Pre svega, novi Juke je uz moderniji dizajn dobio CMF-B platformu iz Renault-Nissan alijanse.

 

nissan juke 0008.jpg

 

Ovo u praksi znači da je novi Juke dugačak 4210 mm, širok 1595 mm i visok 1800 mm, što ga čini 85 mm dužim i 170 mm širim od prethodnika, ali i 30 mm nižim.

 

nissan juke 0007.jpg nissan juke 0006.jpg

 

Takođe, međuosovinsko rastojanje je produženo za 105 mm pa automobil odlikuje prostraniji enterijer, sa više mesta za noge putnika pozadi (+58 mm za kolena). Ima i veći prtljažnik, čija zapremina umesto dosadašnjih 354 iznosi 422 litra, dok su točkovi do 19 inča.

 

nissan juke 0005.jpg

 

Bez obzira na sve navedeno, novi Juke je za 23 kg lakši od sada već starog modela.

 

nissan juke 0004.jpg

 

Takođe treba pomenuti i kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, NissanConnect infotainment sistem sa 8.0-inčnim ekranom osetljivim na dodir, smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, Nissanov ProPILOT sistem poluautonomne vožnje, Bose sound sistem sa 8 zvučnika, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju.

 

195777-nissan juke 0003.jpg

 

Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki X, Fiatu 500X, Seat Aroni, Volkswagenu T-Cross i Peugeotu 2008 će u ponudi na početku imati samo 1.0 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 117KS (u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim i 7-stepenim automatskim menjačem). Kasnije se može očekivati i 1.5 litarski benzinski motor, kao i sportska Nismo verzija, dok dizelaša po sadašnjim najavama neće biti u gami.

 

nissan juke 0002.jpg

 

Takođe, nezvanično se pominje i moguća plug-in hybrid varijanta, ali o tome detalji za sada nisu poznati.

 

nissan juke 0001.jpg

 

Proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji gde je do sada proizvedeno više od milion primeraka dosadašnje generacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress video: Novi Nissan Juke

 

Nissan Juke su ljudi ili mnogo voleli, ili mrzeli u vreme kad se pojavio zbog njegovog specifičnog dizajna. Ali, to mu nije smetalo da se proda u preko milion komada za proteklih 9 godina...

Sada je Nissan napravio drugu generaciju svog bestselera:

 

 

 

autogefuhl.jpg Autogefuhl video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

whatcar.jpg WhatCar? video: Test 2020. Nissan Juke

 

Juke je do sada Nissan prodao u preko milion komada od 2010. godine kad se pojavio, ali to su bila druga vremena kada je konkurencija bukvalno bila 10 puta manja - tada je Juke imao dva rivala, dok danas ima preko 25 različitih malih SUV/crossover auta u ponudi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress video: Test 2020. Nissan Juke

 

Juke je veoma, veoma važan model za Nissan kad su finansije u pitanju. Zato nije čudo što su se ozbiljno potrudili da ga naprave kvalitetnijim, prostranijim, modernijim nego ikada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela proizvodnja novog Nissana Juke

 

196985-nissan juke 002.jpg

 

Nakon više od 100 miliona evra investicija, Nissan je u fabrici u britanskom Sunderlandu i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom nove generacije crossovera Juke. Prodaja na evropskom tržištu startuje krajem novembra, a kako se procenjuje oko 70 odsto proizvodnje iz fabrike Sunderland će završiti na EU tržištu.

 

196986-nissan juke 001.jpg

 

Da se podsetimo, Juke je uz moderniji dizajn dobio CMF-B platformu iz Renault-Nissan alijanse. Ovo u praksi znači da je novi Juke dugačak 4210 mm, širok 1595 mm i visok 1800 mm, što ga čini 85 mm dužim i 170 mm širim od prethodnika, ali i 30 mm nižim. Takođe, međuosovinsko rastojanje je produženo za 105 mm pa automobil odlikuje prostraniji enterijer, sa više mesta za noge putnika pozadi (+58 mm za kolena). Ima i veći prtljažnik, čija zapremina umesto ranijih 354 iznosi 422 litra, dok su točkovi do 19 inča. Bez obzira na sve navedeno, novi Juke je za 23 kg laksši od starog modela.

 

Treba pomenuti i kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, NissanConnect infotainment sistem sa 8.0-inčnim ekranom osetljivim na dodir, smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, Nissanov ProPILOT sistem poluautonomne vožnje, Bose sound sistem sa 8 zvučnika, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju. Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki X, Fiatu 500X, Seat Aroni, Volkswagenu T-Cross i Peugeotu 2008 će u ponudi na početku imati samo 1.0 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 117KS (u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim i 7-stepenim automatskim menjačem).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Nissan Juke

 

Auto koji je zbog svog dizajna uvek bio ili onaj kojeg vole ili mrze, tj. niko nije bio neutralan. Ipak, izgleda da je bilo više onih kojima se dopao njegov nestandardan dizajn jer je prodat do sada u preko milion komada...i, samim tim ni Nissan nije morao da menja osnovni pravac. Zato i nova generacija zadržava velika okrugla svetla i sada veoma tanka dnevna svetla iznad njih. Naravno, LED je standard:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Proba novi Nissan Juke

 

Nissan Juke predstavljen je pre desetak godina kada je imao samo dva konkurenta, a danas ih je čak 20. U okolini Barselone isprobali smo novu generaciju Juke-a i proverili sa čim će napasti konkurenciju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pitstop.jpg Pit-Stop video: Test 2020. Nissan Juke

 

Veći i malo širi nego pre, od čega najveću koristi imaju putnici pozadi, ali i gepek je porastao. Uz sve to, Juke je sada moderniji počev od LED svetala, do detalja i opreme u kabini:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Novi Nissan Juke

 

Ozbiljniji, generalno dosta bolji auto od starog, iako se starom mora priznati da je postavio novi segment u Evropi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg Carbuyer video: Test 2020. Nissan Juke

 

Kad se pojavio, Juke je bio unikatan. Toliko je dobro išao da je Nissan držao tu prvu generaciju u proizvodnji 10 godina. Danas ima konkurenciju od 20-tak modela, pa je posao drugoj generaciji Juke mnogo teži, ali se i Nissan mnogo više potrudio, naročito unutra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Test 2020. Nissan Juke

 

Ove nedelje Jura je testirao novi Nissan Juke. Auto je zabavan, razigran kao i pre, ali stiže sa samo jednim motorom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Juke u Beogradu

 

200985-nissan juke 02.jpg

 

U ambijentu lepog restorana Enso u Beogradu, predstavljen je najnoviji „Nissan Juke“, automobil koji je već odavno ušao u srca mnogih ljubitelja lepih i kvalitetnih stvari na četiri točka. Najnoviji Nissan Juke pleni kao i od prvog dana svojim prepoznatljivim dizajnom. Dorađen je prvenstveno u skladu sa zahtevima bezbednosti i funkcionalnosti, a nešto što je reklo bi se iznenadilo prisutne odnosi se na cene, od kojih ona početna sa opremom ''Visia'' iznosi 17.100 evra.

 

200982-nissan juke 01.jpg

 

Nissan je kao što znate veliki sponzor fudbalske Lige šampiona, a po onome što je vidjeno na prezentaciji Juke će biti šampion i u mnogim drugim segmentima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...