Jump to content
FAS Goran
neshaoct

James May otkrio kako je dobio otkaz u ''Autocar''-u

Recommended Posts

194616-james may.jpg

 

James May se već dugo bavi automobiliskim novinarstvom, a na početku svoje karijere je dobio otkaz u ''Autocar''-u, jednom od glavnih britanskih časopisa o automobilskoj industriji. Priča o njegovom otkazu je dugo bila tema brojnih glasina među ljudima u industriji, ali ovo je prvi put da je May progovorio o tome kako je dobio otkaz na mestu urednika Autocara 1992. godine, prenosi Index.hr.

 

Tajna poruka

May je bio na čelu uređivanja godišnjaka ''Road Test Year Book'' u kome je detaljno na jednom mestu bio opisan pregled 100 automobila testiranih te godine. May je morao da smanji opis svakog automobila na 150 reči kako bi u svaku reportažu stala četiri automobila. To je bio dosadan zadatak koji je trajao mesecima, pa je May odlučio da ubaci tajnu poruku kako bi stvari učinio zanimljivijim. Svaki članak je započinjao velikim početnim slovom, a May ih je uređivao posebnim redosledom kako bi sva velika početna slova na kraju ispisala njegovu poruku. Poruka je glasila: ''Znači, mislite da je ovo stvarno dobro? Pokušajte vi raditi ovo mučenje!''

 

Otkaz nakon dojave čitalaca

Šefovi časopisa na početku nisu bili ni svesni Mayeve poruke, te su je shvatili tek nakon poziva čitalaca koji su zvali misleći da je reč o nagradnoj igri. Ispostavilo se da nisu razumeli njegov humor pa je May dobio otkaz kada su saznali za poruku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...