Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Citroen planira čak tri limuzine

Recommended Posts

175308-citroen c.jpg

 

Prema najnovijim informacijama, Citroen planira da lansira čak tri nova limuzinska modela u naredne dve godine. Prvi od ovih noviteta će biti novi C6 čiji dolazak na tržište se navodno može očekivati već tokom sledeće godine. Kako prenosi portal Autonet, ova vest dolazi od britanskog Autocara, koji se poziva na Citroenovog direktora marketinga Arnauda Bellonia. Belloni je nagovestio i da ti noviteti dizajnom neće slediti ''utvrđene konvencije.'' Drugim rečima, od Citroena možemo očekivati odvažni odmak od ostatka automobilske scene u ovom segmentu kao i visoki nivo originalnosti.

 

Iako limuzine gube na popularnosti u poslednjih nekoliko godina, Citroen veruje da za njih još uvek ima mesta na tržištu. Posebno ako im se pristupni na nešto drugačiji način. Belloni kaže da će svi modeli ovog proizvođača ubuduće biti dostupni sa električnim ili plug-in hibridnim pogonskim sklopom i da će oni zajedno s novim platformama omogućiti razne inovacije u segmentu, uključujući i one dizajnerske. O novom C6 već neko vreme slušamo razne glasine, a zvanična premijera će se navodno održati sledeće godina na auto salonu u Parizu. Veliki uticaj na konačni izgled toga automobila će imati konceptni CXperience iz 2016. Druga dva noviteta će slediti 2021. i prvenstveno će biti namenjena kineskom tržištu. Nikakve dodatne informacije o njima nisu dostupne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam velika očekivanja od njih!

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi veliki Citroen za 2021. godinu

 

203536-citroen sedan 2021.jpg

 

Iz Citroena su još ranije stizale vesti da će na tržište lansirati novi veliki model, dok najnovije informacije kažu da bi to trebalo da se desi u drugoj polovini sledeće godine. Očekuje nas automobil čiji spoljašnji izgled će velikim delom biti inspirisan Cxperience conceptom (predstavljen 2016. na sajmu u Parizu), uz moderno dizajniranu i prostranu unutrašnjost koja će putnicima nuditi vrhunsku udobnost (ovde treba pomenuti da će automobil dobiti i Progressive Hydraulic Cushion oslanjanje). Naravno, podrazumevaju se veliki ekran osetljiv na dodir, kao i brojni bezbednosni i sistemi asistencije vozaču.

 

Pomenuti Cxperience concept je dugačak 485 cm i ima međuosovinsko rastojanje od 300 cm. Novi veliki Citroen će biti globalni model, ali u francuskoj kompaniji sa njim prvenstveno ciljaju na kineske kupce budući na značaj tog tržišta za francusku marku. U svakom slučaju, automobil će dobiti i premium cenu, budući da se radi o modelu koji će konkurisati sličnim modelima Audija i BMW-a. Za ovaj model će biti upotrebljena EMP2 platforma (koji koriste i Peugeot 508 i DS 9), a pored konvencionalnih verzija sa SUS motorima u gami će se naći i plug-in hybrid verzija (imaće mogućnost vožnje u elektro modu od oko 60 km).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citroen najavio novi model za 12. april

 

212432-citroen c5.jpg

 

Iz Citroena je stiglo saopštenje da će 12. aprila održati premijeru svog novog modela. To će biti veliki, ali nekonvencionalni sedan čije zvanično ime još nije poznato, ali bi navodno mogao da ponese oznaku C5 ili C6. Jedno od najvažnijih tržišta za novi model će biti kinesko, gde će se i proizvoditi.

 

Kako pišu pojedini mediji, to će biti Citroenov jedinstveni ulazak u višu klasu koji će se takmičiti sa limuzinama, karavanima i SUV-ovima u jednom potezu, zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj silueti. Trenutno poznat po internoj oznaci E43, automobil će postati drugi Citroen kome će se dati novi život u nekonvencionalnom obliku. Iako Citroen ima istoriju velikih limuzina, njihova propast može se pripisati povećanju popularnosti SUV-ova, pa bi uzimanje inspiracije odatle moglo da povrati šanse za brend u višem segmentu. Prošle godine, novoimenovani direktor proizvoda i strategije kompanije Citroen Laurence Hansen rekao je Auto Expressu da će se novi vodeći model ''veoma razlikovati'' od trenutne premium konkurencije.

 

''Biće veoma različit. Veoma udoban. To je sjajan automobil'', rekao je Hansen. Špijunske slike otkrivaju da će novi model i duhovni naslednik ikona kao što su DS, CX, XM i prethodni C6, imati nekonvencionalan izgled. Biće elegantan poput sedana od nosa do C stubova, dok se krov sužava prema zadnjim vratima automobila. Međutim, ceo automobil imaće povišeni izgled poput SUV-a, sa velikim točkovima i robusnim oblogama karoserije, slično novom C4. Kada je Citroen potvrdio svoje namere da napravi novi veliki model, otkrio je da će biti inspirisan konceptom Cxperience sa sajma u Parizu 2016. godine. Novi model će koristiti platformu EMP2, koju već koriste SUV C5 Aircross i drugi modeli unutar grupacije Stellantis, kao što su SUV vozila Opel/Vauxhall Grandland X i Peugeot 508.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...