Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Goodwood 2019. / 2020. / 2021. / 2022. / 2023.

Recommended Posts

Snaga i stil: očaravajući Alfa Romeo i Jeep na festivalu brzine  Goodwood 2019. godine

 

  • Ljubitelji ova dva premium brenda će na Goodwood stazi imati priliku da se dive snazi, stilu i tehnologiji Alfa Romeo modela i Jeep® terenaca.
  • Jeep Grand Cherokee Trackhawk i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio u „Alfa Romeo Racing“ izdanju: sa zbirnih 1230 KS na trci uzbrdo (Run Up the Hill).
  • Bolid Formula 1 tima Alfa Romeo Racing će takođe dočarati vrhunske performanse, a voziće ga Antonio Đovinaci (Antonio Giovinazzi) u subotu i u nedelju.
  • Posebno predstavljanje Alfa Romeo Tonale koncepta i Jeep Renegade Plug-in hibrida: električna tehnologija u službi svakodnevnog uživanja u vožnji i terenske avanture. 
  • Nismo zaboravili ni uzbudljivi, legendarni Quadrifoglio i priliku da se testiraju terenske sposobnosti Jeep game na posebnom poligonu. 
  • Impresivne opcije za personalizaciju na štandu brenda Jeep gde se nalaze posebno izdanje modela Compass Night Eagle i Wrangler 1941 koje je dizajnirao Mopar.

 

Alfa-Romeo_Quadrifoglio.jpg

 

Festival brzine Goodwood je najveći događaj na svetu koji slavi moto-sport i auto-moto kulturu, i on ne bi bio potpun kada tu ne bi bili brendovi Alfa Romeo i Jeep sa vrhuncem svoje ponude, ne samo po pitanju čistih performansi već i po pitanju inovacija i terenskih sposobnosti. Celokupan pregled, u jedinstvenom i ekskluzivnom okruženju imanja Goodwood House i tokom trke uzbrdo, gde će Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najmoćniji Jeep terenas svih vremena, i Giulia Quadrifoglio u posebnom Alfa Romeo Racing izdanju, najmoćniji Alfa Romeo ikada napravljen koji može da se vozi po javnim putevima, imati priliku da pokažu svu svoju snagu. 

 

Quadrifoglio: legendarni znak koji označava performanse
Program, koji uključuje dva premium brenda kojima je zajedničko to što konstantno teže ka izvrsnosti je veoma bogat, sa velikim brojem najreprezentativnijih modela. Po pitanju brzine, najbolje što auto-moto sport ima da ponudi predstavljeno je u izloženom F1 bolidu, jednosedu koji koristi Alfa Romeo Racing F1 tim. Antonio Đovinaci, italijanski vozač koji je nedavno dobio Lorenzo Bandini trofej, će takođe biti tu i pokazaće svoje vozačko umeće za volanom bolida C32. Posebni modeli iz Alfa Romeo Racing serije učestvovaće na paradi u okviru Festivala brzine.

Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio u posebnim Alfa Romeo Racing izdanjima naglašavaju učešće Alfa Romeo brenda u auto-moto takmičenjima na najvišem nivou. U ovoj ograničenoj seriji, Giulia i Stelvio su dobili dodatnu injekciju snage čak i u poređenju sa 510 KS koje imaju već izvanredne Quadrifoglio verzije sa 2.9-litarskim V6 Bi-Turbo motorom, a imaju i poseban izgled spoljašnjosti po ugledu na F1 bolide koje voze Đovinaci i Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen), u kombinaciji sa ekskluzivnim tehničkim i stilskim karakteristikama poput velikodušne upotrebe ugljeničnih vlakana i ekskluzivnog Akrapovič titanijumskog auspuha. Zadivljujuća je i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, koju će posetioci moći da vide u crvenoj, Competizione boji.

 

Tonale: kako Alfa Romeo vidi kompaktne plug-in hibridne terence
Alfa Romeo je sinonim za performanse, a one su sada izražene i futurističkom stilu kroz Alfa Romeo Tonale, odgovarajući na najnovije tehnološke izazove. Ovaj novi koncept automobil je nedavno poneo prestižnu međunarodnu nagradu za automobilski dizajn - ''Car Design Award 2019'': njegov prepoznatljivi italijanski dizajn predstavlja savršeni spoj neprocenjivog nasleđa ovog brenda i predskazivanja novih trendova. Kao i kod svakog Alfa Romeo modela, pri dizajniranju svakog detalja mislilo se na vozača i na uživanje u vožnji: kod koncepta Tonale, potpuno novi, neprikosnoveni upravljački sistem takođe je postao električan. 

 

Snaga koja obara rekorde: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

 

Jeep_Grand-Cherokee.jpg

 

Kada je Jeep u pitanju, performanse se naravno odnose na sposobnost da sa lakoćom savladaju najzahtevnije staze van druma, što je karakteristika koju dele svi terenci u najviše nagrađivanoj porodici terenaca svih vremena. Štaviše, jedna od zvezda na trci uzbrdo u okviru Goodwood festivala brzine biće Grand Cherokee Trackhawk, najbrži i najmoćniji terenac ikada. Sa V8 turbo motorom zapremine 6.2 litre, koji isporučuje 710 KS i 868 Nm obrtnog momenta, Trackhawk donosi performanse koje nijedan automobil u ovoj klasi ne može da dosegne: ubrzava od 0-100 km/h za 3.7 sekundi, i razvija maksimalnu brzinu od 289 km/h, a zaustavni put od 100-0 km/h iznosi svega 37 metara zahvaljujući novom Brembo kočionom sistemu. Nije slučajnost to što je ovaj model nedavno postavio novi svetski rekord na ledu, vozeći brzinom od 280 km/h po površini Bajkalskog jezera u Rusiji.

 

''Zelena'' tehnologija u službi terenske avanture i svakodnevne vožnje: Jeep Renegade Plug-in hibrid
Nešto na šta se  inženjeri brenda Jeep konstantno fokusiraju jeste kako da poboljšaju već legendarne terenske sposobnosti uparene sa svakodnevnim uživanjem u vožnji. Jedno rešenje proističe iz prilike da se istražuju nove tehnologije kako bi se čista, tiha snaga elektromotora stavila u službu terenske vožnje. Novi Plug-in hibridni Jeep Renegade koji je izložen na štandu koristi visoki obrtni moment elektromotora i novu tehnologiju električnog pogona na sva četiri točka (eAWD). 

 

Terenske test vožnje za najnagrađivaniju porodicu terenaca svih vremena
Jeep je takođe obezbedio i poligon sa preprekama i mostom dugim 6 metara za terenske test vožnje u modelima iz unapređene Trailhawk porodice, posebno dizajniranim za 4x4 vožnju: Renegade, Compass, Grand Cherokee i, naravno, Wrangler.

 

Puni harizme na drumu i van njega
Ekskluzivni karakter svakog Jeep terenca je savršen za personalizaciju koja ide uz tehničke karakteristike i naglašava njihove performanse: posetioci štanda će moći da se dive modelima Compass Night Eagle i Wrangler 1941 koje je dizajnirao Mopar. Compass Night Eagle je tamne boje, tipične za ovu posebnu seriju, a spoljašnjost je naglašena elementima u crnoj Gloss Black boji - maska hladnjaka, okviri maglenki, halogeni prstenovi oko farova i dijamantski sečene alu-felne od 19 inča. Prepoznatljive ukrasne lajsne oko prozora i posebne značke su takođe crne. Pored ovog modela stoji novi Jeep Wrangler 1941 čiju spoljašnjost je dizajnirao Mopar, sa pogonom na sva četiri točka, i konfiguracijom koja je 100% dozvoljena na javnim putevima i žutom Hella Yella bojom. Wrangler 1941 je opremljen Jeep Performance delovima: oprema za podizanje karoserije od 2 inča, usisnik za vazduh - ''snorkel'' (opcionalno), zaštitne šine, crni štitnici pragova, crn otvor rezervoara i patosnice za sve vremenske uslove. Mopar konfiguraciju zaokružuje nalepnica ''1941'' na haubi kojom se obeležava godina nastanka modela Willy.

 

potpis.png

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Ferrari P80/C na Festivalu brzine u Goodwoodu

 

Ispod svega je 488 GT3, ali daleko od toga da je samo drugi lim preko osnove. Produženo je međuosovinsko rastojanje, spuštena je linija krova...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT Mk II na Festivalu brzine u Goodwoodu

 

ford-gt 004.jpg

 

Ford i njegov trkački partner Multimatic su iskoristili 2019. Festival brzine u Goodwoodu da prikažu novu verziju sportskog modela GT, i to Ford GT Mk II. Ford GT Mk II je isključivo trkački automobil koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 45 komada, po ceni od 1.2 miliona dolara.

 

ford-gt 003.jpg

 

Automobil je pretrpeo značajne modifikacije na eksterijeru, uključujući tu i veći prednji spliter, doterane blatobrane, veliki otvor za vazduh na krovu, novi zadnji difuzor i upadljivi zadnji spojler.

 

ford-gt 002.jpg

 

Takođe, težina je smanjena za 90 kg, a tu su i Michelin Pilot Sport GT gume, DSSV amortizeri i karbon-keramičke kočnice.

 

ford-gt 001.jpg

 

Za pogon se brine 3.5 litarski twin-turbo V6 motor sa više od 700KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

WRC vozač Luis Perez-Companc i Schumacherov Ferrari F2004 na Festivalu brzine u Goodwoodu

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...