Jump to content
Goran
ISV_01

Fiat Nuova Bravo - koliko ima 12V utičnica?

Recommended Posts

Pozdrav ekipa

Naime, merkam dobar a pristupacan frizider na 12V u U(k)radi Sam (cca 4500 RSD, 22 ili 25L) za vise namena sem obicnog letovanja ali nisam nasao dodatnu 12V uticnicu pozadi u Bravu (mozda je i nemam). Konkretno mi je oprema u autu nekako ofucana iako mi u Eper stoji trim Dynamic (premda sam nasao za Nemacko trziste odakle je uvezen da je najslicniji nekoj Active+ opremi) pa ne znam ni da li bi trebao 12V utikac imati pozadi u gepeku ili slicno ?

mislim, ako nemam da znam da porucim jos jedan multi punjac za kola ali sa 3 x 12V utikaca ( imam dobar sa 2 x 12V i oba su mi okupirana, jedan sa DVR (stalno) i drugi sa Garminom (povremeno) te sam kratak za frizider).

Dodatno, da li je neko pokusavao neki vid elegantnog grunfa za dodatnu 12V uticnicu ?

Hvala unapred

Mislim da Bravo ne postoji sa više utčnica. Jedina je upaljač..

A što bi se zajebavao i budžio instalaciju za frižider? Staviš lepo onaj običan sa patronama i em nema šta da crkne, em će da radi i kad ugasiš auto :) 

Izvedes sa tog upaljaca jos jednu uticnicu negde gde je tebi zgodno. Da li negde na centralnoj konzoli kod rucne kocnice ili sa strane. Na marei sam sebi izveo skroz do gepeka jos jednu uticnicu, samo pratis snop kablova. 
Evo ovde je @Milutinac menjao upaljac sa usb punjacem

Slicno mozes dodati i ti novi upaljac, uzmes iskrimpujes samo nove konektore i stavis jos 2 kabla, ili koristis one vampir kleme. Mozes cak tu uticnicu sakriti negde ispred suvozaca kod kasete. Opcije su brojne :) 

On 7/3/2019 at 9:51 AM, shomispc said:
Mislim da Bravo ne postoji sa više utčnica. Jedina je upaljač..
A što bi se zajebavao i budžio instalaciju za frižider? Staviš lepo onaj običan sa patronama i em nema šta da crkne, em će da radi i kad ugasiš auto  

Tako sam i mislio, nego da proverim jer se ne secam sa sam video :( Netju budzim ista,oko rucne ne bi izgledalo lepo a kod zasnje klupe i gepek jok. Gepek pogotovu ne, nisam vican elektro-budzenju pa cu pre zeznem nego uradim, a da kupusam i enterijer zbog par zica necem bas.

Nista, pasce sa Alija sa 3 12V dzeka pa poubadam sta treba...12-13E nije neka cifra na dugorocan plan..

Ne smem da tvrdim 100% dok opet ne pogledam :) , ali ubi me ako nemam uticnicu pored svetla za gepek sa leve strane. Toliko o mom bavljenju nadogradnjama na ovom autu :lol: .

Pogledaj slucajno da nemas ispod trima neku fabricku pripremu u vidu dovucene instalacije, mozda... Ako ne, sto kazu postovane kolege, masti na volju, samo da to bude lepo upakovano i bezbedno. Za Stila sam npr, izvlacio u gornju kasetu, za napajanje telefona i navigacije... Vodi samo racuna da ide preko osiguraca odgovarajuce amperaze (ako ne vezujes u paralelu sa uticnicom upaljaca).

Edited by Ivan

E vidis, ta priprema dobro zvuci...pogledacu u gepeku ali se ne secam da sam bas video steker. Videcu ispod tapacira pa ako ima sprovedeno, nabudzicu nesto.

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post ;)

Kazem mozda, Stilo je takodje imao uticnicu u gepeku, a Zabari su poznati po tim fabrickim pripremama, pogotovo u prvim serijama vozila. Opet, ostavljati cisto strujni kabl sa strane, mada kod njih me nista ne iznenadjuje... Nego, reci ti meni, gde sad da "metnemo" ovu temu :lol: (da li tehnicka, da li ICE, da li DIY ako planiras da kupusas i pravis tutorial)...

Ne znam samo gde pored svetla u gepeku, mozda je to za one koji fabricki imaju vufer tu.

1 hour ago, ISV_01 said:

Nista, pasce sa Alija sa 3 12V dzeka pa poubadam sta treba...12-13E nije neka cifra na dugorocan plan..

Nisam nesto vican sa strujom (sto je tragedija), ali mozda bi trebalo proveriti max output fabricke uticnice i da li uopste moze da izdrzi 3 velika potrosaca..

On 7/3/2019 at 11:22 AM, Ivan said:
Kazem mozda, Stilo je takodje imao uticnicu u gepeku, a Zabari su poznati po tim fabrickim pripremama, pogotovo u prvim serijama vozila. Opet, ostavljati cisto strujni kabl sa strane, mada kod njih me nista ne iznenadjuje... Nego, reci ti meni, gde sad da "metnemo" ovu temu dark_lol.gif (da li tehnicka, da li ICE, da li DIY ako planiras da kupusas i pravis tutorial)...

Pa vako, dok ne izbunarim tapacirung danas u gepeku, ne mogu nista znati. Ako ima pripremu, sa Alija stize 12V uticnica i bice DIY a ako ne, kupice sa 3x 12V uticnica za jedan jedini utikac i time resiti problem...paaa..do posle podneva

On 7/3/2019 at 12:06 PM, shomispc said:
Ne znam samo gde pored svetla u gepeku, mozda je to za one koji fabricki imaju vufer tu.
Nisam nesto vican sa strujom (sto je tragedija), ali mozda bi trebalo proveriti max output fabricke uticnice i da li uopste moze da izdrzi 3 velika potrosaca..

Dvr je mizerija, GPS isto. Nisam utakao ne znam ti ja sta da trosi, tako da najveci potrosac bi bio taj frizider. U krajnjoj opciji iskljucim GPS na kratko dok oladi pa nazad u stek.
Ako nema fabricki izlaz u gepeku (a nisam video) a ima instalaciju, lepo izrezem tapacir i eto tako lepo da bude a i radi :D

Cenim entuzijazam, ali zasto si odbacio stari dobri rucni frizider sa patronama? Nesto ne znam da li je taj na 12v isto kao i one pumpe za gumu na 12v, dok postigne temperaturu mozes da stignes na odrediste :D

Meni ono za flasu u naslonu za ruku zavrsava posao i to super, kad je vise ljudi onda onaj frizidercic i cao..

On 7/3/2019 at 12:15 PM, shomispc said:
Cenim entuzijazam, ali zasto si odbacio stari dobri rucni frizider sa patronama? Nesto ne znam da li je taj na 12v isto kao i one pumpe za gumu na 12v, dok postigne temperaturu mozes da stignes na odrediste
Meni ono za flasu u naslonu za ruku zavrsava posao i to super, kad je vise ljudi onda onaj frizidercic i cao..

Joj bre, p nastavi da cenis entuzijazam a ne ovako da me kopkas sa 'jednostavna resenja' E zivote..
Ma pust prvo majka pa posle me i devojka, jelte po zenskim linijama jakog influensa sa pogledom ko u anticke Meduze pitali za taj sa 12V... Pa sad budi pametan. Taj stari 'rashladni kasetas' sam imao i sluzio 10+ godina i nista nije falilo al eto..nov polovnjak i oma prohtevi

Pa ti onda udari kontra pitanjem sta ce im 12v? :D 

Nece sigurno fen i toster da ukljucuju, eventualno punjac za telefon a to moze da se zaobidje sa racvom 12v na vise USB-a.. mislim, nije sporan taj frizider, nego sam duboko ubedjen da je to njesra koje nece da ti ladi nista i da ce bolji posao da uradi stari dobri frizider na patrone :D 

A i uvek ima momenat da sto vise kupusas enterijer, to podstices cvrcke kojih u Bravu ne fali ni malo :D 

Edited by shomispc

On 7/3/2019 at 12:51 PM, shomispc said:
Pa ti onda udari kontra pitanjem sta ce im 12v?  
Nece sigurno fen i toster da ukljucuju, eventualno punjac za telefon a to moze da se zaobidje sa racvom 12v na vise USB-a.. mislim, nije sporan taj frizider, nego sam duboko ubedjen da je to njesra koje nece da ti ladi nista i da ce bolji posao da uradi stari dobri frizider na patrone  

A i uvek ima momenat da sto vise kupusas enterijer, to podstices cvrcke kojih u Bravu ne fali ni malo  

Vaki imam trenutno na tu jednu uticnicu. (Sa dve)

Probacu ako ima instalaciju da napakujem. Plug n play verzija, a ako ne, stvarno sam neuk sa strujom ima da napravim vatromet medju osiguracima. Druga opcija je sa 3 izlazaza i naposlednja vala ima da bude klasican bunkerash frizider sa rashladnim. Ne mos udovoljiti pa bog

7e7ae209ba6ab15e8961b7ffb84129d7.jpg03031620e927ac281f3345aa0622e0b6.jpg

Edited by neshaoct
postavio slike na FLCS server

A gde držiš uopšte celu ovu budžu? Bravo nema ni jednu ravnu površinu da možeš da postaviš to, jedino ako može da se uglavi u držač za čašu ili tako nešto.. Al opet bi ti dalje smetali kablovi preko naslona za ruku ako neko od ovih pozadi hoće da ušteka nešto..

Prosto, pored rucice rucne. Ima ona 2 kruzna mesta za pepeljaru ista vec. Pepeljaru ni nemam a i nije od vlasnika ovisnog cigarama, pa je ova budzica nasla lepo mesto i ne smeta nigde :) Kalup je idealan i ulazi savrseno, kabl za uticnicu taman dugacak da se ne uvija/lomi/smeta. Nista od kablova ne smeta sto se povezuje, ni usb kojih ima 3 ulaza i max 3.1A punjenja.
Slikacu danas kad odem do kola pa ce se videti. Ali bas zbog toga imam 12V utikac manjka ako uzmem frizider...

Na to sam i mislio, to je držač za čašu :) Onda to deluje kao podnošljiva varijanta. Pa ništa, ako kupiš taj novi možda ti otkupim stari :D Mada mene bi nerviralo što bi mi se kabl vukao od te kutije do telefona koji je na staklu..