Ivan-Alfa147 4 Posted June 24, 2019 Nastanak problema. Ugradjivao led traku ispod volana i povezivao je za plafonjerku. Zice se dotakle i nastao spoj. Onda sam skinuo kutiju sa osiguracima, nasao metodom vadjenja osiguraca koji je vrisnuo i radi svetlo kabine, ALI. Krenem da palim auto i iskoci ASR, ESP , Hill Holder unavailble. Auto sam vergla i to je to. Zovem mog majstora Tomu, dodje covek i proveravamo. Svi osiguraci u kabini rade. Svi osiguraci kod motornog prostora rade.Releji rade. Ustanovi covek da pumpa za gorivo ne zuji. I kaze mi sledece: Proveri, ako struja dolazi do pumpe za gorivo, a ova ne zuji, vrisnula je pumpa. Ako struja ne dolazi do pumpe za gorivo, otisla je elektronika, nesto je sprzeno. Posto smo ovo nocu radili, nije stigao da proveri pumpu, posto je bila noc, na meni je ostalo ovo da probam. Inace, sa dijagnostike one profi, ne moze da pristupi Asr podacima koji su u motornom racunaru...... Da li neko ima slicno iskustvo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted June 25, 2019 @majstormica Quote Share this post Link to post Share on other sites
majstormica 25 Posted June 25, 2019 (edited) @Ivan-Alfa147 Jel benzin ili dizel? Probaj to sa pumpom da li dobija struju, a to sto nece da se poveze na ABS mozda je crko jos neki osigurac posto ABS ne bi trebao da ima veze sa pumpom. Edited June 25, 2019 by neshaoct dodao tag 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan-Alfa147 4 Posted June 26, 2019 (edited) @majstormica U pitanju je dizel 1.6mjet. Situacija je sledeca. Svi osiguraci svetle -ispravni su i u kabini i kod motora. Ali pumpa za gorivo u rezervoaru ne dobija struju.Proverio sam, skinuo dzek i nema struje kada se da kontakt. Relej kod motora za pumpu za gorivo radi. Kada se da kontakt pali se greska Hill holdera, asr, esp...... I naravno nece da upali auto. Edited June 26, 2019 by neshaoct dodao tag Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6175 Posted June 26, 2019 Aj da probam da pomognem: žičenje na delti, N40 konektor za pumpu, dole desno u ćošku su osigurači Konektor: Konektor u tabli (poslednji pin je ka pumpi) bodycomp (pinovi 7, 21) Osigurači u delti: Eto, ne znam da li si gledao, ali nisu svi osigurači kod volana. Ima nešto i u prtljažniku kad se otvori ona zaštita za skidanje stakala. Ostavio sam malo više i malo detaljnije da bude i za ostale probleme. Ako nije ni ovaj osigurač, onda imaš gore ožičenje pa redom od konektora do konektora. Valjda nije pregoreo ECU. Zlatno pravilo, pre svakog prčakanja akumulator napolje. Za auto elektriku kod Darka, Vićentijević servis, 500m od Tome ka školi. 2 majstormica and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted June 26, 2019 (edited) Da nije problem sistem koji gasi gorivo tj pumpu prilikom sudara. Evo iz uputstva Edited June 26, 2019 by bglion Quote Share this post Link to post Share on other sites