Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Francuska 2019

Recommended Posts

Bottas za malo ispred Hamiltona na trećem treningu

 

wqwqsr370.jpg

 

Mercedes je potvrdio dobru formu na Paul Ricardu, dok je Ferrari napravio napredak od juče


Kubica je na početku sesije bio jedini vozač koji je nakon instalacionog vozio i brze krugove. Njemu su se tek nakon deset minuta na stazi pridružili Kvyat, Hulkenberg i Ricciardo. Australijanac je držao prvo mesto sa vremenom 1m32.417s nakon prve serije krugova, a prvi iz vodećih timova na stazi je bio Gasly. On međutim nije uspeo da se domogne prve pozicije, ali je zato Bottas malo posle njega postavio vreme od 1m31.383s i prešao na vrh. Osam stotinki sporiji od njega je bio Leclerc, iako je imao ogromnu prednost nakon prva dva sektora, dok su Hamilton i Vettel zaostajali tri desetinke. Leclerc je u svom drugom pokušaju uspeo da sastavi bolji krug, pa je preuzeo prvo mesto sa 1m31.118s, ali ga je Hamilton nakon par minuta nadmašio za jednu stotinku.

 

Na samoj polovini sesije, Bottas ponovo preuzima prvu poziciju sa krugom 1m30.853s i činilo se da je zadržao odličnu formu koju je prikazao juče. Dvadesetak minuta pre kraja su vozači montirali novi set guma, a Bottas je odmah vozio 1m30.159s čime je uvećao svoju prednost na devet desetinki. Hamilton je uspeo da se približi na četiri stotinke, dok su Leclerc i Vettel četiri desetinke i ponovo su svo vreme gubili u poslednjem sektoru. Red Bull sa druge strane nije imao nikakav odgovor, pa su Verstappen i Gasly zaostajali preko sekunde, a veoma blizu njih je bio Norris, koji je ponovo bio odličan u McLarenu. Do kraja sesije su na stazi bili samo vozači iz sredine poretka. Ricciardo je u finišu došao do osmog mesta, a Sainz je bio deveti, ali je imao tri desetinke zaostatka za timskim kolegom. Prvih deset je zaokružio Raikkonen, a vozače od petog do desetog mesta je razdvajalo pola sekunde.

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton najbolji kada je najbitnije

 

wqwqsr380.jpg

 

Britanac je tokom celog vikenda bio iza timskog kolege, ali je u kvalifikacijama pokazao pravi tempo i došao do pol-pozicije

 

Prvi deo kvalifikacija je pripao Bottasu koji je sa,krugom 1m30.550s bio pola desetinke brži od Hamiltona i desetinku od Vettela. Kako je sesija odmicala, tako se staza značajno ubrzavala. Zbog toga je u finišu viđena velika borba u sredini poretka pošto su svi značajno popravljali vremena. Na kraju su se od nastavka kvalifikacija oprostili Kvyat, Grosjean, Stroll, Russell i Kubica. Mercedes i Ferrari su prema očekivanjima odlučili, da zbog lošeg životnog veka meke gume, voze svoje krugove u Q2 na srednje-tvrdim gumama. Bottas je sesiju ponovo završio kao najbrži sa vremenom 1m29..436, pola desetinke ispred Vettela i nešto manje od desetinke ispred Hamiltona. Definitivno prijatno iznenađenje je bio McLaren koji se odlučio za istu strategiju kao dva vodeća tima. Albon, Raikkonen, Hulkenberg, Perez i Magnussen su bili petorica najlošijih u Q2, a u finišu sesije se ponovo vodila velika borba za plasman među prvih deset pošto su se uslovi na stazi konstantno poboljšavali.

 

Onda kada je bilo najbitnije, Hamilton je zasijao. On je u Q3 u prvom pokušaju bio desetinku ipo od Bottasa i tako izvršio pritisak, a onda je u drugom Finac pravio greške, dok je svetski šampion vozio 1m28.319s, što je bilo skoro tri desetinke bolje od timskog kolege. Leclerc je bio usamljen na trećem mestu sa šest desetinki zaostatka, dok je Verstappen zaostao punu sekundu. Norris i Sainz su potvrdili fantastičan tempo McLarena osvajanjem petog i šestog mesta, dok je Vettel imao problema u Q3 i nikako nije mogao da sastavi čist krug, pa je bio tek sedmi. Ricciardu je pripala osma pozicija, ispred Gaslyja i Giovinazzija koji su kompletirali prvih deset.

 

preuzeto sa - pole-position.rs

 

Screenshot_20.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

sto rece Bora u pesmi,na zapadu nista novo:mellow:

Eto jedino vetelinka ugrabila najbrzi krug na trci,jer je u pretposlednjem krugu usao u boks i stavio nove gume

A i Mclaren odlican,Noris vozac dana,e da im je tu Alonso,mislim da bi bili jos bolji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton najbolji u Francuskoj

 

vn france.jpg

 

Pobednik trke za Veliku nagradu Francuske je vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Od početka do kraja trke je vozač Mercedesa je držao prvu poziciju, a iza njega je bio timski kolega Valteri Botas koji je i završio na drugoj poziciji. Treće mesto pripalo je mlađem od dvojici vozača Ferarija Šarlu Lekleru iza koga su ostali Maks Ferštapen u svom Red Bulu i drugi Ferari kojim upravlja Sebastijan Fetel. Lekler je u poslednjem krugu bio blizu da pretekne Botasa praktično u poslednjoj krivini, ali mu to na kraju nije pošlo za rukom. Fetel je nakon starta sa sedme pozicije uspeo da se probije ispred Meklarena i dođe do petog mesta, ali nije mogao da pretekne i Ferštapena. Sebastijan Fetel je promenom guma krug pre kraja trke uspeo da na kraju izveze najbrži krug trke i tako zaradi dodatni bod. Meklarenov dvojac imao je dobru trku i prikazao dobru vožnju pa je Karlos Sainc trku završio na šestom mestu. Velika borba je u poslednja dva kruga vođena za sedmo mesto koje je do tada držao Lando Noris, ali su ga u poslednjem krugu pretekli Danijel Rikardo u Renou, Kimi Raikonen u Alfa Romeu i Niko Hilkenbeg u drugom Renou, a Noris je ostao na desetoj poziciji. Hamiltoj u Francuskoj, u osmoj trci sezone, zabeležio šestu pobedu ove godine.

Britanac vodi u generalnom plasmanu sa 187 bodova, prati ga Botas sa 151, a Fetel na trećem mestu ima 110. Sezona se nastavlja već sledećeg vikenda u Austriji.

 

Luis hvali tim, Botas još vežba, Lekleru malo vremena

Luis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Francuske, na podijumu se našlo mesta i za njegovog timskog kolegu Valterija Botasa kao i za Šarla Leklera u Ferariju.Odmah po završetku trke, Luis Hamilton je pohvalio svoj tim, kao i obično: ''Trkam se već jako dugo, ali to je nešto što mi nikada ne dosadi. Ne bih nikada mogao da uradim ono što radim bez svog tima. Zajedno pravimo istoriju, veoma sam uzbuđen zbog toga''. Valteri Botas uspeo je na kraju da odoli napadu Šarla Leklera i zadrži drugo mesto. ''Start je bio moja najbolja prilika, ali i Luis je imao dobar start. Na kraju je Luis bio brži danas, bio je snažan i konstantan. Mislim da nije nepobediv, samo moram još da radim'', rekao je Botas.

Mladi vozač Ferarija, Šarl Lekler kaže da mu je na kraju falilo malo do drugog mesta: ''Dao sam sve od sebe. Bio sam zadovoljan bolidom, ali Mercedes je od početka bio veoma brz. Mislim da smo odraili dobar posao kada je u pitanju izbor guma i bio sam blizu Valteriju za drugo mesto, ali nedostajao mi je bar još jedan krug''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...