Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Sarevok81

Fiat Grande Punto - povezivanje 12V za bluetooth?

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Nakon sto sam na svom GP (2006. godiste) 4-5 godina koristio na forumu poznati Microlink uredjaj za pustanje muzike preko usb-a i aux-a, uredjaj je otisao u zasluzenu penziju (crkao). Kao zamenu kupio sam sledeci bluetooth uredjaj sa AliExpressa: 

Link

Taj uredjaj se mora povezati na 12V (crvena zica), pa me zanima da li je neophodno da u te svrhe dovucem 12V zicu od upaljaca ili mogu koristiti pinove sa zadnje strane originalnog radija. U prilogu je slika sa pinovima na fabrickom radiju. Plavim pravougaonikom sam oznacio mesto gde je bio ukljucen Microlink uredjaj. Zelenim pravougaonikom sam oznacio mesto gde se ukljucuje ovaj bluetooth uredjaj (s tim da on koristi samo AF-R, AF-L i AF-Ground pinove). Crvenim sam oznacio pinove na kojima sam multimetrom izmerio 12V (samo kada je auto ukljucen ili kada kljuc okrenem u kontakt, u suprotnom je 0 volti sto je i zeljeno ponasanje).  Mislim da je i Microlink upravo koristio crveni pin u plavom pravougaoniku kao napajanje.

 

Ono sto me zanima je da li postoji neki razlog zasto ne bi trebalo da koristim jedan od ova dva pina koja sam uokvirio u crveno za napajanje bluetootha? Da li to moze dovesti do nekih problema i da li je bolje resenje dovuci zicu od upaljaca?

 

Hvala unapred.

 

gp_pins.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...