Jump to content
FAS Goran
Denic G

Fiat Nuova Bravo 1.9 MJet - štucne na 1.400 obrtaja

Recommended Posts

Pozdrav svima na forumu I pitanje  za problem koji me muci par meseci, naime cesto mi na oko 1400 - 1500 obrtaja auto blago cimne prilikom dodavanja gasa samo u tom opsegu nakon toga a I pre tih obrtaja se ponasa normalno. To se desava kada skazaljka dodje do tog broja obrtaja (prilikom kocenja recimo) I tad dodam gas , dok prilikom kretanja kada dodajem gas  u cugu do 1800 obrtaja na primer  se to ne desava, znaci samo kada u toku voznje iz bilo koje brzine kada je auto na 1400-1500 dodam gas auto malo stucne dobije malu knedlu. Nikakvu gresku ne prijavljuje na tabli, zamenio sam map senzo I ocistio egr (nije zatvoren).Auto je Bravo 2007 1,9 mjet I ako neko ima neku sugestiju spreman sam da je cujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I kod mene ista situacija. Na oko 1.500 o/min štucne, nekada i po par puta za redom pri blagom ubrzavanju.

Pre par stotina km urađen i veliki i mali servis, sve menjano osim filtera goriva. Zato sada sumnjam na njega. Ovih dana ću do majstora da pogleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Denic G @Grafit

Quote

Mene je bas intrigiralo zasto ima to cimanje na malom gasu u drugoj a po nekad i trecoj. Odgovor je u tome sto turbina prepunjava sistem a wastegate nema sanse da ga rastereti u potpunosti pa se to resi preko EGR-a i u tom trenutku dodje do cimanja. 

...Drugar koji drzi servis a i sam inace vozi dugo godina JTD i M-Jet od kad su izasli, kad sam mu rekao sta me muci provozao je auto, rekao da prepunjava, stavio dijagnostiku u voznji i ispostavilo se da je u pravu. Dogovoricu kad bude moglo da se presteluje punjenje turbine posto kazu a za to treba dosta vremena.

Eto da svi koje vas muci ovaj problem znate o cemu je rec

To je iz ove teme, pročitajte celu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/56095-fiat-nuova-bravo-16-mjet-problem-prilikom-ubrzanja/

 

Kad pročitate sve, videćete da i zatvaranje EGR-a može to podrhtavanje/štucanje na niskim obrtajima da reši.

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/56095-fiat-nuova-bravo-16-mjet-problem-prilikom-ubrzanja/&do=findComment&comment=1012453

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/56095-fiat-nuova-bravo-16-mjet-problem-prilikom-ubrzanja/&do=findComment&comment=1268056

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru a pre nego procitam sve o toj temi zamolio bih za  savet o tome koliko je to ozbiljan problem obzirom da uskoro putujem za Grcku da li da to resavam pre polaska ili moze da saceka kad se vratim. Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...