Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
PremieRacing

Tura do Krfa i Kajmakčalana - motorom

Recommended Posts

Svi znamo ono osnovno iz istorije - povlačenje preko Albanije, golgota našeg naroda, život, Kraljevina i država na Krfu, Plava Grobnica, probijanje solunskog fronta pa Kajmakčalan i onda još 2god oslobađanja naših teritorija, ali...

 

Srpsku kuću i počasni konzulat na Krfu (muzej) u glavnom, istoimenom gradu baš treba obići. Ostrvo Vido i Plavu Grobnicu takođe. Nije nam 'preko sveta' i ja bi to uvrstio u obaveznu ekskurziju srednjoškolaca... Kakve ku*ac Barselone, Rimovi, Bečovi i ostali predivni megalopolisi, to čovek može i sam da obiđe ako želi, a ovo je suština našeg postojanja kao naroda. Da se nismo prvo povukli - izbrisali bi nas sa mape sveta, a da se kasnije nismo krvavo borili da se vratimo, pogađate - izbrisali bi nas sa mape sveta.

 

No, da ne tupim više, krenuli smo sa idejom da se vrhunski provozamo a da usput odamo počast našim precima. Tura se tako i zvala - "Stazom Brkatih Predaka"

 

IMG-4a0b99c49f9f99e84fde6b67d0bd845c-V.jpg

 

 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta reći? Svaka vam čast!

Hajde kada ugrabiš vremena pa se raspiši malo detaljnije u putopisima, ovo je svakako neobična tura vredna pažnje i poštovanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto se odusevim kada vidim neku ovakvu nesvakidasnju rutu. A ne kojekakvi bloggeri/vloggeri koji su u stanju da do besvesti svake godine ponavljaju put do Halkidikija... Vise i svaka baba zna napamet put do tamo i gde je zadnje mesto na kojem mozemo natociti tecni naftni gas u Srbiji.

Super su i slike, raspisi se ako budes u prilici (mada prvi ne bih trebao da sugerisem :), imam jos par lepih izvozanih destinacija, pa gomilu slika iz "ARK D-0", a nikako da okacim). Svaka cast, jos jednom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...