Jump to content

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

FAS Euroauto Goran Vlada
Sign in to follow this  
PremieRacing

Tura do Krfa i Kajmakčalana - motorom

Recommended Posts

Posted (edited)

Svi znamo ono osnovno iz istorije - povlačenje preko Albanije, golgota našeg naroda, život, Kraljevina i država na Krfu, Plava Grobnica, probijanje solunskog fronta pa Kajmakčalan i onda još 2god oslobađanja naših teritorija, ali...

 

Srpsku kuću i počasni konzulat na Krfu (muzej) u glavnom, istoimenom gradu baš treba obići. Ostrvo Vido i Plavu Grobnicu takođe. Nije nam 'preko sveta' i ja bi to uvrstio u obaveznu ekskurziju srednjoškolaca... Kakve ku*ac Barselone, Rimovi, Bečovi i ostali predivni megalopolisi, to čovek može i sam da obiđe ako želi, a ovo je suština našeg postojanja kao naroda. Da se nismo prvo povukli - izbrisali bi nas sa mape sveta, a da se kasnije nismo krvavo borili da se vratimo, pogađate - izbrisali bi nas sa mape sveta.

 

No, da ne tupim više, krenuli smo sa idejom da se vrhunski provozamo a da usput odamo počast našim precima. Tura se tako i zvala - "Stazom Brkatih Predaka"

 

IMG-4a0b99c49f9f99e84fde6b67d0bd845c-V.jpg

 

 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta reći? Svaka vam čast!

Hajde kada ugrabiš vremena pa se raspiši malo detaljnije u putopisima, ovo je svakako neobična tura vredna pažnje i poštovanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto se odusevim kada vidim neku ovakvu nesvakidasnju rutu. A ne kojekakvi bloggeri/vloggeri koji su u stanju da do besvesti svake godine ponavljaju put do Halkidikija... Vise i svaka baba zna napamet put do tamo i gde je zadnje mesto na kojem mozemo natociti tecni naftni gas u Srbiji.

Super su i slike, raspisi se ako budes u prilici (mada prvi ne bih trebao da sugerisem :), imam jos par lepih izvozanih destinacija, pa gomilu slika iz "ARK D-0", a nikako da okacim). Svaka cast, jos jednom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

svaka cast,e ovo je avantura na dva tocka,dal si pisao i na BJ bajkers,dosta tamo ima zanimljivih putopisa,dodje mi da polazem za A kategoriju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 

 ×