Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Kanada 2019

Recommended Posts

Licno ja ne bih nista kaznjavao dok nema ostecenja na bolidu koji zahteva odustajanje ili momentalan odlazak u pit stop i zadrzao bih jednu promenu pravca na pravcima. Povecao bih bankine u krivinama pa kome je do secenja, samo nek izvoli. A ove nebuloze jao cimnuo je volan 1cm tamo, morao je da dotakne travu i slicne gluposti nisu trkanje....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se... Dovoljno je pogledati kroz istoriju, ovako samo ubijaju ovo malo sto je ostalo od trkanja i sporta. 

Da ne pominjem (za mene najveceg) Sennu i Prosta, uz koje sam i krenuo da pratim F1. Ovo je bilo relativno skoro :) , ali seca li se ko zadnja 3 kruga sa kisicom koja pocinje da promice u Spa 2008.? I tu je bilo svega, okretanja, upravo i kazni (bas za Hamiltona), ali definitivno ovako nesto fali modernoj F1 koja postaje sve vise predvidiva i dosadna za gledanje:

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ocekivano...

 

Ferrari i zvanično uložio žalbu na Vettelovu kaznu

 

vet_fer_zalba.jpg

 

Italijanski tim žalio se na dodeljenu kaznu tokom VN Kanade.

Sebastian Vettel pobedio je na trci u Montrealu ali je njegova pobeda pripala Lewisu Hamiltonu jer je Nemcu dodeljena kazna dodavanjem 5 sekundi na završno vreme. Naime, vozač Ferrarija imao je mali incident sa svojim najvećim rivalom, kada je otišao preširoko na prilazu za treću krivinu, prešao preko trave i vratio se na stazu, što su sudije okarakterisale kao nesigurno vraćanje.

Zbog toga Ferrari je odlučio da uloži žalbu na ovu odluku, koja će se razmatrati pred FIA-nim Sudom za žalbe, koji ima snage da preinači kaznu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Uradio bih isto što i Fetel

 

Luis-Hamilton-Sebastijan-Fetel 1.jpg

 

Aktuelni šampion Luis Hamilton rekao je da nije promenio mišljenje o incidentu na Velikoj nagradi Kanade pošto je pregledao snimke. Vozač Mercedesa je bio drugi, iza Sebastijana Fetela u Ferariju kada je Nemac napravio grešku i imao izlet van staze, a prilikom povratka na nju išao je direktno u branioca titule. Trkačka direkcija je procenila da se nije bezbedno vratio na stazu i kaznila ga dodavanjem pet sekundi na ostvareno vreme na kraju trke. Fetel je kao prvoplasirani prošao kroz cilj, ali je pobeda pripala Hamiltonu, pošto je imao samo jednu sekundu prednosti u odnosu na njega.

 

''Odgledao sam snimke. Bilo je zaista blizu. Ono što mogu da kažem je da sam ja bio u vođstvu i da sam napravio grešku i otišao preširoko, verovatno bih uradio isto kao on. Sve se dešava vrlo brzo, a pokušavate da zadržite pozicije. I kada kažem da bih uradio isto, takođe bih pokušao njega da suzbijem. To je ono što se desilo, tako da se moje mišljenje nije promenilo. Bez obzira na pravila, da ono ne postoji, da nisam usporio sudarili bismo se. Na jedan ili drugi način situacija se ne bi dobro završila'', rekao je Hamilton.

Upitan da prokomentariše svoje reči u trenutku incidenta, kada je svom inženjeru poručio da se Fetel vratio na stazu na opasan način, Britanac je istakao da stoji uz svoje reči. ''Obično je prvi instinkt ispravan, rekao bih. Kada sam gledao snimak i kada sam video svoje podatke, sve je pokazalo da sam morao da kočim na izlasku iz četvrte krivine. Postojala je opasnost i da nisam to uradio sudarili bismo se. Ne mislim sada ništa drugačije. Sa vozačke strane znate kako to ide. Drugačije je kada sve posmatrate kao gledalac, ali kada vozač pogreši, uvek pokušava da uradi nešto da ne bi izgubio poziciju. To je prirodan instinkt koji imamo, nikad ne razmišljamo da bismo zapravo da se pomerimo ulevo i pustimo rivala da prođe. Blokirao me je, ali, nažalost, izašao je sa staze, a kako su pravila napisana, tako je i rešeno'', naglasio je vozač Mercedesa.

 

Trkačke legende saglasne: Sramotna odluka obezmislila odličnu trku

Incident Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona na trci Formule 1 za VN Kanade podelila je javnost, a trkačke legende većinski su na strani nemačkog vozača. Od nekadašnjih trkačkih legendi nema većih stručnjaka koji bi mogli da govore o incidentu sa trke Velike nagrade Kanade. Dvostruki svetski šampion u Moto GP Kejsi Stoner rekao je da je kazna dodeljenja Fetelu ''najgora ikada doneta''. ''Ovo je najgora odluka koju je Formula 1 ikada donela. U ovakvim momentima nam najviše nedostaje Čarli Vajting'', poručio je Stoner putem svog Tviter naloga. Šampion F1 iz 1996. godine Dejmon Hil veruje da je Sebastijan mogao da ostavi više prostora. Ali da je žalosno da smo zbog kazne izgubili odličnu trku. Nešto oštriji je bio svetski šampion iz 1992. godine, Najdžel Mensel, koji je nekadašnji veliki rival trkačkih legendi poput Kekea Rozberga i Ajrtona Sene. ''Ovo je velika sramota. Uopšte nema poente gledati trku, dva šampiona voze sjajnu trku koja je upropašćena ovim lažnih rezultatom'', rekao je Mensel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

FIA odbila žalbu Ferarija

 

fetel table.jpg

 

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odbacila je žalbu Ferarija na kaznu koju je Sebastijan Fetel dobio na Velikoj nagradi Kanade. Nemački automobilista je kažnjen dodavanjem pet sekundi zbog greške koju je napravio i nebezbednog povratka na stazu, što je Luisu Hamiltonu donelo pobedu na sedmoj trci sezone. Ferari je navodno bio spremio nove video materijale, na kojima se vidi da je Fetel uradio sve prema pravilima. Ipak, komisija FIA nije tako smatrala. Ferari je komisiji dostavio video analizu pripremljenu posle trke, komentar Karuna Čandhoka za Sky Sport, video sa Fetelove kacige, svedočenje samog vozača. Sastanak predstavnika Ferarija i FIA održan je u petak u Francuskoj. Ipak, posle svega vrhovno telo je odlučilo da nije bilo ''značajnih ili relevantnih elemenata koji bi promenili odluku''.

To znači da će Ferari još čekanti na prvu pobedu u 2019. godini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binotto razočaran odlukom FIA-e povodom odbijanja žalbe

 

wqwqsr371.jpg

 

Šef Ferrarija nije bio zadovoljan konačnom odlukom vladajućeg tela. Mattia Binotto obratio se novinarima povodom konačne odluke FIA-e i odbjanja žalbe o poništenju kazne koju je Sebastian Vettel dobio na VN Kanade. Predstavnici Ferrarija saslušani su pred komisijom, gde su izneli nove dokaze ali koji nisu bili dovoljni da se ova odluka preinači. ''Nema sumnje da smo svi u Ferrariju nezadovoljni i veoma razočarani. Nismo samo zbog nas razočarani, već i zbog svih fanova ovog sporta. Više ovaj incident ne želimo da komentarišemo'', kazao je Binotto.

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...