Jump to content
FAS Goran
siki

Jeep Compas - mali poglavica ili gradski kauboj

Recommended Posts

velur,to je verovatno veštačka koža al ne marim-miriše na novo.;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, bane1321 said:

Jel su komande klime na ekranu?

Da, da, znači može se komandovati i na ekranu, samo lagano dodirne na strelice gore dole ili vučeš kružić u kom piše koliko je stepeni, i to me e posebno vozač i suvozač, isto tako brzinu ventilator ili na točkić ili na ekranu. Mislim ima toliko opcija da je to čudo. Čak i osetljivost kočnice možeš da reguliše na ekranu (znači pritisak na pedalu kočnice, meko srednje jako) kao i osetljivost volana kad slučajno pređeš preko linije u drugu traku-sam hoće da vraća nazad(ima tri stepena osetljivost) 

Sam pojačava muziku-glasnoću, kako daješ gas odnosno ako je motor bučniji i još svašta nešto. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎27‎.‎5‎.‎2019 at 9:50 AM, Ivan said:

Naravno da ko kupuje ovoliki auto (pa jos nov) i ne gleda toliko na potrosnju. Nego cisto da ti kazem da taj motor nije uopste neki trosadzija ako se vozi racionalno, ali da ne ocekujes ni blizu potrosnje sa kojima fabrika fantazira. Pisi utiske kada se malo ustosis, zivo me zanima kakve ce biti razlike u tolikoj karoseriji.

Nema na cemu, naravno ;) .

Evo baš u subotu malo provozao Jeep-a,pa sam nešto kliktao po komandama na volanu sa leve strane i pronađem neki displej koji prikazuje trenutnu potrošnju goriva u vožnji(nažalost nisam slikao kako izgleda-ali kako dam gas ono ide od 0 ka 15,pa se ustali npr oko 7-8 kad vozim bez ubrzavanja isl.E posle nešto kliknem i vidim da je dosadašnja prosečna potrošnja 1/4 autoput,a ostatak grad i okolina(oko 450km ukupno)potrpšnja 8,o litara:D:rolleyes:zadovoljan sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, siki said:

...ali kako dam gas ono ide od 0 ka 15...

Il' su kod novih automobila promenili i sada trenutnu pokazuje samo do 15, il' ti to nisi još stiskao do patosa... :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, neshaoct said:

Il' su kod novih automobila promenili i sada trenutnu pokazuje samo do 15, il' ti to nisi još stiskao do patosa... :D:D 

:)pa još ga razrađujem-ne patosiram još,ali zato Alfu 166 v6 turbo kad se vratila sa popravke diferencijala,juče sam opleo po autoputu-majko mila kako to ide,sa kojom lakoćom to ubrzava,na dve glave za tren oka-od Ćuprije pa do Pojata-samo briše 180-200 ko ništa-ali sam stao i odmorio kod restorana Tito,gde je novo Etno selo Stolovo jedno sat sat ipo-da ne bi imao problem sa prosečnom brzinom.Izuzetno mesto-oduševljen sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, ne, u Žabarima kod Kruševca_rade samo me jače. A išao sam u etno selo kod Paraćina, pa pošto rampa u Paraćina ne radi mora do Ćuprije

Share this post


Link to post
Share on other sites

E hvala. U Cupriji je na glasu jedino Misko pa sam se bas pitao ima li nekog ko je za preporuku... 

Inace je Jeep prelep, mnogo lepsi od prethodne generacije! Cestitam na odlicnoj kupovini! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/10/2019 at 11:47 AM, neshaoct said:

Il' su kod novih automobila promenili i sada trenutnu pokazuje samo do 15, il' ti to nisi još stiskao do patosa... :D:D 

slika je malo mutna,ali kad se poveća-vidi se.Danas išao za Kg na noć iznenađenja 120 godina fiata i pod klimom na auto putu pri 130 km/h.Kad ga malo jače gasiram ona kazaljkica ide boga mi i na 15 litara,a kad oduzmem gas pada na 0:Pj Zdovoljan za sad.

 

jeep_potrošnja_060.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/15/2019 at 8:34 PM, siki said:

Kad ga malo jače gasiram ona kazaljkica ide boga mi i na 15 litara,a kad oduzmem gas pada na 0:P

Ništa dok ne ode na 25 litara, tek tada znamo da je gas patos (ili tu negde) :P:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

to je stari Land Rover od mog šuraka-prednja hauba i gril su mu prerađeni u oblik Difendera(hauba napravljena od poliester vlakana-produžena taman da gril izađe malo dalje od hladnjaka,na starom modelu to je malo uvučeno,unutra je dizel od 2,2 litra).

Kad sam ja dovezao mog kauboja,dolazi jedan komšija i čestita na kupovini i kaže pred njim:jebeš DŽip kad na njemu ne piše Džip(Jeep),ovaj popizdio,odma utekao u kuću:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto ( ako dobro razumem ) ovo lepo vozilo imaš skoro dve godine, da li možeš da nam podeliš neka korisničke utiske?

Oko svega u vezi vozila, slično onome što sam juče (u najboljoj nameri) pitao tvog kolegu sa Renegade 1,6MJ  :)

Zaista me interesuje sve. Počev od tvojih utiska u vožnji (pa i da li lepo "poteže" i iz nižih obrtaja, kakav je sa pitanjem buke ( iz motora, podvozja ... ), o potrošnji, ceni redovnog servisiranja ( pa i npr, koliko koštaju OEM diskovi i/ili pločice, ako znaš, jer će te i makar deo toga verovatno dočekati tokom perioda garancije ) i svega ostalog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^_^Aj nije što je moj,ali ja sam za sad jako jako zadovoljan.Nije to isto kao moja alfa od 240 konja i lancija od 205 konja ali ovih 140 konja sasvim dobro rade svoj posao.Na auto putu ne oseti brzinu od 150 km/h,na 140 mir i tišina u kabini,samo muzika svira koja je perfektna,ekran ogroman,pregledan 8,4 inča čak vidim i bez naočara.Motor je dosta elastičan,samo stalno traži brzinu više-neka strelica ka gore stalno blinka ako pređe oko 2000 o/min.Ja sam ga baš u zadnje vreme dobro gazio,reko što imam da te  štedim tako da veoma rado ide u visoke obrtaje i vuče vuče.Sad sam malo više navikao tako da kad pretičem uvjek jedna brzina niže i gas(a na gore pomenutim ništa osim gasa nije trebalo).Što se tiče troškova održavanja:ulje je jako skupo-ali ga ide oko 4 litra,što se tiče kočnica-diskova i paknova za sad je stanje novo-tako da se nadam da će to još dugo da traje.Evo sad treba za kojih 25 dana da radim drugi redovni servis u Kg pa ću javiti šta se sve radilo i koliko košta.Imam dva seta guma i zimske na felnama i ljetne na felnama-sad su još zimske pa mi se čini da su malo bučnije,ali ću staviti ljetne pa ću videti.Motor za sad ne troši puno oko 8 litara-znači ima tu i laganini ali bilo je i dosta ubrzanja,preticanja,kruziranja po auto putu 140 tako da sam sa potrošnjom zadovoljan,ulje ne troši .Videćemo dalje kako će se ponašati.<_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma, siguran sam ja da taj turbaš lepo ide u toj karoseriji, a i ta potrošnja je potpuno saglasna okolnostima ( forma i veličina vozila ). Lepo je keda neko to kaže objektivno kao ti, pošto ima ljudi na tu temu vole da pričaju bajke.

Mislim da je ta buka oko zimskih guma više posledica same dimenzije SUV guma (koju dimenziju on nosi?)

Jesi li za zimski set uzimao OEM ili AM set i kako kod Compasa ide sa "uparivanjem" TPMS senzora nakon promene letnji/zimski set? Neka banalnost koju možeš i sam ili ne, jer znam da se neki žale i na taj problem (jedan mi se žalio sa Opel Corsom, da on to ne može sam da "upari").

Ako se sećaš, koliko je došao taj prvi redovan godišnji servis (okvirno)?

p.s. ne zameri za "smaranje"  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cestitke na kolima! Bas lep primerak.

Nego nesto nikako da skontam: jel’ on to ima halogenke u oborenim svetlima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam ti ja pojma kakva svetla ima,ali dobro svetle i lepo se vidi.

Imam problem sa TPMS senzorima.Na zimskom setu se izgubio signal i ne prikazuje ga na tabli,a kad je letnji u pitanju valjda će sad kad ih stavim da proradi.Bio sam zbog toga u servisu i oni ga pronađu,ali čim pređem 10 km nestane signal.Skužio sam da imaju dve vrste ventila i senzora i da je kod mene baš tako suprotno.

Ma prvi servis nije bio toliko skup koliko je bio porez,mislim negde oko 24.000,oo din.

 

Gume su 225 x 60 x 17 zimske Continental,kupljene baš za Jeep iz Nemaćke sa orginalnim felnama cca 800 evra-polovne ali ko nove,7 mm dubina šare.Malo me nervira,ali auto u toj opremi da nema elektro sklapanje retrovizora:(,ima podešavanje ogledala i grijanje istih ali ručno sklapam retrovizore,kamera za rikverc je odlična i parking senzori isto,isključio sam asistenciju praćenja trake,nervira me kad mi na putu vidi traku i cima volan sam da vrati na putanju.Isključio sam i start stop sistem-da sam pali i gasi auto na semaforu-par puta se zeznuo i gasi ga.I ima jednu veliku manu-el ručna koćnica-ako se akomulator isprazni ostaje dignuta i nemoš auto nigde ručno gurnuti i pomaknuti,jer se automatski aktivira čim otvorim vrata da izađem iz auta.I da zimi u stanju mirovanja dosta troši struje,moraš ga bar jednom u 7 dana provozati da dopuni akomulator,jer taj neki U conect troši dok miruje,te brave,te ručna i isprazni aku.čas posla,ali ja isključujem U conekt na dugme,a kad krećem upalim ga ja-a prije to sve on sam radi.

 

Malo je mutna slika ali na manje od 3000 o/min ide 130-140;)

 

jeep_potrošnja_060.jpg

 

ovo su zimske gume sa felnama,ljepše nego set za ljeto

 

Jeep compas 008.jpg Jeep 018.jpg Jeep 013.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda su ti prazne baterije u TPMS senzorima zimskog seta?

Meni je lepšti taj tvoj letnji, nego zimski set. Stvar ukusa  :) Svakako si baš dosta povoljno uzeo taj zimski set.

Sva savremena kola relativno brzo prazne akumulator ako se ne voze (mislim da nema šanse da izdrže mesec dana).

Mene takodje jezivo nervira električna ručna ( na CRVu kod MT verzije mora biti "povučena" da bi motor mogao da se startuje (kod AT ne mora) i ne mogu da je slušam svaki put kako ono "zavrće" i "odvrće").

Ovaj tvoj 1,4 T se pri 130 km/h vrti dosta nisko. Lepo su to uradili.

Cena servisa je korektna. Ipak je to "Jeep" i SUV. Mislim da je to sada generalno daleko povoljnije za taj brend nego u neka davna vremena. Imao sam kolegu koji je deceniju vozio Sebringa i znam da mu je cena servisiranja u ta neka prošla vremena bila malo jača. Ovo tvoje je skroz normalno. Kao da je oktavija ili slično ( taj red veličina).

Sve u svemu, svaka im čast, odlično je to vozilo !

Svaka sreća u daljem korišćenju.

I hvala za sve informacije. Interesovalo me je, a siguran sam da će biti od koristi i drugima. Možda nekome i pomogne "da prelomi".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad mi izađe garancija(5 god ili 100.000 km)kažu mi u servisu da stavim samo čip drugi i ide na 170 ks-i nije nešto skupo,pa ću to verovatno i uraditi.

Dimenzije auta su meni sasvim zadovoljavajuće,ajd još možda 7-10 cm dužine,ali i ovako je ok,juče sam išao iza jednog crnog Comppasa na cesti i baš sam bio oduševljen pojavom samog auta i izgledom(čudan osećaj-tako i drugi vide mene:P

E isto bi volio da ima,ali nema automatsko spuštanje poklopca gepeka-5 ih vrata,ima kišni senzor,senzor za svetla,sama se pale u neosvetljenom tunelu i svašta još ali slabo sve to koristim.

Jedino nisam bio zadovoljan sa dodatnom opremom tipa gumene patosnice i kadica gepeka-sve moraš da kupiš,ništa ne daju onako uz auto-valjda to ide uz Limited opremu-a Moppar dodatna ta oprema skupa u krv:angry:

Bar mi je rezervni točak normalnih dimenzija(samo na čeličnoj felni)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, taj 1,4 motor je u Compasu dolazio i sa 170 ks. Misliš da je razlika samo do mape ?

Mene bi bilo strah da to čipujem, ali, ne znači da sam u pravu.

Dužina Compasa je idealna, može i za grad, a i van njega lako. Da je duži tig 10-ak cm, bio bi po gradu malo teži za parking.

I mene je kod kupovine 500L neprijatno iznenadilo i da ih nisam dobio uz kola ( osim one tekstine prdenje ), a i sama cena gumenih Mopar patosnica, ali, samo u svetlu toga kako su one malecne i da ne pokrivaju sve što bi trebalo da pokriju i što bi to bolje pokrile neke druge koje nisu Mopar-ove. Manjih valjda na svetu nema i loše je to kada zimi (ako je sneg napolju) udješ u kola, sa bljuzgom na nogama. Vrlo brzo se "prelije". A, recimo, kada sam uzimao CRVa, dobio sam uz kola dva seta patosnica (tepih i gumene) i gumenu prostirku za gepek. Mada, sve su oni to lepo naplatili, ne postoji ništa na ovom svetu da je gratis :)

A, neka tog rezervnog točka u gepeku Compasa, "leba ne traži", ja kada sam "gledao" Corollu TS i kada su mi rekli da je doplata za ćopavi 740e, ma želudac mi se okrenuo :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...