Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Stiže Kia XCeed restajling

 

226449-kia xceed 01.jpg

 

Nakon tri godine od pojavljivanja, Kijin kompaktni model XCeed će uskoro doživeti restilizaciju.

Tačnije, obnovljeni XCeed će premijeru imati 18. jula, kada će debitovati sa GT-Line opremom. Takva specifikacija sportskog izgleda je nedostajala u ponudi i trebalo bi da pomogne XCeedu da ojača svoj status najprodavanijeg Ceed-a.

 

226450-kia xceed 01.jpg

 

Najavne skice dizajna prikazuju XCeed modelske godine 2023 sa Kijinim modifikovanim znakom i tačkastom šemom zadnjih svetla koje smo videli na modelu Ceed GT/GT-Line prošle godine. Takođe će naslediti LED dnevna svetla u obliku bumeranga od ostalih Ceed derivata. Odvojena svetla za maglu će biti premeštena u glavna svetla, dok će branik dobiti lažni vertikalni usis vazduha i zakrivljene sjajne crne ukrasne delove. Kia ima za cilj da prodaje 2023 XCeed isključivo sa blagim hibridnim i plug-in hibridnim pogonima. Budući da će se nuditi samo sa elektrifikovanim motorima, verovatno je da će početna cena automobila malo skočiti.

 

PHEV verzija kombinuje 1.6 benzinski motor, šestostepeni automatski menjač, elektromotor od 44.5 kW i litijum-jonsku bateriju od 8.9 kWh koja omogućava do 60 kilometara električnog dometa. Ukupna snaga sistema je 139KS i 265 Nm obrtnog momenta. PHEV znači i žrtvovanje neke od praktičnosti jer dodatni hardver smanjuje rasploživi tovarni prostor. Zapremina prtljažnika kod elektrifikovanog krosovera se smanjuje sa 426 litara na 291 litar. Ako vam je potreban pogon na sva četiri točka, moraćete da pređete na novi Sportage pošto se XCeed nudi samo sa prednjim pogonom kao i ostatak Ceed game. Potpuni sportski XCeed GT model je malo verovatan pošto je sportski tretman bio ponuđen samo na Ceed i Proceed modelima. Kia takođe obećava i modernizovanje bezbednosnih sistema i infotainmenta, ali više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed restajling

 

kia xceed rst07.jpg

 

Nakon tri godine od pojavljivanja, Kijin kompaktni model XCeed je doživeo prvo veće doterivanje.

 

kia xceed rst06.jpg

 

Obnovljeni XCeed je premijeru imao danas, kada je debitovao i sa GT-Line opremom. Takva specifikacija sportskog izgleda je nedostajala u ponudi i trebalo bi da pomogne XCeedu da ojača svoju poziciju na evropskom tržištu.

 

kia xceed rst05.jpg

 

XCeed GT-Line modelske godine 2023 dolazi sa Kijinim modifikovanim znakom i tačkastom šemom zadnjih svetla. Uz doterana prednja svetla treba pomenuti i izmenjene branike, zadnji difuzor, alu točkove od 18 inča i upadljivu novu zelenu boju.

 

kia xceed rst04.jpg

 

XCeed je inače 44 mm viši od standardnog Ceeda hatchback, pri čemu klirens iznosi 184 mm (uz 18-inčne točkove) odnosno 172 mm (sa 16-inčnim točkovima).

 

kia xceed rst03.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, novi XCeed GT-Line kao standardnu opremu ima sportska sedišta, volan sa zaravnjenim donjim delom, aluminijumske pedale, kožnu ručicu menjača, kao i crvene ''GT'' oznake. Top verzije imaju i 10.25-inčni ekran osetljiv na dodir, kao i 12.3-inčnu digitalnu instrument tablu. U gami benzinskih motora su 1,0 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 120KS i 172 Nm, pa 1.5 sa 160KS i 253 Nm, kao i 1.6 iz Ceeda GT i ProCeeda GT koji raspolaže sa 204KS i 265 Nm obrtnog momenta (sa ovim najjačim XCeed ima 7-stepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom i do 100 km/h ubrzava za 7.5 sekundi). U ponudi je i mild-hybrid 1,6 litarski dizelaš sa 136KS i 280 Nm, u paru sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim DCT menjačem (u ovom drugom slučaju motor ima 320 Nm).

 

kia xceed rst02.jpg

 

Na kraju, Plug-in Hybrid verzija kombinuje 1,6 litarski benzinski motor, šestostepeni automatski menjač, elektromotor od 44,5 kW i litijum-jonsku bateriju od 8,9 kWh koja omogućava do 60 kilometara električnog dometa. Ukupna snaga sistema je 141KS i 265 Nm obrtnog momenta.

 

kia xceed rst01.jpg

 

Obnovljeni XCeed na evropskom tržištu treba da startuje u septembru, opet sa uobičajenom 7-godišnjom garancijom.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Kia XCeed

 

Za razliku od gomile modela C segmenta koji dobiju druge branike, malo zaštitnih plastika, veći klirens i time postanu crossoveri, Kia nije tako uradila sa svojim Ceed-om.

Ok, jeste mu uradila sve to, ali je i promenila karoserijske elemente, tj. dizajnirala drugačiji auto kako bi napravila XCeed:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

petrolped.jpg PetrolPed: 2023. Kia XCeed

 

XCeed je brzo preuzeo veći deo celokupne Ceed prodaje na mnogim tržištima. Za one koji ne znaju, Ceed je klasični hatchback (C segment), a XCeed je njegova podignuta verzija (C-SUV).

Ovaj novi model ima izbor od 2 motora - 1.5 T-GDi benzinca sa 6 brzina preko manuelnog menjača, i modela kao u ovom videu sa 1.6 GDi Plug-In Hibridom (plug-in) sa 6 brzina automatskog menjača:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autosocialukyoutubelogo.jpg AutoSocialUK: Kia XCeed

 

Od sve 4 varijante Ceed-a, ova SUV odnosi 50% njegove prodaje... jer hatchback, karavan i sportski model (ProCeed GT) zajedno imaju toliku prodaju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Kia Xceed

 

Testirali smo Kia Xceed, bestseler u kategoriji krosovera. Iako deli deo imena sa ostatkom Ceed familije, ova varijanta se razlikuje gotovo u potpunosti. Osim prednjih vrata, sve na ovom automobilu je iznova ''nacrtano'' i projektovano.

Testirani primerak je opremljen 1.5 turbo-benzincem koji je uparen sa sedmostepenim DCT automatskim menjačem. Mnoštvo praktičnih detalja i dobro izbalansirane vozne karakteristike preporučuju ovaj model širokom krugu kupaca, pa nije čudo što su prodajni rezultati odlični.
Kako se vozi i šta mu zameramo, a šta hvalimo, pogledajte u najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Kia XCeed

 

Kia XCeed je najprodavaniji član Ceed porodice, a šta je novo na redizajniranom XCeed-u proverite u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Kia XCeed

 

Nakon što se odlučite za tip motora, sledeće pitanje je da li uzeti ručni ili automatski menjač, i koju sve opremu odabrati? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...