Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mišeluk 2019. - start sezone na kružnim stazama

Recommended Posts

192722-miseluk.jpg

 

Kružna auto-trka ''Velika nagrada Novog Sada 2019'' i ove godine je u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije, a na programu je u nedelju, 26. maja sa početkom u 12 časova. Takmičenje na Mišeluku biće bodovano za Otvoreni šampionat Srbije, a na trci se očekuje nastup vozača iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Grad Novi Sad je i ove godine proglasio Mišeluk manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta, a organizaciju događaja su pomogla sva javna i javna-komunalna preduzeća. Prijave uveliko pristižu i očekuje se nastup oko 90 takmičara u 12 klasa raspoređenih u 5 divizija.

 

Titule na kružnim stazama u šampionatu Srbije ove godine brane: Nikola Lazarević ( Klasa I - do 1150 ccm N - Yugo 55), Časlav Tošić (Klasa II - do 1150 ccm - Yugo 55/Sport), Dragan Filipović (Klasa III - od 1151 do 1400 ccm - mali N), Radoslav Vukosavljević (Klasa IV - od 1151 do 1400 ccm), Dragan Rosić (Klasa V - od 1401 do 1600 ccm), Nemanja Milovanović ( Klasa VII od 1601 do 2000 ccm) i Mirko Milovanović (Klasa VIII - do 2000 ccm SP). U subotu, 25. maja u 12 časova održava se zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije. Istog dana na Mišeluku biće održan i Javni čas o bezbednosti u saobraćaju, namenjen populaciji od 18 do 24 godine koja se prema aktuelnoj statistici smatra i najugoženijom. Čas će biti organizovan na simulatoru za bezbednost vožnje.

 

U nedelju, 26. maja u 12 časova, na stazi Mišeluk na programu je trka ''Velika nagrada Novog Sada 2019''. Uz podršku Grada Novog Sada, organizator trke je Sportski auto moto karting klub ''021''. Ulaznica za trku košta 300 dinara, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most se zatvara subotu i nedelju najkasnije u 10h. 

Ako ćete na tu stranu van grada, prođite pre 9.30h

 

Mene je danas FB podsetio na današnji datum od pre 4god   :wub:

 

IMG_20190524_080954.jpg

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

SP i Hibrid žarili i palili na Mišeluku

 

miseluk 2019.jpg

 

Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10 hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, juče je uspešno završena auto trka ''Velika nagrada Novog Sada - Mišeluk 2019'', prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije.Više od 80 vozača takmičilo se u 5 trka, a prema oceni publike, najviše uzbuđenja i neizvesnosti viđeno je u klasama Super production, Open i Hibrid.

 

 ''Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta i u Srbiji i u regionu, što potvrđuje i podatak da je Velika nagrada Novog Sada ove godine prvi put bila bodovno takmičenje i za šampionat Bosne i Hercegovine'', istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove, Vladimir Stojković, koji je svečano otvorio takmičenje. Vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije i Hrvatske u atraktivnim vozilima priredili su ništa manje atraktivne nastupe, a na Mišeluku je u Klasi 3 prvi put vozila i jedna dama. Kolika je želja vozača u svim klasama bila za prvim bodovima na kružnim stazama, pokazalo je i nekoliko nezgoda poput one koju je imao Aleksandr Tošić u Klasi 9 i to dok je bio u vodstvu, kao i podletanje pod zaštitne branike Marije Simić u Klasi 6 ili izletanje sa staze Darka Petrovića u Klasi 1. Više nego atraktivan nastup u revijalnom delu između trka publici su priredili i naši uspešni drifteri Nikola Ilić, Darko Grujović i Goran Burmundžija.

 

Pobednici po klasama:

Klasa 1 Mali N - Vukašin Stevanović - ASU Oracal Polikarbonati

Klasa 1 junior - Miloš Mirković - AMKK Divlji (prva auto trka u karijeri, junak dana, pre se bavio kartingom, najveće iznenađenje)

Klasa 2 Yugo Hibrid - Risto Vukov, AK PSS

Klasa 3 - Marko Marić - XM racing team (prva trka u novoj klasi, odmah je pokazao potencijal da se snalazi dobro u jačoj klasi u odnosu na klasu koju je vozio prethodne godine)

Klasa 4 - Marko Vukašinović - ASK Petromax

Klasa 5 - Jasmin Hrnić - AK Crankshaft

Klasa 6 - Dragan Rosić

Klasa 8 - Dimitrij Kimovski - Primo Racingasa 6

Klasa 9 - Darko Božilović - ASK FAM Božilović racing team

Klasa 10 - Nikola Miljković - ASK Lein Racing (Najbrži krug trke 1.)

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...