Jump to content
FAS Goran
Jhony2503

Fiat Nuova Bravo 2.0 MJet - kišnica kroz čep za gorivo?

Recommended Posts

Pozdrav, 

Juce sam natocio gorivo na NIS-ovoj pumpi u FIAT bravo 2008 Mjet 1.9 16V, ali momak koji je tocio nije ispravno zatvorio cep onako da "klikne", vec ga je samo naslonio na otvor i zatvorio "vratanca"...ne znajuci vozio sam tako od N. sada do Beograda nazad kuci... Upravo kada sam stigao i parkirao se, poceo je onaj kraci pljusak.. Ne znam ni sam kako i zasto, ali kada sam izasao iz kuce nakon sat-dva i prosao pored auta, bacim pogled na auto i otvorim "vratanca" za gorivo i tad primetih da cep stoji na otvoru za sipanje goriva, ali da nije "legao".. E sad bih pitao nekoga od vas da li to moze izazvati neki kvar na motoru (pumpe, dizne itd.. ) i da li uopste da ga palim ili da ga bacim kod majstora da skine rezervoar i ocisti ga buduci da je padala kisa i da je mozda uslo i malo vode.. .? (ja sam posle toga napravio jedan test tako sto sam preko cepa stavio komad hartije, zatvorio vratanca i tocio vodu iz flase preko njih da vidim koliko vode moze uci u prostor gde je čep-hartija je bila suva, sto znaci da mozda i nije mogla uci voda ili ne neka veca kolicina) 

Hvala na odgovoru! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne verujem da tako moze da udjs voda u cev od rezervoara, a i da je usla verovatno bi ti signalizirao da ima vode u filteru za gorivo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jhony2503

 

Upali auto, provozaj se malo, ili ga drži u mestu da radi jedno 10 minuta. Ako ima vode, upaliće lampicu. Ako ne upali lampicu i vidiš da auto radi ok - sve ti je jasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja znam da ce se upaliti lampice kada nešto nije u redu i kada se nesto pokvari, al se bojim. da tada ne bude kasno... I ja bih rekao da voda ipak nije mogla da udje ili da je možda zanemarljivo malo mogla da udje, jer je čep, odnosno otvor za gorivo uvučen u onom prostoru, tako da kada kiša pada vertikalno, teško da može skrenuti prema čepu...posebno gornja strana otvora je dosta uvucena unutar onog prostora, a čep je pri tome ipak bio naslonjen preko.. Ali ne mogu biti siguran... 

Hvala na odgovorima.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jhony2503

 

Pa, u tome i jeste fora. :D Ili ćeš da rizikuješ, ili ćeš da drešiš kesu a da možda nije ni trebalo. Samo, čini mi se da ovde nema nikakvog posebnog rizika po tome kako si objasnio šta se dogodilo.

Ili, ako imaš još mesta u rezervoaru, sipaj dizela...

 

Ili, sad se setih...skini crevo koje ide u filter nafte (goriva), i namesti ga tako da ide u neku flašu. Daj kontakt par puta zaredom, taman da pumpa pogura to gorivo iz rezervoara. Ostavi malo da odstoji dizel u flaši, pa pogledaj odvaja li se voda u njemu. Eto, to ti je da ne pališ auto, a da vidiš kakav je dizel iz rezervoara...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ionako cu na veliki servis ovih dana, tako da neću propasti valjda za dodatni trošak skidanja rezervoara... :DNije valjda više od 2000-3000 dindzi skidanje rezervoara...? Valjda mogu za te para da ga skinu, a ja cu ga oprati ako treba.. :PTako da neću da prepustim riziku neki skupi kvar, zbog 2000 dindzi... Ako moze za te pare... Valjda može... Samo ne znam kako cu ga do majstora bez paljenja auta... Haha

Edited by Jhony2503

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije tu moglo da ti se ulije 5 litara vode da bi napravilo bilo kakav problem, i da je uslo, uslo je minimalno.  Naspi samo pun rezervoar za svaki slucaj i cao.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je... Pre sinoćne kiše preko čepa sam stavio komad hartije da proverim da li kišnica doseže otvor za gorivo i da li moze da se ulije... Posle par sati pljuskova hartija je bila potpuno suva unutar otvora, tako da možemo zakljuciti da je rezervoar bezbedan od kišnice cak i kada je bez čepa... :D

Hvala svima na odgovorima! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...