Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Volkswagen Tarek = Volkswagen Taos

Recommended Posts

180208-vw tharu 11.jpg

 

Najnovije informacije kažu da će Volkswagen svoju paletu na tržištu Severne Amerike obogatiti i manjim SUV modelom nazvanim Tarek. U vesti se navodi da će se Tarek za severnoameričko tržište proizvoditi u Volkswagenovj fabrici u Meksiku, i to od 2021. godine. Tarek se inače već proizvodi i prodaje u Kini, ali je tamo poznat pod imenom Volkswagen Tharu.

 

180209-vw tharu 1111.jpg

 

Kineski Tharu je dugačak 4453 mm, širok 1841 mm, visok 1632 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2680 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 455 litara odnosno 1542 litra sa oborenim zadnjim sedištima.

 

186287-vw tharu 11.jpg

 

U Kini je ovaj SUV dostupan sa benzinskim motorima 1.2 TSI (116KS), 1.4 TSI (150KS) i 2.0 TSI (186KS), uz 7-stepeni DSG menjač i prednji pogon. Ostaje da se vidi kakvu paletu motora će imati američka verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen najavio novi SUV model

 

206638-vw suv 2021.jpg

 

Volkswagen je sa kratkim najavnim videom potvrdio da će sledećeg meseca predstaviti novi SUV model. Tačnije, Nemci će 13. oktobra prikazati novi kompaktni SUV model za tržište Severne Amerike.

 

Za sada je poznato tek da se radi o modelu nešto manjem od Tiguana. Ipak, treba podsetiti na ranije informacije koji bi mogle da otkriju o čemu se ovde (možda) radi. U VW-u naime već neko vreme pripremaju SUV pod nazivom Tarek koji će se za severnoameričko tržište proizvoditi u Volkswagenovj fabrici u Meksiku, i to od 2021. godine. Tarek se inače već proizvodi i prodaje u Kini, ali je tamo poznat pod imenom Volkswagen Tharu. Kineski Tharu je dugačak 4.453 mm, širok 1.841 mm, visok 1.632 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.680 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 455 litara, odnosno 1.542 litra sa oborenim zadnjim sedištima.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova najava za kompaktni Volkswagen SUV

 

vw tarek 2021.jpg

 

Volkswagen je objavio još jednu teaser sliku kojom najavljuje novi SUV model za američko tržište. Podsećanja radi, Volkswagen će 13. oktobra prikazati novi kompaktni SUV model za tržište Severne Amerike. Za sada je poznato tek da se radi o modelu nešto manjem od Tiguana. Ipak, treba podsetiti na ranije informacije koji bi mogle da otkriju o čemu se ovde radi. U VW-u naime već neko vreme pripremaju SUV pod nazivom Tarek koji će se za severnoameričko tržište proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici u Meksiku, i to od 2021. godine.

Tarek se već proizvodi i prodaje u Kini, ali je tamo poznat pod imenom Volkswagen Tharu. Kineski Tharu je dugačak 4.453 mm, širok 1.841 mm, visok 1.632 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.680 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 455 litara odnosno 1.542 litra sa oborenim zadnjim sedištima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Volkswagen Taos

 

volkswagen taos 2021.jpg

 

Volkswagen je otkrio ime svog novog SUV modela koji je još ranije najavio za američko tržište. U pitanju je novi kompaktni SUV model nazvan Taos (po gradu u Novom Meksiku), a čija premijera će biti održana 13. oktobra. Za sada je poznato tek da se radi o modelu nešto manjem od Tiguana i da će se za potrebe severnoameričkog tržišta proizvoditi u Volkswagenovoj Puebla fabrici u Meksiku. Start prodaje se očekujem tokom 2021. godine, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro Volkswagen Taos

 

vw taos 2021 03.jpg

 

Volkswagen će sledećeg meseca i zvanično predstaviti svoj novi SUV model za američko tržište. U pitanju je novi kompaktni SUV nazvan Taos (po gradu u Novom Meksiku), čija premijera je najavljena za 13. oktobar.

 

vw taos 2021 02.jpg

 

Taos je manji od Tiguana, a za potrebe severnoameričkog tržišta će se proizvoditi u Volkswagenovoj Puebla fabrici u Meksiku.

 

vw taos 2021 01.jpg

 

Kao baza je poslužila MQB platforma, dok se za pogon brine 1.5 četvorocilindrični turbo benzinac sa 158KS i 250 Nm obrtnog momenta. U ponudi će se naći verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka, kao i 8-stepeni automatski i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Start prodaje se očekujem tokom 2021. godine, dok više detalja sledi...

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Taos zvanično

 

vw taos 2021 7.jpg

 

Volkswagen je i zvanično predstavio svoj novi SUV model za američko tržište. U pitanju je kompaktni SUV nazvan Taos (po gradu u Novom Meksiku), a koji će se za potrebe severnoameričkog tržišta proizvoditi u Volkswagenovoj Puebla fabrici u Meksiku.

 

vw taos 2021 6.jpg

 

Kao baza je poslužila VW MQB platforma, dok se za pogon brine 1.5 četvorocilindrični turbo benzinac sa 160KS i 250 Nm obrtnog momenta.

 

vw taos 2021 5.jpg

 

U ponudi će se naći verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka, kao i 8-stepeni automatski i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

vw taos 2021 04.jpg

 

Što se dimenzija tiče, Taos je dugačak 4.465 mm, širok 1.842 mm, visok 1.636 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.690 mm, dok je prtljažnik zapremine 796 litara (1.877 litara sa oborenim zadnjim sedištima).

 

vw taos 2021 3.jpg

 

Ovde i podatak da su točkovi od 17 do 19 inča. Deo standardne opreme čini i digitalna instrument tabla, dok se kod skupljih verzija između ostalog dobijaju 8.0-inčni infotainment sistem i bežični smartphone punjač.

 

vw taos 2021 2.jpg

 

Tu su i sistem autonomnog kočenja, adaptivni tempomat, nadgledanje mrtvog ugla, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...

 

vw taos 2021 1.jpg

 

Kao opcija će se nuditi i volan sa grejanjem, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, kožni enterijer, audio sistem sa 8 zvučnika... Start prodaje Taosa u Americi se najavljuje za leto 2021. godine, i to sa tri paketa opreme, dok će njegova cena biti niža od Tiguana.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

recanythingyoutubelogo.jpg RecAnything: 2022. Volkswagen Taos

 

Kompakt crossoveri izgleda još nisu dostigli svoj tržišni vrhunac, tj. kupci ih stalno žele još i još...pa je Volkswagen odlučio da im napravi jedan malo manji od Tiguana = Taos.

1.5 (EA211) turbo-benzinac sa 160 konja/250Nm, koji može raditi zajedno sa automatikom sa 8 brzina, ili DSG automatikom sa 7 brzina i tada ima pogon na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Taos i u Rusiji

 

vw taos 3.jpg

 

Volkswagen je u oktobru prošle godine predstavio svoj novi SUV Taos za Severnu Ameriku, dok je sada prikazana i njegova verzija za rusko tržište. U pitanju je kompaktni SUV (nazvan inače po gradu u Novom Meksiku), napravljen na VW MQB platformi.

 

vw taos 2.jpg

 

Taos je dugačak 4.465 mm, širok 1.842 mm, visok 1.636 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.690 mm, dok je prtljažnik zapremine 796 litara (1.877 litara sa oborenim zadnjim sedištima). Deo opreme čini i digitalna instrument tabla, dok se kod skupljih verzija između ostalog dobijaju 8.0-inčni infotainment sistem i bežični smartphone punjač.

 

vw taos 1.jpg

 

Tu su i sistem autonomnog kočenja, adaptivni tempomat, nadgledanje mrtvog ugla, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci... U ponudi na ruskom tržištu su 1.6 benzinac sa 110KS i prednjim pogonom (u paru sa 5-stepenim manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem), kao i 1.4 TSI turbo sa 150KS (u paru sa automatikom i prednjim pogonom ili DSG menjačem i 4x4 pogonom). Ruskim kupcima će na raspolaganju biti paketi opreme Respect, Status i Exclusive, a na početku prodaje i specijalno izdanje Joy. Cene za sada nisu saopštene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews: 2022. Volkswagen Taos

 

Ulazni nivo VW manjih SUV modela na američkom tržištu - tamo je ovaj auto ispod Tiguana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2022. Volkswagen Taos

 

VW kaže da im je ovo jeftiniji kompakt SUV. Širok je kao Tiguan, ali je od njega kraći skoro 25 cm:

 

 

 

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Taos Basecamp

 

vw taos 2022 2.jpg

 

U želji da promoviše svoj novi crossover Taos za severnoameričko tržište, Volkswagen je u maju prikazao Taos Basecamp concept za koji je bio zaslužan Volkswagenov dizajnerski tim iz Kalifornije. U međuvremenu, Volkswagen je pripremio i serijski Taos sa opcionim Basecamp paketom, koji je insprisan pomenutim konceptom.

 

vw taos 2022 1.jpg

 

Serijski Taos Basecamp se između ostalog ističe srebrnim zaštitnim elementima, proširenim blatobranima i robusnijim pragovima, prednjoim maskom sa Basecamp logom, kao i novim gumenim patosnicama i zaštitom poda prtljažnika. Taos inače pokreće 1.5 turbo benzinac sa 160KS i 249 Nm, uz prednji ili pogon na sva četiri točka, kao i 8-stepeni automatski ili 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2022. Volkswagen Taos

 

VW Taos je SUV sa različitim imenima na raznim tržištima, ali ono što je uvek isto je dobar odnos cene i onoga što auto daje.

Npr. na američkom tržištu mu cena počinje od 22.000 dolara (18.150 evra), a ovakav kao na testu košta 28.000 dolara (23.100 evra):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca: 2022. Volkswagen Taos

 

Kada je VW zaključio da je T-Roc premali za tržište Severne Amerike, počeo je da planira drugi auto za ulaz na to tržište krosovera. Rezultat pokazuje Taos - mnogo dizajna preuzima od svojih većih braće i sestara, pozicioniran je tek malo ispod Tiguana, tako da postaje ulaz u VW-ov svet krosovera za Ameriku:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader: 2022. Volkswagen Taos

 

Danas takoreći svi proizvođači naprave jedan SUV/Crossover...a onda isti takav auto naprave da bude za broj manji i za broj veći kako bi popunili sve segmente.

E, Taos je upravo jedan od tih za broj manji/veći:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: Volkswagen Taos vs Mazda CX-5

 

VW Taos ima 158KS/250Nm, a Mazda CX-5 raspolaže sa 227KS/420Nm. Ovakav CX-5 je i skoro 3.500 evra skuplji (zavisno od tržišta) od Taosa kao na testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek: 2022. Volkswagen Taos

 

Dok SUV-ovi ulaze i u manje segmente tržišta čini se da proizvođači automobila sve više i više pakuju u njih. Primer za to je Volksvagen Taos, njihov najmanji aktuelni SUV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: 2022. Volkswagen Taos

 

Taos kao na testu ima 1.5 turbo-benzinac sa 4 cilindra i 158KS/250Nm.

Verzije koje su sa prednjim pogonom imaju i 8-stepeni automatski menjač, dok su 4Motion (pogon na svim točkovima) varijante opremljene sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...