shuxx 12780 Posted January 2, 2023 Pa i ovo je plava od jute. Vraticu ja nju svakako. Ali cu staviti neke distancere, da ima malo prostora npr 5 cm izmedju. Sto se tice volana, evo jutros sve ok . 2 km voznja. Izgleda da je do struje, akumulatora? Sent from my SM-A536B using Tapatalk 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Novi član 82 Posted January 2, 2023 Nije do struje već do vlage. Meni je vlažno vreme i sneg uvek bilo okidač za problem na servu. A cerada je predviđena za kratkoročno pokrivanje auta, zbog sunca ili nepogoda, inače više štete nego koristi od nje. Dobra nadstrešnica je za auto bolja od garaže jer omogućava brže sušenje. 4 Ivan, Djuk85, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19043 Posted January 2, 2023 Jeste lak na nekim serijama vozila iz tih godina bio tanak... Ali kakva crna cerada, jos ako auto stoji toliko dugo. Time bih pokrivao jedino neki razbijeni rashod krs za delove . Ko zna koliko puta sam citao sta se ljudima sve desavalo kada bi koristili ceradu na iole duze. Sto neko iznad lepo rece - to je iskljucivo kratkotrajno resenje, a ne volim ceradu cak ni tada. Da je bio parkiran u nekoj delimicnoj hladovini, verujem da mu nista mu ne bi falilo. 7 hours ago, shuxx said: Tokom nekih 150km voznje, i servo volana je otkazao. Ili kontakti/vlaga ili punjenje alternatora/akumulatora. Elektro-servo je poznat kao veliki potrosac struje u pikovima rada, tako da se on prvi gasi na probleme sa nivoom napona. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted January 2, 2023 Servo.... izgleda da je vlaga.. mada...Posli smo iz grada, presao oko 50km, kad je otezao, upalio signalizaciju za servo. Par puta sam stajao, pa startovao.. nije radio. Vratili se, ne radi, presao oko 150km. Ostavio auto na 2h... servo radi. To bilk juce.Danas nekoliko puta vozio po par km, evo sad dosli do Nisa, 35km. Sve OK. Ili je vlaga ili akumulator. Mada sam ga dopunjavao bas pre dva dana.Lak, on se i onako pomalo ljustio. Videcu sta mi je ciniti...Sent from my SM-A536B using Tapatalk 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4212 Posted January 2, 2023 Akumulator zdrav i napunjen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1894 Posted January 3, 2023 (edited) Ma "ebo ceradu i sve' sta je zena po gradu auuu neke u q7audiju pitaju nesto da ga 'ebem reko "ma nemas problema lepotice samo pun gas" cepaju haha ma cepaju i pajkanmen ma svuda sunce ti al masina vremenska hehe bije ko sveti petar ko sme u vremenskog dasu na megdan kakvi ku'ac izvadim gedoru i jednim i drugim moze i bez cerade i laka i ostalog budi smeker dasa i same padaju od sebe samo pun gas uff dobre dobre dobre bile malo posle rajiceve obozavam ih najdobre su Edited January 3, 2023 by nemanja84bg 1 Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted January 3, 2023 6 hours ago, moron said: Akumulator zdrav i napunjen? kupljen pre taćno 1 god, punjen par puta smart punjačem, cenim da nije do njega. Još danas malo vožnje sa Z10, pa opet ide na pauzu neki mesec. Sinoć bili do Niša, samo prede, sve OK. 2 nemanja84bg and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1894 Posted January 3, 2023 Malo ga samo zustrije provozas i radice sve to ok , samo nisam verovao da cerada ovako oljusti lak i boju bas bezveze... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted January 3, 2023 loš lak, verovatno je vlaga prodrla pod lak, i čim sam skinuo ceradu, naglo sušenje ili promena temperature je dovela do ljuskanja 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21229 Posted January 3, 2023 Nije do laka koliko do toga sto si ceradu bukvalno zalepio za krov. Uvek ali uvek ostavis malo otvorenog prostora izmedju krova i povrsine iznad njega da vazduh prostruji, ne zadrzi vlagu. Ovako si ga ukanalio i onda se od prevelike temperaturne razlike ove zime napravio problem sa nocnim smrzavanjem i jutarnjim otapanjem mraza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1894 Posted January 3, 2023 Najbolje neka kao montazna struktura ako uopste postoji, ovako sta god da stavis i gde naleze tu ce ostaviti trag , najcesce od peska ,prasine ,vetra , sunca i vlage generalno svega , sem toga i najbolja zastita opet nece pomoci jer sve ima svoj vek Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted January 3, 2023 Nema nista od toga. Il ce biti bez pokrivke. Ili sa pokrivkom, ali sa nekim distancerima. Da ima lufta.Sent from my SM-A536B using Tapatalk 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted April 15, 2023 Četvrta godišnjica Z10, cifra 130300km. Z 10 naprasno ( dobijanjem službenog auta ) otišao u penziju. Vozi se povremeno, tek da ostane u formi, po par stotina km mesečno. Kupljeno sve za mali servis. Kad će biti zamenjeno...videćemo Početkom prošle godine je baš korišćen, prešao oko 7000km za par meseci, a kasnije je samo po nekad, da se malo razvozi. Biće dobro ako napravi 2000km u sledećoj godini... mada ... nikad se ne zna... 5 nemanja84bg, Reacher Gilt, moron and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16809 Posted April 15, 2023 Ja sam sve spremio za mali servis ,a sada skupljan delove i za veliki servis,fali mi još set pk kaiša Čuvaj ga,uvek je zgodno imati alternativu… 2 shuxx and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted August 5, 2023 Mali servis na 131000km odradjen.Ulje, filter ulja i filter vazduha. Naravno u sopstvenoj reziji.Dobih ulje na bodove, Eko helenik. Ionako se malo vozi. Tek na mesec ili duze napravim neku voznju da ga razmrdam.Toliko za sada....Sent from my SM-A536B using Tapatalk 2 MS PK and IDzO reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted September 7, 2023 Jbg, kisa, serpentine, krivina, bankina... sve vam jasno Sta mi je ciniti. Ceo far ili moze nesto povoljnije....?Sent from my SM-A536B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3067 Posted September 7, 2023 Steta, ali dobro je proslo sto je samo far makar. Ja bih uzeo novi, ne moze nista dobro da se napravi od ovakve pukotine. A i cene su vec razumnije za farove 4 darkman14, Reacher Gilt, knezevic76 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16809 Posted September 7, 2023 Probaj kod Peđe iz Inđije neki polovan Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted September 7, 2023 videću nešto ovde na jugu, možda @MS PK ima neki savet, za nabavku u lokalu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21229 Posted September 7, 2023 @shuxx mozes i polovan pa ga ispoliraj, imaš kod nekog od nišlija sigurno 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7999 Posted September 7, 2023 Pa ne znam dal postiji samo staklo za punta mk2b, retko to ima kao deo, tek za po neka vozila. Drugi far, nema sta.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted September 7, 2023 Drugi far svakako. Znas li nekog kod nas u kraju da ih ima. PolovneSent from my SM-A536B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16809 Posted September 7, 2023 (edited) Evo ti broj od neše bakića(inđia)za svaki slučaj Edited September 7, 2023 by neshtry 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21229 Posted September 7, 2023 Sta da rizikuje da mu salju iz indjije pa ko zna kakav stigne, mozda i taj bude polomljen u transportu. Ovako mu Niš u blizini, ode vidi na licu mesta, kupi i montira, najlaksa solucija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted September 7, 2023 Videcu nesto u lokalu. Pk / Nis. Ono sto mogu da vidim. Pogledam stanje pre kupovine. Ima toga ko pleve. Zao mi ovog mog, bas je u extra stanju. Nit matirao nit unutra zaprljan...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites