Jump to content
FAS Goran
tricx

Fiat Punto Evo 1.3 MJet 55 kW / 62 kW - ima li plivajući zamajac?

Recommended Posts

Pozdrav, zanima me dali Punto Evo 1.3 JTD 55KW ima plivajući zamajac. Znam da Grande Punto 1.3 JTD 55KW nema, no nigdje ništa ne piše za Punto Evo, pa ako može informacija o tome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tricx

 

Mehanički su isti automobili Fiat Grande Punto 1.3 MJet sa 55 kW i Fiat Punto Evo sa istim motorom, sa istom snagom, i istim menjačem. 

Razlike među njima su kozmetičke prirode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto je propala kupnja ovog od 55Kw, idem sutra gledat jednog Punta Evo od 62kw, dali on ima plivajuci zamajac? Kako uopce da znam koje verzije imaju tj..koje nemaju plivajuci, ako moze informacija, bio bi zahvalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, tricx said:

Kako uopce da znam koje verzije imaju tj..koje nemaju plivajuci

On 4/30/2019 at 8:43 AM, voodoons said:

Plivajući se stavlja na oko i iznad 200Nm

=====

 

@tricx

 

Mada, što se baš toliko cimaš oko plivajućeg? Pitaš kao da je njegovo postojanje razlog da uopšte ne kupuješ taj auto... :) 

 

Ne možeš da ne čuješ/primetiš ako je već za zamenu kad kupuješ polovnjak. Ako ti par stotina evra (koliko treba da se zameni zamajac) čini toliku brigu kad kupuješ i kad bi morao u šteku da imaš barem toliko (da ne potrošiš sve za kupovinu auta), onda možda treba da gledaš neke jeftinije automobile kako bi onda imao dovoljno lufta za ulaganje u polovnjak. 

Pogledaj auto, ako u servisu na pregledu pre kupovine kažu da je ok za kupovinu, očuvan...i ako se dogovoriš za cenu - kupuj, imao ili nemao plivajući. Nije to kvar koji svakoga zadesi, ili se obavezno dogodi...a, ako se i dogodi ne može iznenada, i ne košta hiljade evra da se sredi. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jasno mi je sve to, nego jednostavno želim izbjeći takve stvari na autu, pošto nisam u prošlosti imao dobrih iskustava sa svojim polovnjakom. Pošto znam da Grande/Evo dolaze u par varijanti sa ili bez plivajuceg zamajca, rađe bi ga zaobišao ako mogu. :)  Što se tiče ovog (plivajući se stavlja na oko i iznad 200Nm), kako to mogu provjeriti, dali piše negdje u specifikacijama pojedinog auta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, tricx said:

idem sutra gledat jednog Punta Evo od 62kw, dali on ima plivajuci zamajac?

Nema ni taj od 83/84 KS. Link ovde

Ali, još jednom, mislim da previše pažnje pridaješ tome. Gledaj opšte stanje polovnog auta jer svaki polovnjak može da ima i gore probleme od plivajućeg da bi mu toliku važnost pridavao, bez obzira na prethodno loše iskustvo (pretpostavljam baš oko zamajca kad ga se već toliko bojiš). Ne treba bežati od plivajućeg k'o đavo od krsta :D 

 

@tricx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da pridodajem previše pažnje tome, kad me zadesila ta ista stvar u prošlosti pa želim to izbjeći, ali da...ima i gorih stvari slažem se. Hvala na informaciji.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/7/2019 at 2:30 PM, neshaoct said:

Gledaj opšte stanje polovnog auta jer svaki polovnjak može da ima i gore probleme od plivajućeg

Istina, kad malo razmisliš zamajac je deo čijim menjanjem nedvosmisleno rešavaš njegov problem i dotrajalost i miran si dosta km, ali istina je i da je udar na džep.

Dok sa druge strane kada motor krene da zeza (npr. pali greške, guši se, troši ulje, gubi snagu, itd.), možeš se mnogo više namučiti i proklinjati popravke koje mogu da se zaređaju.

Ja sam svakako srećniji što moj EVO nema zamajac, u potpunosti razumem skeptičnost svih kupaca polovanjaka obzirom da sam pre 6 meseci ja bio u toj poziciji i mozganju nikad kraja :coffee:

Činjenica je da kupujemo mačke u džaku, ne znaš sta će te snaći i za koliko km, tako da razumem logiku odabira auta koji nema zamajac (kad već možeš da biraš) :)

Puntomobil EVO 84ks je super autić, mene služi odlično, održavanje nije skupo i mali je potrošač!

Slobodno pitaj šta te još zanima i srećno u kupovini! :D

Edited by hibi011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema plivajacu zamajac,imaju ga samo oni od 66kw ali ima dpf filter (62kw) sto mu je mozda i jedina mana.Ja sam generalno prezadovoljan.

 

dfg46.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...