Jump to content
FAS Goran
dekirs

Drska ženo plava - AR Giulietta 2.0 150

Recommended Posts

10 minutes ago, dekirs said:

Ovaj kisobran je dobijen pre 9 godina, pa sam ga ja samo nasledio, nije bilo mogucnosti da se bira boja. 

Da li se i prethodni vlasnik kisobrana 2x radovao?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi smo ljudi duševni i volimo da družimo...

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam da kacim radove sledeci mesec sa slikama pa kao nekome mozda pomogne, al jebes ga. Ne vredi :)

Mora u svakom postu debilna fora za Alfu da se baci pa da ga jebes. 

 

Ozb sad, zakljucajte mi temu vise necu nista kaciti ovde. Svakako nastavicu da trolujem u drugim temama :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otključava se tema :thumbsup: 

Ali, kako nam se ne bi opet dogodilo isto, proglašavam ovu temu ''Alfa jokes free'' :D , tj. ona ostaje zaštićena od onih barem milijardu i 300 miliona fora o Alfi. 

Sad ozbiljno, nećemo zaključavati i tako kažnjavati Forum kao zajednicu, već ćemo ovako lepo zamoliti da se ispoštuje gore napisano oko tih fora i biće sve ok. :thumbup: Evo, ako @dekirs hoće mogu da pinujem ovaj moj post da stoji na vrhu teme... B):D 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deo je izdvojen ovde i od sada sve takvog sadržaja ide tamo:

11 hiljada dve stotine miliona milijardi (copyright by Siniša Mali) fora o Alfi :)

 

:thumbup: 

 

(brišem ovaj moj post sutra/prekosutra....čim se setim :D

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mojoj visemesecnoj potrazi za dobrom 159 limuzinom probao sam i Djulijetu. Kako je ovo dobar auto ostao sam bez teksta. Doduse ova koju sam probao nije bas u najboljem stanju , pogotovo u enterijeru iako je presla samo 110 hiljada km . Posto su jos uvek veoma skupe odlucio sam da opet stopiram sve, taman jos ce se kesa nakupiti pa da mogu komotno da uskocim u neku Djulijetu. Idealno bi bilo kada bih mogao ovako neki restajling ali ipak dosta su skupe . Mada dizajnerski gledano enterijer pre FL mi je mozda cak malo i lepsi nego kod restajlinga.

Vozio sam 2.0 mjtd 170 konja  rekao bih prava mera za ovaj auto, zelja mi je jos da probam 1.4 MA 170 pa da prelomim sta vijati.

 

Edited by Boris90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oba solidno prase :), za moje pojmove i vise nego dovoljno snage za jedan Compact, pogotovo za nase uslove na putevima. Cene posedovanja maltene identicne, jednu skuplju stvar kompenzuje druga jeftinija kada ih poredis. Pa u cemu se vise pronalazis i sta ti lezi.

Mada, da idem na dizela pre bih jurio upravo ovaj malo "slabiji" JTDm-2 150 (a i koji je verovatniji u novijim godistima). Novija generacija MultiJet, novi injektori, povecan broj ciklusa brizganja na 8, sa kracim taktom i vecim pritiscima ubrizgavanja oko 2 Bar... Sve to rezultuje primetno mirnijim radom, nesto manjom potrosnjom, najvise mi se svidja sto je motor vise "responsive" od starog 2.0 i 1.6 iz nizih obrtaja, a i max snaga je dostupna takodje na nesto nizim rpm.

Kako sam stariji sve manje obracam paznju na ekrane (dovoljan mi je i Blue&Me za mjuzu, handsfree i glasovne komande), tako da nisi jedini kome je lepa i prva verzija same kozole Giuliette ;), izuzetno je originalna. Najgora varijanta su mi ove novije, ali sa malim ekranom i ogromnim potenciometrima. Kod Dekija je ekran od 6.5'' i mnogo bolje izgleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2.0 mjtd sa 150 konja je samo u novijim godistima koliko sam video tako da tesko, jedino ako se ne desi nesto u narednim mesecima pa cene naglo padnu:D

Nisam ja jos odustao od 159 skroz, pratim oglase svakodnevno i dalje, mada i opet ko zna sa cime cu zavrstii na kraju. Pun mi je vise prodavaca i polovnjaka. Lepo je jedan kolega rekao da danas ne zna se da li je teze kupiti dobar polovan auto ili prodati..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drago mi je da ima postovacala prefacelift-a :D To je jedini zahtev koji nisam ispunio sebi pri odabiru (uzmimo u obzir da je moja iz decembra 2013.) 

 

Sto se tice enterijera na faceliftu, najvise mi nedostaju ovu dugmici: 

image.png

 

Dodao bih da su na faceliftu sedista nesto udobnija, zatim ona besmislena ostava pored DNA prekidaca je pametnije iskoriscena (usb i aux), i svi motori su euro6 (sada ne znaci nista, al mozda za koju godinu napravi neku razliku). I naravno, umesto radio uredjaja, tamo je mali ekran (koji ne donosi nove funkcionalnosti - ukoliko nije kao dekijev sa navi, sto je opcional).

 

Sto se tice poredjenja motora, mogu samo reci izmedju 2.0 jtdm 140 ks i svojeg... Lepo jako ide 2.0 ali, oseca se dodatna tezina u nosu. Kao da je malko inertnija pri skretanju. Ali to ne bih mogao da primetim da ne posedujem svoju 1.4... 

 

A sto se tice poredjenja sa 159, pa ja bih rekao da je mehanicki 159 ozbiljniji auto, oseca se veca tezina, cvrstina, izolacija, kvalitetniji materijali, ali se oseca i da je starije konstrukcije (najvise zbog servo volana koji je na Giulietti brutalan po meni). Zbog te tezine mi se nekako cini dosta tromiji, mada udobniji... Pa sad, ko sta voli... 

 

 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...