Jump to content
FAS Goran
francuz69

Golf radi na 3 cilindra (Tek prvi 7.5 na forumu)

Recommended Posts

Ja sam trenutno u priči za kupovinu pa zato i pitam za sve detalje,naravno ne novog vozila već polovnog sa malom kilometražom koje Porše prodaje kao malo korišćena iz 2018-19 god.Otišao sam tamo da pogledam i posle svega ću verovatno odustati od kupovine vozila od njih jer su im "prodajni savetnici" toliko drski i neprofesionalni da su me tako reći odbili od kupovine,a keš sam kupac što vidim njih uopšte ne zanima.Vozila na placu prljava,ponuda jeste velika ali pokazali su mi samo jedan auto koji je imao neka sitna oštećenja koliko sam mogao videti iako je bio prljav.Da se trude da peru više vozila kako bi se moglo izabrati najbolje...ne žele,probna vožnja moguća samo tu po njihovom parkingu,priče o ceni nema(gore nego u salonu),tako da mi je njihovo ponašanje delovalo veoma bahato i nezaineresovano za kupca.Na pitanje zašto nisu označili vozila tj na svako nalepili odštampan papir sa podacima o vozilu i ceni kako bi se kupci lakše snalazili i mogli samostalno da razgledaju vozila na placu ,odgovor je bio kako to zahteva previše posla za njih i vremenski dugo traje,a na placu ima puno vozila te ne mogu stići to da urade.

Tako da ispada da se morate odlučiti za to jedno vozilo koje vam pokaže prodajni savetnik u boji i godini proizvodnje koju bi mu vi pre toga rekli pa šta vam se zalomi jer tu ima i vozila koja su bila havarisana.Boje na raspolaganju su bela i ta siva nemetalik grafitna,cene fiksne 13000e za 2018 i 14000e za 2019 godište sa 1.0 tsi motorom u Comfortline paketu,kilometraže od 15-50000km, dok su dizeli nešto skuplji.Pa ko voli nek izvoli...:huh:-_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citiram mog drugara koji radi u Porsche-u: Brate moj, ti nemas pojma sa kojim debilima ja radim ovde...

Svaja i pasha su u procesu kupovine novog auta. Izmedju ostalog su otisli u Porsche Ada da pogledaju Seat Aronu. Stoka koju su zatekli tamo samo sto ih nije isterala iz salona posto je bilo 7 uveche. Toliko o njihovim profesionalcima...

Ja sam imao srece pa nisam uopste morao da se bakcem sa njima, ali to je zato sto sam tako bio u mogucnosti.

Inace, da znas, itekako ima prostora za dogovor, nego su idioti. 

Edited by francuz69

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da ima prostora za dogovor,u današnje vreme ga ima i kada se kupuje novo vozilo za keš,a kamoli polovno ali posle termina koje koriste šabački šverceri(bez uvrede), i odgovora da je cena "beton" i da ako hoću da zagledam više vozila ""salon sa novim se nalazi pored a ovo su sve polovna i nema tu šta da se zagleda"",smučila mi se kupovina i trenutno razmatram šta dalje,da li da tražim nekoga ko radi u Poršeu ne bi li me udostojili da odaberem vozilo ili da krenem u potragu po oglasima gde je ponuda benzinaca starih do 3 godine veoma mala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/22/2020 at 8:55 AM, francuz69 said:

IMG_1569.thumb.jpg.5cd8ee19ae382fb466155438385da1b4.jpg

 

 

na ovoj slici skoro pa da gledam u profil Golfa trojke :)

 

6 hours ago, Vaske2 said:

jer su im "prodajni savetnici" toliko drski i neprofesionalni da su me tako reći odbili od kupovine,

 

malo je ostalo danas prodavaca da znaju raditi svoj posao. Ovde se više postavlja pitanje da li ta kuća dozvoljava tako nešto što si opisao i zašto (mislim, odštampati 50 ili 80 papira na štampaču sa podacima koje imaš u kompjuteru i zalepiti na svaki auto i nije neki težak posao)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni bi značilo jer bih onda i bez prisustva prodajnog savetnika mogao da razgledam vozila na kojima piše godište,kilometraža,koji je motor u njemu itd...

 

Ovako...ti prodavci kao da su na iglama i kao da žure negde,ne žele dugo da se zadržavaju sa kupcem i da pokazuju više vozila uz obrazloženje da je to sve isto,a nije jer ima boljih i lošijih vozila.

Inače sva vozila su zaključana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze i tako da se prodaje, ali ne po tim cenama. Biras napamet, ne znas mnogo o autu, ne mozes da probas, ali zato cena vredna rizika. Ako vec stede na radnicima, neka promene still. Inace drugarica radi u Porseu, uslovi medju najgorima! Radno vreme se ne zna, ginu tamo za male pare, ali se zato organizuju tim bildinzi i sl koje vecina gleda da izbegne da bi mogli za to vreme da odmore od prekovremenog rada. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako ginu, sta to toliko rade? Izvinjavam se za off :)

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

@francuz69

Pošto je već prešao oko 30000km interesuje me kako se tvoj Golf ponaša oko potrošnje ulja,da li je ima i kolika je,pošto se na netu mogu pronaći pojedini primerci sa motorom 1.2 tsi koji su imali problem sa povećanom potrošnjom ulja? Da li u servisu sipaju Vw 508-509.00. 0w20 pošto njega fabrika propisuje za long-life servisni interval za taj motor? Pozdrav..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idu ulja 5w 30 i 5w 40, a Vagenov standard za ulje je 504 00.

Letos, pre soma, dva km mi je prijavio da mu je nivo ulja low. Proverio sam na dipstick-u i bio je malo iznad minimuma. Zvao druga iz Porse-a on iscimao ljude iz servisa, javili da kupim Castrol Edge 5w30 504 00. Sipao sam oko 250-300 ml i to je to.

U principu nisam iznenadjen jer je Castrol u pitanju. I ranije sam vozio kola sa Castrolom koja su pomalo trosila ulje, kada bih na servisu presao na Total ili Motul, prestala bi i potrosnja ulja. Tako da, dok je auto u garanciji, imam sada 700-750 cl Castrol-a za dosipanje, a kad izadjem iz garancije moguce da cu da promenim vendora ulja, cisto probe radi.

Edited by francuz69

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam čitao fabričko uputstvo od 1.0 tsi doduše euro 6 od 85kw iz 2019 godine i kaže sledeće:long life interval ide 508-509.00 gradacije  sae 0w20 zamena na 2 godine ili 30000km ili fixni inerval zamene ide 504-507.00 gradacije sae 5w30 zamena na 1 godinu ili 15000km.

Moguće da ima razlike jer je tvoj od 110ks euro 5 mada ni jedan ni drugi nemaju GPF filter koji u Golfu 8 dolazi na tom motoru.

https://www.silux.rs/proizvodi/dodatna-oprema/motorna-ulja/4482130/motorno-ulje-castrol-edge-professional-ll-iv-fe-0w20-1l?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=lowerfunnel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezano za pitanje potrošnje ulja, vozim povremeno službenu fabiu 1,0 TSI 95, kod nje je servisni interval 15 kkm, a izmedju dve zamene ne dosipamo ništa (prešla je oko 80 kkm).

Vozio sam i ovaj 1,0 TSI 110 i ogromna je razlika u ugodjaju, po meni najviše zbog 5MT i 6MT.

Kod 5MT su suviše dugi prenosni odnosi i motor se često nadje u "pogrešnim obrtajima".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledaj, sto se tice potrosnje ulja svaki auto ju ima. Samo je pitanje koliko izmedju servisnih intervala. Takodje, moguce da vazi i prica da nov nerazradjen motor zna da popije malo ulja dok se sve ne razradi. Odmah da se ogradim da ja jos uvek ne znam koliko auto trosi ulja, zato sto sam napravio pocetnicku gresku nisam pogledao na kom nivou je ulje. Vrlo je moguce da su sipali malo iznad minimuma pa posle 20 i nesto hiljada motor javlja da mu je Oil Low. Elem, uskoro bi trebalo da ide drugi servis pa cemo da vidimo. Provericu tacno na licu mesta i ono sto je rekao @Vaske2 oko tacnog ulja koje ide u njega, a ispraticu i koliko je ulja sipano i kojom dinamikom se trosi.

Tako da, u nekom momentu se javljam sa informacijama.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, francuz69 said:

pa posle 20 i nesto hiljada motor javlja da mu je Oil Low

 

Nisam propratio, a koliki je servisni interval ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, francuz69 said:

zato sto sam napravio pocetnicku gresku nisam pogledao na kom nivou je ulje

Ja sam kod poslednjeg vozila pogledao nivo ulja kada sam ga uzeo, i bilo ga je iznad maksimuma. I baš se nanervirah :) Koja je to količina "viška" nasuto (da li j eonih par mm "iznad" ekvivalent za par dcl ili pola litra ili nešto treće ), pojma nemam. Ali, sada, posle oko 9.700 km, deluje da je nivo ulja malo ispod maksimuma ( stim da računar kaže da je preostali "oil lifetime" oko 3.300 km ).

Servisni interval ti je 30 kkm ?

Ja bih to skratio, verovatno čak i prepolovio. eventualno, ako se vozi pretežno van grada, menjao bih najviše na 20 kkm ili godinu dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da bi, nisi jedini. Na kraju krajeva i ja bih. Ali u Vagenu garantuju da nema potrebe. Sto samo po sebi ne znaci mnogo... Al jbg auto je ipak u garanciji. Potegao sam pricu vec dva puta i dobio isti odgovor. Tako da mi glupo da pitam opet.  

Ako ti nesto znaci, meni kad je prijavio Low Oil, bio je mm ispod donje granice. Dosuo sam 3 dl i bio je izmedju pola i max. Uzmi u obzir da je 999cc u pitanju pa nadji neku matematiku ako je moguce.

Edited by francuz69

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve zavisi koliko misliš da "držiš" ta kola kao prvi vlasnik. Ako je samo 5-6 godina, možeš ulje da menjaš i na svakih 50 kkm  :) Trošak zamene ulja je bukvalno smešan/zanemariv u troškovima posedovanja vozila.

U svakom slučaju, da te sreća prati i uživaj u tom vozilu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato lepo zamenis na pola intervala sam a na 30k odes u servis i ostaje garancija.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da javim da sam i ja uzeo isti auto,vozilo je 2019 godište,1.0 tsi 85kw sa oko 14000km pređenih u Comfortline paketu opreme.Nekako uspeh da napravim dogovor sa ovima iz Welt auta,kako ne pitajte me...:)

Prešao sam prvih 1000km,auto lepo ide,malo troši,veoma je zvučno izolovan i poprilično udoban za jednog Golfa:)

Što se tiče ulja i servisa rekoše mi da se samo prvi radi na 2 godine i 30000km,a svaki sledeći na godinu dana.Inače prva opcija za long life servis je sae 0w20 sa oznakom 508-509.00,a za izbor fiksnog intervala zamene od 15000km i godinu dana može isto ovo mada se kod nas češće sipa druga opcija tj sae 5w30 sa oznakom 504-507.00.Na mom vozilu treba u Aprilu da se radi prvi servis pa ću videti šta će tada sipati mada mislim da ga neću u Porcheu raditi...;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vaske2

Cestitke! Uzivaj u autu. A i sad mozes na elitemadzone-u da pises licna iskustva a ne da ja prodajem marketing pricu. Vidim nasrali se ljudi koji pored Golfa 1.0 nisu prosli.

 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat, dodat tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...