Jump to content
FAS Goran
BGMilos

Lancia Lybra 2.0 - procedura za reset klapne

Recommended Posts

Pozdrav, interesuje me da li neko ima iskustva sa čišćenjem klapne gasa na 2.0 motoru, tačnije sa (opcionom?) procedurom za reset/relearn? Pretražio sam većinu stranih foruma i nigde nisam našao definitivan odgovor čak ni za druge automobile koji imaju Bosch Motronic ME 3.1. U MES ne postoji opcija za reset. Na nekoliko foruma sam našao proceduru za Alfu 156 Selespeed gde se skine klema pa se ključ drži 90s na MAR pa 90s na STOP ali ne znam da li je to stvarno procedura za učenje pozicije klapne ili samo brisanje adaptivnih parametara. 

 

 

Edited by neshaoct
ispravljen naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekoga interesuje, probao sam sa čišćenjem i uspeo sam. Nakon pažljivijeg čitanja uputstva, Examiner pominju samo za posmatranje parametara samoadaptacije. Nakon čišćenja, dao sam kontakt 60 sekundi tokom kojih je kompjuter naučio donju poziciju klapne, pa dvadesetak sekundi na OFF,  za čuvanje pozicije u EEPROM.  Nakon toga sam uključio motor BEZ pipanja pedala i ostavio ga tako da radi dok nije dostigao radnu temperaturu. Prvih nekoliko minuta je seckao i gubio obrtaje tokom učenja, a onda se smirio. Posle sam ga ugasio malo pa sam otišao u vožnju da prođem kroz veliki raspon obrtaja i mislim da je to to. Dijagnostika pokazuje 4. fazu učenja pozicije klapne. Čišćenje sam pažljivo radio bez prskanja sredstva za čišćenje u klapnu, sa skinutom klemom sa akumulatora i sa skinutim konektorom sa klapne. 

IMG_20190601_135116.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...