Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Hamilton se povlači iz Formule 1?

Recommended Posts

Hamilton: Moj život se neće završiti kada se povučem

 

Luis Hamilton motor.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Luis Hamilton kaže da ne razmišlja o kraju karijere, navodi i da u Formulu 1 nije ušao zbog novca.

''Nisam u Formulu došao zbog novca. Naravno, lepo je što se zarada uvećava, to je bonus. Sve dok te stvari ne postanu najvažniji faktor u onom što radim. Volim da se trkam, volim izazov. Imamo neverovatne mlade vozače, talentovane i oni pokušavaju da me pobede, da me nadmudre i budu bolji od mene. Volim tu borbu koja počinje iznova svake godine'', rekao je Hamilton u intervjuu za BBC.

Drugo mesto na Velikoj nagradi Amerike donelo je Britancu šestu titulu svetskog šampiona. Sa 83 pobede Hamilton je drugi najuspešniji vozač posle Mihaela Šumahera koji je zabeležio 91 pobedu. ''Svakodnevno radim sa inženjerima u Mercedesu koji su pametniji od mene i koji čine da se i ja osećam pametnim. Čini mi se nerealno kada im se suprotstavim i uspem da dokažem da sam ja bio u pravu'', ispričao je Hamilton.

 

U prvih deset trka ove sezone Hamilton je slavio sedam puta, ali nakon četiri trke prvi je u generalnom plasmanu bio Valteri Botas. Hamilton činjenicu da mu se Botas sjajno suprotstavljao ove sezone, posebno na početku delom pripisuje i detalju da je deo Botasovog tima, tačnije njegov prvi inženjer radio u Hamiltonovom timu. ''Prvih nekoliko trka uglavnom nisu zavisile od mene, bile su dobre, ali bilo je mnogo spoljnih pritisaka, a tu je i odlični Valteri. Imali smo po dve pobede, morao sam da ostanem jak i da ne dozvolim da me pritisci poremete. Ali, teško je ne primetiti te stvari. Pojačao sam svoj tempo, stigao do 8:2 i tada sam pomislio dobro je'', priča Hamilton.

 

Porazi su, kao i pobede, sastavni deo svakog sporta. Hamilton kaže da je naučio da lakše podnosi poraze, ali da nije uvek bilo tako: ''Sećam se 2007. i 2008. godine kada po tri dana nisam mogao da izađem iz hotelske sobe. Bio sam veoma strog prema sebi tokom cele karting karijere. Niko nije mogao da razume nemir koji sam imo, bilo je teško i nisam znao kako da izađem iz toga. To se odnosilo na mnogo stvari u mom životu. Ali, kako samo postajao stariji shvatao sam kako da ostanem koncentrisan, kako da se izbavim iz tih rupa i sada, čak i u najgorim situacijama, znam da one nisu toliko tamne. Nije bilo kratkog i brzog puta do rešenja. Ali i dalje ne volim da gubim''.

 

Ne plaši se kraja karijere i povlačenja, ali o tome još ne razmišlja: ''Za sportiste je to najtužniji dan, da ostaviš nešto što si voleo celog života. Ali, imam druge stvari kojima mogu da se posvetim. Bavim se modnim biznisom, za sada to ide zaista dobro, ali ne znam koliko će potrajati. Ali, važno je da imam druga interesovanja. Znam da se moj život neće završiti kada se povučem iz Formule 1, ali sada se osećam dovoljno dobro da nastavim i pokušaću da izvučem dokle god budem mogao'', zaključio je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Hvala svima, vreme je za porodicu

 

186045-hamilton brazil.jpg

 

Šampion Formule 1 Luis Hamilton zahvalio je celom timu Mercedesa na izuzetno uspešnoj sezoni, posle pobede u poslednjoj trci u Abu Dabiju. Britanac je odličnu sezonu, u kojoj je stigao do treće uzastopne titule, krunisao trijumfom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

''Iako smo osvojili titulu još ranije, nisam želeo da vozim sporije. Hvala svima koji me podržavaju kao i timu na fenomenalnom poslu'', kazao je on. Hamilton je istakao i da mu je zadovoljstvo što se takmiči u sjajnoj konkurenciji. ''Mladi talenti koji dolaze u Formulu 1 su zaista odlični, osećam se veoma privilegovano što vozim s njima i nadam novim uzbudljivim borbama''. Na pitanje kako će provesti period do početka nove sezone, 34-godišnji vozač je kratko odgovorio: ''Vreme je za porodicu''.

Sezona 2020. godine startuje u Australiji 15. marta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Šumaher i ja u istoj rečenici, nadrealno

 

Luis-Hamilton-Sebastijan-Fetel 1.jpg

 

Luis Hamilton je u 2019. godini došao do šeste titule šampiona sveta u Formuli 1 i naredne godine može da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom. Pred novu sezonu i nove izazove Britanac je pričao o izjednačavanju sa legendarnim Nemcem, ali i o mladim vozačima u Formuli 1, prenosi Sport Klub. Luis Hamilton ove godine nije dobio nagradu za sportsku ličnost godine koju dodeljuje BBC. On je bio tek drugi iza igrača kriketa Bena Stouksa. Ipak na dodeli nagrada Luis je pričao o poređenju sa Mihaelom Šumaherom.

 

''Nikad ne gledam rekorde, zaista ne znam zašto. Samo se sećam da sam rastao u Stivenidžu i gledao Šumahera kako osvaja titule. Tako da mi je nadrealno i dan danas da se moje ime stavlja u istu rečenicu u kojoj je njegovo. To je prava čast i nešto na šta smo ja i moja porodica veoma ponosni'', rekao je Hamilton koga očekuje naredne godine oštra konkurencija, a posebno prete mladi vozači. ''Ima mnogo mladih vozača sada. Ja sam drugi najstariji vozač u Formuli 1 i nastaviću da tražim nove nivoe, nove visine i da pokušam da podignem lestvicu'', dodao je vozač Mercedesa. Ovih dana je Hamilton u žiži jer je nedavno vozio Yamahu Valentina Rosija na događaju u Valensiji, a takođe se dosta priča i o tome da bi on mogao jednog dana da vozi za Ferari.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton sa pola miliona dolara pomaže Australiji

 

Luis-Hamilton 2019.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Luis Hamilton odlučio je da finansijski pomogne Australiji koja se bori sa posledicama velikog požara. Šampion Formule 1, Luis Hamilton odlučio je da sa 500.000 dolara pomogne u borbi onima koji se bore sa požarima u Australiji. ''Slama mi se srce kada vidim štetu koju požari nanose ljudima i životinjama širom zemlje. U znak podrške životinjskom svetu, volonterima koji se bore sa posledicama požara i vatrogascima u ruralnim delovima zemlje uplatiću 500.000 dolara. Ukoliko ste u mogućnosti, i ukoliko to već niste učinili, pomozite i vi'', napisao je Hamilton na svom zvaničnom Tviter nalogu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Face Palm GIF

 

Hamilton promenio jelovnik psu:

''Rosko je sad vegan kao i ja. Krzno mu je mekše i ponovo diše normalno!''

 

Višestruki šampion Formule 1 pohvalio se da je svog ljubimca, psa po imenu Rosko, naučio da bude vegan. Britanac Luis Hamilton vegan je od 2017. godine i jedan je od najvećih pobornika ovakvog načina ishrane na celom svetu. Ipak, da će i njegov buldog biti prebačen na taj režim malo ko je verovao. To se ipak desilo, a Hamilton ističe koliko je srećan zbog toga i naglašava da je zdravstveno stanje njegovog ljubimca daleko bolje otkako se tako hrani.

''Rosko je postao vegan. Sada mu je krzno mnogo mekše, njegove natečene šape su ozdravile, više ne šepa, nema atrritis i ponovo diše normalno'', napisao je Hamilton uz fotografiju svog Roska, pa zaključio: ''Veoma sam srećan zbog rezultata, a i on je takođe!''

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mario Andreti: Zašto je Luis tako militantan?

 

Luis-Hamilton-Aleksander-Albon.jpg

 

Luis Hamilton poslednjih nekoliko meseci vodi veliku bitku kako bi Formula 1 više obratila pažnju na pitanja koja se tiču rasizma. Svetski šampion je naišao na neku vrstu otpora, a sada i neke velike legende imaju šta da kažu protiv njegovih akcija. Nekoliko vozača u Formuli 1 nije tokom prva tri trkačka vikenda kleknulo u znak podrške borbi protiv rasizma. Dosta se govorilo i o tome zašto to ne radi Roman Grožan, a sada i neke legende Formule 1 imaju šta da kažu Luisu Hamiltonu.

 

Ser Džeki Stjuart je kazao da ne postoji ''veliki problem'' i da u F1 ima različitosti. ''Mislim da je Luis veliki primer mnogim ljudima. Glasno govori o tim elemenitima, ali ne mislim da postoji toliki problem kao što se čini. Neće biti otpora promenama ako je neko pametan i dobar u onome što radi. On će biti prihvaćen u Formuli 1'', kazao je Džeki Stjuart.

 

Sa Hamiltonovom kampanjom se ne slaženi američka legenda Mario Andreti. ''Mnogo poštujem Luisa, ali zašto je tako militantan? Uvek je bio prihvaćen i zaslužio je poštovanje svih. Mislim da je sve ovo pretenciozno. Pravi se problem koji ne postoji. Farbanje Mercedesa u crno neće doneti ništa dobro'', kazao je Andreti za jedne čileanske novine.

 

Hamilton je na Instagramu imao odgovor za ove legende motosporta. ''Ovo je razočaravajuće, ali nažalost realnost je da starije generacije koje i dalje imaju glas ne mogu da shvate da postoji problem. Ovo je neznanje, ali to me neće zaustaviti da se borim za promene. Nikada nije kasno da se nauči i nadam se da će čovek koga sam uvek poštovao imati poštovanje i da će se edukovati'', napisao je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad krene muzika Hamilton postaje reper ''XNDA''

 

Šampion Formule 1 Luis Hamilton otkrio je da je proteklih deset godina pisao i snimao pesme, a potvrdio je da je on reper XNDA koji je sarađivao sa Kristinom Agilerom. Britanac je jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, a u sredu je otkrio da ima još jednu strast.

 

''Ljudi, proteklih deset godina sam pisao i snimao, radio sam sa najtalentovanijim, divnim ljudima, na čemu sam zahvalan. Kada nađete nešto što volite toliko i što možete da radite samo za sebe, to je izuzetno važno. Došao sam do momenta kada bih to želeo da podelim sa vama. Nemam projekat ili album, već samo nekoliko različitih pesama, u kojima bi neki od vas mogli da se pronađu. Meni su pomogle da prebrodim najteža vremena'', rekao je Hamilton.

 

Vozač Mercedesa potvrdio je ono što se od početka nagađalo - da je on reper XNDA koji je radio sa Kristinom Agilerom.

''Jedna neverovatno divna i talentovana osoba me je kontaktirala i pitala da budem na njenom albumu. Bio sam oduševljen i prihvatio sam. Imao sam dva sata da napišem nešto i snimim. Cilj je bio da se predstavim drugim imenom, kako biste prvo mogli pažnju da posvetite muzici, a da onda saznate da je reč o meni. Ali nije ispalo kako sam planirao. Ne znam zašto, možda zbog nesigurnosti ili straha, nije bilo tako. Sada želim da kažem da sam ja XNDA i da sam ponosan i zahvalan Kristini što mi je ukazala poverenje. Poštujem šta radi i šta je uradila u karijeri'', dodao je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Hamilton kreće od 02:40

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton o penziji: Voziću bar još tri godine

 

hamilton austria.jpg

 

Šestostruki šampion sveta Luis Hamilton nada se da će ostati u Formuli 1 bar još tri godine. Britanac ima 35 godina, a ugovor sa Mercedesom mu ističe na kraju ove sezone.

''Iako je odlaganje početka sezone zbog pandemije koronavirusa bilo negativno, dalo nam je vremena da razmislimo o životu, fokusiramo se na druge stvari. Meni je pomoglo da skupim energiju, zahvaljujući kojoj ću duže moći da se takmičim'', rekao je Hamilton. Na pitanje koliko još planira da vozi, šestostruki šampion je odgovorio: ''Naravno, želim zauvek da budem na ovom nivou, ali će u jednom momentu to biti nemoguće i fizički i psihički. U određenom momentu će doći vreme za kraj. Ne znam kada će to biti, ali ne verujem da će brzo. Takođe, svestan sam da se pojavljuju i novi vozači. Ipak, moj cilj je da nastavim da vozim na ovom nivou, najmanje još tri godine''.

 

Posle tri trke, Hamilton je prvi sa 63 poena, ispred timskog kolege Valterija Botasa (58) i vozača Red Bula Maksa Ferstapena (33).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekološko licemerje Luisa Hamiltona

 

hamilton licemer.jpg

 

Luis Hamilton je pod ugovorom sa Mercedesom, u okviru kojeg dobija nekih 50 miliona dolara godišnje. Kontekst u okviru ove priče je važan, jer u ovom slučaju Hamilton apeluje na svoje pratioce da započnu da vode ''zelenije'' živote, tako što će se prebaciti na električne automobile, kao što je to budući Mercedes EQS. Međutim, nedavni post aktuelnog F1 šampiona je izazvao podizanje obrva i brojne kritike, čak upućene od njegovih navijača.

 

Ukratko, problem je u sledećem: Hamilton, multimilioner, koji ima garažu napakovanu automobilima koji troše ''kao helikopter'', koji čak ima i privatni mlaznjak, deli lekcije navijačima o tome kako je važno usvojiti električne automobile, usput reklamirajući budući elektromobil koji će koštati oko 100.000 evra. U suštini, on govori o tome kako svi treba da preispitaju svoj životni stil i razmisle o redukovanju emisije ugljenika. Po njemu, rešenje leži u korišćenju elektromobila (u njegovom slučaju kada god nije na trkačkoj stazi), ishrani na bazi biljaka i što manjem negativnom uticaju u smislu emisije ugljenika. Svaka mala promena može napraviti razliku, kaže on. Naravno, prepun je lepih reči za EQS, koji naziva ''automobilom iz snova'', kao i da jedva čeka da bude zvanično lansiran.

 

Licemerje na sve strane, rekli bismo.

Naravno, dobio je odgovarajuće odgovore od svojih fanova, koji su ga podsetili da ima privatni mlaznjak, pa je čak i nazvan klovnom (što je jedna od ljubaznijih reakcija). Zaista, smešno je da Hamilton nekome popuje dok šalje avion da mu doveze ljubimce sa jedne na drugu stranu sveta. Eh, da, njegova garaža... Tu su McLaren P1, Shelby Cobra 427 iz 1966. Ford Shelby Mustang GT500, Ferrari LaFerrari i 599 Aperta, Pagani Zonda 760, Vision Mercedes Maybach 6 i još nekoliko Mercedesa. Nema šta, sve ''štediša do štediše''.

 

Dakle, šampion je opravdano prozvan od strane svojih navijača. Interesantno je kako poznate ličnosti sebi dozvoljavaju kojekakve ''propovedi'' širokim narodnim masama, dok u isto vreme ne žele da se odreknu svih potrošačkih blagodeti koje im veliki novac donosi. Čak i oni ''ekološki osvešćeni'' poput Leonarda DiKaprija, koji vozi električne automobile i motocikle, neće da se odreknu svog životnog stila u korist planete. Spomenuti DiKaprio ide na produžena krstarenja svojom superjahtom oko sveta svake godine, zajedno sa svojim ''čoporom'', a leti uvek privatnim letovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Savladali su tehnologiju baterija i sad ce se ta prica forsirati, jer predpostavljam da im je lakse, odnosno veca je zarada pretvarati energiju iz uglja umesto iz nafte.

Edited by Desmo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Nije gotovo, želim još uspeha

 

149420-hamilton 01.jpg

 

Luis Hamilton tokom prethodnog vikenda ispisao je nove stranice istorije pošto je postao rekorder Formule 1 po broju pobeda trijumfom na Velikoj nagradi Portugala, 12. trci ovogodišnjeg šampionata. Britanac je zabeležio 92 pobede u svojoj dosadašnjoj karijeri i tako srušio rekord Mihaela Šumahera, što je bio povod njegovg intervjua za Sky Sport.

 

''Prošle godine na trci u Mađarskoj Toto Volf mi je prvi put ponudio potpisivanje novog ugovora. Tada nije bila pandemija i iz sadašnje perspektive tada je trebalo da potpišem. Međutim, mislim da se stvari uvek dešavaju u pravo vreme i da postoji razlog zašto se nešto dešava. Verovatno tada nisam bio mentalno spreman da razmišljam o nastavku saradnje jer sam bio pod psihološkim pritiskom'', rekao je Hamilton na početku razgovora. Najbolji vozač u istoriji Formule 1 se Mercedes timu pridružio 2013. godine i od tada je kreneo njegov munjeviti napredak. ''Definitivno mislim da još ništa nije gotovo. Želim da nastavim ovaj niz. Želim da kada prođe ovaj period karantina nastavimo sve po starom i da svako od nas bude na mestu koje je zaslužio''.

 

Hamilton u Januaru puni 36 godina, ali još ne razmišlja o penziji. ''Želim da nastavim da se trkam, ali ne znam dokle će to biti moguće. Ovo je period kada već moram da počnem da razmišljam o budućnosti i pravim neke planove. Trenutno jedino što sigurno mogu reći je da ću i sledeće sezone biti u Mercedesu'', rekao je između ostalog Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton ne garantuje da će naredne sezone biti u F1

 

Luis-Hamilton 2019.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Luis Hamilton izjavio je da ne postoje garancije da će se naredne sezone takmičiti u Formuli 1, pošto se još nije dogovorio sa Mercedesom o nastavku saradnje. Hamilton je u nedelju trijumfovao u trci za Veliku nagradu Emilije Romanje, pomogavši Mercedesu da dođe do titule u konkurenciji konstruktora. Posle trke novinare je posebno zanimalo da li je Britanac počeo pregovore sa čelnicima nemačkog tima o nastavku saradnje, s obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju godine. A jedna od tema bio je i Toto Volf koji bi mogao da napusti tim.

 

''Ne znam ni da li ću biti ovde sledeće godine, tako da me u ovom momentu to ne brine'', rekao je Luis. ''Znam o čemu Toto razmišlja jer često razgovaramo. Ovde sam dugo, dugo''. Upitan da li zaista postoji šansa da ne bude u Formuli 1 naredne godine, Hamilton je odgovorio: ''Voleo bih da budem tu, ali garancije ne postoje. Mnogo toga me interesuje u spoljašnjem životu. Vreme će reći''.

Prvi čovek Mercedesovog tima Toto Volf uveren je da će Hamilton, ipak i naredne sezone biti deo najbržeg karavana sveta. ''Ako odluči da napusti Formulu 1, što ne verujem da će se desiti, imaćemo ludo tržište vozača. Ali mislim da su ga samo ponele emocije kada je to rekao. Mogu da ga razumem, često se preispituje'', objasnio je Volf.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 15. novembra Velikom nagradom Turske, na kojoj Hamilton ima prvu priliku da osvoji sedmu titulu i izjednači se sa Mihaelom Šumaherom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton ponosniji na borbu za jednakost nego na titule

 

149420-hamilton 01.jpg

 

Pred Veliku nagradu Turske Luis Hamilton je još jednom iskazao svoj skroman stav rekavši da mu više znači to što se tokom karijere borio za jednakost među ljudima nego na sedam osvojenih titula šampiona Formule 1. Luis Hamilton je na pragu da osvoji osmu titulu šampiona sveta u Formulu 1 i tako se izjednači sa Mihaelom Šumaherom. To može da ostvari već u Turskoj gde trkački vikend počinje u petak. Pred Veliku nagradu Turske Luis je opet pričao o borbi za jednakost u kojoj zdušno učestvje godinama, a posebno je u 2020. bio glasan u kampanji ''Black lives matter''.

 

''Osvajanje titule je veoma lična stvar. Prirodno boriš se za grupom ljudi za titulu ali vozač je individua i on ne utiče bitno na živote ljudi. Mislim da je mnogo veće i to je nešto čime se mnogo više ponosim to što radim van bolida. Pokušavam da unapredim uslove za ljude širom sveta'', rekao je Luis Hamilton. ''Svi imaju pravo na jednakost, na jednakost u obrazovanju i ljudskim pravima. To mi je najvažnija stvar. Ovogodišnja sezona je kombinovana sa borbom za jednakost i rastućim procesom širenja svesti o onome što se dešava širom sveta'', dodao je vozač Mercedesa.

 

On je ipak rekao i šta bi mu značilo osvajanje osme titule šampiona. ''Prirodno brojevi, titule i sve to deluje da mnogo više znači spolja. Sećam se da sam gledao Mihaela na televiziji kako osvaja sedmu titulu i mislio sam 'Čoveče sedma titula'. Kada si u tome drugačije je. Borićemo se za još titula, nastavićemo da napredujemo i da se trkamo i da radimo ono što volimo. Neverovatno sam ponosan što ću se izjednačiti sa ikonom kakva je Mihael. Međutim mislim da je to poruka da deca moraju da sanjaju velike snove i da ne dozvole bilo kome da im priča da ne mogu da ostvare te snove''.

 

Hamilton: Anđela - nešto najbolje što mi se dogodilo

 

Šestostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton govorio je o uticaju koji na njegove uspehe ima fizioterapeut Anđela Kulen i tom prilikom istakao da je ona jedna od najboljih stvari koje su mu se dogodile u životu. Britanac sarađuje sa Kulenovom, poreklom sa Novog Zelanda, od 2016. godine.

 

''Ljudi ne razumeju to, pošto na stvari gledaju sa distance, ali ona je jedna od najbojih stvari koje su mi se dogodile u životu. Srećan sam što sarađujem sa mnogim ljudima, ali ona je najvrednija žena u mom okruženju'', ističe vozač Mercedesa i dodaje: ''Uvek je fokusirana i pozitivna, nikada nije negativna i to je važno. Bitno je okružiti se ljudima koji utiču pozitivno na tebe, ne možeš biti sa onima koji te ne ispirišu kada krene loše''. Hamilton se zatim osvrnuo i na to kako je došlo do saradnje. m''Mnogi fizioterapeuti su, zapravo, samo treneri. Uvek sam imao muškarce za trenere, ali u se moji problemi sa povredama nastavljali. Nijedan od njih nije uspeo da mi pomogne. Shvatio sam da to više nema smisla i da mi je potreban terapeut. Sa Anđelom sam kratko radio, pre nego što sam je pitao da li bi mi se pridružila u timu. Znao sam odmah da ćemo imati najbolju moguću saradnju'', zaključio je 35-godišnji Britanac.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rikardo: Hamilton je ućutkao kritičare

 

177896-rikardo.jpg

 

Danijel Rikardo, vozač Meklarena, kaže da svi ljubitelje Formule 1 ove godine mogu da uživaju u vrhunskoj borbi Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena. Australijanac, koji je dugo bio vozač Red Bulla i klupski drug Ferstapena kaže da ga ne iznenađuje dobra izdanja Holanđanina.

 

''Bilo je samo pitanje kada će Maks eksplodirati. Poznato je kakav je talenat i sada to počinje da svima pokazuje'', rekao je Rikardo. Danijel još veću počast odaje Luisu Hamiltonu, sedmostrukom šampionu sveta. ''Mislim da sada svi treba da skinu šešir Luisu. Godinama ga je pratila fama da nije toliko dobar vozač koliko ima dobar bolid. Sada je svima pokazao klasu i ućutkao kritičare. Verujem da više niko ne sumnja u njega'', izjavio je Rikardo. Trenutno Hamilton ima 14 bodova više u generalnom plasmanu. ''Realno, iskustvo je na Luisovoj strani. Međutim, Maksa nikako ne treba otpisati. Navijačima ostavljam da se opredele i uživaju'', izjavio je Australijanac.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kultard: Maks će ovako uzeti Hamiltonu krunu

 

ferstapen f1 fra.jpg

 

Nekadašnji vozač Formule 1 Dejvid Kultard koji danas radi kao stručni konstultant i intervjuiše vozače posle trka smatra da će Maks Ferstapen imati u 2021. odličnu priliku da skone sa trona Luisa Hamiltona. Iako početak sezone nije obećavao, sada je situacija potpuno drugačija. Maks Ferstapen je u vođstvu u generalnom plasmanu ispred Luisa Hamiltona, a da sve bude još bolje na poslednjoj trci je Red Bull potpuno nadmudrio ekipu Mercedesa. ''Maks može da uzme Hamiltonovu krunu. Ferstapenova era može da počne u Formuli 1. Uspeo je da pretekne Hamiltona zahvaljujući novijim gumama, tako su napravili podlogu za pobedu'', rekao je Dejvid Kultard.

 

Hamilton i Ferstapen svoju bitku nastavljaju već narednog vikenda kada će se voziti u Austriji, a čitavu akciju ćete gledati na Sport Klubu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton vozio Pagani Zondu iako je obećao da će koristiti samo električne automobile

 

hamilton zonda.jpg

 

Aktuelni šampion i lider u poretku vozača Formule 1, britanski vozač Mercedesa Lewis Hamilton, prekršio je jedno obećanje.

Hamilton je u septembru 2020. godine u razgovoru za Reuters istakao želju da bude više ekološki osvešćen kao i da će pokušati da smanji ogromni karbonski otisak koji stvaraju bolidi Formule 1. Osim što je postao vegan i prodao svoj privatni avion, Hamilton želi da bude vožen u električnim automobilima. Za Reuters je izjavio da više ne vozi nijedan automobil sa konvencionalnim pogonom koji poseduje, nego da upotrebljava električni Mercedes EQC, Smart EQ ForTwo i druga električna vozila, ali čini se da se ipak ''okliznuo''. Hamilton je viđen da vozi svoj unikatni superautomobil Pagani Zonda 760 LH.

 

 

Vozači Formule 1 su na odmoru koji traje tri nedelje, a nakon toga sledi trka za Veliku nagradu Belgije 29. avgusta. Hamilton ima nekoliko dana za uživanje, a Monako je njegova destinacija. Upravo je u Monaku viđen za upravljačem svoje Zonde. Ranije je rekao da je ovaj automobil ''užasan za vožnju'', ali da ima najbolji zvuk. Otkrio je da je izabrao verziju sa manuelnim menjačem je mu se Tiptronic ne sviđa. U njegovu odbranu, Lewis ne vozi često ovaj automobil koji pokreće 7.3 atmosferski V12 motor sa 760KS, a razlog je njegov gusti raspored.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju bolid u kojem je Luis Hamilton ostvario svoju prvu pobedu u Formuli 1

 

f1 hamilton 1 03.jpg

 

Bolid u kojem je Luis Hamilton ostvario svoju prvu pobedu u Formuli 1 biće prodat na aukciji.

Reč je o bolidu W04 iz 2013. godine koji je daleko od najlepšeg bolida, ali itekako je značajan. Njegova šasija nosi broj 4, a upravo to je bolid u kojem je Hamilton ostvario pol poziciju i zatim pobedio na trci za Veliku nagradu Mađarske tokom sezone u kojoj je dominirao Sebastijan Fetel u Red Bull Racing-u.

 

237716-f1 hamilton 1 02.jpg

 

Hamilton je ovu pobedu ostvario za ekipu koja se u to vreme mučila, a nakon što je napustio McLaren ranije te godine. To je ujedno i njegova jedina pobeda u 2013. godini.

 

f1 hamilton 01 1.jpg

 

W04 je bio poslednji Mercedesov F1 bolid koji je pokretao 2.4 atmosferski V8 motor, a tim je kasnije uništio konkurenciju sa V6 hibridnim pogonom. Bolid će biti prodat na aukciji kuće RM Sotheby's, koja će biti održana tokom trkačkog vikenda u Las Vegasu. Procenjuje se da će kupac izdvojiti između 9 i 14 miliona evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...