Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

petrolicious.jpg Petrolicious video: 2006. Spyker C8 Spyder

 

Nastali krajem 19. veka, a propali (prvi put) polovinom dvadesetih godina prošlog veka. Tokom tog prvog postojanja bili su aktivni u avioindustriji i uporedo prerađivali tadašnje automobile. Zbog toga im je logo na modernim automobilima ustvari bio propeler starih avionskih motora, zato su im i felne takve, volan izgleda kao jedan četvorkraki propeler... A, počeli su da prave moderne automobile početkom 2000-tih godina. Konkretan model je iz 2006. godine. Sve je pravljeno u Holandiji, mestu odakle je Spyker. Ali, propali su opet 2010. godine....oživljeni svežim kapitalom novog vlasnika, pa još jednom propali 2016. godine...pa sad više i nemam pojma kakvo im je trenutno stanje... :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Spyker C8 Laviolette

 

201727-spyker 03.jpg

 

Spyker C8 Laviolette je jedan od najunikatnijih superautomobila, a sada je jedan ovakav retki holandski automobil dostupan na prodaju. Za one koji ne znaju, Spyker je mali proizvođač automobila s bazom u Holandiji, a ime je dobio po holandskom proizvođaču aviona koji je zatvorio svoja vrata dvadesetih godina prošlog veka.

 

201728-spyker 02.jpg

 

Spyker C8 je ponuđen na aukciji Bring a Trailer Auction i predstavlja svež pristup poznatoj formuli automobila. Kompanija je preporođena 2000. godine predstavljanjem C8 Spyder koncepta na sajmu u Birmingemu. C8 Spyder je bio ručno pravljeni superautomobil bez krova koji je privukao ogromnu pažnju svojim detaljima i Audijevim V8 motorom koji ga pokreće. Spyker je zatim 2001. godine predstavio model C8 Laviolette te je dodao stakleni krov i aluminijumski usisnik na krovu, a tako je nastao prvi coupe ove kompanije.

 

201729-spyker 01.jpg

 

Pored toga, Spyker je proizveo i trkačku verziju modela C8 Laviolette nazvanu Double 12 R, koja je učestvovala na trci 24 sata Le Mana 2003. godine. Spyker se zatim vratio na Le Man 2009. godine s naprednijom C8 Laviolette GT2R koji je osvojio peto mesto u GT klasi, što je bio ogroman rezultat za tako malog proizvođača superautomobila. Osim trkačkog nasleđa, Spyker C8 Laviolette predstavlja jedno od najvećih remek-dela kada je reč o automobilima. Sve komponente su ručno napravljene i inspirisane avijacijom, uključujući potpuno aluminijumsku konstrukciju modela C8. Unutrašnjost je je takođe inspirisana avionima, a to se posebno odnosi na instrument tablu. Trenutna cena iznosi 125.000 dolara... Automobil je proizveden 2007. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2006. Spyker C8

 

Brz je, čudan, svi okreću glavu za njim... - sve ono što super-automobil treba da bude:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...