Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Aurus kabriolet po karakteristikama ne zaostaje za najboljim savremenim modelima

 

aurus s 8.jpg

 

Ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov govorio je o karakteristikama kabrioleta Aurus, koji su načinjeni na osnovu tehničkog zahteva Ministarstva odbrane kako bi na paradi Pobede zamenili automobile marke ZiL.

Ministar je istakao da svečani kabriolet poseduje visok nivo unifikacije sa sedanom Aurus Senat. Vozilo je izrađeno na osnovu zajedničke modularne platforme, opremljeno hibridnim pogonskim agregatom na bazi motora V8 od 600 konjskih snaga, automatskim menjačem sa 9 stepeni prenosa i stalnim pogonom na četiri točka.

 

aurus s 88.jpg

 

Prema ministrovim rečima, prednji deo svečanog kabrioleta sa karakterističnim nezaboravnim ''licem'' izgleda isto kao kod sedana, ali je ''sve što se nalazi iza prednjeg stuba pretrpelo značajne izmene''.

 

aurus s 888.jpg

 

''U poređenju sa sedanom značajno je promenjena linija karoserije, ako se automobil pogleda sa strane. Ramena linija je podignuta, što je, zajedno sa smanjenim  klirensom, omogućilo aerodinamičniji oblik'', rekao je Manturov. Osim toga, prema njegovim rečima, vrata svečanog vozila su povećana, kako bi se olakšalo smeštanje putnika na zadnja sedišta.

 

aurus s 8888.jpg

 

Za presvlačenje enterijera korišćeni su materijali ruske proizvodnje otporni na vlagu, koji omogućavaju da se parade održavaju i po kiši i snegu. Za zaštitu od nepogode automobil je opremljen mekim sklopivim krovom. Ministar industrije i trgovine Rusije je istakao da po upravljačkim parametrima i stabilnosti ovi automobili ne zaostaju za najboljim savremenim modelima, dok po specifičnoj snazi mnoge od njih prevazilaze. Kako je ranije saopšteno, ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu i glavnokomandujući Kopnenih snaga general Oleg Saljukov učestvovaće u paradi Pobede na Crvenom trgu u kabrioletima Aurus. Trenutno ova vozila (dva osnovna i jedno rezervno) prolaze poslednja testiranja na probama. Kasnije će se naći u sastavu 147. automobilske baze Ministarstva odbrane Rusije. Novi kabrioleti su 17. aprila učestvovali u pripremama za vojnu paradu Pobede na trgu u podmoskovskom Alabinu. Pre toga su ih provozali po Crvenom trgu. Kabrioleti su učestvovali i u prvoj noćnoj probi parade Pobede u centru Moskve, koja je završena u ponedeljak.

 

Početak proizvodnje kabrioleta Aurus očekuje se krajem 2020. godine

Nije predviđeno da automobile koriste državni funkcioneri, osim na Paradi pobede, rekao je ministar Manturov. Serijska proizvodnja kabrioleta Aurus nastalih u projektu ruskih automobila premium klase namenjenih najvišim državnim funkcionerima poznatog pod imenom ''Kortež'', započeće 2020-2021. godine, najavio je ruski ministar trgovine i industrije Denis Manturov, po završetku sednice međuvladine komisije za zamenu uvoznih proizvoda domaćim. Novi model razvijen je specijalno za učešće na Paradi pobede koja će biti održana 9. maja na Crvenom trgu. Posle toga uslediće procedura vezana za sertifikaciju radi započinjanja serijske proizvodnje koja se očekuje 2020-2021. godine. Nije predviđeno da državni funkcioneri koriste kabriolete Aurus, osim Parade pobede, rekao je ministar Manturov.

 

Na probi Parade pobede u podmoskovskom gradu Alabinu pre pet dana učestvovali su kabrioleti Aurus, kada su prvi put viđeni bez maske. Oni će, kako se očekuje zameniti stare sovjetske kabriolete ZiL-41047. Kabriolet Aurus Senat je novi ruski automobil premium klase, sa 4.4 litarskim V8 motorom koji raspolaže sa 598KS. Nastao je u okviru projekta ''Kortež'', koji je razvijen kao platforma za nastanak automobila za prevoz i pratnju najviših državnih funkcionera. Specijalne verzije automobila Aurus koriste se za prevoz predsednika države i premijera.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi UAZ terenci imaće u sebi nešto i od prestižnih Aurusa

 

181570-uaz 3170.jpg

 

Uljanovska fabrika automobila koja je deo grupe kompanija ''Solers'' mogla bi da dobije tehnologije koje se koriste u proizvodnji novih ruskih automobila marke Aurus. Po pisanju ruskih medija, koji se pozivaju na ministra industrije Denisa Manturova, u proizvodnji UAZ terenaca nove generacije biće korišćene razrade Naučno-istraživačkog atuomobilskog i auto-moto instituta (NAMI) koji je osmislio nove ruske automobile premijum klase poznate pod komercijalnim nazivom Aurus.

 

''Tehnologije korišćene u proizvodnji vozila marke Aurus nastalih u okviru projekta ''Kortež'', biće primenjivane na automobilima srednje klase. Štaviše one se već koriste u razvoju terenca nove generacije Uljanovske fabrike automobila'', naveo je Manturov. Kako je predstavnik firme ''Solers'' istakao, radi se o elektronskim sistemima pomoći vozaču, kao i hibridnom pogonskom agregatu. ''Razrade korišćene prilikom stvaranja vozila marke Aurus planiramo da primenimo i u razvoju platforme ''Patriot 2020''. To su elektronski elementi i rešenja hibiridnog pogona'', rekao je Manturov. Prvi čovek ruske kompanije ''Solers'' Vadim Švecov izneo je ranije nekoliko pojedinosti vezanih za novi terenac, čija bi proizvodnja mogla da počne za godinu-dve dana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obelodanjena cena za Aurus Senat Sedan

 

188743-aurus senat.jpg

 

U Ministarstvu industrije i trgovine je saopšteno da će automobil Aurus Senat Sedan u maloprodaji koštati oko 18 miliona rubalja (oko 250.000 evra)

 

''Tačna cena Aurusa za naručioce u maloprodaji biće objavljena na dan otvaranja izložbenog prostora, a preliminarno iznosi oko 18 miliona rubalja'', prenosi agencija RIA Novosti. Ministar industrije i trgovine Denis Manturov je saopštio da su za automobil Aurus zainteresovani kupci sa Bliskog istoka i pojedini evropski političari. ''Naprimer, ovih dana smo imali susret sa predsednikom slovačkog parlamenta Andrejem Dankom. On se raspitivao kada će biti omogućena kupovina ovog automobila. Na Bliskom istoku ima mnogo zainteresovanih kupaca'', rekao je Manturov. Ministar je istakao da će se u maloprodaji pojaviti svega pet-šest hiljada vozila.

 

aurus 003.jpg

 

Manturov je takođe naglasio da i sam ima preporuke vezane za usavršavanje automobila Aurus na osnovu ličnog iskustva korišćenja ovog automobila. ''Meni samom je zanimljivo da dajem preporuke vezane za usavršavanje automobila'', rekao je Manturov dodavši da tvorci ovog vozila uzimaju njegovo mišljenje u obzir. Po rečima ruskog ministra, na industrijskoj izložbi ''Inoprom'' biće predstavljena dva automobila marke Aurus. ''Da, Aurus će biti na Inopromu. To će biti isti onaj auto koji je predstavljen u Ženevi i na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, u boji ''Rusko zlato''. Juče je on bio na turniru u golfu Innoprom Golf Cup umesto stranih luksuznih brendova, a već danas je stigao u prostor gde se održava forum'', rekao je ministar. ''Ali, biće pokazan i drugi primerak. On će posebno zainteresovati ljude koje zanimaju tehnologije korišćene prilikom stvaranja ovog automobila. Kabina će biti podeljena na dva dela: u jednom je završeni spoljni izgled, a u drugom demonstracija tehnoloških rešenja'', dodao je Manturov.

 

aurus 002.jpg

 

Aurus Senat Sedan i blindirani Aurus Senat Limousine predstavljeni su na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila koji je održan od 5. do 17. marta. Zapadni novinari su ih okarakterisali kao konkurenciju brendovima Bentley i Rolls-Royce.

 

aurus 001.jpg

 

Podsećamo da će privatnim kupcima iz Rusije automobili projekta ''Kortež'' biti isporučeni u trećem i četvrtom kvartalu 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rusija počela sa prodajom ''Putinove limuzine''

 

aurus_senat 1.jpg

 

Kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi. Ovu marku automobila favorizuje ruski predsednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina Aurus koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsednika. Ta limuzina bi trebalo da postane naslednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere. Ciljna grupa kupaca limuzine Aurus, čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima. ''Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021'', rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska država je u projekat limuzine Aurus od 2013. godine uložila preko 12.4 milijarde rubalja (189 miliona dolara). Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers. Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine Senat Aurus.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Moskvi otvoren izložbeni salon Aurusa

 

195677-aurus 003.jpg

 

Možete već i da sednete u novi ruski deluks automobil, mada njegova prodaja počinje tek 2020. godine.

Aurus, ruski proizvođač automobila koji izrađuje vozila za predsednika Putina, otvorio je u avgustu izložbeni salon u Moskva-Sitiju, poslovnom centru ruske prestonice. U salonu je ponosno izložen rezultat šestogodišnjeg rada kompanije: Aurus Senat. To je sedan premium klase koji targetira deo tržišta na kojem su ustoličene kompanije Rols-rojs i Bentli. Automobil je dizajnirao i konstruisao ruski istraživački centar za automobile NAMI. Potpuno novi model privukao je najviše pažnje kada se predsednik Putin u njemu pojavio na dan inauguracije u maju 2018. godine. Godinu dana kasnije, u avgustu 2019. godine, prvo vozilo u liniji modela ovog brenda izloženo je za javnost. Aurus Senat se trenutno nalazi u izložbenom salonu kompanije u neboderu ''IQ-kvartal'' u poslovnom centru Moskva-Siti.

 

To je luksuzan i masivan automobil: dug 5.63 metra i širok 2.2 metra. Ima benzinski motor od 4.4 litra sa 598 konjskih snaga i dodatni električni motor snage 62 kW koji mu omogućava brže ubrzavanje. Glavni motor je konstruisan u Rusiji u saradnji sa nemačkim Porsche Engineering. Međutim, performanse automobila još nije moguće isprobati na drumu, jer vozilo još nije dobio dozvolu od države za korišćenje na javnim putevima u Rusiji. Kompanija obećava da će sertifikacija biti završena do 2020. godine, kada će automobil stupiti u prodaju. Najavljena cena za Aurus Senat je 18 miliona rubalja (270.000 dolara) za standardnu verziju. Očekuje se da će terenska varijanta i limuzina (kakvu koristi Putin) biti još skuplji, ali ovi modeli još nisu izloženi u salonu.

 

195678-aurus 002.jpg

 

''Limuzina je za jedan metar duža od Senata, ima pregradu između vozača i putnika i dva dodatna sedišta. Uglavnom će se proizvoditi kao blindirano vozilo'', kaže Aleksandar Mihailov, šef izložbenog salona Aurusa.

 

195679-aurus 001.jpg

 

Još se ne zna kada će se na tržištu pojaviti terenac i limuzina, ali najavljeno je da će Aurus Senat biti moguće nabaviti od 2020. godine, tvrdi Mihailov. Zasad je 500 osoba zainteresovano da kupi automobil čim se sertifikacija završi, otkriva Mihailov, dodajući da ove porudžbine ipak nisu finansijski obavezujuće. Automobili marke Aurus proizvodiće se u fabrici ''Solers-Jelabuga'' u Tatarstanu koja je ranije proizvodila Fordove automobile. Fabrika je izabrana kako bi se uštedeo novac, jer bi izgradnja nove fabrike za mladog proizvođača automobila bila preveliko opterećenje. Naziv Aurus je kombinacija dve reči: latinske reči za zlato (aurum) i reči Rusija. Za mnoge on je postao simbol ruske nacionalne samodovoljnosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruski Aurus Senat već ima 600 rezervacija

 

195678-aurus 002.jpg

 

Ministar trgovine i industrije u vladi Rusije Denis Manturov tvrdi da postoji velika potražnja za domaćim luksuznim automobilima. Uprkos visokoj početnoj ceni limuzine Aurus Senat od 141.000 evra i početku prodaje tek 2021. godine, već je rezervisano 600 jedinica. Kompanija će sledeće godine moći da proda 50 jedinica. Iako su im konkurencija popularne britanske limuzine Rolls-Royce i Bentley, Rusi se uzdaju u svoj adut - lično razvijeni hibridni pogon i transmisija.

 

195677-aurus 003.jpg

 

Međutim, zbog spora oko patenta sa Toyotom, Aurus trenutno ne može da se prodaje na tržištu Evropske unije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Aurus Komandant

 

aurus k 02.jpg

 

Ruski automobili premium klase Aurus su nastali iz projekta ''Kortež'', namenjenog za proizvodnju vozila za najviše ruske državne zvaničnike, ali i komercijalnu prodaju i baziranih na jedinstvenoj modularnoj platformi (JMP). Sedan i limuzina koji nose naziv Aurus Senat predstavljeni su na moskovskom sajmu automobila 2018. godine. Specijalne verzije predstavljenih automobila, zajedno sa minibusom Arsenal već se koriste u garaži sa posebnom namenom u Kremlju za prevoz predsednika Rusije. Šef ruske države prvi put je limuzinu koristio u maju 2018. godine prilikom inauguracije kada se u njoj dovezao na svečanu ceremoniju iz svog radnog kabineta. Aurus, što je tržišni naziv projekta ''Kortež'', je porodica automobila deluks klase za vodeće državnike na jedinstvenoj modularnoj platformi, koju čine limuzina, sedan, miniven i terensko vozilo Komandant (sa 4.4 V8 motorom i skoro 600KS).

 

aurus k 01.jpg

 

Automobili marke Aurus proizvodiće se u fabrici ''Solers-Jelabuga'' u Tatarstanu koja je ranije proizvodila Fordove automobile. Fabrika je izabrana kako bi se uštedeo novac, jer bi izgradnja nove fabrike za mladog proizvođača automobila bila preveliko opterećenje. Naziv Aurus je kombinacija dve reči: latinske reči za zlato (aurum) i reči Rusija. Za mnoge on je postao simbol ruske nacionalne samodovoljnosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veliko interesovanje za ruski Aurus

 

aurus s 02.jpg

 

Ruski proizvođač Aurus je izuzetno zadovoljan interesom kupaca za njegove skupocene proizvode. Limuzina Aurus Senat je nakon Putina jednostavno morala da osvoji i niz ruskih milionera. Određeni kontingent ulazi i u državnu ergelu. Prošle godine je predstavljena i toples verzija, Senat kabriolet. Ruski odgovor na model kalibra Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe mogli smo da vidimo pre gotovo godinu dana tokom vojne parade za Dan pobede, a zatim su odrađeni i prvi testovi za odabrane. Danas je situacija takva da se za automobil upisalo 700 potencijalnih kupaca, a njih 65 je na korak od potpisivanja ugovora. Vest je lično potvrdio za Sputnik News prvi čovek Aurusa Adil Shirinov.

 

aurus s 01.jpg

 

Očekivano, kabriolet se od originala razlikuje vrlo malo. Osim što je uklonjen krov, izmejena je i bočna linija vozila. Enterijer se nije menjao, baš kao ni mehanika. Hibridni 4.4 V8 sa oko 600 KS i 880 Nm je i dalje tu, kao i devetostepena automatika. Recimo i da će u gamu uskoro stići i veliki SUV model Komendant.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus Senat Cabriolet

 

aurus c 2020 02.jpg aurus c 2020 01.jpg

 

Električni sklopivi krov se otvara za 30 sekundi. Cena nije poznata, ali se najverovatnije kreće oko 30 miliona rubalja (skoro 363.000 evra):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isporuke ruskog automobila Aurus počeće u martu 2021. godine

 

188743-aurus senat.jpg

 

Ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov rekao je za televiziju Rossiя 1 da su u okviru slobodnih kapaciteta fabrike Ford Sollers već počela testiranja i da je u toku priprema serijske proizvodnje automobila Aurus. Pilot-serija biće proizvedena već u septembru ove godine, dok će serijska proizvodnja početi sledeće godine. Planirano je da 2021. godine bude proizvedeno 360 vozila, 2022. godine 1.724 vozila, 2023. 4.030, a 2024. godine 5.274 vozila.

 

aurus 002.jpg

 

Manturov je takođe izjavio da je ruski predsednik Vladimir Putin, koji prilikom radnih poseta koristi limuzinu Aurus Senat L700, dao svoje preporuke kada se radi o tehničkom funkcionisanju vozila. I sam ministar, koji takođe koristi Aurus, proizvođaču je dao svoj komentar što se tiče ''sistema za oslanjanje i rada menjača, sa ciljem da sve bude bolje usklađeno''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus će raditi u kooperaciji sa kompanijom KamAZ

 

188743-aurus senat.jpg

 

KamAZ će pomoći u proizvodnji komponenata za automobile Aurus, rekao je šef Mininstarstva industrije i trgovine Denis Manturov. Po rečima ministra, u kooperaciji sa KamaAZ-om počinje proizvodnja motora i reduktora. Manturov je precizirao da će se deo komponenata proizvoditi u fabrici Ford Sollers u Elabugi, a ostali delovi na glavnom proizvodnom mestu u gradu Naberežnije Čelni. ''Mi računamo i na preduzeća koja su stradala od pandemije zbog zastoja'', dodao je.

 

Automobil Aurus sastojaće se od oko 4.500 komponenata, koje će proizvoditi 74 proizvođača. Među njima domaće i strane kompanije. Pri tome devetostepeni menjač i motor su u potpunosti domaće proizvodnje, naglasio je Manturov. Prvi primerci biće dostavljeni klijentima počevši od marta 2021. godine. Ranije se govorilo da je potražnja opala zbog pandemije korona virusa, međutim pravo stanje stvari je obratno: potražnja za novim automobilom je porasla. Trenutno za porudžbinu je dostupan Aurus Senat, čija se cena kreće oko 18 miliona rubalja (oko 230.000 evra). U maju je jedan primerak bio primećen u Belgiji (na automobilu su domaće tablice). Pored limuzine u ponudi Aurusa nalazi se i limuzina u oklopnoj verziji - takav automobil koristi Vladimir Putin i nekolicina drugih visokih zvaničnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test sudara Putinove limuzine

 

aurus test01.jpg

 

Ruski proizvođač luksuznih automobila Aurus, najpoznatiji po proizvodnji limuzina za predsednika Vladimira Putina, objavio je video koji, između ostalog, sadrži i snimak testa bezbednosti ovog ekskluzivnog vozila. Video koji je objavila TV Zvezda otkriva neke detalje o testiranju modela Aurus Senata, a kamera nas vodi i u fabriku u kojoj se pravi ovaj automobil. U jednom segmentu videa prikazan je test sudara ove luksuzne limuzine pri brzini od 64 km/h (od 12:15 minuta snimka):

 

 

Ovo vozilo dužine 5,6 metara ima hibridni pogonom zahvaljujući kome od 0 do 100 km/h stiže za 6 sekundi, a početna cena je 225.000 evra. Aurus Senat je takođe početkom godine testiran u uslovima ekstremne hladnoće, u Sibiru. Automobil se pokazao prilično izdržljivim i na temperaturama od minus 50 stepeni Celzijusa. Luksuzni automobili linije Aurus prvobitno su bili namenjeni samo najvišim ruskim zvaničnicima, a debi su imali tokom inauguracije Vladimira Putina 2017. godine. Od tada, proizvođač je odlučio da napravi širu paletu vozila koju će ponuditi tržištu. Serijska proizvodnja bi trebalo da počne 2021. ali će nekoliko vozila već sići sa proizvodnih linija u novembru ove godine.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus Komendant na zvaničnim slikama

 

206034-aurus k 4.jpg

 

Ruski automobili premium klase Aurus su nastali iz projekta ''Kortež'', namenjenog za proizvodnju vozila za najviše ruske državne zvaničnike, ali i komercijalnu prodaju, baziranih na jedinstvenoj modularnoj platformi (JMP).

 

aurus k 3.jpg

 

Sedan i limuzina koji nose naziv Aurus Senat predstavljeni su na moskovskom sajmu automobila 2018. godine. Specijalne verzije predstavljenih automobila, zajedno sa minibusom Arsenal već se koriste u Garaži sa posebnom namenom u Kremlju za prevoz predsednika Rusije. Šef ruske države prvi put je limuzinu koristio u maju 2018. godine prilikom inauguracije, kada se u njoj dovezao na svečanu ceremoniju iz svog radnog kabineta.

 

aurus k 2.jpg

 

Aurus, što je tržišni naziv projekta ''Kortež'', je porodica automobila deluks klase za vodeće državnike na jedinstvenoj modularnoj platformi, koju čine limuzina, sedan, miniven i terensko vozilo Komendant (sa 4.4 V8 motorom i 590KS i 880 Nm, uz 9-stepeni automatski menjač).

 

206033-aurus k 1.jpg

 

Automobili marke Aurus proizvodiće se u fabrici ''Solers-Jelabuga'' u Tatarstanu koja je ranije proizvodila Fordove automobile. Fabrika je izabrana kako bi se uštedeo novac jer bi izgradnja nove fabrike za mladog proizvođača automobila bila preveliko opterećenje. Naziv Aurus je kombinacija dve reči: latinske reči za zlato (aurum) i reči Rusija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pratnji Vladimira Putina uskoro i električni motocikl Aurus Escort

 

aurus-escort 02.jpg

 

Donald Tramp ima ''Zver'', Boris Džonson ima blindirani Jaguar, a sada, Vladimir Putin ima Aurus Escort, električni mootocikl koji će se naći u predsedničkoj pratnji. Motocikl, koji će biti lansiran 2022, će se pridružiti floti Aurus četvorotočkaša čija namena će biti da zaštiti jednog od najmoćnijih lidera na svetu. I dok Aurus automobile pokreće konvencionalni agregat, Aurus Escort motocikl će raditi na struju.

 

aurus-escort 01.jpg

 

Informacije o specifikacijama motocikla trenutno nisu poznate, mada je jedan francuski sajt navodi da će Aurus Escort imati oko 150 KS, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. Prednji deo je sličan izgledu najnovije generacije Honde Gold Wing, dok je velika verovatnoća da će se u bočnim koferima prenositi oružje, koje bi poslužilo za odbranu u slučaju napada na predsedničku kolonu. Što se stilskog izgleda tiče, on je tipično ruski, agresivnog izgleda. Doduše, verujemo da aerodinamika nije bila na listi prioriteta dizajnera Aurus Escort motocikla. Činjenica da je ruski predsednik predstavio električni motocikl kao deo svoje pratnje možda zvuči čudno, imajući u vidu da je Rusija jedan od najvećih proizvođača nafte i prirodnog gasa. Međutim, kako zemlja želj da smanji potrošnju ovih resursa u narednim godinama, možda postavi novi trend.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Rusiji pokrenuta serijska proizvodnja luksuznih automobila Aurus

 

aurus 2022 production.jpg

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokrenuo je serijsku proizvodnju automobila premijum klase Aurus Senat u fabrici u Jelabugi. Svečanosti su prisustvovali ministar industrije Denis Manturov i predsednik Tatarstana Rustam Minihanov. Predsednik je istakao da je prvi put u istoriji Rusije praktično od nule napravljena čitava linija automobila klase limuzina. ''Vi dobro znate kakav je sjajan posao prethodio današnjem svečanom događaju, u njega je bilo uključeno hiljade stručnjaka - inženjera, konstruktora, dizajneri iz cele zemlje. I oni su se uspešno izborili sa zadatkom'', rekao je on. Predsednik je podsetio da je i sam više puta vozio Aurus i nazvao ga visokokvalitetnim automobilom. ''Nadamo se da će serijska proizvodnja Aurusa pojačati prisustvo ruskih automobila na međunarodnom tržištu i pružiće mogućnost za povećanje izvoza visokotehnoloških proizvoda'', dodao je Putin.

 

Cena automobila Aurus Senat prve serije sa visokim performansama će biti oko 246.000 evra, a osnovna verzija 201.000 evra. Prvim klijentima će automobili biti isporučeni u junu. U fabrici u Elabugu će se proizvoditi i teretna vozila Aurus Komendant. Prema planu koji je ministarstvo predstavilo krajem 2019. godine, početak serijske proizvodnje sedana Aurus Senat zakazan je za prvi kvartal 2021. godine. U martu ove godine je puštena prva pilot serija Aurus koja nije namenjena prodaji, automobili su poslati na testiranje. Putin je kazao i da će proizvodnja u Tatarstanu biti još jedan stimulans za razvoj regiona. 

 

''Oko 70% komponenata za automobile Aurus proizvode naše ruske kompanije. Ovo je dobra šansa za njih da savladaju nove tehnologije i dobiju dodatne porudžbine'', rekao je on. Putin je Aurus nazvao kvalitetnim automobilom koji ima svetske standarde i da je i sam vozio taj auto. Aurus je prvi ruski brend automobila klase luks, koji proizvodi limuzine, sedane, minivenove i transportna vozila. Investicije u projekat iznosile su 135 miliona evra. Akcionari Aurusa su Centralni naučnoistraživački institut za automobile i automobilske motore NAMI (63.5%), Fond za odbranu, bezbednost i razvoj Tavazun (36%) i Solers (0.5%).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela prodaja ruskog Aurusa, objavljena i cena

 

218996-aurus senat.jpg

 

Prodaja ruskog luksuznog automobila Aurus Senat počela je pošto je stigao u prodajne salone u Moskvi. Svi primerci ovogodišnje proizvodnje već su rasprodati, a cena je 24 miliona rubalja, odnosno nešto manje od 289.000 evra. Serijska proizvodnja Aurus Senata počela je u krajem maja ove godine u pogonu u Jelabugi. Kako je rečeno u salonu Avilon, koji prodaje Aurus Senat, već je prodato 350 primeraka, što je proizvodna kvota za ovu godinu, a primaju se narudžbine za modele koji će biti proizvedeni 2022. godine.

 

 

Svi naručeni modeli su sa najvišim paketom opreme, koji se trenutno jedini i nudi. Jedina razlika u prodatim modelima je u boji karoserije.

Kupci će u budućnosti moći da personalizuju opremu ovog super-luksuznog automobila. Trenutno je jedina dodatna opcija kupovina blindiranog Aurusa. U tom slučaju, cena se formira individualno, a rok isporuke može biti najmanje osam meseci.

 

 

Aurus ima hibridni pogon, sa osmocilindričnim benzinskim motorom od 4.4 litra sa dvostrukim turbo-punjačem. Ukupna snaga mu je 589 konjskih snaga, a obrtni momenat 880 Nm pri 2.200 do 4.750 obrtaja u minuti. Aurus Senat dug je 5.63 metra, težak 2.8 tona, a međuosovinsko rastojanje mu je 3.3 metra. Ima veoma bogatu opremu, kako i dolikuje luksuznom automobilu, kao što su držači za čaše sa grejanjem i hlađenjem, satelitsko praćenje, minibar, 3D kamere koja prikazuje ceo krug oko automobila i automobil iz ptičje perspektive, četvorozonska klima, poseban multimedijalni sistem napred i pozadi... Automobili Aurus u osnovnoj i posebnim varijantama do sada su korišćeni kao službena vozila najviših ruskih funkcionera, među kojima je i predsednik Vladimir Putin.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i Aurus Cabrio

 

223467-aurus cabrio.jpg

 

Pojavio se patentni render budućeg kabrioleta ruskog luksuznog brenda Aurus. Patent pokazuje kabriolet baziran na Aurusu Senat kojim će Rusi proširiti paletu dostupnih varijanti.

 

Prvi Aurus kabriolet se inače pred širom javnošću pojavio još u maju 2019. godine na Paradi pobede. Nakon toga su se pojavile informacije da ruska kompanija planira i civilnu verziju kabrioleta i takva je sada pokazana na ovom renderu. U kratkoj vesti se navodi da će dvovratni Aurus Cabrio imati meki sklopivi krov koji se otvara/zatvara za 30 sekundi. Pored toga, Aurus već neko vreme najavljuje i Komendant SUV koji stiže još tokom ove godine (ako ne bude nekih odlaganja). Taj SUV je dugačak 5.380 mm, širok 2.004 mm i visok 1.820 mm. Komendant će imati isti pogon kao i Senat sedan, što znači kombinaciju 4.4 V8 turbo benzinca, elektromotora i 9-stepenog automatika (sa kombinovanih 598 konja).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus Komendant

 

228465-aurus k05.jpg

 

Ruski Aurus je i zvanično predstavio luksuzni krosover Komendant (treći model u njihovoj paleti), koji je ime dobio po Komandantskoj kuli Moskovskog Kremlja. Treba podsetiti da je prvi prototip ovog vozila bio gotov još u proleće 2019. godine, ali je premijera serijskog modela nekoliko puta odlagana.

 

aurus k04.jpg

 

Komendant se bazira na istoj modularnoj platformi kao Senat limuzina i miniven Arsenal. Dužina Komendanta je 5.380 mm (što ga čini 252 mm kraćim od Senata), a međuosovinsko rastojanje iznosi 3.100 mm (200 mm manje nego kod sedana). Širina krosovera je 2.004 mm, visina 1.820 mm, dok su točkovi od 20 inča.

 

aurus k03.jpg

 

Unutrašnjost krosovera je u osnovi ista kao i limuzine (prednji panel, volan, instrumenti, dugmad i ručice), ali su korišćeni i skupi materijali, uključujući pravu kožu i drveni furnir.

 

228467-aurus k02.jpg

 

Komendant ima hibridni pogonski sistem, sa 4.4 NAMI V8 benzincem (razvija 598KS i 880 Nm) i elektromotorom sa 63KS. Tu su i 9-stepeni automatski menjač, vazdušno oslanjanje i pogon na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6.5 sekundi, a najveća brzina je 220 km/h.

 

228466-aurus k01.jpg

 

Klirens u standardnom položaju je 230 mm, ali se može smanjiti na 215 mm, dok u terenskom režimu može da se poveća na 260 mm. Ovde i podatak da težina praznog vozila iznosi 3.235 kg. Početak proizvodnje u fabrici Elabuga je predviđen za početak sledeće godine. Za Aurus Komendant je najavljena početna cena od 33.7 miliona rubalja (597.800 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus planira da proizvede 200 SUV-ova Komendant u 2023. godini

 

aurus k 2023 04.jpg

 

Proizvođač ruskih automobila premium klase ''Aurus'' planira da u 2023. godini izbaci na tržište 200 terenskih vozila Komendant, a u narednim godinama da dodatno poveća proizvodnju. ''Obaveštavamo vas da planiramo proizvodnju 200 automobila Aurus Komendant tokom 2023. godine'', saopšteno je novinarima u informativnoj službi kompanije. ''To je ukupan broj u koji ulaze i automobili napravljeni u fabrici Aurus u republici Tatarstan, kao i u pogonu FGUP NAMI.''

 

228466-aurus k 2023 02.jpg

 

Informativna služba je radi poređenja navela kao primer statistiku prodaje automobila strane proizvodnje u ovom segmentu tržišta. Bentley je, na primer, 2021. godine u Rusiji prodao 256 automobila.

 

228467-aurus k02.jpg

 

''Radi poređenja, svetski poznati britanski proizvođač automobila i vodeći brend u luks kategoriji prodao je u RF 256 vozila tokom 2021. godine (prema podacima izveštaja o registracijama Ruske državne inspekcije za bezbednost saobraćaja (GIBDD)). U taj obim su uračunati prodati automobili svih modela ove linije. Aurus planira da u 2023. godini izbaci na tržište približan broj vozila, ali samo jednog modela, i to je Aurus Komendant. U narednim godinama će Aurus uvećati obim proizvodnje u skladu sa poslovnim planom svog projekta'', dodato je u kompaniji. Aurus je ruski brend automobila visoke klase. Trenutno se proizvode dva modela - Aurus Senat i terenac Komendant. Proizvodnja terenskog vozila pokrenuta je krajem novembra. U kompaniji je precizirano da će početna cena automobila iznositi 33.7 miliona rubalja (437.000 evra). Dileri brenda su krajem septembra počeli da primaju preliminarne narudžbine za Komendant. Proizvodnja prvog modela, sedana Senat, počela je u maju 2021. godine (podaci o obimu proizvodnje i prodaje nisu obelodanjeni).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aurus započinje proizvodnju nove biznis-klase

 

188743-aurus senat.jpg

 

Ruski proizvođač luksuznih vozila Aurus započinje proizvodnju novih automobila biznis-klase koji će se prodavati već od 2025. godine po pristupačnijim cenama, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije i šef Ministarstva industrije i trgovine Rusije Denis Manturov. ''Planiramo da pokrenemo liniju automobila S-klase u bliskoj budućnosti... Postoje i S-klasa i E-klasa. Biće u drugoj cenovnoj kategoriji, pristupačniji, njihova proizvodnja će biti masovnija'', rekao je Manturov. On smatra da će novi automobili firme Aurus biti interesantni i prestižni za kupce.

 

Prvi model automobila u luksuznoj liniji Aurus je bila limuzina ''Senat''. Proizvodnja ovog vozila je počela u maju 2021. godine i sada se prodaje za 36.5 miliona rubalja, odnosno za oko 365.000 evra. U novembru 2022. godine je započela proizvodnja drugog Aurusovog modela ''SUV Komendant'' koji je dosupan kupcima za oko 337.000 evra. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u avgustu 2023. godine naložio Vladi Rusije da državni službenici treba da se voze u automobilima domaće proizvodnje, a predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je rekao da će ruski poslanici u budućnosti koristiti vozila kompanija Moskvič, Lada i Aurus.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kim Džong Un dobio na poklon automobil od Putina

 

188743-aurus senat.jpg

 

Severnokorejski lider Kim Džong Un dobio je na poklon automobil od ruskog predsednika Vladimira Putina ''za ličnu upotrebu.''

 

Dve države su se zbližile nakon što su se Kim i Putin susreli u septembru i obećali da će raditi na saradnji u svim oblastima, dok je u isto vreme, kako se dodaje, jačala međunarodna izolacija protiv njih - protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, a protiv Severne Koreje zbog razvoja nuklearnog oružja. Ruski automobil je dostavljen Kimovim pomoćnicima 18. februara, prenela je severnokorejska novinska agencija KCNA. Kimova sestra je ''ljubazno rekla ruskoj strani da se Kim Džong Un zahvaljuje Putinu'', navodeći da poklon očigledno pokazuje da postoje posebni lični odnosi između dvojice lidera.

Za Kima se veruje da je veliki ljubitelj automobila i da ima kolekciju luksuznih automobila koji su prokrijumčareni u Severnu Koreju. U septembru, tokom posete ruskoj svemirskoj lansirnoj stanici na dalekom istoku Rusije, Kim je razgledao Putinovu predsedničku limuzinu Aurus Senat. Kim se na mesto susreta dovezao Maybach-om, koja je prebačena specijalnim vozom iz Pjongjanga. Kim je viđen i u još nekoliko luksuznih automobila...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...