Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

I Porsche uključen u razvoj Putinove limuzine

 

kortez%201111.jpg

 

Kako god okrenete, ruski predsednik Vladimir Putin je na naslovnim stranama, ovoga puta automobilskih portala. Povod je veliki inženjerski zadatak, razvoj ruske predsedničke limuzine, kao i automobila za visoke državne funkcionere. Ruski mediji su nedavno objavili slike koncepta predsedničke limuzine, a na novim fotografijama se vide gotovi modeli i detalji unutrašnjosti na kojima dominiraju državna obeležja. Prednji kraj donosi konzervativni dizajn po uzoru na britanske luksuzne limuzine Rolls Royce i Bentley. Prototipovi Putinove limuzine kreću na testiranja krajem ove godine, a početak proizvodnje planiran je za 2016. godinu.

 

kortez%20111.jpg

 

Projekat Kortež (povorka), okuplja više ruskih proizvođača automobila koji rade zajedno na projektovanju nekoliko vrsta vozila, ali predsednička limuzina je prioritet.

 

kortez%201.jpg

 

Nakon limuzine, 2017. godine se očekuju i terensko vozilo, kao i miniven namenjen državnim službama. Prema izjavama ruskog ministra industrije, Denisa Manturova, u ceo projekat je uključen i Porsche. Smatra se da je iz državnog budžeta izdvojeno između 150 i 400 miliona dolara za Projekat Kortež…

 

kortez%2011.jpg

 

Rusija za protokolarne svrhe još uvek koristi ZIL limuzine koje su razvijene za visoke zvaničnike još u doba komunizma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad se otvori vazdusni jastuk, nece biti veceg rodoljuba od vozaca ove limuzine :D

Nego ako oni planiraju ovo tek za 2016 ... sta mislite dokle ce Putin da bude na vlasti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego ako oni planiraju ovo tek za 2016 ... sta mislite dokle ce Putin da bude na vlasti :)

 

Odlicna konstatacija :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nekim krajevima Rusije polarni dan i polarna noc traju po 6 meseci... znaci jedan dan godinu dana, 4 god... 365 x 4 dana... sto bi rekao Dusko Dugousko... bice to dugacaaak mandat... :);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monomah - Putinova limuzina budućnosti

 

140174-kortez%201.jpg

 
Kako piše Sputnik, nova superluksuzna limuzina koja se kreira za ruskog predsednika Vladimira Putina mogla bi da nosi naziv ''monomah'', po staroruskom knjazu Vladimiru Vsevolodoviču Monomahu. Automobil se razvija u okviru projekta ''Kortež'' i isključivo za šefa države. Projekat ''Kortež'' pokrenut je još 2012. godine, kada je po Putinovom nalogu pokrenuto projektovanje nove ruske limuzine. Još je tada odlučeno da automobil ne bude namenjen pojedincima, već samo predsedniku zemlje. Limuzina marke ''monomah'', u kojoj će se voziti Putin, sklapaće se u automobilskom institutu NAMI, a planirano je da se na teritoriji ovog naučno-istraživačkog instituta izgradi specijalni pogon u kojem će se ručno sklapati automobili za lidera zemlje i najviše rusko rukovodstvo. NAMI je već predao Federalnoj službi za zaštitu intelektualne svojine - Rospatentu zahtev za registraciju robne marke pod imenom ''Monomah'', ispisanu ćirilicom u dve varijante, odnosno u dva različita fonta. Iako NAMI još nije zvanično potvrdio da će baš ''Monomah'' biti naziv ovog vozila, ruski mediji su uvereni da je upravo to ime izabrano za Putinovu moćnu limuzinu.
Nakon limuzine za lidera zemlje, očekuje se i terensko vozilo, kao i minivan namenjen državnim službama.
 

140175-kortez%2011.jpg

 
Za sad su vozila i dalje u fazi koncepta, a prvi prototip se očekuje sledeće godine. Proizvodnja bi trebalo da počne 2017, a u ceo projekat je uključen i Porsche. Ruske vlasti već odavno govore o tome da bi trebalo pokrenuti proizvodnju sopstvenih automobila premijum klase. Analitičari ocenjuju da bi za ovaj projekat mogli biti zainteresovani i u odbrambenoj industriji, jer takvi automobili imaju poseban stepen zaštite. Ruski stručnjaci objašnjavaju da se za ovakva vozila ne koriste samo skupocene komponente, već i različite tehnološke inovacije koje su nedostupne za masovnu proizvodnju. Dosad su ruski državnici koristili vozila strane proizvodnje, pre svega iz Nemačke. Prošle godine je na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen ''Kortež'', jedan od prototipa luksuzne limuzine, za koji se verovalo da je namenjen ruskom predsedniku. Novinarima je, međutim, bilo zabranjeno da automobil fotografišu. Saopšteno je samo da će verzija koja je predstavljena pretrpeti izvesne izmene.
Kako je tada saopšteno, sve ideje su zasnovane na automobilima iz ere Brežnjeva, kao i stranim markama kao što su automobili RR, Mercedes, Audi. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je početkom ovog meseca da ruski predsednik pridaje projektu ''Kortež'' veliki značaj. Procenjuje se da je iz državnog budžeta Rusije izdvojeno između 150 i 400 miliona dolara za ovaj projekat. Zanimljivo je, međutim, i da najnovija ruska podmornica na nuklearni pogon nosi naziv po velikom knjazu Monomahu, a nazvana je u njegovu čast - ''Vladimir Monomah''.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Korteži'' se spremaju za 2018. godinu

 

140174-kortez%201.jpg

 
Prvo javno predstavljanje vozila iz projekta ''Kortež'', u okviru kojeg se radi na konstruisanju automobila za rusku političku elitu, biće održano u maju 2018. godine na predsedničkoj inauguraciji, piše agencija RIA Novosti, pozivajući se na Denisa Manturova, ministra industrije i trgovine. Ministar je rekao da će prvi eksperimentalni uzorak biti završen u januaru, međutim neće biti javno prezentiran, kako bi se sačuvala intriga. ''Prva predserijska isporuka trebalo bi da bude isporučena Federalnoj službi bezbednosti krajem 2017. godine, odnosno videćete je na inauguraciji'', izjavio je Manturov. Projekat ''Kortež'' koštaće državu ukupno između 9 i 12 milijardi rubalja. Jesenas je bilo reči o tome da bi prva vozila mogla biti sklopljena u moskovskom institutu NAMI (Centralni naučno-istraživački institut za projektovanje automobila i pogonskih motora). Serijska proizvodnja limuzina, sedana, minibuseva i terenaca za obezbeđenje odvijaće se u okviru preduzeća Sollers, prenosi portal Quto.ru.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova "terenska" verzija izgleda kao pomesani Range Rover i Lada Niva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predsednik Putin će do 2018. dobiti automobil iz projekta ''Kortež''

 

140174-kortez%201.jpg

 

Kako piše Ruska Reč, predsednik Rusije će dobiti automobil iz projekta ''Kortež'' iz prve serije, izjavio je ministar industrije i trgovine Denis Manturov. ''Prva serija bi trebalo da bude isporučena krajem 2017. – početkom 2018. Radi se o kompletnoj seriji, jer treba da postoje i rezervna vozila'', izjavio je Manturov, odgovarajući na pitanje novinara kada će ruski predsednik dobiti automobil. Ministar je dodao da će prve godine biti proizvedeno 200 vozila. Sva vozila će biti montirana u bazi Centralnog naučnoistraživačkog automobilskog i auto-motornog instituta. Projekat ''Kortež'' predviđa uspostavljanje ruske proizvodnje automobila za prevoz najviših državnika. 2016. godine za projekt je izdvojeno 3.7 milijarde rubalja. Osim toga, prema rečima Manturova, u toku su pregovori sa ministarstvom odbrane, koje je zainteresovano za blindirana terenska vozila. U okviru realizacije projekta ''Kortež'' projektovana su četiri tipa automobila: limuzina, sedan, terensko vozilo i miniven.

 

140175-kortez%2011.jpg

 

Prema rečima Manturova, limuzina se već oko godinu dana nalazi na ispitivanjima, a u aprilu će početi testiranja za sedana. Do 2020. planirano je da serije budu povećane na 4-5 hiljada vozila svakog tipa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limuzine iz projekta ''Kortež'' dobile pet zvezdica za bezbednost

 

kortez%201111.jpg

 

Prvi modeli iz projekta ''Kortež'' uspešno su prošli kraš testove u Nemačkoj i Rusiji i dobili maksimalnih pet zvezdica za bezbednost, rekao je na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu ministar industrije i trgovine Denis Manturov. Prva serija limuzina za predsednika Rusije stići će u Garažu posebne namene naredne godine. Trenutno se prvi modeli krupnog projekta ''Kortež'' testiraju na različitim putevima, rekao je na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, u razgovoru za naš matični list Rosijskaja gazeta, Denis Manturov, ministar industrije i trgovine Ruske Federacije.

 

kortez%201.jpg

 

Na kraš testovima u Nemačkoj i Rusiji prvi modeli iz projekta ''Kortež'' ocenjeni su sa maksimalnih pet zvezdica za bezbednost, rekao je ministar. Po rečima Denisa Manturova predviđeno je da automobil tokom testiranja pređe sto hiljada kilometara, a za sada je odradio deset hiljada kilometara. Ministar industrije i trgovine je takođe naglasio da je situacija vezana za izvoz domaćih automobila raznih kategorija vrlo povoljna i najavio da bi Vlada u slučaju pada prodaje automobila u zemlji mogla da donese još neke mere za podsticaj tražnje. Projekat ''Kortež'' predviđa uspostavljanje ruske proizvodnje automobila za prevoz najviših državnika. 2016. godine za projekat je izdvojeno 3.7 milijarde rubalja. U okviru prve serije biće proizvedeno 200 vozila, a sva će biti montirana u bazi Centralnog naučnoistraživačkog automobilskog i auto-motornog instituta. U sklopu projekta ''Kortež'' projektovana su četiri tipa automobila: limuzina, sedan, terensko vozilo i miniven. Prvu domaću limuzinu, koja će biti najveći putnički automobil na svetu dobiće do kraja 2018. godine ruski predsednik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogled na Putinove ''državne limuzine'', ne deluju ruski

 

putin%20vip.jpg

 

Kako prenosi B92, inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina i terenaca pod objedinjenim nazivom ''Kortež'' počinje da poprima nove obrise. Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njmi razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, kao i specijalizovana vozila, minivenovi, terenci, sedani i slično.

 

putin%20vip%2011.jpg

 

Deo bi išao i u serijsku proizvodnju i izašao na tržište. Prve fotografije novih modela, kao i renderi patenata, pojavili su se na internetu, a za razvoj projekta zadužen je Centralni institut za naučna istraživanja u oblasti saobraćaja u Moskvu u saradnji sa ''konzorcijumom ruskih kompanija za tehnološki razvoj i dizajn''.

 

putin%20vip%20110.jpg

 

Poslednje informacije o projektu su se čule u aprilu, ali sada možemo da vidimo prve fotografije terenca, za koji specijalizovani sajtovi redom ističu da je ima ''nešto britansko u sebi''.

 

putin%20vip%20111.jpg

 

Svakako da vuku na ''fantoma'', razne rovere i bentlije. Inače, zanimljivo je da postoje informacije da Rusi sarađuju sa Poršeom na ovim konceptima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

----------------------------------------

A volan i ručica za migavce od Mondea  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patentni crteži ruskog Korteža

 

161417-kortez%201.jpg

 

Kako je još ranije pisao portal Ruska Reč, predsednik Rusije će dobiti automobil iz projekta ''Kortež'' iz prve serije. To je za RIA ''Novosti'' potvrdio i ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

 

kortez%20101.jpg

 

''Prva serija bi trebalo da bude isporučena krajem 2017. - početkom 2018. Radi se o kompletnoj seriji, jer treba da postoje i rezervna vozila'', izjavio je Manturov, odgovarajući na pitanje novinara kada će ruski predsednik dobiti automobil.

 

kortez%2010.jpg

 

Ministar je dodao da će prve godine biti proizvedeno 200 vozila. Sva vozila će biti montirana u bazi Centralnog naučnoistraživačkog automobilskog i auto-motornog instituta. Projekat ''Kortež'' predviđa uspostavljanje ruske proizvodnje automobila za prevoz najviših državnika. 2016. godine za projekt je izdvojeno 3.7 milijarde rubalja. Osim toga, prema rečima Manturova, u toku su pregovori sa ministarstvom odbrane, koje je zainteresovano za blindirana terenska vozila. U okviru realizacije projekta ''Kortež'' projektovana su četiri tipa automobila: luksuzna limuzina, sedan, terensko vozilo i miniven (na ovim patnetnim crtežima su prikazana dva od četiri planirana automobila).

 

161419-kortez%2011.jpg

 

Do 2020. planirano je da serije budu povećane na 4-5 hiljada vozila svakog tipa.

 

161421-kortez%20111.jpg

 

Prvi modeli iz projekta ''Kortež'' su inače uspešno prošli kraš testove u Nemačkoj i Rusiji i dobili maksimalnih pet zvezdica za bezbednost. Prva serija limuzina za predsednika Rusije stići će u Garažu posebne namene 2017. godine.  

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Špijunske fotografije: nova Putinova limuzina

 

163635-kortez%2010.jpg

 

Tokom zimskog testiranja u Švedskoj snimljen je neobičan model automobila, za koji se prvobitno smatralo da je reč o kineskoj kopiji Bentleya ili Rolls Roycea. Međutim, ispostavilo se da je reč ni više ni manje nego o budućoj limuzini ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

163634-kortez%201.jpg

 

Automobil se razvija pod kodnim imenom Kortež, razvija ga lokalni institut koji nosi naziv NAMI, a tokom razvoja navodno su i vrlo intenzivno sarađivali sa Porscheom.

 

163636-kortez%2011.jpg

 

Porsche je navodno bio zadužen za razvoj motora i menjača  tako da se očekuje da će se u njega ugrađivati twin-turbo 4.0 V8 motor koji razvija 550KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putin testirao limuzinu iz projekta Kortež

 

161417-kortez%201.jpg

 

Šef ruske države Vladimir Putin testirao je nedavno predstavljenu limuzinu predviđenu za visoke državne funkcionere koja je razvijena u sklopu domaćeg projekta ''Kortež''. Predsednik Rusije Vladimir Putin upoznao se sa novom limuzinom koja se razvija u okviru projekta Kortež, a namenjena je za prevoz najviših državnih funcionera. Ovo je listu Izvestiя rekao ministar industrije i trgovine Denis Manturov. Predsednik je zadovoljan, kako je ministar rekao, radom domaćih konstruktora.

 

kortez%20101.jpg

 

Šef ruske države testirao je ''prototip A'', upravo onu partiju automobila koju treba da dobije Federalna služba obezbeđenja do kraja 2017. godine. Vladimir Putin je već upoznat sa projektom, video je njegove različite faze. ''Prototipom A'' se čak vozio, ''prototip B'' nismo stigli da pokažemo, rekao je ministar industrije i trgovine. Projekat Kortež realizuje se po nalogu predsednika RF od 2012. godine. Projekat predviđa stvaranje linije automobila luksuzne klase, limuzina, sedana, terenaca i minivena, za prevoz najvših državnih funkcionera. Automobili će se pojaviti na inauguraciji predsednika koja će biti održana posle izbora za šefa države 2018. godine. U razvoju projekta učestvovao je Centralni naučno-istraživački automobilski i auto-moto institut (NAMI). Na njegovoj platformi moći će da se proizvede do 300 vozila godišnje. Planirano je da automobili namenjeni visokim zvaničnicima u budućosti postanu dostupni i za građane, pa će serijska proizvodnja biti pokrenuta 2018.-2019. godine. Prošle godine za realizaciju projekta bilo je izdvojeno 3.7 milijardi rubalja (oko 50 miliona evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruski Kortež konkuriše Mercedesu i Bentliju

 

kortez%201.jpg

 

Automobili iz projekta Kortež, limuzina, sedan, terenac, miniven, po ceni i karakteristikama konkurisaće brendovima kao što su Mercedes S-Klase, Bentley i Rolls-Royce. Ovo je na marginama izložbe ''Innoprom 2017'' rekao načelik odeljenja za perspektivne tehnologije i razvoj NAMI Kiril Kazmirčuk. Mi se možemo porediti sa markama automobila kao što su Mercedes S-Klase, Bentley, Rolls-Royce. Automobili iz projekta Kortež i po opremi i po kvalitetu predstavljaće pandan tim markama, u celini naš projekat je komercijalan. Razume se da je njihova  cena na nivou Mercedes S-Klasse. To nije ni Lada ni Renault, izjavio je on. Kazmirčuk je naglasio da se modeli automobila Mercedes S-Klase kreću od 6 do 13 miliona rubalja. Da li je to automobil za široke mase? Da, jeste. Međutim, da li svako može da ga kupi? Naravno da ne, rekao je on. Sagovornik agencije precizirao je da je NAMI u okviru projekta stvorio svoj automatski menjač sa devet brzina, kao i tri vrste motora V4, V8 i V12 od 250, 650 i 850 konjskih snaga. Između ostalog limuzina za predsednika dobiće motor snage 850 konjskih snaga, precizirao je Kazmirčuk.

Projektom Kortež koji je inicirala ruska vlada predviđeno je stvaranje automobila svih vrsta karoserije za najviše zvaničnike i državne činovnike. Po rečima Kazmirčuka pošto automobili budu predstavljeni projekat će biti komercijalizovan i vozila biti dostupna za sve zainteresovane. Moguće je da će u budućnosti NAMI stvoriti pojednostavljenu verziju menjača za motor V4, a klijentima će biti dostupan izbor, kako menjača tako i motora, zajedno sa enterijerom i eksterijerom. Po rečima Kazmirčuka domaći proizvođači već su zainteresovani za motor V4 i mogli bi da počnu da ih ugrađuju u svoje automobile, prenose ruski mediji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limuzina za Putina: Prvi snimak testiranja ruskog automobila visoke klase Kortež

 

Automobil je testiran na poligonu Instituta NAMI. Potpuno je prekriven maskirnom presvlakom, ali se ipak može steći predstava o silueti i proporcijama karoserije. Video se pojavio na kanalu lista ''Avtorevю''. Eksperti smatraju da je na video-snimku prikazana lakša verzija sedana koja je za metar kraća od ''predsedničke'' limuzine i nije blindirana. Inače, za ruske državnike je predviđena samo blindirana varijanta sa pogonom na sva četiri točka, motorom V12 i 800 KS, piše portal speedme.ru. Podsećamo da će prva javna prezentacija sedana za ruske državnike biti održana 2018. godine prilikom stupanja na dužnost predsednika Rusije. U početku će se proizvoditi 300 ovakvih automobila godišnje, a u narednih pet godina Ministarstvo industrije i trgovine planira da dostigne godišnji nivo od 5.000 vozila.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Projekat Kortež će dobiti i svečani kabriolet

 

kortez%20cabrio.jpg

 

U okviru državnog projekta ''Kortež'' će osim terenskih vozila, sedana i limuzina biće izrađen i kabriolet, na čijem izgledu trenutno rade dizajneri. Prema dostupnim informacijama, na osnovu Jedinstvene modularne platforme biće napravljen vozni park za visoke državne funkcionere, koji čine limuzine, terenska vozila, sedani, miniveni, kao i kabrioleti sa pokretnim krovom.

 

kortez%20cabrio%2011.jpg

 

Novi automobil biće namenjen za održavanje vojnih parada i svečanosti. Treba podsetiti da je rad na projektu ''Kortež'' počeo pre 5 godina. Javna prezentacija nove limuzine za predsednika Rusije održaće se već 2018. godine prilikom inauguracije. Početni broj automobila u okviru projekta biće oko 300 vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putinova premijum marka dostupna građanima od 2019.

 

kortez 1.jpg

 

Ruski projekat proizvodnje premijum automobila pod nazivom ''Kortež'' će od 2019. biti dostupan na slobodnom tržištu. Kortež je projekat koji je pre nekoliko godina pokrenut pod inicijativom predsednika Rusije Vladimira Putina, da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina i terenaca.

 

161417-kortez 1.jpg

 

Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, kao i specijalizovana vozila, minivenovi, terenci, sedani i slično. Deo bi išao i u serijsku proizvodnju i izašao na tržište. Posle nekoliko godina razvoja projketa, ministar industrije i trgovine Denis Manturov je potvrdio da će konfigurator postati dostupan za vreme predsedničke inauguracije na proleće ove godine.

 

161419-kortez 11.jpg

 

''Od sledeće godine, ko god poželi moći će da poruči bilo koju modifikaciju, bez obzira da li je blindiran ili visokotehnološki model. Neće biti ograničenja prodaje'', rekao je Manturov. Ruski premium automobili bi trebalo da budu 15% jeftiniji oko od strane konkurencije, naglasio je ministar. Kortež će 2018. da proizvede 70 vozila, naredne godine 200, a 2020. će dostići 300 jedinica. Plan je da u narednoj deceniji proizvodnja premaši 1.000 vozila godinšnje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arapski šeici će uskoro moći da se voze u ''Putinovim automobilima''

 

176044-kortez.jpg

 

Da li ste ikada sanjali da se vozite u Putinovom automobilu? Pa, od 2019. godine ćete imati priliku... ali, verovatno samo ako ste šeik. Automobil koji će uskoro biti zvanično vozilo ruskog predsednika, pod popularnim nazivom ''Kortež'', je kamuflažni sedan zasnovan na modelima Mercedes-Benc S klase i BMW serije 7 sa motorima V12. Ove godine se očekuje da novi model zameni 11 automobila Mercedes-Benc S600 Pulman koje trenutno koristi ruski predsednik. Prema rečima ruskog ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, kada auto sledeće godine izađe na međunarodno tržište, ono će naići na snažnu konkurenciju Rols-Rojsa i Bentlija. ''Jugoistočna Azija i Srednji Istok, pre svega Ujedinjeni Arapski Emirati, a posebno Kina, izabrani su za ciljna strana tržišta'', saopštila je ruska kompanija Sollers, koja će se baviti distribucijom. Automobili će biti na prodaju 2019. godine, pa počnite da štedite na vreme!

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako izgleda ruski automobil visoke klase Kortež posle kreš testa?

 

178559-kortez 1.jpg

 

Testovi su bili teži od onih koje sprovodi agencija Euro NCAP

 

Recimo, prilikom bočnog udara, automobil je udario u stub zadnjim vratima, a ne prednjim kao što to traži Euro NCAP. Zatim je u zadnji deo automobila udarila prikolica teška 1.300 kg pri brzini od 50 km na sat.

 

178560-kortez 11.jpg

 

Prilikom čeonog sudara pri brzini od 64 km na sat, protitip Korteža je zaštitio vozača. U kabini automobila će biti devet vazdušnih jastuka: dva prednjih za vozača i suvozača, jedan za kolena vozača i šest bočnih.

 

178561-kortez 111.jpg

 

Rad na projektu ''Kortež'' za visoke državne funkcionere i vozila pratnje se odvija od 2013. godine. Projekat ''Kortež'' podrazumeva kreiranje porodice automobila: limuzine, sedana i minivena. Automobil se u prodaji može pojaviti već 2019. godine, i pretpostavlja se da će koštati 6-7 miliona rubalja (85.000 - 100.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putin prelazi u limuzinu ''Kortež'' posle inauguracije

 

161417-kortez 1.jpg

 

Novi ruski automobil premijum klase iz projekta ''Kortež'' predsednik Rusije Vladimir Putin počeće da koristi u obavljanju svakodnevnih radnih aktivnosti posle stupanja na dužnost, rekao je predsednikov portparol Dmitrij Peskov. Kako je naglasio, zasad nije doneta odluka da li će novi automobil biti korišćen na ceremoniji inauguracije predsednika koja je zakazana za 7. maj, preneli su ruski mediji. Upitan kako će novi automobil kasnije biti korišćen, Peskov je potvrdio da će vozilo polako ulaziti u upotrebu prilikom obavljanja predsedničkih dužnosti Vladimira Putina.

Projekt ''Kortež'' predviđa proizvodnju linije automobila za visoke državne funkcionere na jedinstvenoj modularnoj platformi u karoseriji limuzine, sedana i minivena. Ministar industrije i trgovine Denis Manturov najavio je prošle godine da će limuzine iz projekta Kortež izaći iz proizvodnje za inauguraciju izabranog predsednika Rusije i da predsednik države treba da stigne na ceremoniju u tom automobilu. Početkom ove godine automobili iz projekta ''Kortež'' dopremljeni su u Garažu sa posebnom namenom, koja se nalazi u Kremlju, kada je i započelo njihovo isprobavanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda ovako izgleda iznutra

 

e96c225219795d5cc32ce20925efc63e.jpg9c213308ee33becb6dc9b3b6a39e4a63.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putin predstavio novu predsedničku limuzinu ''Kortež''

 

179619-kortez 1.jpg

 

Uprkos očekivanjima ruski predsednik je na ceremoniju inauguracije stigao u automobilu projekta Kortež. Putinov automobil je zasnovan na jedinstvenom modularnom principu koji su osmislili ruski inženjeri u okviru projekta Kortež. Model pod oznakom EMP- 41231SB ima turbo-motor sa 12 cilindara i 850 konjskih snaga.

 

179620-kortez 11.jpg

 

Vladimir Putin je u crnoj limuzini napustio Objekat br. 1 Kremlja, gde se nalazi njegov radni kabinet i krenuo na inauguraciju. Limuzina je ranije prošla sva neophodna testiranja i visoko je ocenjena na kreš-testu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kineski preduzetnici bacili oko na ruske Korteže

 

aurus.jpg

 

Brojni ruski i strani preduzetnici, a naročito kineski, zainteresovani su za ruske automobile premium klase iz projekta Kortež, koji će na tržšte biti plasirani sa oznakom ''Aurus'', rekao je rukovodilac Centra za kompjutereski inženjering, profesor Sanktpeterburškog univerziteta Aleksej Borovikov. Jedan od članova tima koji je radio na razvoju automobila iz projekta Kortež, profesor Borovikov, rekao je da je poduži spisak zainteresovanih napravljen još pre više od godinu dana, i da je reč o desetinama preduzetnika iz inostranstva i Rusije, a da u najzainteresovanije spadaju Kinezi. On je dodao da će ograničena serijska proizvodnja vozila iz proekta Kortež početi početkom iduće godine.

 

Kako je on istakao, sedan, terenac i miniven iz serije ''Aurus'' imaju velike šanse da postanu profitabilni, ali sa izmenjenim karakteristikama u poređenju sa predsedničkim automobilom, i samim tim njihovim pojeftinjenjem, što ni u kom slučaju ne znači da će biti lošijih tehničkih karakteristika. Ministar industrije i trgovine Denis Manturov izjavio je da još uvek nije prešao na automobil iz projekta Kortež i da je to pre svega pitanje vremena i proizvodnih kapaciteta. U ovom trenutku ministri još uvek koriste službene automobile marke BMW. Modeli nove marke automobila ''Aurus'' (oznaka nastala od latinskog naziva za zlato Aurum i reči Russia) nosiće imena kula moskovskog Kremlja ''Senat'' (sedan i limuzina), ''Arsenal'' (miniven) i ''Komandant'' (terenac). Vladimir Putin je sedmog maja na ceremoniju inauguracije u Veliki Kremljaski dvorac stigao novom limuzinom iz projekta Kortež. Crna limuzina premium klase ima karakteristični veliki srebrni ram na haubi. Predsednik Rusije Vladimir Putin zauzeo se za masovnu proizvodnju džipova i sedana iz projekta Kortež, izražavajući nadu da će ova vozila moći da nabave ljudi sa različitim primanjima, a ne samo najimućniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Malo bolji od Mercedesa'': Putin predstavio svoju novu limuzinu šeiku Al-Nahyanu

 

putin aurus 1.jpg

 

Ruski predsednik Vladimir Putin je u Moskvi održao sastanak sa šeikom Mohammed bin Zayed bin Sultan Al-Nahyanom, prestolonaslednikom Abu Dabija. Nakon potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu, ruski predsednik je gostu predstavio svoju novu limuzinu Aurus Senat.

 

putin aurus 11.jpg

 

To je top-model projekta Kortež, prestižne ruske marke automobile. Aurus Senat pokreće 4.4 litarski V8 motor koji su razvili Porsche i ruski tehnički institut NAMI. Putin je Aurus Senat opisao kao limuzinu ''malo bolju od Mercedesa'', a Al-Nahyan je visoko ocenio izgled i udobnost automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...