Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Bahrein 2019.

Recommended Posts

Fetel puca sve više,ponovo je izgubio od Hamiltona ali Leklerk pokazao extra brzinu mislim da ga Ferari neće cimati više da pušta Fetela . Brz je Fetel ali samo kad nema pritiska,ko se seća Weber ga nikad nije napadao i sve bilo super. Sa Rikardom druga priča zato je odma i pobegao u Ferari. Kimi u početku zbog forme a posle zbog ugovora nikad mu nije bio pretnja do polovine prošle godine kad je drugi deo sezone odvozao extra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Sklopio se neki čudan scenario

 

Luis-Hamilton-i-Sarl-Lekler.jpg

 

Pilot Mercedesa Luis Hamilton komentarisao je trku u Bahreinu, u kojoj je pobedio uz dosta sreće i zahvaljujući silnim problemima mladog asa Ferarija, Šarla Leklera.

''Bilo je jako teško i morao sam da pokažem sve ono što znam, kako bih stigao do pobede. Posebno smo srećni zbog dvostrukog trijumfa, jer je Ferari bio brži od nas tokom celog vikenda. Na kraju, došao sam u situaciju da obilazim rivale, jer sam bio brži u borbi, pa je malo čudno kad se sklopi jedan tako uspešan scenario'', rekao je Hamilton.

 

Pokušao je britanski as da uteši 21-godišnjeg Leklera, koji je bio žrtva kvara na elektronici u svom bolidu.

''Bio sam i ja u takvim situacijama i znam kako se oseća mladi Lekler sada. Ipak, treba da zna da je odradio sjajan posao tokom celog vikenda i siguran sam da je pred njim predivna, svetla budućnost. Iza nas su tek dve trke. U jednoj smo mi bili brži, u drugoj Ferari. Teško je i predvideti šta nam donosi sledeća, ali sam siguran da su pred nama teške bitke, u kojima će biti i pobeda i poraza'', dodao je Hamilton.

Britanac je dodao da će on i njegova ekipa nastaviti da rade naporno, kako bi uskoro nadgradili dobar start sezone. ''Nije sve bilo tako sjajno ovog vikenda i moramo da budemo svesni da je i sreća bila naš saveznik. Automobil mora da ide puno bolje. Sa druge strane, drago mi je da smo imali pouzdan motor, što je takođe važno u dugoj sezoni, kakva je pred nama. Uzeli smo jako bitne bodove i krećemo u Kinu sa osmehom na licu'', priznao je najbolji vozač današnjice, svetski šampion Luis Hamilton.

 

Lekler: Napredak važniji od rezultata

 

sebastian-vettel f1.jpg

 

Šarl Lekler je posle Velike nagrade Bahreina izjavio da je ipak imao sreće u jednom veoma nesrećnoj trci, nakon što ga je očigledan problem na motoru Ferarija, sprečio da dođe do prve pobede u karijeri. Posle nešto lošijeg starta, kad je sa prve pao na treću poziciju, momak iz Monaka je sjajnom vožnjom vratio poziciju lidera, da bi tek u završnici trke prijavio problem sa motorom i nedostatak energije, što mu je i potvrđeno iz boksa Ferarija. Lekler je na kraju, uz pomoć sigurnosnog vozila sačuvao treće mesto. Trudio se po završetku trke da sačuva i hladnu glavu i da ne pada u vatru zbog propuštene prilike da dođe do prve pobede u karijeri, u svom drugom startu u Ferariju.

 

''Dešava se. To je deo moto sporta. Nažalost, danas nije bio naš dan, ali sam zadovoljan jer je tim uradio veliki posao da imamo mnogo jači tempo od onog u Australiji. Razočaran sam, kao i ceo tim, ali takve stvari će se događati tokom sezone'', rekao je Lekler i dodao. ''Pitanje je kako bi se po nas završila trka, da na stazu nije izašao ''sejfti kar''. Ne znam ni da li bismo imali dovoljno goriva'', izjavio je Lekler. O svom prvom podijumu u karijeri, nije želeo puno da priča. ''Kao što sam već pričao, nikada nisam gledao samo rezultat, već potencijal tima, bolida. Danas smo treći, ali to nije bilo naše mesto'', priznao je na kraju 21-godišnji Monegašanin. Lekleru su na sjajnom vikendu čestitali i najljući rivali Luis Hamilton i Valteri Botas, koji su svesni da će mladi as Ferarija u budućnosti biti jedan od njihovih najvećih protivnika. Čak je svetski šampion na timskom radiju Mercedesa poručio svojoj ekipi: ''Ovog vikenda Ferari je bio neverovatan, Lekler je sigurno razočaran svojim krajnjim rezultatom. Imali smo definitivno mnogo sreće'', poručio je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...