Jump to content
Goran
darkman14

Nuova Delta 2.0 mjet Platinum - finally -

Recommended Posts

Odlicna boja Pezoa a i motorizacija! Javi bas utiske tog menjaca. Dok sam gledao Djuliju uporedo sam pratio i 508 novi, ali nikako da provozam Francuza sa tim menjacem. 

Ništa sem 2.0 ne bih ni uzimao i da nije automatik. 

Biće tema dok se registruje, malo da mali usisa pa će biti i sličica. 

Ne znam sad da li pug potpada u onaj deo foruma van grupacije :huh:

Pomislih da je AI, al kontam kolega je stariji od prosecnog tiktokera  
This was 2nd time :D

Sent from my 3310 using Tapatalk

Dobrodosao u klub, brate :cheers: . Caskali smo, znaci i ti si na kraju prelomio da se za*ebes sa plasticnim poluproizvodom.

PS: Svaka cast za ideju za teaser, svakako originalnije nego da bude blur-ovano :laughing:.

Sinoc dok sam malo sredjivao forum videh, i nadao sam se da ko prvi provali, nece pokvariti pokrenutu zurku sa cestitanjem.

Ali ovaj @TheWickerMan , kao Boro Stjepanovic u "Ko to tamo peva" :P .

Edited by Ivan

Volvo mi je bio prvi pik odavno (i dalje je) i ja sam hteo da uzmem tipa v60/90 cc. Međutim, supruga kaže da smo matori, treba nešto sa višim sedenjem i onda suv. Onda sam počeo da gledam xc60 ali onaj stariji 2016-17 D5 sa 2.4 motorom i 215 konja. Očekivao sam da ću ih lakše naći zbog same kubikaže ali nema ništa. Pa je po koji xc90 tu uleteo. Jedan mi je pobegao za 2 dana iz CH. Bila je dobra cena, turbine su morale na remont i dok sam se premišljao, ode... 

Oduvek mi je bio neki fetiš da imam auto sa 7 sedišta, tako da je odluka pala na 5008. Naravno, uvek gledam da uzmem auto u najvišem paketu opreme jer ako ću uzeti lim zarad znaka, neću ni kupovati. Meni se unutrašnjost Pežoa sviđa, sviđa mi se mali volan, i-cockpit isto. Još sam na nekom sajmu u NS tamo 2016-17 bio oduševljen kako su napravili to tada. 

A stelvio... Bilo je u ponudi par komada, gledao sam, razmišljao se... Za cenu za koju sam uzeo Pežo ne bih mogao naći stelvija 2.2 u takvoj opremi. 

Još dodatno, sad češće idem kolima NS - BG i po svemu što sam gledao, pug je rentabilniji, odnosno jeftiniji od svega gore pobrojanog. 

Bilo je 2 čerija tiggo 8 pro koje sam gledao, ali nisam smeo da uzmem jer nemam taj luksuz da se zezam sa ovlašćenim servisima pa da čekam 2 meseca auto dok im stigne deo. 

I opet, od svih auta što sam probao/provozao u zadnjih 3-4 meseca, najbolji utisak na mene je ostavio Lynk&Co 01. Baš je dobro odrađen auto, al mu fali bar 10 cm u kabini. 

@knezevic76 to je to isto unutra. 5008 ima 3 odvojena sedišta pozadi što je veliki plus. Svako se pomera i podešava za sebe. Naravno još 2 u gepeku. 

Oprema je GT i to pravi GT sa svim mogućim opcionalima

3008 je isto dobar ali sam na istom sa prostorom kao u Delti

Cestitam, nek je sasrecom. Mene je odusevio auto, bukvalno mu jednu manu nisam nasao za godinu dana. Srednji je paket opreme pa mi zao sto nemam led farove i gepek na dugme. Ali koliko se lako vozi po gradu, pregledan, tih, udoban, praktican...  Prosle godine sam prvi put stigao na more bez apsolutno ikakvog bola u ledjima

On 5/10/2025 at 9:37 AM, dekirs said:

Odlicna boja Pezoa a i motorizacija! Javi bas utiske tog menjaca. Dok sam gledao Djuliju uporedo sam pratio i 508 novi, ali nikako da provozam Francuza sa tim menjacem. 

Mogao si mene da pitas. :D

Da te u zdravlju sluzi!

Ja sam vozio nedelju dana ovaj auto od Berlina do Stollberga, po lokalu i nazad. Glavni utisak mi je bio da je bio veliki iskorak na ono na sta sam navikao. Automatik, elektricni gepek, onaj mali volan i futuristicki menjac, bas je delovao kvalitetno.

Ja sam bio stalno u nekom strahu da cu da ga ogrebem jer je bio dobrano veci od Leona pa sam po gradu bas pazio, ali na autoputu je bas fino isao, nije mu visina uopste smetala. U odnosu na Leona sam imao osecaj da tada vozim omanji kombi :D 

1 hour ago, igor0511 said:

ali na autoputu je bas fino isao, nije mu visina uopste smetala

Ne smeta masini, tera to 2.0 bez problema.

Ali vec na vecim brzinama koeficijent otpora i tezina malo smeta rezervoaru :D . Vidim i po sluzbenim, kao i po DS5 koji je formom nesto izmedju klasicne karoserije i Crossovera (i sa skoro 1.7 t), sa slicnim 2.0 .

Pogotovo na magistrali trosi smesno, a do ogranicenja na autoputu bas korektno. Ali kad das sebi malo oduska na autoputu, tu vec krece "da ripa" :) . Pogotovo poredeci sa prethodnim spustenim Bravom, naravno procentualno gledano posto je on bio benzinjara. Ili sa 2.0 davno u 407 ili 508.

Ostavljas li ekologiju aktivnom (DPF+AdBlue)? Kod mene DPF (uz inicijalno ciscenje posle kupovine) za sada radi bez problema. Doduse kod njih je i princip rada drugaciji nego kod Zabara, posto koriste dodatnu Eolys tecnost. Vec sa AdBlue, neka je svakom Bog u pomoci.

Edited by Ivan

Ekologija ostaje dok ne počne da pravi probleme. Za njeno servisiranje treba do 1300 EUR, za gašenje 250.

Da vidim kako ide za početak pa ću da gledam remap, to sigurno 

Koliko je presao Pezo, ne videh?

Mozda je i vec nesto menjano oko adblue-a, posto gledam na licitacijama da je na dosta njih menjana pumpa na ispod 100k.

Sto i nije tako lose. :-) 

Na 145k je. Nije ništa menjamo, makar nema u e-servisnoj knjižici. Menjani su diskovi, pločice i kočiono ulje x2. Menjani su kaiševi, nije vodena pumpa i antifriz.

I nije ni ulje u menjaču menjano. 

A gledam, Peugeot kaže lifetime na ulje u menjaču, aisin kaže na 80k pa na 60k

I ne znam što preko ne menjaju vodenu pumpu i antifriz kad rade veliki servis