Jump to content
FAS Goran
darkman14

Nuova Delta 2.0 mjet Platinum - finally -

Recommended Posts

@Ivan Nije da nisam odoleo nego te imam na stanju, kad odu sa stanja, biće budžet za druge. Imam na kp dvoje sa mita u pratim, jedne telefonke i jedne lepeze ali su oko 220 eur 17". 

A opet, na proleće uzimam nove letnje gume pa možda budu 18" letnje a one letnje 17" zimske. A opet, lomim glavu za 18" zbog udobnosti. To sam na marei zrtvovao, ali sad mi bas i ne treba. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, druga prica ako ih imas od ranije ;) .

A na 18'' ide 225/40 pneumatik, znaci nesto jace od 1 cm nizi bok u odnosu na 225/45/17. Vizuelno 18'', kompromis svega 17'' (udobnost, cena guma, performanse, izgled) - pa ko sta voli. Mada su noviji modeli ususkaniji od starih. Sa 17'' i spustenim vesanjem interesantno nisam izgubio na udobnosti posle 205/55/16 na Stilu. A lezanje i utisak u voznji, pogotovo po krivinama, ne mogu da se porede (plus lagani benzinac u nosu). Poredim kada su automobili bili slicne starosti. Tako da verujem da ni 18'' nisu neki bauk :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, dekirs said:

Ne ide mi ova felna na Deltu nikako. Ovo mi je slicno onim pokusajima kada stave 16" Dynamic sa stila na Brava. :D

Ali dobro ako je njemu biiip, samo gaaaz :D 

Sve je bolje od letnjih guma usred zime zarad izgleda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Ivan said:

Aha, druga prica ako ih imas od ranije

Pretekle sa Maree. Nisam uspeo da ih prodam sa gumama i onda ostale. 

Za zimski set i kotrljanje 3 meseca će raditi posao. Stavio bih ih na oglase, ali sad ima koliko hoćeš blade felni sa sarolikim cenama. 

 

Spustio bih ja auto, ali tek kad srede makar glavne ulice po NS. Katastrofa je Bulevar, Futoska, Temerinska, Dr Subotića... Danas vozim Jaše Tomića kad ono stavili znakove, krpe rupe, sve po metar, metar ipo u dužinu i 30-40 cm širine. Da ne spominjem sporedne ulice tipa Nikole Tesle. Offroad se može voziti. 

A vapi za spuštanjem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, zima je veliko iskušenje za vozilo baš zbog rupa i putara... Zato ja zimi volem čeličare, pa nek ide život...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bezmalo se godinu i koji dan više družimo... Zadovoljstvo i osmeh na licu kao i prvog dana. Naravno, ono što mi je smetalo u prvih par stotina km, te zamerke i dalje ostaju.

Veliko je zadovoljstvo i uživanje u vožnji u ovom automobilu.

 

Za godinu dana smo prešli oko 12000km, odrađen redovan servis pred proleće, naravno registrovan auto po drugi put kod mene (ako nekog interesuje 36400 RSD sa tehničkim i nalepnicom na licu mesta), čekamo početak aprila da obnovimo i kasko... 

 

Evo pregleda godišnjih troškova (bez registracije i kaska):
image.thumb.png.6a0b160d6c4ce7dcca4fa2d084dcc229.png

 

Potrošnja je otprilike ta, kako je došlo hladnije vreme, potrošnja je skočila a i auto sam više koristio u režimu posao-kuća (oko 2km u pravcu) tako da je očekivano. Po bordu se vrti na 7-7.1l/100km.

 

Kad je bilo lepše vreme, iskoristio sam slobodno pa sam malo voskirao i pripremio auto za proleće. 

TurtleWax ClearVue me je pozitivno iznenadio. Po ovom snegu, kapljice se samo skupljaju i skliznu sa šoferke

IMG_20200324_103830.thumb.jpg.d1dc62153162a313a82df41431a6bf23.jpg

Isto važi i za TurtleWax vosak, samo posle svučem vodu sa haube :)

IMG_20200324_103922.thumb.jpg.4b077648a32f673812643bbe9c3be253.jpg

 

 

Sledeći vikend, taman dok otopli, montiram letnji set točkova. U planu je kupovina novih guma ali sačekaće da prođe ova situacija. Auto ionako slabo vozim trenutno

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turtle je odličan pogodak. Ja sam ga koristio godinama i imam samo pozitivno iskustvo. Za plastike probaj Turtle Wax Black in a Flash, odlican je. 

Na yalost nisam uspeo da ga nadjem igde u poslednjih par meseci pa sam prešao na K2 Turbo - dobar je dosta, ali Turtle mislim da malo duže traje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Konačno snimio. Ima li ko ideju šta može biti uzrok ovog kačenja ili šta već?

Kad je napolju hladno, izraženije je. Svakako traje dok se malo ne ugreje auto, posle sve ok. Leti nema ovih problema samo zimi i kad stoji duže.

Remenice menjao prethodni vlasnik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideja je da moze biti sve sto se pomera iz pk kruga a i iz zupcastog :D Zvuci kao neki lager, barem meni, sad, i sam znas koliko lagera ima tu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam :) 

 

ali krenuću od kompresora jer su isto zimski uslovi u pitanju, tj leti se nije čulo ništa. Taman planiram kompletan servis klime krajem meseca ili početkom maja. Ko zna kad je to neko radio na ovom autu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma imam, nego kad god sam vozio kod majstora na servis bio je redovno vožen pa nema ovoga. Sad ga mogu ostaviti i 2 nedelje jer ga slabo vozim. Više ga vozim da bih se provozao. 

Javi se samo kad stoji dugo ili kad je napolju minus pa preko noći (što Mijailović kaže u zimskim uslovima). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/24/2020 at 9:12 PM, andreja.micovic said:

Evo pregleda godišnjih troškova (bez registracije i kaska):
image.thumb.png.6a0b160d6c4ce7dcca4fa2d084dcc229.png

Interesantan pregled troškova. Zaista. 

Ja sam za jedan automobil vodio "softverski" sve troškove (pet godina i oko 110 kkm ), po raznim kategorijama.

Ali, bukvalno sve, ne samo gorivo i redovni servisi, već i troškovi registarcije, dva seta guma (jednom zimske Tigar i jednom letnje Pilot Primacy), putarina, parkinga (jer sam plaćao mesečno parkiranje), ... sve (pa i kad me pauk jednom odneo). Kad sam na oko 100 kkm "poduvako crtu", bilo je potrošeno 6.240 litara (ne sećam se sada tačno cifre u novcu), ali, ono što je bitnije, kada sam usporedio pare koje sam dao na gorivo, sa parama koje sam dao na sve ostalo oko kola, ispalo je da sam pola novca potrošio na gorivo, a pola na sve ostalo (pri čemu sam na 100 kkm imao "samo" jedan kvar, od 250 evra). Ne računajući u tu kalkulaciju i pad vrednosti kola ( a bila su bila kupljena nova ), pošto bi onda trošak goriva ispao bukvalno smešan, kao neka statistička greška.

A kada sam posle pet godina (prodao kola) i dodao pad vrednosti kola, odlučio sam  da više nikada ne vodim te troškove "softverski", odnosno, da ne želim da imam preciznu predstavu o troškovima automobila :) I više nikada zaista i nisam vodio baš takvu vrstu (novčane) evidencije ... Vodim samo u svesci i samo najbitnije stvari :) 

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron Imaš Fuelio aplikaciju koja ima opcije za sve to što pričaš (gorivo, servisi, putarine, kasko...) Počeo sam sad tu da vodim, a kad se setim popunim i excel tabelu lokalno.

Imao sam i za ex Mareu od prvog dana servise, popravke i gorivo. Za 8 god koliko je bila kod mene i 130-140000 km došao sam do mislim 6-7000 EUR na gorivo, delove, servise...

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, dekirs said:

Ja to kada bih vodio nikada ne bih ni vozio kola. Rupa bez dna, bolje ne znati :D

Da, bolje je ne znati.

Jer, ja sam moje kompletne finansije "vodio" pet godina softverski. I poražavajući/najtužniji mi je bio odnos "troškova na decu" u odnosu na "troškove za kola". Rekoh sebi: "Pa, čekaj, deca su mi jedino stvarno bogatstvo u mom životu. Ona bi trebalo da su mi prioritet, a ne prokleta kola, na koja trošim više".

Prva stvar koju sam uradio sa sledećim vozilom (koje vozih 11 godina) je da sam počeo da poštujem propisane servisne intervale, dok sam kod prethodnog vozila uglavnom sve intervale prepolovljavao, govoreći sebi: "Šta ima veze, sitan je to trošak". I jeste, u tom trenutku, i pojedinačno, ali, zakon velikih brojeva je jako surov. I istinit. Jbg :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...