Jump to content
FAS Goran
neshaoct

McLaren of Grand Tourers

Recommended Posts

mclaren gt.jpg

 

McLaren je na sajmu automobila u Ženevi najavio potpuno novi model koji je za sada poznat kao McLaren of Grand Tourers. Trenutno nije poznato mnogo detalja, ali se u kratkoj vesti kaže da će se novi model proizvoditi odvojeno od njihovih aktuelnih Sports Series, Super Series i Ultimate Series vozila. Britanci najavljuju da je u pitanju automobil koji će imati trkačke performanse, prelepu laganu karoseriju, kao i da će pružati komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera. Takođe, u McLarenu navode da će ovaj neimenovani automobil sa centralno postavljenim motorom biti najlakši među Grand Tourerima, sa najboljim odnosom snaga/težina, kao i da će biti među najbržima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren Grand Tourer: nove najavne slike

 

mclaren-grand-tourer 1.jpg

 

McLaren je prošlog meseca na sajmu automobila u Ženevi najavio potpuno novi model koji je za sada poznat samo kao Grand Tourer. Britanska marka je danas objavila još nekoliko najavnih slika, na kojima je ovaj novitet i dalje sa kamuflažom (mada se sada vidi više detalja).

 

mclaren-grand-tourer 11.jpg

 

Trenutno nije poznato mnogo detalja, ali se u kratkoj vesti kaže da će se novi model proizvoditi odvojeno od njihovih aktuelnih Sports Series, Super Series i Ultimate Series vozila.

 

mclaren-grand-tourer 111.jpg

 

Britanci najavljuju da je u pitanju automobil koji će imati trkačke performanse, prelepu laganu karoseriju, kao i da će u modernom enterijeru pružati komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera. Takođe, u McLarenu navode da će ovaj neimenovani automobil sa centralno postavljenim motorom biti najlakši među Grand Tourerima, sa najboljim odnosom snaga/težina, kao i da će biti među najbržima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi McLaren GT najavljen za 15. maj

 

mclaren gt 12.jpg

 

McLaren je još u martu na sajmu automobila u Ženevi najavio potpuno novi model, koji je za sada poznat samo kao GT (Grand Tourer). Britanska marka je danas objavila još nekoliko zatamnjenih ''tease'' slika i kraći video, a istovremeno je potvrđen i zvaničan datum njegove promocije - 15. maj.

 

192230-mclaren gt 11.jpg

 

I dalje nije poznato mnogo detalja, ali se u vesti kaže da će se novi model proizvoditi odvojeno od njihovih aktuelnih Sports Series, Super Series i Ultimate Series vozila. Britanci najavljuju da je u pitanju automobil koji će imati trkačke performanse, prelepu laganu karoseriju, kao i da će u modernom enterijeru pružati komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera. Takođe, u McLarenu navode da će ovaj automobil sa centralno postavljenim motorom biti najlakši među Grand Tourerima, sa najboljim odnosom snaga/težina, kao i da će biti među najbržima. Motor bi trebalo da bude 3.8 litarski twin-turbo V8, i to sa više od 570KS koliko ima model 570GT. Prvi kupci će u novi McLaren moći da sednu ove jeseni, a očekuje se da će njegova cena iznositi oko 145.000 funti (169.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren GT i zvanično

 

wqwqa105.jpg

 

McLaren Automotive je još u martu na sajmu automobila u Ženevi najavio potpuno novi model, koji je danas i zvanično predstavljen javnosti kao McLaren GT (Grand Tourer). Britanska marka najavljuje da će ovim skoro 470 cm dugačkim GT-om konkurisati modelima kao što su Aston Martin DB11, Ferrari Portofino i Porsche 911 Turbo S.

 

wqwqa104.jpg

 

Britanci kažu da je u pitanju automobil koji ima trkačke performanse, prelepu laganu karoseriju, kao i da će u modernom enterijeru pružati komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera.

 

wqwqa103.jpg

 

Ovde treba pomenuti i da zapremina prtljažnika iznosi 420 litara, uz 150 litara u prednjem delu, što ukupno čini 570 litara.

 

wqwqa102.jpg

 

Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni Nappa koža, alkantara, infotainment sistem, 12.3-inčni TFT ekran, dvozonski klima uređaj, kao i Bowers & Wilkins premium audio sistem sa 12 zvučnika.

 

wqwqa101.jpg

 

Motor je 4.0 litarski twin-turbo V8 sa 620KS i 630 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim SSG menjačem. Imajući u vidu da težina praznog vozila iznosi 1530 kg, odnos snaga/težina je 405KS po toni. Uz ''launch control'' funkciju, ubrzanje od 0-100 km/h traje 3.2 sekundi, do 200 km/h mu je potrebno tačno 9.0 sekundi, dok je najveća brzina 326 km/h.

 

wqwqa100.jpg

 

Što se tiče točkova i guma, standardno se ugrađuju točkovi od 20 i 21 inča, pri čemu je Pirelli specijalno za ovaj model razvio set P Zero guma. Prvi kupci će u McLaren GT moći da sednu do kraja ove godine, a za njega će pre toga morati da izdvoje 163.000 funti (187.000 evra), sa uključenim porezom na britanskom tržištu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

topgear.jpg Top Gear video:

 

 

 

carfection.jpg Carfection video: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren GT by MSO

 

195311-McLaren-GT 004.jpg

 

McLaren je za događaj 2019. Pebble Beach Concours d'Elegance u Kaliforniji pripremio specijalni primerak novog modela GT (Grand Tourer), kojim odeljenje McLaren Special Operations prikazuje opcije personalizacije. Britanci kažu da je u pitanju automobil koji ima trkačke performanse, prelepu laganu karoseriju, kao i da u modernom enterijeru pruža komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera.

 

195312-McLaren-GT 003.jpg

 

Ovde treba pomenuti i da zapremina prtljažnika iznosi 420 litara, uz 150 litara u prednjem delu, što ukupno čini 570 litara.

 

195313-McLaren-GT 002.jpg

 

Ovaj konkretni primerak McLaren GT by MSO ima boju MSO Defined Flux Silver, kontrastne MSO Satin Graphite elemente na eksterijeru (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor), pa MSO Satin Graphite Iron kočiona klešta, hromirani gornji okvir bočnih stakala, titanium izduvne cevi, Gloss Black Diamond Cut točkove (od 20 i 21 inča), kao i Flux White i Satin Graphite kožni enterijer, MSO Geoform šavove, MSO patosnice, detalje od ugljeničnih vlakana i MSO logo na naslonima za glavu.

 

195314-McLaren-GT 001.jpg

 

Motor je 4.0 litarski twin-turbo V8 sa 620KS i 630 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim SSG menjačem. Imajući u vidu da težina praznog vozila iznosi 1530 kg, odnos snaga/težina je 405KS po toni. Uz launch control funkciju ubrzanje od 0-100 km/h traje 3.2 sekunde, do 200 km/h mu je potrebno tačno 9 sekundi, dok je najveća brzina 326 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test McLaren GT

 

GT automobili imaju samo jedmu ulogu: da prevezu svoje putnike ''u cugu'' na stotine i stotine kilometara, brzo, sigurno i sa stilom. McLaren GT to ispunjava, ali na poseban način.

On nema veliki motor napred i pogon pozadi, a GT automobili su oduvek bili poznati po dugačkoj haubi ispod koje je moćan motor....već su u McLarenu moćan motor stavili u sredinu auta, kao što se to radi kod super-sportskih automobila:

 

 

 

pistonheads.jpg PistonHeads video:

 

 

 

autoexpress.jpg AutoExpress video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: McLaren GT

 

Iako je dužine otprilike kao konkurencija (npr. Bentley Continental GT ili Aston Martin DBS Superleggera), hauba mu je mnogo kraća od njih jer ispod nje nema motora. McLaren radi stvari na svoj način, pa tako i motor u GT automobilu ne stavi napred, nego u sredinu auta. Pored toga, pozadi su točkovi 21'', najveći ikada fabrički stavljeni na neki McLaren, ali nisu tu zbog šminke, kao što realno ništa kod McLarena nije tu samo dizajna radi, već sve ima svoju funkciju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar video: Test od 1.000 milja u McLarenu GT širom evropskih puteva

 

Ne može se drugačije istinski testirati GT automobil nego voziti ga onako za šta je napravljen - da pređe mnogo kilometara za što manje vremena:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca video: Test 2020. McLaren GT

 

Ima dosta mesta, i to ne samo za torbu sa štapovima za golf...ima i performanse pravog super-sportskog automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

caradvice.jpg CarAdvice video: Test 2020. McLaren GT

 

McLaren je od samog početka svoje proizvodnje putničkih automobila imao akcenat samo na performanse, sport...da bude uvek najbrži.

Ali, sada po prvi put McLaren pravi auto koji je komforan (barem za dvoje), sa kojim treba preći sa lakoćom stotine kilometara dnevno. Ali, i to je McLaren odradio na sebi svojstven način jer nikako nije želeo da se odrekne vrhunskih performansi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2020. McLaren GT

 

Svi McLareni su luksuzni, ali onako ponekada surovi sa ubrzanjima, glasni sa svojim auspusima teško da su baš baš luksuzni kakve bi voleli najbogatiji za duge vožnje.

Zato je za njih McLaren popunio rupu u svojoj ponudi i napravio GT model....ali, GT model sa performansama supersportskog automobila uključujući i centralno postavljen motor:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test McLaren GT

 

Trebalo bi da bude malo komforniji od klasičnih GT modela, ali ne na štetu performansi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: McLaren GT vs Bentley Continental GT

 

Bentley Continental GT je dugo vremena u vrhu ponude automobila koji su pravljeni da budu luksuzni, brzi, koji služe da brzo, komforno i sa luksuzom za svoje putnike prevale dnevno pola kontinenta.

Ali, Mercedes, BMW, Aston Martin...svi oni prave auto koji služi za istu svrhu. Međutim, skoro se pojavio još jedan GT, ali malo drugačiji od ostalih - McLaren GT. ''Malo'' je drugačiji jer za razliku od svih ostalih on nema motor napred ispod dugačke haube, već je centralno postavljen kao kod supersportskih automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: McLaren GT

 

Test, ali ne na nekoj skupoj, lepoj lokaciji gde velike fabrike vole da pokažu svoj auto kako bi sve izgledalo bolje nego što jeste, već u svakodnevnoj vožnji po kišnom ostrvu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren GT Verdant Theme by MSO

 

mso gt 003.jpg

 

Pred nama je još jedno specijalno izdanje McLarena GT, kojim odeljenje MSO (McLaren Special Operations) prikazuje opcije personalizacije. Ovaj konkretni primerak McLaren GT Verdant Theme by MSO odlikuju tri boje na eksterijeru (Horsell Green, Arbor i Steppe Green), Napier Green akcenti, Napier Green MSO kočiona klešta, MSO Black Pack (točkovi, okviri staka i izduvne cevi u gloss black finišu), enterijer sa Dark Green, Jet Black i Laurel Green kožom, kao i sa Laurel Green akcentima i MSO oznakama.

 

mso gt 002.jpg

 

Ovde treba pomenuti i da zapremina prtljažnika iznosi 420 litara, uz 150 litara u prednjem delu, što ukupno čini 570 litara.

 

mso gt 001.jpg

 

Motor je 4.0 twin-turbo V8 sa 620KS i 630 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim SSG menjačem. Imajući u vidu da težina praznog vozila iznosi 1530 kg, odnos snaga/težina je 405KS po toni. Uz launch control funkciju, ubrzanje od 0-100 km/h traje 3.2 sekundi, do 200 km/h mu je potrebno tačno 9 sekundi, dok je najveća brzina 326 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg Redline Reviews video: 2020. McLaren GT

 

Super-automobil koji je istovremeno i komforan? Mnogima McLaren ne bi bio na pameti sa tim zahtevima, ali....McLaren GT je napravljen da pruži baš te osobine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitec McLaren GT

 

novitec_mclaren_gt 01.jpg

 

Automobil sada raspolaže sa 707KS i 714 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje okruglo 3 sekunde, najveća brzina iznosi 333 km/h.

 

novitec_mclaren_gt 02.jpg

 

U paketu su između ostalog i Novitec aero body kit, točkovi od 20 i 21 inča, gume 245/30 ZR 20 i 325/25 ZR 21, izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano oslanjanje (auto je niži 25 mm), kao i doterani enterijer (po željama klijenta).

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: McLaren GT

 

4.0 V8 BiTurbo sa 620KS/630 u fabričkoj varijanti, ali ovaj u videu ima urađen chip (Stage1) što znači 770KS/987Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: McLaren GT

 

4.0 V8 BiTurbo sa 770KS/987Nm umesto fabričkih 620KS/630Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren GT by MSO

 

237365-mso 05.jpg

 

McLarenova MSO divizija je pripremila ograničenu seriju McLarena GT koja je inspirisana nekim od najpoznatijih hiperautomobila kompanije.

 

237366-mso 04.jpg

 

Automobili su dostupni u četiri specifikacije, od kojih je svaka ograničena na samo dve jedinice i stilizovana bojom i opremom koji se ne vide ni na jednom serijskom GT-u.

 

237368-mso 03.jpg

 

Prva u opcija boja je Cerulean Blue, MSO Bespoke biserna boja koja je prvobitno razvijena za P1, a McLaren tvrdi da je posebno dobra u isticanju mišićavih branika GT-a. Sledi XP Green, inspirisana bojom na prototip verzijama F1 ranih 1990-ih, ali je u stvari usklađena sa bojom prototipa F1 XP GT ''Longtail'' iz 1997.

 

237367-mso 02.jpg

 

Treća opcija je Sarigan Quartz, koja je boja koja se nalazi na Speedtailu XP2, razvojnoj verziji Speedtail McLarena. Na kraju, tu je i Cyber Yellow koja se bazira na postojećoj opciji Volcano Yellow boje, ali je modifikovana tako da uključuje biserni deo koji oslobađa srebrno-belu kada se posmatra u određenom svetlu.

 

237369-mso 01.jpg

 

Koju god boju da izaberete, GT dolazi sa odgovarajućim kočionim čeljustima, a svaki automobil dobija paket MSO Black Pack, crni krov i crne desetokrake aluminijumske felne. U unutrašnjosti se nalazi koža sa dijamantskom šemom i MSO logotipima, plus dizajn zastavice Union Jack na naslonu za ruke i privesku za ključeve. Motor je 4.0 V8 sa 620 KS i 630 Nm. Svih osam automobila je predviđeno samo za britansko tržište.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...