Jump to content
FAS Goran
ISV_01

Po još koji Bravisha da se negde uglavi

Recommended Posts

Žena rezervisala 7 dana na Divčibarama za početak Februara... Prošle godine Zlatiborsko ludilo u isto vreme...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
[mention=205]Ivan[/mention] Nije me mrzelo da pogledam i cene čeličana R16 fabričke za brava - 120E set ceo (PA bez guma). Da, R17 alu ne odstupaju cenovno mnogo od čeličana. 
[mention=10273]andreja.micovic[/mention] Brt, da sam to rekao, sledeća stavka bi bila "prodaj to skupo g****no i kupi BMW, bar da znam šta plaćamo"  Polako, nazire se neki napredak, ne žurim...tek će cene setova malo niže da budu u zimskoj sezoni a onda će naići set i...najzad će pasti 225 širina  
 
Inače kada ste već obojca tu, dajte neki predlog za neki produženi vikend odmor (poželjno planinska regija - divčibare/zlatibor/slično na tim udaljenostima).
Znas kad ces tako da skupis za felne!?

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eee, fala fala na predlozima. @Ivan Nekako gledam kod nas, ali sam pikirao i tvoj putopis jer ima šta da se vidi od pećina i prirode. Zato bih ipak tamo gledao na malo toplije dane. Baš ići u pećine na već postojeći debeo mius (pošto pikiram negde decembar) nije baš sigurno (klizavo i ofc posve hladno), ali da, komšije imaju prilično dobrih lokacija za izlete. Ostaviću taj deo na proleće - leto, u nadi da me neće šutnuti negde na teren na cca 3 meseca :D (smeši se Kladovo već).

 

@andreja.micovic TakoE, Tara i meni uvek br.1, razmotriće se naravno (istina, nisam je se ni setio :blink:). Divčibare sam gledao jer su malo bliži, a Zlatibor jer mi koliko toliko poznat, ofc van centra gde su radilišta i imam pozitivna iskustva sa par smeštaja gde sam bio. Zlatar mi već solidno daleko - imam već ceo taj deo zacrtan (Zlatar-Uvac, Golija) sa znamenitostima poželjnim za detaljne obilaske (pećine, vidikovci, pečenjare i sl) za letnju sezonu i možda bude naredne godine. Tara i Divčibare su mi nekako uži izbor (odoh da nađem lance za sneg kod ćaleta u garaži...ionako nema kola sada :D).

 

@MS PK I mi cigani imamo duše...greota lanci za sneg na alu felne :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, ISV_01 said:

ali sam pikirao i tvoj putopis jer ima šta da se vidi od pećina i prirode. Zato bih ipak tamo gledao na malo toplije dane. Baš ići u pećine na već postojeći debeo mius (pošto pikiram negde decembar) nije baš sigurno (klizavo i ofc posve hladno)

Temperatura u pecinama ti je obicno poprilicno konstantna tokom cele godine. Konkretno u ovoj Srednjoj koju smo obilazili, rekose nam od 5 do -2C. Mnogo veci sok za organizam je kada sa visoke spoljne temperatura udjes unutra, nego u ovom periodu.

Da ne pricam da leti moras da vucaras jaknu sa sobom kilometrima po celom kompleksu. Ili da kad izadjes napolje trcis smrznut na sunce, dok svi ostali kuliraju sklonjeni po hladovini :D .

Dok u ovom periodu samo udjes, obidjes i izadjes... Cisto da ne mislis da su vise temperature neki plus za obilazak istih ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@alfini0507 Vako grejaci za sedista trose:

- bez aktivacije, napon je 14.2V (svi potrosaci off u kolima) 

-vozacev na low - 13.7V

-vozacev na high - 13.6-5V

-vozac+suvozac na high - 12.9V

-vozac+suvozac na low- 13.1-2V

 

Nadam se da brojke znace nesto :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podaci o snazi (W) u razlicitim rezimima bi bili puno korisniji ;) .

Verovatno ima negde u specifikacijama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ucinjeno. Ak kinez laze, lazem i ja vas. 

 

Screenshot_20201127_205642_com.alibaba.aliexpresshd.jpg Screenshot_20201127_205722_com.alibaba.aliexpresshd.jpg Screenshot_20201127_205810_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je... Na W sam mislio...

 

Nego jel nije malo mnogo onih 30A kako pise na drugoj slici? Dobru struju to povuce... Koliko se greje onda taj dzek sto se usteka u upaljač?

 

A gle sad... Na trecoj slici pise 7A...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma 30A je previse, stamparska geska sigurno, cim ima osigurac od 10A ne moze nikako da trosi 30A. Ne greje se ni malo i kad se vozacev i suvozacev upale na max jacinu. Ipak sednes u ledaru a i samim tim je i taj deo leden tako da... Nema problema. Vidim na voltazi punjenja Aku (displej na razvodniku sto ide u upaljac - ima na slikama, beli) kako se smanjuje zavisno koji i na koju jacinu upalim. Evo druga godina, nema problema, a dooope srecno jer nema smrzavanja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mozemo bez jednog ugljese, DPF je zaheban element na autu :stuart:

 

Prljavi smo, sa ruznim ratkapnama, cujemo se ka traktor i idemo dalje :wub:

IMG_20201205_155238.jpg

IMG_20201205_155241.jpg

IMG_20201205_155415.jpg

IMG_20201205_155431.jpg

IMG_20201205_155652.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad ce ta Kota 105?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kazem ja, izgleda da Brava teraju samo na stazama sa levim krugom :) .

Imas maglenku za 3300 din kod onog momka gde sam i ja uzimao, ostavljao sam broj telefona. Prodao sam pre neki dan i svoju staru maglenku iz originala, tako da je trosak smesan, reda velicine 10 evrica. Zamenis je sam.

Iznenadilo me kako ova zamenska sija i kako joj je lepo "odsecen" snop kada se nasteluje. Imas slidze i sazvakan opis radova u onom mom DIY za zamenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Ivan said:

ostavljao sam broj telefona

To kod tebe na temi koliko se secam? Hteo bi ja to DIY skidanje al moram da nadjem neki parking da Bravku nos bezi dosta napred ili da je dovoljno dignut.. mislim mogu da nabodem i ove srafove iza na slepo ali nekako sam sigurniji kada ima vise prostora.

 

Samo stelovanje ce da bude zanimljivo, znam da se kod Brava sa interkulerom (kao npr mojim i mozda benz turbakom) drugacije steluje, na samom ulazu sijalice a ne na neki navrtanj.. Gledao eLearn al i dalje ne kontam najbolje..drugo je gde.. Verovatno kod mosta gde je skup, tu mi je najlogicnije. 

 

Videcemo, do toplih dana ima jos dosta a izmedju toga... Olupavanje kupatila, registracija, mini-godisnji.. Pa mozda svadba.., a mozda i stan uleti u 16.terac..Ko zna kad ce maglenke, bitna je dobra volja :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, ISV_01 said:

To kod tebe na temi koliko se secam?

Sport nema svoju temu, ali sam napravio vec vise DIY za Bravo, kako sam nesto cackao. Evo ti ovde sve sazvakano: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/81506-nuova-bravo-zamena-i-stelovanje-prednje-maglenkeskidanje-prednjeg-branika/

 

Sve je obrnuto od onoga sto pretpostavljas :) . Licno nisam uspeo cak ni da dohvatim jedan sraf maglenke iza cevke interkulera koju nisam hteo da diram, tako da mi je lakse bilo da otkacim tu jednu stranu branika.

Stelovanje ne ide preko "ulaza sijalice", vec sa donje strane maglenke imas sraf. Malo je zajebanije za prilaz, jer ne mozes da koristis otvor u donjem delu branika predvidjen za to, opet zbog cevke interkulera, zabarski pristup inzenjerstvu :D. Malo mora da se pomuci za prilaz, takodje ne moze gedora nego kljuc, koji opet nema pun krug nego moras da ga skidas i stavljas svaki cas. Imas sve objasnjeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MS PK Cek bre, prvo malo da se operu, srede, odmaste, izvoskiraju i tako....

Na balanserci sve perfektno, ni tegic nije bilo potrebno da se stavi. Felne izgledaju bas dobro, al posto mi nisu pri ruci, detaljnije slike kasnije. 

Do tada, citanje Uradi Sam podforuma i kako sredjivati felne :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti Covek nije imao vise :( Stavicu ih dijagonalno, da razbijem maler:lol::D

 

 

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brate neces da rucas sa njih pa da ih trljkas i voskiras. Odneses da montiras gume prvo ih vulkanizer ogrebe i tu ispizdis max. Das gospodji da ode do grada i prednjoj desnoj fali pola ivice. Tu vec dizes ruke i posle je ok
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...