Jump to content
FAS Goran
beli82

Grande Punto 1,4 8V TNG

Recommended Posts

Uhvatih malo vremena da predstavim svog trenutnog ljubimca. U pitanju je Grande Punto, proizveden decembra  2006., u neobičnoj metalik-narandžastoj boji. Moram da priznam da me je boja privukla najviše, i posle šestomesečnog traganja za novim ljubimcem, posle sat vremena sam se dogovorio sa prodavcem. Uvezen je iz Austrije, tačnije, sama granica sa Nemačkom, inače rodno mesto Adolfa Hitlera. :D

Kao i svi iz Austrije, i ovaj ima tragove soli mada nije toliko strašno jer ima dobar sloj zaštite ispod. Kao što se može videti, neki delovi su farbani(neki malo bolje a neki malo lošije) mada mi to toliko nije bilo bitno jer nije bio lomljen, krivljen i slično. Važno mi je da nije od njega pravljena kifla oko bandere i slično, da su motor i menjač dobri, da je enterijer sačuvan,... E, sad, što se tiče večite misterije-kilometraže, meni zaista deluje originalnih 105 000 zbog nekoliko stavki. Prvo je da je enterijer ekstra očuvan, volan perfektan, stanje trapova i drugih originalnih delova koji nisu menjani(a ovaj prodavac tj uvoznik nije neko ko se cima da preterano licka i budži auto jer je u fazonu "mrzi me da picanim svaki auto, ako nećeš ti da kupiš- ima ko hoće". Posebno je zanimljiva činjenica da auto ima webasto koji je morao da bude skinut sa auta zbog AMSS pregleda ali sam uređaj dobio uz auto, samo nema daljinac.  Doduše nije mi ni bitno, meni deluje da je originalna km, a iako nije, auto je u sjajnom stanju mehanički. Od opreme ima prednje el. podizače i el. retrovizore, bord kompjuter, brdo vazdušnih jastuka(ne znam gde sve nema), manuelnu klimu, ABS, Alu felne, City servo, podesiv volan i vozačevo sedište,...

Odmah po kupovini, urađen je veliki servis i zamenjen samo jedan stabilizator(sve kod Gorana, naravno). Potrošnja ulja je minimalna tj smešna, i sledeći korak kada su ulaganja u pitanju bio je ugradnja TNG-a. Odlučio sam se za Babića zbog preporuka kolega sa ovog, ali i drugih foruma. Ugrađen je STAG i potrošnja po gradu je okruglo 9 litara plina. Pod grad podrazumevam Zemun, Novi Beograd i Beograd mada retko kada upadam u gužve. Potrošnja je merena od punjenja do pražnjenja boce, i u pitanju je točak boca od 48l.

Naravno, odmah sam rešio dečiju bolest vezanu za snopove kablova u prednjim i petim vratima i sam sam ih zamenio tj premostio i nastavio. Ostaje još da sredim crevo kompresora klime koje negde curka, i to ću prvom prilikom da sredim sada pred letnju sezonu.

Za početak nekoliko slika iz prirode(sa pecanja :lol:), a što se tiče enterijera, sliku kvari fleka od coca-cole na vozačevom sedištu. :lol:

IMG_20180621_200506.thumb.jpg.12398259d61a177b85424353a67ee7ca.jpg

 

IMG_20180621_194827.jpg

IMG_20180621_195315.jpg

IMG_20180621_195327.jpg

IMG_20180621_195345.jpg

Edited by beli82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extra auto!
Želim ti puno lepih kilometara!
Moj Punto je iz Nemačke,iz kraja sa puno snega,očekuj posledice rizle i soli tokom vremena...

Sent from my LG-M250 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drage kolege forumaši, obzirom da mi je iskrsla neočekivano prilika da palim iz Srbije, Grande mora da traži drugog vlasnika. :cry:

Na moju veliku žalost, teška srca se rastajem od njega pa sam želeo da prvo ponudim kolegama ili budućim kolegama koji prate forum, kako bi puntiša otišao u ruke nekoga ko će ga čuvati kao ja. Za sve informacije stojim na raspolaganju preko privatnih poruka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoću kolega, hvala. Nešto sam u gužvi ovih dana jer jurim papirologiju ali ću gledati danas-sutra da okačim oglas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...