Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Vozači Alfa Romeo Racing F1 isprobali Quadrifoglio modele

Recommended Posts

Vozači Alfa Romeo Racing F1 tima isprobali Alfa Romeo Quadrifoglio modele

 

Alfa_Romeo_Racing 1.jpg

 

Vozači Alfa Romeo F1 tima, Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci oprobali su na Alfinoj testnoj stazi Baloko za volanima Quadrifoglio modela.

Svetski šampion iz 2007. dobio je da vozi Stelvio Quadrifoglio, a mladi Italijan Giuliu Quadrifoglio. Oba modela su opremljena 2.9-litarskim V6 Bi-Turbo benzincima koji su razvijeni u saradnji sa Ferarijem. Ovaj motor isporučuje 510 konjskih snaga uz obrtni moment 600 Nm.

 

Alfa_Romeo_Racing 11.jpg

 

Motor je uparen i sa osmostepenim automatskim menjačem sa posebnim podešavanjem koje omogućava menjanje brzina za svega 150 milisekundi u režimu ''Race''. Zahvaljujući tim karakteristikama, do 100 km/h im treba 3.8 sekundi, a najveća brzina je 283 km/h.

 

Alfa_Romeo_Racing 111.jpg

 

Napredna tehnološka svojstva, uključuju 4-režimski selektor ''Alfa DNA Pro'' sa pomenutim režimom ''Race'', diferencijalom za upravljanje obrtnim momentom, prilagodljivim vešanjem posebno podešenim za ovaj model, sistem deaktiviranja cilindra radi maksimalne uštede goriva i karbonsko-keramički kočioni sistem Brembo. U kabini vozila vlada potpuni sportski duh zahvaljujući ultra-lakim karbonskim, trkačkim sedištima Sparco koja su napravljena da budu najlakša u segmentu, ali i da garantuju udobnost na dugim putovanjima. Informativno-zabavni sistem ''Alfa Connect 3D Nav'' se kontroliše preko centralno postavljenog ekrana od 8.8 inča, a podržava ''Apple Car Play'' i ''Android Auto'' aplikacije.

 

Zanimljivo da su oba modela svojevremeno bila najbrži modeli u svojim kategorijama na Nirburgringu.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...