Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lidl pokreće prodaju automobila - u Nemačkoj je već realnost

Recommended Posts

fiat lidl.jpg

 

Poznati trgovinski lanac vidi novu priliku u prodaji automobila. U Nemačkoj je pokrenuo pilot projekat operativnog lizinga, ponuda je ograničena, a cena privlačna.

Prvi automobil koji u svojoj ponudi nudi Lidl je Fiat 500, koji pokreće atmosferski motor zapremine 1.2 litra, a opremljen je klimatizacijom i multimedijalnim sisemom UConnect. Kupci mogu izabrati između bele, sive i crvene boje karoserije, a formu operativnog lizinga mogu izabrati na period dve, tri ili četiri godine. Mesečni iznos lizinga iznosi 89 eura, a za osiguranje i održavanje potrebno je platiti dodatnih 68.29 evra. Oni koji se odluče na ovakav lizing, mogu godišnje prelaziti od 10.000 do 15.000 kilometara godišnje.

 

fiat lidl 11.jpg

 

Ukoliko ste zainteresovani za zamenu zimskih i letnjih pneumatika, potrebno je doplatiti dodatnih 6.23 evra. Kompletno ''rentiranje'' vozila na četiri godine iznosilo bi 7.872 evra. Zanimljivo je, da se kompletna procedura kupovine realizuje preko interneta i za veoma kratko vreme. Lidl tvrdi, da je za zaključenje ugovora, uključujući i proveru boniteta klijenta, potrebno samo 15 minuta. To je manje od vremena koje vam je često potrebno za kupovinu u supermarketu. Do dilera kupac mora otići samo da bi preuzeo automobil, u jednom od centara u Berlinu, Erfurtu ili Halleu. Na ovom projektu, Lidl sarađuje sa lizing kompanijama Santadner i Vehiculum. Iskustva i interesovanje kupaca, odrediće budućnost ovog probnog projekta. Ukoliko interesovanje bude zadovoljavajuće, ponuda će se proširiti i na druge pokrajine u Nemačkoj. Ovaj početni program ograničen je na 1.000 automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lidl najavio prodaju automobila u Nemačkoj

 

lidl.jpg

 

Lidl je nedavno najavio prodaju automobila u Nemačkoj. Kao i obično, cene su diskontne. Lidl je 2016. godine u rekordnom roku prodao Fiat 500. Sada pokušava eksperiment sa tri modela, ali samo u Nemačkoj. Ovi automobili se nude u obliku lizinga koji traje 48 meseci. Za ovu komercijalnu operaciju Lidl se takođe udružio sa firmom za iznajmljivanje automobila Sixt. Ukupno se nude tri modela. Prvi je Renault Twingo (Life) koji se prodaje za samo 99 evra mesečno. Drugi je Renault Clio 5 (Life) koji se nudi po ceni od 109 evra mesečno, dok je treći crossover Kia Stonic koja se prodaje po ceni od 135 evra mesečno.

 

Iako su prva dva Renaulta slabije opremljena, Kia Stonic nije i nudi Vision opremu koja ima aluminijumske felne od 17 inča, Apple CarPlay i Android Auto itd. Uz to, Lidl nudi usluge kao što su isporuka vozila, ugovor o održavanju od 20.80 evra mesečno, pa čak i osiguranje. Može se pretpostaviti da će se Lidlov lizing automobila kasnije proširiti i na druge evropske zemlje. U međuvremenu, imajte na umu da i drugi trgovački lanci rade slične stvari poput E.Leclerca koji iznajmljuje automobile. Oni će u martu-aprilu 2021. iznajmljivati novu Daciu Spring po ceni od samo 5 evra po danu. Ostali modeli u katalogu su Renault Twingo, Renault Clio, Fiat Tipo...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po električni Nissan u Lidl

 

222771-Nissan Leaf 01.jpg

 

Vest o Lidlu i novoj ponudi automobila u tom supermarketu, odnosno nemačkom kraku velikog globalnog lanca. Lidl nudi da do kraja juna uzmete godišnju pretplatu na električni Nissan Leaf. Cena je zaista zanimljiva.

 

U akciji je varijanta sa baterijom od 40 kWh, koja ima 150 konja i domet od 270 kilometara, i koja u salonu košta 29.990 evra. U Lidlu je na ponudu uz godišnju pretplatu. Za nju treba izdvojiti 279 evra mesečno, a uslov je da u 365 dana ne napravite više od 10.000 kilometara. Sve što je iznad toga koštaće pretplatnika dodatno 19 centi po kilometru. Koliko je to povoljno?

Uobičajena pretplata na Leaf košta 329 evra na platformi Like2drive, koja stoji iza ove Lidlove ponude. Vlasnik ne mora da brine o troškovima, odnosno plaća jedino električnu energiju. Koliko god se povoljnom činila ova ponuda, Nemci tvrde da je Leaf još jeftiniji ako se uzme na lizing.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nemačkom Lidlu električni automobil po povoljnoj ceni

 

finn 02.jpg

 

Lidl ima običaj da nudi i automobile svojim kupcima, a to se posebno odnosi na nemačko tržište.

Sada u lancu supermarketa u Nemačkoj može da se kupi i električni automobil Elaris Finn, odnosno možete da ga koristite na mesečne rate od 222 evra. Autić može da se isplati i odjedanput, a onda mu je cena 20.330 evra. Punjenje je besplatno. Lidl je bio jedan od prvih supermarketa koji je ponudio besplatne punionice za kupce u Nemačkoj. Pokazale su se toliko uspešnim da je nemački lanac bio prisiljen da im smanji snagu sa 50 na 25 kW. Mnogi vozači su samo punili električne automobile, a nisu ni ulazili u prodavnice.

 

finn 01.jpg

 

Elaris Fin je električni automobil koji je izveden iz kineskog Zotye Zhima E30. Dugačak je samo 2.87 metara i ima dva sedišta. Elektromotor daje 48KS što je dovoljno za 115 km/h. Baterija ima kapacitet od 32 kWh, dovoljno za domet od 200 kilometara. Elaris Finn je opremljen klima uređajem, tempomatom, navigacijom… Punjenje do 100% traje sat vremena sa DC punjačem od 30 kW. Punjenje klasičnom kučnom utičnicom traje oko pet sati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lidlov Mini, ali samo za najsrećnije

 

lidl mini 01.jpg

 

Lidl u Francuskoj deli tri automobila Mini, koji izgledaju kao da nastupaju u cirkuskoj tački. Za učestvovanje u nagradnoj igri je u Francuskoj potrebno koristiti aplikaciju Lidl Plus prilikom kupovine u prodavnicama. Konkurs je otvoren od 3. oktobra do 13. novembra 2022. godine.

Karoserija je pretežno plave boje, donji deo bočnog profila je crvene boje, kao i dodatni ukrasi na zadnjim staklima, centralni deo prednjeg branika je žute boje, kao i krov. Konfiguracija motora/opreme automobila još nije objavljena, ali sigurno se ne radi o osnovnom modelu jer ima panoramski krov. Ovom nagradnom igrom Lidl namerava da privuče nove kupce jer u ovom periodu visoke inflacije besni rat između velikih trgovačkih lanaca.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...