Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Sajam automobila Beograd 2019.

Recommended Posts

Najava za 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme ''Motopassion''

 

bg sajam 2019.jpg

 

Svi točkovi vode na Beogradski sajam

 

Međunarodni salon automobila, najugledniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, biće ove godine održan od 22. do 31. marta. Prema najavama, očekuje se da na najvećem auto-moto ''hepeningu'' u tom trenutku u svetu gotovo celokupan raspoloživi izložbeni prostor Beogradskog sajma zaposedne više od 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih najpoznatijih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta. Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava.

 

Kako to tradicija nalaže, najekskluzivniji deo Salona pripada premijerama i novim modelima, pogotovo onima iz premium segmenta, koje posetioci iščekuju sa najvećim nestrpljenjem, te posebno inovativnim performansama, dizajnerskim i tehničko-tehnološkim rešenjima. Dodatnu intrigu predstavlja činjenica da se legendarni Ženevski salon automobila zatvara samo pet dana pre otvaranja Beogradskog, prosleđujući mu i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta, potencijalnih postpremijera i inovacija.

 

Strateški partneri Beogradskog sajma u realizaciji ovog projekta - Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i generalni sponzor Кompanija DDOR - takođe ulažu izuzetne napore da ljubitelji automobila i ovog proleća budu svedoci još jednog izuzetnog sajamskog događaja. Pogotovo s obzirom na činjenicu da je, prema podacima Asocijacije uvoznika, a dobrim delom i zaslugom ove manifestacije, u Srbiji tokom 2018. godine prodato sedam odsto više novih automobila nego 2017., što se posebno odnosi na laka komercijalna vozila. Radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od 30.000 vozila (više od 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih). Kupce je našlo oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i oni skuplji od 200.000 evra. Ovakav trend značajna je protivteža nekontrolisanom uvozu polovnih automobila, pogotovo onih starijih od 18 godina, čime se smanjuje prosečnu starost na putevima, a povećava opšta bezbednost.

 

Iako većina izlagača svoja sajamska iznenađenja ostavlja za poslednji trenutak, neki su se potrudili da ih obelodane u ranom predsajamskom periodu.

Tako je ''British Motors'', povodom Salona automobila 2019., još krajem decembra 2018. najavio srpske premijere dva nova modela iz programa kompanije Jaguar Land Rover. To su električni Jaguar I-Pace i druga generacija najmanjeg Land-Roverovog vozila - Range Rover Evoque (čija je svetska premijera održana krajem novembra). Ili, Euro Sumar, uvoznik i serviser automobila i motocikala marke Suzuki, koji je uoči i povodom prolećnog Salona, još početkom decembra korigovao naniže cene automobila ove marke, čineći tako u suštini sajamski popust delotvornijim i interesantnijim. Već početkom godine, iz Mercedesa najavili su najmanje šest premijera - A-Klasa Sedan, B-Klasa, GLE, GT AMG 4 door 53, GT AMG roadster, A 35 AMG. U isto vreme iz Toyote su poručili da dolaze sa potpuno novim generacijama modela RAV4, Corolla Sedan, Toyota Corolla Hatchback, Toyota Corolla Touring Sports, Toyota Camry. Delta Motors je najavila čitav spektar ekskluzivnih luksuznih modela brendova koje zastupa. Tako se već zna da će BMW, pored ostalih, premijerno predstaviti najmanje četiri modela - BMW Serije 3, BMW Serije 7, BMW Z4, BMW X7. Doprinos vrhunskim iznenađenjima najavljen je i iz Porschea. A Delta Automoto je, takođe pored ostalih modela, najavio premijeru Honde CR-V Hybrid.

 

Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme ''Motopassion'', koji se ove godine održava 13. put, i u istom terminu sa Salonom automobila, ponudiće širok spektar svetskih moto brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele, kvadova odnosno ATV vozila, skutera  i opreme za vozila i vozače, te električnih bicikala, u vezi s kojima iz godine u godinu raste interesovanje i uvoznika i distributera i posetilaca. Podrazumeva se da jedan ovakav sajamski događaj obiluje dodatnim informativnim, edukativno-obrazovnim, zabavnim, takmičarskim i nagradnim sadržajima najšireg spektra. Izbor ''automobila godine'' u različitim kategorijama, ''eko automobila'', ''izbor za miss'', ''porodični dan'' i druge manifestacije samo su deo sajamskih dešavanja i zadovoljstava koji Salon automobila čine ekskluzivnim i svetskim.

 

PR Saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Cullinan na sajmu automobila u Beogradu

 

Rolls-Royce-Cullinan 777 (1).jpg

 

Rolls-Royce Motor Cars je i zvanično potvrdio da će izlagati na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu (od 22. do 31. marta), kao i da će tom prilikom na Beogradskom sajmu svoju srpsku premijeru imati njihov najnoviji model Cullinan. Peter Schoppmann, regionalni direktor za Rolls-Royce Motor Cars, napominje da su veoma uzbuđeni zbog prezentacije Cullinana u Beogradu, kao i da njihova prisutnost na tom sajmu potvrđuje sve veću važnost regiona centralne i istočne Evrope za Rolls-Royce.

 

Rolls-Royce-Cullinan 7.jpg

 

Takođe, promociji Cullinana u Beogradu će prisustvovati i Pavle Trpinac, dizajner rođen u Beogradu. Trpinac je naime bio uključen u dizajniranje Cullinan, a pre toga i modela Ghost i Wraith.

 

Rolls-Royce-Cullinan 7777.jpg

 

Cullinan je svetsku promociju imao u maju prošle godine, a treba napomenuti da Britanci ovo vozilo ne vode kao SUV ili crossover, već ga opisuju kao ''povišeno vozilo, za sve terene'' (naziv Cullinan je inače dobio po istoimenom dijamantu).

 

Rolls-Royce-Cullinan 777777.jpg

 

Treba takođe podsetiti da je testiranje maskiranih test vozila na javnim putevima zvanično počelo u decembru 2016. godine, a između ostalog je ispitivano ponašnje oslanjanja, pogon na sva četiri točka, aluminijumska struktura... Vozila su testirana na brojnim lokacijama širom sveta, od Arktičkog kruga gde je pažnja naravno bila posvećana ponašanju u zimskim uslovima, pa do regiona Bliskog istoka gde su testirana na najvišim temperaturama i izazovnim pustinjskim uslovima.

 

rolls royce c 67 (1).jpg

 

Prednji deo vozila je inspirisan stajlingom najnovijeg Phantoma, a poput te luksuzne limuzine i Cullinan je dobio takozvana samoubilačka vrata. I još nešto, Cullinan se bazira na aluminijumskoj platformi nazvanoj ''Architecture of Luxury''.

 

Rolls-Royce-Cullinan 77.jpg

 

U ultra lukuznoj unutrašnjosti se nalaze digitalni instrumenti, najkvalitetenija koža i drvo, a pažnju privlači i zadnji deo za putnike. U ponudi je i Lounge Seat konfiguracija (za tri putnika) i Individual Seat konfiguracija (sa dva individualna sedišta, frižiderom i čašama za viski).

 

Rolls-Royce-Cullinan 7777777.jpg

 

Što se prtljažnika tiče, njegova zapremina se kreće od 560 pa do 1.930 litara, kada se obore zadnja sedišta. Deo standardne opreme između ostalog čine i night vision sistem, sistem sa četiri kamere i panoramskim pogledom, upozorenje na sudar, Head-Up Display, sistemi za upozorenje o napuštanju i održavanju u kolovoznoj traci, WiFi hotspot, pet USB portova, bežično punjenje mobilnih telefona...

Pod haubom je 6.75 litarski biturbo V12 motor sa 571KS i 850 Nm obrtnog momenta, dovoljno da 2.660 kg teški Cullinan postigne el. ograničenih 250 km/h. Potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 15 litara na 100 km, a treba napomenuti da vozilo ima pogon i upravljanje na sva četiri točka (koji su inače od 22 inča), kao i podešavajuće vazdušno oslanjanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme ''Motopassion''

 

sajamautomobila.jpg

 

Kolona veličanstvenih spremna za start

 

Međunarodni salon automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, koji je prošle godine obeležio izvanredan jubilej, 80 godina postojanja, i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme ''Motopassion'' predstaviće se posetiocima na Beogradskom sajmu tokom 10 sajamskih dana, od 22. do 31. marta 2019. godine. Pod motom ''U retrovizoru'', i ovogodišnje, 54. izdanje Salona automobila uistinu će biti najveći auto-moto događaj u tom trenutku u svetu. Kao jedan od samo 15 ovakvih automobilskih hepeninga u čitavom svetu u ovogodišnjem kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, beogradskom Salonu pripada izuzetno ''atraktivno'' mesto - između legendarnog, globalno harizmatičnog Ženevskog salona i onog u Seulu, jedne od prestonica svetske atomobilske industrije. Učešće na Salonu, u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i 5 Beogradskog sajma, obezbedilo je više od 400 direktnih i indirektnih izlagača iz tridesetak zemalja, a neće izostati nijedan od proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera automobilskih brendova koji posluju na našem tržištu.

 

Pred posetiocima će se naći kompletna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila ili neke od dodatnih usluga razreše na najbolji mogući način. Sastavni deo te ponude su nova tehnološka rešenja u oblasti alternativnih pogona, ekološkog usavršavanja ili dizajnerskih iskoraka, a proizvođači su se i u predsajamskom periodu potrudili da najave desetine takvih iznenađenja. Nije novost da se sa najvećim nestrpljenjem i znatiželjom iščekuje najekskluzivniji deo ovog svetskog automobilskog hepeninga - premijere, pogotovo one iz premium i sportskog segmenta. I pogotovo s obzirom na činjenicu da se neposredno pred početak Beogradskog salona automobila završava onaj legendarni Ženevski, te da se i prve svetske postpremijere, po logici stvari, očekuju upravo na Beogradskom sajmu.

 

Kolonu premijernih hiperekskluzivaca ove godine predvodi Rolls Royce Cullinan. Radi se o prvom SUV modelu ove kompanije, radne zapremine motora 6.75 litara, sa koji razvija 563 konjske snage. Iako je težak više od 2.5 tonе, do ''stotke'' stigne za samo 5.2 sekunde. Maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 km/h, a, prema proizvođaču prosečno troši 15 litara na 100 kilometara. Luksuzna unutrašnjost i najnovije tehnologije se podrazumevaju, a sve to realno, u zavisnosti od dodatnih zahteva kupca, košta 400-500 hiljada evra. Rolls Royce će biti izložen u hali 2A. Dugačka je, ali ne i finalizovana (podsećamo na moguća iznenađenja iz Ženeve) lista premijera i noviteta koje su najavili ovdašnji uvoznici i distrubuteri - Mercedes, BMW, Honda, Toyota... - i u premium i u domaćem džepu dostupnijim segmentima.

 

Trinaesto izdanje Međunarodnog sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme ''Motopassion'' će, pod sloganom ''Vidimo puteve kojima još nismo prošli'', predstaviti najbogatiju ponudu motocikala svih relevantnih svetskih brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele kvadova, odnosno ATV vozila, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače. Za razliku od prethodnih, ovogodišnji ''Motopassion'' smestiće se u hali 2 nivo C Beogradskog sajma.

 

rsz_motopassion_995x195cm_preview.jpg

 

Verni posetioci ovih sajmova, zaljubljenici u automobile i motocikle, ali i onaj stručniji deo gostiju i javnosti, već zna da ih od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu očekuje i izuzetno širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja, među kojima su izbori ''automobila godine'' u različitim kategorijama, ''izbori za miss''... Jedan dan, ''Family day'', biće cenom ulaznica dodatno prilagođen čitavim porodicama sa decom. Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za za učenike i studente 200, a ulaznica za ''Family Day'' (za roditelje sa decom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

 

Za FLCS od Beogradskog Sajma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je li u planu neka organizovana FLCS poseta ove godine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biće više od 100 premijera za oči, uši i - nos

 

sajamautomobila.jpg

 

Dat je znak za izlazak na startnu liniju. Ovogodišnji Međunarodni salon automobila, najugledniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme ''Motopassion'', počinju 22. marta i trajaće punih deset dana - sve do 31. marta. Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava.

 

Sedam dana pre otvaranja sajamskih kapija, prema spisku koji do početka sajma može da bude samo bogatiji, ovogodišnji Salon automobila 2019. obogatiće 35 automobilskih brendova. Od tog broja, 26 brendova je prijavilo čak 48 premijera, a 15 brendova je prijavilo dodatnih 32 noviteta ili redizajna. U sektoru lakih motornih vozila na sajmu će se pojaviti 11 brendova. Na ''Motopassionu'' će mesto naći čak 36 brendova, a 23 brenda su prijavila čak 50 premijera. U obilju brendova, modela, premijera i noviteta, neki posetioci će se pouzdati u vlastite oči i uši uživajući u dizajnu, performansama i zvukovima moćnih mašina, a ne mali broj njih će na sajam požuriti verujući nosu, namirisavši priliku za kupovinu dobrog novog automobila ili motocikla pod povoljnim sajamskim uslovima.

 

Takve prilike koja se ne propušta prvi su postali svesni distributeri i uvoznici, motivisani prošlogodišnjim uspešnim poslovanjem na domaćem tržištu, ''pogurani'' i prošlogodišnjim, takođe uspešnim, beogradskim Sajmom automobila. Jer, prema podacima Srpskе asocijacijе uvoznika vozila i delova, u Srbiji tokom 2018. godine prodato 7 odsto više novih automobila nego 2017. To se posebno odnosi na laka komercijalna vozila, čiji je rast, zbog specifičnih uslova finansiranja prodaje, u nekim segmentima doslovno eksplodirao (procenjuje se da je u solidnoj privrednoj situaciji za svaku novu fabriku potrebno minimalno 50 vozila, što je odlična prilika za kupvinu automobila za koji se ne plaća PDV). U celini, radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od preko 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih vozila. (prostor za tržišno napredovanje prodavci vide i u proceni da je srpsko tržište realno spremno za oko 60.000 vozila.) Kupce je našlo i oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i značajan broj onih skupljih od 200.000 evra.

 

Naslanjajući se i na ovakav trend, izrazita većina uvoznika i distributera se, kao po dogovoru, opredelila za nuđenje sajamskih povoljnosti ne samo tokom nego i znatno pre sajma, ili povodom sajma. Gotovo listom su takve povoljnosti oročene i završetkom sajma, a neki prodavci su izričito naglašavali da su povoljnije predsajamske ponude ujedno i sajamske i da tokom samog sajma neće biti dodatnih. Očigledno je procenjeno da je u aktuelnim tržišnim okolnostima ovakav princip stimulisanja prodaje, koji nije ograničen trajanjem sajma, povoljniji i za prodavce i za potencijalne kupce.

 

Čini se da je ''nogu'' prvi povukao ''Euro Sumar'', uvoznik i serviser automobila i motocikala marke Suzuki, koji je uoči i povodom prolećnog Salona, još početkom decembra 2018. ''korigovao naniže'' cene automobila ove marke, obaveštavajući javnost da neće biti dodatnog snižavanja cena tokom samog sajma. Gotovo svi prodavci koji su kasnije najavljivali finansijske povoljnosti za svoje kupce u ovakvom pristupu videli su prednosti. To nikoga od njih nije sprečilo da u širem nego ranije predsajamskom periodu ponudi obilje pogodnosti za kupovinu u raznim formatima - za gotovinu, na kredit, na lizing, uz sajamske bonuse, privilegovane kamate ili bez njih itd. Najčešće i uz značajnu dozu ''personalizacije'' uslova finansiranja. Kupcima je, sa druge strane, važno da benefita od sajamske kupovine ima i da nisu male. Štaviše, često su i veoma stimulativne.

 

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova.

Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za za učenike i studente 200, a ulaznica za ''Family Day'' (za roditelje sa decom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

 

Za FLCS od Beogradskog Sajma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro došli u BMW Halu

 

190509-bmw bg.jpg

 

Posetite 54. Međunarodni salon automobila u Beogradu u periodu od 22. do 31. marta 2019. godine i upoznajte se sa čak 11 premijera BMW grupe koji će biti izloženi u Hali 2A. BMW će predstaviti najtraženiji model svoje game - ultimativni sportski sedan BMW Serije 3, zatim najveći X model i prvi ikada - BMW X7. Iako SUV, ovaj model pripada luksuznom segmentu BMW brenda uz najnoviji model BMW Serije 7, BMW Serije 8 i BMW Serije 8 Cabrio. Poseban deo BMW hale rezervisan je za ljubitelje BMW M i M performance modela - biće izloženi BMW M5 Competition i BMW M2 Competition, a tu je i BMW Z4, model premium izgleda sa izraženom trkačkom notom.

 

U BMW Hali će, takođe po prvi put, biti predstavljena i sigurno najveća atrakcija ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce Cullinan - prvi SUV brenda Rolls Royce nazvan po najvećem besprekornom dijamantu na svetu. Pozivamo sve ljubitelje automobila da posete Halu 2A Beogradskog sajma gde ih očekuje preko 30 izloženih modela BMW grupe - BMW 116i, BMW 216d AT, BMW 320d, BMW 420i Convertible, BMW 520d xDrive, BMW 630d xDrive GT, BMW 750Li xDrive, BMW M850i xDrive, BMW Z4 sDrive 20i, BMW X1 sDrive 18d, BMW X2 sDrive 18d, BMW X3 xDrive 20d, BMW X4 xDrive 20d, BMW X5 xDrive 30d, BMW X6 xDrive 30d, BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, BMW i3 (120Ah), BMW i8 i Rolls Royce Cullinan.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Premijera do premijere - vodič za sajam automobila u Beogradu


Od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu održaće se tradicionalni Međunarodni salon automobila, najznačajnija regionalna smotra novih modela na četiri i dva točka. Saznajte na vreme koje vas sve premijere očekuju na ovogodišnjem sajmu i šta nikako ne bi trebalo da propustite ako ste zaljubljenik u automobile i motorcikle.

 

sajamautomobila.jpg

 

Beogradski Međunarodni salon automobila, koji je prošle godine obeležio izuzetan jubilej, 80 godina postojanja, predstavlja najreprezentativniju, najekskluzivniju i najstariju regionalnu smotru automobilske industrije, a zajedno sa Međunarodnim sajmom motocikala, kvadova, skutera i opreme ''Motopassion'' jedinstvenu sajamsku manifestaciju i svakako najznačajniji i najveći događaj u sektoru auto i moto industrije u celini u ovom delu Evrope.  U ovogodišnjem kalendaru Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila OICA, u kojem je samo 15 ovakvih automobilskih manifestacija u čitavom svetu, Beogradski salon je, istovremeno, centralni i najveći sajamski i medijski događaj te vrste u tom terminu (22-31. marta) u svetu.

 

Ko, šta i koliko?

 

saj008.jpg

 

Posetioce će od petka na Beofradskom sajmu dočekati više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja. U okviru Salona i pod sloganom ''U retrovizoru'' predstaviće se 35 automobilskih marki i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila. Od tog broja, čak 26 brendova najavilo je 48 premijera, a 15 automobilskih marki najavilo je 32 noviteta ili redizajniranih vozila. ''Motopassion'' je privukao 36 brendova sa čak 50 premijernih nastupa u sektoru motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala. 

Svi oni smestiće se u sedam hala Beogradskog sajma, na oko 37.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, a organizatori očekuju da broj posetilaca premaši 145.000.

 

Automobilski noviteti i premijere

 

saj007.jpg

 

Beogradski salon se, po pravilu, održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila. Ta činjenica daje mu posebnu draž, ali i ''odgovornost'' u vezi sa ''nasleđivanjem'' vrhunskih ekskluziviteta i noviteta. Najveću pažnju posetilaca ali i stručne javnosti zato već tradicionalno privlače iznenađenja u uvek najatraktivnijem, luksuznom automobilskom segmentu. A premium marke će sa svojom aktuelnom ponudom predvoditi Ferrari, Rolls-Royce, Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Jaguar... Svi vodeći svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, predstaviće se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 5 Beogradskog sajma. Tamo će, pored nekih ''vanvremenskih'' automobila, poput modela Rolls-Royce Cullinan ili Ferrarija Portofino, posetioci moći da uživaju i u drugim čudima aktuelne auto-industrije.

 

saj006.jpg

 

Dovoljno je ukazati na samo neke premijere - i to kakve. Među njima posebno mesto ima pomenuti Rolls-Royce Cullinan, kao prvi SUV model ovog luksuznog brenda.

Fiatovi modeli 500 LS Design, 500 XS Design, 500 L Cross Pro i Tipo, Jeep Cherokee i Renegade. BMW će se pohvaliti novom generacijom limuzine Serije 3, zatim prvim ikada modelom X7, kao najvećim članom porodice X, kao i modelom X5, te novim modelima Serije 7 i Serije 8 Convertible, roudsterom Z4 (M40i), i na kraju, potpuno električnim BMW-om i3 sa unapređenom baterijom.

 

saj005.jpg

 

British Motors će na Salonu premijerno izložiti prvi električni Jaguar I-Pace, koji je aktuelni Evropski automobil godine, kao i novi Range Rover Evoque. Škoda premijerno predstavlja potpuno novi model Scala, SUV model Kodiaq RS, a hit su SUV dizajnerska studija Vision RS i Vision E, koncept koji predstavlja prvi potpuno električni automobil u istoriji ovog brenda.

 

saj004.jpg

 

Audi premijerno predstavlja svoj novi A1 Sportback, Q3 i potpuno novi SUV Q8. Mercedes će, naprimer, pored ostalih noviteta, u hali 3 Beogradskog sajma, premijerno izložiti nove generacije modela GLE, CLA, B-klase i G-klase, kao i sportsku kupe-limuzinu GT AMG 4-door, te visokoperformansni A35 AMG. U segmentu lakih dostavnih vozila biće predstavljena redizajnirana Mercedesova V-klasa, koja u Beograd dolazi pravo sa tek završenog Ženevskog salona automobila. Na Hondinom štandu posetioci će se upoznati sa njihovom premijerom, novom generacijom SUV-a CR-V, ali po prvi put i sa hibridnom verzijom ovog vozila.

 

saj003.jpg

 

Kia će prikazati novi Ceed i ProCeed. Opel premijerno predstavlja svoj novi Combo, Peugeot novu generaciju modela 508 i novitet Rifter, Nissan unapređeni električni Leaf, Volvo V60, Volkswagen prvi put izlaže svoj najmanji krosover T-Cross, Suzuki predstavlja novi Jimny, Renault Clio 5 i elektrilni Zoe, a Mazda novu generaciju ''trojke''.

 

saj002.jpg

 

Na Fordovom štandu predstaviće se novi Focus, a na Seatovom potpuno novi SUV model - Tarraco, Hyundai izlaže Elantru, Toyota modele RAV 4, Corollu i Camry najnovijih generacija, Citroen svoj SUV C5 Aircross, kao i novi Berlingo, Mini predstavlj Cooper S Cabrio, Porsche najnovije izdanje legendarne 911-ice, Cupra sportsku Atecu, korejski SsangYong predstavlja novi Musso... Možda nisu sajamske premijere, ali su izuzetni noviteti ili redizajni modeli na srpskom tržištu BMW Serije 4 Convertible, zatim Serija 6 GT, X4, i3 sa baterijom od 120 A/h, M2 Competition... Posebnu pažnju skrećemo na Ferrari Portofino. Tu su zatim i Citroen C4 Cactus i Spacetourer, Hyundai Tucson i Santa Fe, dok Kia predstavlja svoj Sportage. Mazda izlaže i modele 6, CX3 i MX5, Mercedes A-klasu, C-klasu (limuzina, kupe, kabrio) i Sprinter, Volkswagen dolazi sa Touaregom, a Škoda sa SUV modelom Karoq Scout, dok Suzuki na štandu predstavlja novi Swift Sport. Renault izlaže SUV Kadjar, a Nissan Qashqai.

 

''Motopassion'' noviteti i premijere

 

rsz_motopassion_995x195cm_preview.jpg

 

Sajam motocikala ''Motopassion'', pod sloganom ''Vidimo puteve kojima još nismo prošli'', sa čak 50 premijera u kategorijama motocikala, skutera, kvadova i električnih bicikala, adrenalinom opskrbljene ozbiljne vozače, ali i ''obične'' zaljubljenike u dvotočkaše - dočekaće u hali 2, na nivou C. Tamo će se predstaviti svi koji su odavno orijentiri u ovom segmentu auto-moto industrije, kao što su BMW, Honda, Harley Davidson, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Aprilia, Ducati, Moto Guzzi, SYM, Vespa, Peugeot, KYMCO, Triumph i drugi. Tako BMW premijerno predstavlja modele C400GT, F850GS Adventure, HP4 Race, te R1250GS/R1250GS Adventure, Harley Davidson predstavlja model FXDR, Kymco modele People S 150i i Xciting S 400i ABS, Yamaha trotočkaš Niken GT, YZF R 125, E-PRIME električne bicikle u varijantama Effecto i Effecta, Aprilia premijerno predstavlja model Tuono 1100 Factory, Kawasaki modele Ninja 400, Versus/X 300 i Y400 /Z 125. Ducati izlaže svoje Hypermotard 950, Multistrada 950 S, Multistrada 1260 Enduro, Scrambler Cafe Racer i Diavel 1260, Honda modele Forza 300 i GW1800b, Motoguzzi V85, Motogrini e:psilon 2072 i e:cos 3060, Vespa modele Elletrica i GTS 300 Super Tech, Triumph svoj Bonneville T100, SYM modele Cruisym 250, HD300i, Jet 14 125 i VF185. Piaggio predstavlja MP3 300 HPE, potom CAN AM modele Maveric, Outlander Max 1000 XT-P i Ryker Rally Edition 900 Ace, CF Moto modele Cforce 600/1000, NK250/NK400 i Uforce 1000, Indian Motorcycles FTR 1200 S i Chieftain Limited, Peda premijerno predstavlja modele PRO XT i Rocket, Polaris RZR 4XP 1000 i RZR Turbo S, Sunra modele Grace i Hawk, Super Soco modele CU X i TS 1200 R, svoje premijere ponudio je i City Soco u vidu modela VII / VIII.

 

Poslastica za firme i preduzetnike - laka privredna vozila

 

Iznenađenjima tu nije kraj, jer će se domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviti i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila, čak 11 velikih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu, kao što su Fiat, Ford, GAZ, VW, Renault, Mercedes, Peugeot, Citroen, Opel... 

Prateća industrija 

Sajamski ugođaj dodatno će upotpuniti i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme. Sve to ćete pronaći u halama 1A, 2 i 3A. 

Finansijska pomoć i usluge 

Na spisku najviđenijih i najpoželjnijih sajamskih učesnika nalaze se i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, ali i sektore finansiranja u samim auto-moto kućama, prodavcima i distributerima, koji pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja. Ovaj sajamski segment smešten je u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

 

Bogat prateći program: Auto godine u Srbiji, izložba oldtajmera, Električni orgazam, izbor za Miss salona...

 

saj001.jpg

 

Posetiocima će na ovogodišnjem Sajmu biti ponuđen i veoma sadržajan prateći program, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima. 

Već prvog dana Salona, u petak 22. marta, u hali 4 biće tradicionalno proglašenje ''Automobila godine'' u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma. Žiri je odlučio da ove godine, umesto u dosadašnje četiri klase, titulu najboljeg dodeli samo jednom automobilu. U nedelju, 24. marta, u 18 časova, u atrijumu, očekuje vas adrenalinski muzički udar - koncert grupe Električni orgazam kao poklon svim posetiocima Salona automobila i sajma Motopassion, koji tog dana obiđu ove manifestacije. Sa neskrivenim nestrpljenjem iščekuje se i tradicionalni izbor za ''Miss Salona automobila i Motopassiona'', u ponedeljak 25. marta, u hali 1 Beogradskog sajma. Za utorak, 26. marta, u Svečanoj sali upravne zgrade planirano je proglašenje najboljih u auto industriji, u organizaciji Automobilskog foruma. Tokom Salona, u sredu, 27. marta, biće proglašen i automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu i dodela nagrade stručnog žirija ''Eko auto 2019. u Srbiji''. Tradicionalno, Beogradski sajam dodeljuje priznanja Grand Prix najuspešnijim učesnicima u kategorijama putnički automobili, laka privredna vozila i prateća industrija. Priznanja će biti uručena u četvrtak, 28. marta. Pretposlednjeg dana sajma, u subotu 30. marta, ispred upravne zgrade Beogradskog sajma posetioci će moći da uživaju u takođe tradicionalnoj Međunarodnoj smotri i paradi oldtajmera ''Memorijal princa Tomislava Karađorđevića'' u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd.

Sve vreme tokom trajanja Sajma, vozačka akademija ''Navak'' svakodnevno će edukovati vozače o bezbednim tehnikama vožnje (u atrijumu između hala 2 i 3). Na poligonu ''Motopassion'', ispred hale 2 nivo C, takođe svakodnevno biće organizovane test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon, a na parkingu pored hale 2 će Sportsko udruženje ''Moto klub Bezbednost'' priuštiti zainteresovanima treninge bezbedne vožnje. ''Porodični dan'' na Sajmu - da svi uživate zajedno, za manje para.

 

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je takozvani ''Family Day'', u četvrtak 28. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu. Podsećamo, radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana, u nedelju 31. marta, 10-19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, grupne 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara. (Grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba/učenika. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznice za ''Family Day'' su 800 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po započetom satu.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG G63 - prodat

Ima još jedna G klasa na Sajmu (G500), za nju kažu da je kaparisana.

 

30.jpg

22.jpg21.jpg20.jpg

 

19.jpg18.jpg17.jpg

 

41.jpg42.jpg40.jpg

 

Tu je novi Renault Clio, ali cene za naše tržište još nema...

 

11.jpg12.jpg10.jpg08.jpg

 

Zvanično predstavljanje Škode Scala:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da si uz 2 poslednja stavio jos i Ceed 2019 ;) , taman modeli zbog kojih bih konkretno otisao da ih pogledam na sajmu.

Clio je i sa prethodnim modelom (koji je vec bio za zamenu) upropastio konkurenciju u Subcompact segmentu prosle godine. A ovaj novi izgleda bolje nego ikada, verujem da ce samo zakucati 1. mesto i ove godine. Neko zadnje razmisljanje mi je bilo da vozim trenutni autic 2-3 godine, pa da se presaltam na TCe Megane eventualno. Ali ovaj Clio mi izgleda bolje nego veci brat. I ono sto me je odusevilo - nisu povecavali duzinu, a mesta ima vise nego ranije. Siri je cak 66 mm od prethodnika, tj. ima skoro 180 cm, vise nego neki aktuelni modeli iz C klase. Kod Renoa mi se svidja sto uz (nadam se prolazno) pomodarstvo u vidu crossovera i dalje itekako guraju i ne zapostavljaju klasicni B i C segment.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije bilo tesko povecati unutrasnji prostor u odnosu na prethodnog Clia. Jedan od razloga zasto sam uzeo Twinga je sto je verovali ili ne Clio tesniji unutra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo se vratio sa sajma. Onako... Ako vam je ideja da parite oci ima svasta da se vidi. Ako gledate automobile sa idejom da kupite nesto za neke normalne novce onda i ne bas.

Par automobila koji bi bili zanimljivi "normalnom" kupcu, jos uvek nemaju formirane cene.

Npr. Skoda Scala. Jedino sto se zna je da ce entru level model 1.0 95ks sa 5-stepenim manualcem i klot opremom kretati od 12990. Navodno ce dobiti informacije kasnije u toku dana ali pitanje da li ce zaista. Inace Scala me prijatno iznenadila, dosta bolje izgleda uzivo nego na slikama. Bas, bas solidna. Samo sto je izlozen nadr*an model. U prodaji takav nece biti izpod 20 soma sigurno. Novi Clio nemaju uopste ideju kad ce krenuti i koja ce cena biti. Izlozili ga tek da se qrche kako imaju nov model.

A ono more gradskih SUV-ova je prica za sebe, k*nja mi se vise od njih i svi lice na ostale. Glupost nevidjena... Pomodarstvo...

Edited by francuz69

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peugeot na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

 

peugeot bg 508.jpg

 

Ekskluzivni uvoznik za Srbiju i Crnu Goru, kompanija Euroimpex Autogroup, je sa velikim zadovoljstvom predstavila Peugeot-ove modele za koje su sigurni da će biti pravi izbor potencijalnih klijenata. Peugeot ima mesto u Hali 1 sa štandom putničkih vozila, u Hali 4 sa štandom dostavnog programa, i u Hali 2 namenjenoj skuterima na dva i tri točka.

 

peugeot bg 2008.jpg

 

U Hali 1 na podijumu prava zvezda bio je novi Peugeot 508, oko kog su bili predstavljeni velikani SUV game (Peugeot 2008, 3008 i 5008) kao i manja putnička vozila: Peugoet 108, 208, 308. Novi robusni Rifter je isto tako plenio pažnju medija i prolaznika. Kako bi Peugeot-ovi modeli bili profesionalno i vrhunski prezentovani, uvoznik je obezbedio test vozila koja su locirana ispred Hale 1, gde potencijalni klijenti mogu odmah testirati vozila i uveriti se da besprekoran kvalitet Peugeot-ovih vozila je samo početna tačka gde se rađaju prave emocije zadovoljstva.

 

peugeot bg 3008 1.jpg

 

''Na krilima izuzetnih poslovnih uspeha, dočekali smo i ovaj sajam. U svih 5 zemalja u regionu u kome zastupamo Peugeot, beležimo kontinuirani i što je još važnije konstantan i stabilan rast tržišnog udela. Mi imamo jasan cilj: da ponudimo vrhunske modele i da budemo korak bliže premijum društvu. Nova strategija Peugeot-a je za vrlo kratko vreme dokazala svoju ispravnost. Brend se vratio na staze koje su ga karakterisale kroz svoju istoriju tj. mi trendove ne pratimo, mi ih kreiramo. Hrabrost koju smo pokazali kreiranjem prvih koraka ka premjium segmentu je svakako dala i daje rezultate'', izjavio je direktor marketinga za Srbiju i Crnu Goru, g-din Nemanja Živojinović i dodao:

''Danas imam čast da na našem podijumu predstavim model koji nikoga na ulici ne ostavlja ravnodušnim. Baš sada kada je konkurekcija u D segmentu žestoka, sada je parvo vreme da ponudimo dostojnog rivala. Sada je pravo vreme da prikažemo veličinu našeg brenda i našeg razvoja. Samo u ovakvim konkurentnim uslovima, možete kreirati stabilan odnos sa klijentima. Naši uspesi ne staju ovde! Novi Peugeot 508 ove godine je bio finalista najprestižnijeg međunarodnog izbora, ali je zato u Srbiji našem brendu doneo drugu titulu u tri godine, osvojivši prestižno priznanje za ''Automobil godine'' u Srbiji u 2019. godini. Titula govori da je Novi 508 ostavio snažan ustisak i na članove žirija i dugogidišnje automobilske novinare. Duboko verujem da ste svesni da ovaj rezultat nije zanemarljiv.''

 

peugeot bg 5008.jpg

 

Iako je Beogradski sajam pre svega prodajnog karaktera, uvoznik Peugeot-a je duboko uveren da svake godine klijentima treba pružiti vrednost više i emociju više, kao što je uostalom slogan brenda koji je bio ponosno predstavljen. Novi potpis ''Motion & e-Motion'' bio je istaknut na samom štandu i najavio budući razvoj inovacija i tehnologije. Uvoznik je uložio puno napora da za klijente kreira što atraktivnije ponude za svoje modele, fokusirane na izuzetno dobrim paketima opreme. Plasirana komunikacija je transparentna i jasna, bez skrivenih troškova. Uslovi važe za celu gamu Peugeot-ovih modela, ali je ipak akcenat stavljen na najtraženije modele. Više infomracija u vezi ponude, mogu se svakako dobiti na Peuegot-ovom štandu, u svim ovlašćenim salonima širom zemlje, kao i na sledećem linku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

=====

 

Audi na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

 

190583-audi bg 1.jpg

 

Porsche Srbija i Crna Gora se na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu u hali 5 predstavnicima medija predstavila konceptom uređenja izložbenog prostora ''Grad automobila''. Budući da zastupa najveći broj brendova automobila - Volkswagen, Audi, Seat i Porsche - kompanija Porsche Srbija i Crna Gora je povodom 15 godina uspešnog poslovanja omogućila posetiocima sajma da uživaju i u eksponatu vozila luksuzne marke Bentley. Predstavnike medija je kroz šetnju ovim čarobnim gradom vodio generalni direktor kompanije gospodin Miloš Vujanović.

 

190584-audi bg 11.jpg

 

Direktor marke Audi Slobodan Pešić predstavio je premijere Audi modela na ovogodišnjem sajmu. Novi Audi A1 Sportback idealan je pratilac za urbani životni stil. Druga generacija uspešnog kompaktnog modela obeležena je markantnim, atletskim dizajnom sa ikonografskim karakteristikama relija. Cena startuje od 21.454 eura. Novi Audi Q3 u drugoj generaciji se predstavlja samouvereno, ne samo vizuelno već zahvaljujući prostranosti i korisnim detaljima značajno je povećana i praktičnost. U zavisnosti od položaja zadnjeg sedišta i naslona prtljažni prostor nudi 675 litara zapremine, a sa preklopljenim sedištima čak i do 1.525 litara. Pored toga, kompaktni SUV je opremljen brojnim infotainment rešenjima kao što su digitalni kokpit i veliki MMI ekran osetljiv na dodir. Cena startuje od 29.929 eura.

 

Audi je pripremio i specijalne sajamske ponude za modele:

Q2 - ponuda za mali gradski terenac u verziji sa 1.6 TDI 85 kW motorom i odličnim paketom opreme (navigacija, ambijentalno osvetljenje, parking senzori pozadi, tempomat...) po ceni koja startuje od 23.990 eura (21.990 eura u saradnji sa Porsche Mobility).

A3 - vrhunska ponuda za modele A3 limuzina i A3 sportback. Uz bogati paket dodatne opreme (grejači sedišta, tempomat, parking senzori pozadi, aluminijumske felne...) više nego atraktivne cene modela:

A3 sportback 1.0 TFSI 85 kW - specijalna sajamska cena od 18.490 eura (16.990 eura u saradnji sa Porsche Mobility).

A3 sportback 1.6 TDI 85 kW - specijalna sajamska cena od 19.990 eura (18.490 eura u saradnji sa Porsche Mobility).

A3 limuzina 1.6 TDI 85 kW - specijalna sajamska cena od 20.228 eura (18.728 eura u saradnji sa Porsche Mobility).

A4 - ''Best buy'' ponuda u klasi. Vrhunski opremljen automobil sa 2.0 TDI quattro motorom od 140 kW uparenim sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom po specijalnoj sajamskoj ceni od 39.990 eura.

Q5 - bogato opremljen 2.0 TDI 140 Kw quattro S tronic model po sajamskoj ceni od 49.990 eura. Od opreme izdvajamo: MMI navigacija plus, S line paketi, digitalna instrument tabla, parking senzori napred i pozadi, kamera za vožnju unazad.

Q7 - 3.0 TDI 170 kW quattro Tiptronic - SUV C segmenta po ceni vozila B segmenta od 68.990 eura sa uštedom od čak 20.500 eura.

 

Pored navedenih modela, na sajmu su izloženi još i modeli:

A6 limuzina - model na koji ne treba trošiti previše reči, sada dostupan sa 2.0 TDI 150 kW motorom sa quattro pogonom.

A8 long - perjanica Audija.

Q8 - novi model u gami Audi dostupan na našem tržištu od polovine prošle godine. Uskoro se očekuje premijera S i RS modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još malo slika od juče:

 

>>> Fiat Tipo Street za 10.990

 

tipo.jpgtipo_02.jpg

 

U taj Tipo HB Street su stavili onu jeftiniju (manju) verziju displeja, koliko znam ona je bila rezervisana samo za sedan varijantu Tipa:

 

tipo_unutra01.jpgtipo_unutra02.jpgtipo_unutra03.jpg

 

Eto ga jedan razlog kako su spustili cenu toliko za HB, a da i dalje bude sa alu felnama i svašta nešto od opreme.

Ovakav displej je bolja varijanta (čini mi se da je slika sa karavan verzije Tipa, koja je takođe na Sajmu):

 

ovakav_display.jpg

 

Tu je i Tipo sedan, klasika:

 

tipo_sedan.jpg

 

>>> Fiat 500 1.2 16v sa 69KS Lounge za 13.715 evra (početna cena Fiata 500 od 10.290 evra):

 

fiat_500.jpg500_cena.jpg

 

>>> Abarth 595 Pista 1.4 TJet sa 160 konja, cena izloženog modela 23.570 evra, cena takvog osnovnog modela je 18.500 evra:

 

pista.jpgIMG_20190321_150702.jpg

 

>>> Abarth 595 Competizione 1.4 TJet sa 180 konja, cena izloženog modela 27.525 evra, cena takvog osnovnog modela je 18.500 evra:

 

IMG_20190321_105125.jpgIMG_20190321_150652.jpg

 

>>> Alfa Romeo na svom štandu ima Stelvio QV i još jedan Stelvio. Tu su Giulietta, i Giulia sa felnama koje su premale.

Od svih mogućih točkova koje idu na Giuliu (koja nije QV), ne znam ima li nekih koje lošije stoje ovom autu od onih na sajmu. Izgledaju kao da su 16-ce. Sa druge strane, pazilo se na boju, tj. da se uklopi plava u nijansu nijanse za Stelvio, Giuliettu i Giuliu.

 

alfa_50.jpgalfa_51.jpg

 

>>> Toyota Corolla u punom sastavu, sve verzije su na sajmu (HB, sedan, karavan), ima ih i sa bogatom opremom, perla bojom:

 

corolla01.jpgcorolla02.jpg

corolla04.jpgcorolla03.jpgcorolla07.jpg

corolla010.jpgcorolla08.jpg

 

@neshtry

 

Ima i za komšinicu :D, povratnicu iz USA  - Toyota Camry:

 

camry02.jpgcamry04.jpgcamry03.jpg

 

>>> Honda pored gomile CRVa :D u raznim verzijama, pokazala je opet i Civic Type R GT za 42.990 evra (plus doplata 490 evra za metalik boju). Ima 320 konja i akcenat mu je na sportskoj vožnji, ali zadnji diskovi su klasični puni, ništa samoventilirajući:

civic.jpgcena_civic_type_r.jpgzadnji_diskovi_civic.jpg

 

>>> VW Golf - iako aktuelna generacija izlazi iz ponude, tj. sprema se nova (koja je ipak malo odložena), mogla je ipak biti malo jača ponuda Golfa na sajmu. Ovako, stoje jedan pored drugog dva klot Golfa sa sve ratkapnama oba, i to je to. Cena za takav klot Golf 1.6 TDI sa 115 konja, sa ratkapnama: oko 17k evra sa svim sajamskim popustima i pogodnostima.

 

golf01.jpggolf03.jpggolf02.jpggolf05.jpg

 

>>> VW Polo isto sa ratkapnama na sajmu..i cenom od oko 12k evra:

 

polo02.jpgpolo01.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...