Jump to content
FAS Goran
dach@

Formula E

Recommended Posts

Nije loša ova formula na baterije,dosta dobrih vozača,dobro trkanje,fali samo zvuk motora. Prošlih godina su menjali formule na pola trke,slabe baterije. Ove godine celu trku izdrže plus imaju par krugova valjda 20% više snage i to koriste kad ko hoće tokom trke, obavezno je. Večeras je 3 runda,trka je u 20 h prenosi eurosport 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Formula E

 

ferrari-formula-e 1.jpg

 

Formula E trke postaju sve popularnije, pa je upravo zbog toga Ferrari prikazao svoj novi trkački bolid.

 

ferrari-formula-e 11.jpg

 

Iako smo veliki fanovi Formule 1, činjenica je da ćemo u bliskoj budućnosti morati da zaboravimo na vozila sa unutrašnjim sagorevanjem. Zato je popularnost Formule E sve veća. Kao što ime kaže, ove formule u sebi sadrže električne agregate, koji ne zagađuju okolinu, a koji takođe pružaju neverovatne brzinske performanse.

 

ferrari-formula-e 111.jpg

 

Zbog toga je Ferrari odlučio da predstavi prvi koncept prvog elekričnog bolida koji je namenjen za Formula E trke. Ferrari još uvek ne učestvuje u ovoj trkačkoj klasi, ali izgleda da ćemo vrlo brzo videti i prve Ferrari vozače koji će biti u električnom bolidu.

 

ferrari-formula-e 1111.jpg

 

''Moramo da budemo uključeni u Formula E svet, jer je to budućnost ka kojoj se krećemo'', rekao je još 2017. godine Sergio Marchionne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra trka sinoć,Wehrlein izgubio pobedu u zadnjih 100 metara, ostao bez baterije . Dobar vozač šteta što nije dobio šansu u boljem timu formule 1. Sad Mercedes forsira Okona nešto mi deluje da je Wehrlein brži

Share this post


Link to post
Share on other sites

odlicna trka,Loterer skoro vodio citav trku,al krug pre kraja imao defekt,pukla guma,zahvaljujuci Birdu,koji ga je gurao i tamo mu ostetio gumu

https://www.fiaformulae.com/en/results/race-results

al Bird kaznjen pa je tamo Edoardo Mortara pobednik trke

Bird-725x500.jpg

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakva luda trka danas u Parizu,ajd sto je kisa padala,al je i grad padao,napravio pravu pometnju,dosta izletanja i udaranja,ja ne znam dal i ove formule imaju gume za kisu,uopste nisu isli u boks za zamenu i ono mi nije jasno prodju kroz jedan deo staze da dobiju dodatnih 25 km,da imaju za napad ,atack mode.

To treba u Srbiji da naprave za ova slabija kola,da prodje auto nekim delom puta i da dobije snagu:D

pobedio Robert Frins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš dobra trka, falio je samo sneg. Dok neotpadnu točkovi sa formule niko nestaje nekako su bolidi izdržljiviji nego u formuli 1,samo da su stavili neki zvuk motora bilo bi još ludje.Gume su univerzalne  suvo-kiša nemenjaju se. Pa to je taj atak mod 5 minuta traje,valjda su uveli to da bi lakše preticali i to je obavezno 2 puta u toku trke. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra trka danas u Monaku,prva četvorica sa 1 % baterije prošli cilj.Tek na 9 trci da je neko ponovio pobedu. Šteta što se ne vozi cela staza kao u formuli 1,ovde odma posle cilja skreću desno pa mali pravac i izlaze ispod tunela onda nastavljaju starim delom staze. 

 

Screenshot_20190511-220721.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

gledao trku,dobra,prava ulicna staza,al skracena u odnosu na F1.Masa dosao do cilja sa 1% energije,al odbranio se od Werleina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova trka u subotu 25-og ,vozi se u Nemačkoj. Sada je trka malo ranije prenos na eurosportu 1 u 12-45 h 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...