Jump to content
FAS Goran
nikolas

Fiat Punto mk.2b 1.3 MJet 70 - zvuk/udar prilikom promene brzine / davanja i puštanja gasa

Recommended Posts

Pozdrav svima, Punto 1.3 mjet 2004. kada se otpusti i doda gas u vožnji čuje se (tup) i oseća se veće pomeranje negde(ne pomera se ručica menjača)  i taj (tup ili klik) se čuju i pri promenama brzina na bržem pustanju kvačila. Čuje se i blago brujanje ili podrhtavanje(nisu gume, menjano više kompleta) sa leve prednje strane dok se vozi a malo jače pri naglom ubrzanju i opterećenju uzbrdo. Ovo brujanje se čuje odavno i ništa se ne menja. Promenjen desni nosač i donji nosač a levi ispod akumulatora nije i dalje sve se isto čuje. Po majstoru je sve utegnuto kada proverava nosače, sumnja da je u menjaču.Da li je neko imao slično iskustvo sa krstom poluosovine ili nečim drugim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenjen i levi nosač menjača (sada) ispod akumulatora i dalje taj luft pomeranje i klik pri otpustanju i dodavanju gasa u vožnji + pri svakoj promeni stepena prenosa i bržem pustanu kvačila se čuje taj klik pri sporom pučtanju kvačila se ne čuje. Set kvačila promenjen pre godinu dana 20.000 km i tada se čulo sve to i pre i posle zamene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neki je luft u menjacu, poluosovini mozda, na toj relaciji. Kod mene je 6god tako ( na stilu doduse) i ne menja se. Gledao sam vise puta , gledao i majstor nista. Poluosovine kao vrlo malo imaju lufta ali noti tresu niti sta pa mi se ne diraju zbog toga. Ja licno mislim da imam negde u menjacu taj luft. Kada npr podignem levu stranu auta i okrecem prednji levi tocak naapred nazad cini mi se da ima puno tog praznog hoda a i dobijam taj zvuk identican.

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može da bude to kao što je slučaj kod tebe @MS PK ali kod mene je taj iritirajući tup zvuk dolazio verovao ili ne od viljuške koja je imala luft. Kad sam zamenio obe repariranim prestalo je da se čuje i nikad više se nije vratio taj zvuk a proveravali smo sve oko nosača, poluosovina, menjača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radio sam trap prosle god, mislim kod kene nije sigurno. Bilo bi lepo da jeste :D

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isto lupalo kod mene na puntu mk2 1.2 16v ,mijenjao nosace sve nema sta nisam pregledao i na kraju se ispostavi da letva volana ima luft i da lupa ,mozda je i kod tebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...