Jump to content
smilan

Fiat Nuova Croma 1.9 MJet 150 - check engine lampica

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Vec tri puta mi se desava ista situacija. Check engine se upali i auto krene da se gusi (ako sam dobro razumeo usao u safe mode). Kada ga ugasim i posle 10 sek upali sve radi, check engine i dalje upaljen. Posle 50tak km se ugasi lampica. Veceras mi se isto desilo ali osecam da auto slabije vuce. Prvi put kada mi se dezilo isao sam na dijagnostiku i ocitali su da je problem sa pritiskom. Posle pregleda nista nije nadjeno. Doduse tada mi je rezervoar bio blizu rezerve pa sam mislio da je do toga (mozda prljav rezervoar). Od tada drzim ga vise od 1/4 pun. Ali ocigledno da nije do nivoa goriva

Share this post


Link to post
Share on other sites

@smilan

 

Do nivoa goriva nije sigurno, ne pali se check engine zbog toga. Čak i da si bio na tzv. ''mrtvoj rezervi'', auto ide, ne pali check, niti se guši...sve dok ima goriva :D a ti kažeš da si tek bio blizu rezerve (ali se još nije upalila).

Safe mod nije kad auto počne da trza ili da se guši, nego (nakon ulaska u safe mod), komp ne dozvoljava da ideš preko određenog broja obrtaja, što dalje znači da se možeš voziti samo malim brzinama.

 

Očitan ti je problem sa pritiskom goriva? Ili pritiskom turba?

Baci pogled i ovde:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/78255-fiatalfa-19-mjet-150-konektor-dizne/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izvini, totalno sam zaboravio da odgovorim.

 

Ocitan je problem pritiska goriva. Ovo za safe mode sam ocigledno pogresno objasnio :) Da, nije mi dozvoljavao da predjem preko 2000 obrtaja (mozda malo manje)

 

E sad ima nova situacija. Pre neki dan doslo je do toga da mi je poceo ulaziti u safe mode (ako je uopste to to) na svakih 2-3km. Kada usporim on se sam i ugasi.

 

Odem kod majstora oni izbrisu gresku i evo vec 100km sve je ok, niti pali check engine, niti se gusi, sve je normalno kao da se nista nije ni desavalo. Samo cekam kada ce ponovo da krene :(

 

??????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×