Jump to content
FAS Goran
Alfa_brat1

Alfa Romeo 147 1.6 TS - drugi legalan motor?

Recommended Posts

Gledaju veruj mi a mogu i da te puste za lovu, sad, kako ti se zalomi, ako si spreman na rizik.. :D Mnogo je veci problem sutra kada je budes prodavao. Ako kazes, taj auto ne vredi nista, ako precutis i padne..nece da valja.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam nameru da trgujem prodajem ga, pogotovu tad, motori sto sam gledao su stvarno dobri, covek ovde spominjao neku kiselinu,kao na broj... Kucati ga necu sigurno. Da li neko ima iskustva sa tim strancima... Dobra... Losa...? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno da može da se uradi..Treba imati alata za to.Samo se to radi kad je mottor van..Ovi novija auta nemaju mesta ključ za zavučeš a kamoli da kucarš brojeve..:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto ne bi mogo da se kuca broj? :D Prvo na sta svi zaboravljate koliko vidim je da vam treba majstor koji to radi. Znaci lik iz tog sveta, koji zna da odradi extra a ne neka budala koja ce da iznalupa samo pa da ti smesti robiju :D Drugo, tesko da ce da nadjete takvog profi i da hoce to da odradi za pare a i za koje pare? Tesko da ce da se otkriva za sicu a neku jacu paru se ni tebi ne isplati da das jer to nisu skupa kola. I tako.. :D mislim to je nauka da se odradi perfektno ( perfektno znaci da kada ode na proveru da se ne provali) treba ruka, iskustvo, pravi alat, priprema... bolje je da se maze kiselinama do neprepoznatljivosti pa da se ide na PUS ali ako nekom dune i to moze da se provali.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plavi kamen (da, ono čime se prska vinova loza). :) Ostale ''kiseline'' mnogo lakše provale.

Razmišljajte uvek da policijski veštaci znaju svaku caku oko brojeva motora za koju smo čuli, pa i još poneku koju mi ne znamo... Ako uhvate za te stvari, ide krivično gonjenje. Ne sede tamo ljudi koji nemaju pojma šta se sve radi, šta da gledaju, i nije da nemaju uređaje koji im pomažu u tom gledanju.

 

Legalna procedura za ubacivanje istog motora (kubikaža, snaga) koji je i bio - postoji.

- ugradnja motora istog tipa kao motor koji se uklanja iz vozila ne smatra se prepravkom, pa stoga ne podleže obaveznom ispitivanju vozila.

- obraća se ovlašćenom predstavniku proizvođača te marke vozila, i traži se potvrda/dokument kojim se potvrđuje da su postojeći motor i motor koji treba da se ugradi istog tipa. To se plaća predstavniku proizvođača.
- ukoliko ovlašćeni predstavnik proizvođača potvrdi da je reč o istom tipu motora, ugradnja može da se obavi u servisu (pravno lice), koji vlasniku onda daje izjavu o ugradnji drugog motora.

- izjava servisa koji ugrađuje motor mora biti dokument koji sadrži poslovno ime, matični broj, overu i potpis sa navedenim datumom izdavanja (i delovodnim brojem). Sadržaj izjave podrazumeva sažet tehnički opis izvršenih radova, specifikaciju upotrebljenih originalnih rezervnih delova za vezu pogonskog agregata sa nosećom strukturom i ostalim sistemima na vozilu ukoliko nisu upotrebljeni elementi sa istim kataloškim brojem, oznake i karakteristike motora.

- vlasnik odvozi automobil na tehnički pregled, gde se utvrđuje da je ugrađen novi motor. Da li je, nakon promene motora, potrebno da se izvrši ispitivanje vozila utvrđuje se na tehničkom pregledu i konstatuje na registracionom listu (''na vozilu promenjen motor, nije potrebno ispitivanje'').
- pošto u ovom slučaju (ugradnja motora istog tipa kao motor koji se uklanja iz vozila) nije neophodno ispitivanje, vlasnik vadi novu saobraćajnu dozvolu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...