Jump to content
FAS Goran
neshaoct

''Bose'' osmislio rešenje za anuliranje buke u automobilu

Recommended Posts

bose 1.jpg

 

Buka u automobilima je jedan od većih problema u industriji budući da tera proizvođače na implementaciju raznih izolacijskih rešenja koja automobil čine težim i skupljim

 

Ovaj problem bi trebalo da bude još naglašeniji sa širom implementacijom električnih vozila. Za razliku od benzinaca i dizelaša, kojima motori sa unutrašnjim sagorevanjem ''maskiraju'' buku i vibracije koje se prenose sa puta na gume, vešanje i vozilo, električni pogoni su gotovo u celosti tihi. U Bose-u veruju da njihova tehnologija za redukciju buke, inicijalno lansirana na slušalicama, može u celosti da anulira neprijatne zvukove u vožnji. Sistem koristi akcelerometre, softver za procesuiranje zvuka, mikrofone i zvučnike kako bi u svakom trenutku merio vibracije i zvukove, a onda u realnom vremenu stvarao signal za akustično anuliranje buke. Sistem je čak sposoban da analizira nivo buke za svakog putnika i da individualno prilagodi izlazni signal iz zvučnika. Sistem ''QuietComfort'' bi u serijskim vozilima trebalo da bude dostupan krajem 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stara fora.Audi A8L ima ga od 2009.Pusta sublimantne zvuke prirode i potire sumove.Ipak...nisam odusevljen basom koji maltretira putnike pozadi kad se slusa muzika.Deluje razdeseno i blesavo....da ne razvlacim temu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...