Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jahorina

Recommended Posts

RTS SAT video: Patrola do Jahorine

 

Iako je kraj godine, za ekipu emisije SAT počinje sezona zimskih patrola. 

Prva destinacija je u susednoj Bosni i Hercegovini, tačnije u Republici Srpskoj, a vode vas na Jahorinu. Nekada poznata i priznata olimpijska planina dugo je bila u problemu, ali ovih dana izgleda joj se vraća stari sjaj. Šta je sve to zaista novo i čemu skijaši mogu da se nadaju, ekipa SAT-a otkriva po svom poznatom sistemu crno-belo, hvalimo-zameramo. Naravno, detaljno govore i o putu, mestima gde je zgodno svratiti, svemu što je važno da znate pri prelasku granice, cenama goriva i brojnim drugima informacijama koje mogu da zanimaju turiste:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj mali Alvirko,sve čekam da prne,a ono ništa
Takav mi neki osećaj...

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg SAT patrola - novi pravac do Jahorine

 

Jedan pravac preko Šapca - 270 km ukupno od Beograda (naplatne rampe Šimanovci/Šabac/Mali Zvornik/Zvornik/Konjević Polje... - Jahorina).

Drugi pravac autoputem Miloš Veliki - 250 km ukupno od Beograda (naplatne rampe Obrenovac, isključenje Lajkovac, dalje Valljevo/Pecka/Ljubovija/Bratunac/Konjević Polje... - Jahorina).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Jahorina 2023.

 

U poslednjoj zimskoj patroli za ovu sezonu, vodimo vas do čak dve olimpijske planine. Detaljno ćete videti novi pravac do Jahorine, dostupan od prošle godine, ali i osnovne podatke o još dva preporučena puta, u zavisnosti odakle krećete. Budući da ova planina na stazama nudi čitav niz noviteta, upoznaćete ih iz prve ruke kroz skijaški deo patrole.

Osim toga, u ovoj emisiji po prvi put smo posetili Bjelašnicu i Igman, pa ćete videti i kako izgleda skijanje na ovoj nekada čuvenoj destinaciji gde su se, za vreme Olimpijade, vozili muški slalom i spust.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

"SAT"-ovci vise iz besa ne znaju kuda da idu po 100 puta na jednu te istu lokaciju :D . Ko ce u zimskoj sezoni da ide preko Pecke, Osecine i Bratunca, polu-ociscenim i delom losim lokalnim putevima :blink: ? Posto sam obisao sve pomenute planine - ako se uz Jahorinu vec provlaci prica o Olimpijadi, muskom slalomu/spustu na Bjelasnici ili skokovima na Igmanu (Veliko i Malo polje) - uvek bih pomenuo i bob-stazu na Trebevicu, takodje popriste olimpijskih takmicenja u toj disiplini. Dodatno sto je izgradjena (tj. ponovo postavljena) i zicara koja iz centra grada vodi pravo na tu planinu. 

A i za onu prvu rutu standardno preko Sapca - moj savet je da se ne ide pravo sa mosta kako oni preporucuju (jer se upada u guzvu i opet semafore na obilaznici oko grada). Nego odmah posle mosta preko Save desno, pa levo. Samo jedan semafor koji uglavnom drzi zeleno jer je glavna ulica u pitanju, 4 kruzna toka i maltene bez stajanja si vec prosao Majur i opet si na magistrali.

Takodje, ako nije guzva (a vidi se na mostu pre skretanja), prelaz u BiH preporucujem ne na Karakaju (Zvornik) kao sto je ovde navedeno, nego na ranijem prelazu Sepak/Trbusnica (Loznica). Daleko siri i lepsi putevi za voznju sa njihove strane, odlican asfalt, ogranicenja uglavnom od 60 i 80 km/h. Sa nase strane je do Zvornika bio razlokan put koji jeste sredjen i asfaltiran. Ali je uzak, krivudav, nekoliko prolaza kroz sela sa skolama i dugim ogranicenjima od 30 km/h, dosta punih linija i nemogucnosti za preticanje ako se zaglavis iza nekog sporaca. Pa onda i dva drndava prelaza preko pruge i usporavanja na par km/h. Dodatno sto je i onaj siroki deo puta od Loznice do skretanja za Banju Koviljacu ostao vrlo los i skakutav.

Svakako se do Zvornika daleko brze, udobnije i "kontinualnije" stize drugom stranom Drine, samo ako nema guzve na samom granicnom prelazu.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...