Jump to content
FAS Goran
Jastrebov

Lancia Lybra 1.9 JTD - skidanje malog hladnjaka?

Recommended Posts

Od pre nekih desetak dana sam primetio da mi je nesto vlazno ispred suvozaca , tacnije na gumenoj patosnici. Mislio sam da je mozda problem sneg koji je neko uneo kad je ulazio u auto ali ne lezi vraze ... Nedostaje i antifriza G12 u bidonu.

Pitanje za poznavaoce ili kolege : 

Jer neko skidao mali hladnjak , tj. Grejac kabine. mislim da je to sa njega ili mozda neke gumice od cevi i sl? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sedla je skidao skoro sve... Nisam rasturao mali hladnjak, tj nisam smeo da se usudim da rasturam sistem za grejanje/klimatizaciju. @Jastrebovako se usudis da radis tako nesto, ako budes morao, prvo pripremi zivce, debelo. Ima posla, minimum 2 dana. Prvo moras da ispraznis klimu, ako ti je ispravna, da bi mogao da raskacis cevi koje dolaze do hladnjaka u kabini. Jer, konzola koja se nalazi ispod table, u kojoj su smesteni hladnjaci za grejanje i klimu, je iz jednog dela. Tj, mozes da je rastavis tek kada je izvadis iz kola. A onda ces tek i videti gde curi, da li je na nekom spoju, gumici, ili je sam mali hladnjak procureo. 

Evo ti par slika od moje Lybre, ja sam je rasturao i skidao tablu jer sam menjao kompletan enterijer i tepih, pa iskoristio priliku da zamenim i motorice klime... 

 

IMG_20180804_155042.jpgIMG_20180805_185839.jpgIMG_20180805_185850.jpg

 

Ovde na poslednjoj slici vidis dokle sam ja stigao sa rasturanjem, dalje nisam isao. A ti bi morao dalje da skines ovo sivo celicno ojacanje ispod table, i onda dolazis do kutije gde se nalaze hladnjaci. Naravno morao bi iz motornog prostora da raskacis creva od vode koja idu na mali hladnjak za grejanje, i cevi od klime koja idu na drugi hladnjak, za hladjenje, tj klimu. 

 

I naravno, za ovako nesto te ceka minimum dva - tri dana aktivnog posla, ako mislis da uradis sve kako treba, da radis pazljivo da nesto ne bi sjebao, polomio, iskrivio, itd... Da nadjes neko da ti radi, ili ce debelo da ti naplati, ali baaas debelo, ili kao sto je 95% slucaja - nece niko da se prihvati tog posla. Pa nek' ti je sa srecom.... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala ti za fotke i komentar. Nemam vremena trenutno da se sa tim poslom bakcem jer ni ovo moje ne stizem na vreme jer je guzva.

Ipak probacu samo da mu sipam WURT ili LIQUI Moly tecnost za zaptivanje hladnjaka pa sta mu Bog da .

Hvala jos jednom !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sipao Wurth jednu dozu prema uputstvu na poleđini. Za sad je prestalo curenje . Nivo tečnosti u sistemu za hlađenje stabilan. Veoma sam zadovoljan i preporučujem ovo ako neko ima dilemu šta de radi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...