Jump to content
FAS Goran
lanciathema

Iskustva sa kurirskim službama - AKS, BEKS, Daily, Post-express...

Recommended Posts

Isao danas u magacin. 
Moji paketi nisu bili spremni uopste za pakovanje u kamion, tamo negde pored skroz stojali, znaci ni sutra ne bih dobio.

Od sada cu insistirati kad mi neko salje da mi NE salje AKS-om

Share this post


Link to post
Share on other sites

I uredno naplate iako nisu isporučili.
Svi su manje više isti, ja sam sa Post Expressom najzadovoljniji, doduše, ja ima više slanja nego primanja pošiljki.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Milutinac said:


Od sada cu insistirati kad mi neko salje da mi NE salje AKS-om

To ne možeš za neke koji imaju ugovor sa nekom od kurirski službi..Skoro sam naručio delove čovek poslao AKS..Čekam da mi stigne nema..Cimam čoveka kaže poslao..Problem je što imaju centar u Požarevcu a ja u Smederevu pa stiglo po podne u pola 4..Dok Beks ima centar ovde pa donesu ukutru oko 8-9 sati..Mada sam i sa Bex imao problema omanu adresu ili ne dosnesu pa tek sl dan stigne..Nema pouzdanih jednostavno kako te zakači..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma idi bre, to sve indijanci, nema logističkih centara, robu prebacuju na livadama, parkinzima, noćiva po kombijima.

Samo post ekspres, ima pošte svuda, i ako nisi tu, paket je pošti, nema sačekivanja i gubljenja vremena.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene fasciniraju firme koje svu odgovornost prebacuju na kurirske firme. Jbt naučiš nešto, "debelo" ga platio i onda se par dana svađaš, ganjaš i moliš sa kurirom da ti dostavi. Zoveš firmu, a oni, pa neeeznamo to kurirska služba, sa njima vidite... Užas, pa nisam ja kuriru dao te pare, nego vama.

Do sada sam raskinuo tri četiri porudžbine zbog toga! A uvek i uvek pitam i najavio isporuku nakon 16.00 i dok ne naručim sve može, a posle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predao sam posiljku kuriru na kucnu adresu tacnije to je bila kucica za kuce malih dimenzija koja je trebala da se isporuci u Svilajnac a kupac da isplati kuriru 3000 dinara koje treba on meni da plati za kucicu..Pitao sam kurira da mi odmah kaze iznos dostave i on je rekao 1400 dinara i ja sam pristao na tu cenu.Posiljka je stigla u njihov centralni magacin u Sabac posle tri dana.Kada sam pozvao da pitam zasto im toliko treba da isporuce posiljku prvo su prekidali vezu vise puta ali se na kraju javio jedan momak koji je rekao da iznos dostave vise nije 1400 dinara nego 2500 dinara.Posiljka je nakon cetiri dana stigla u Cupriju gdeje bila jos dva dana znaci toje vec peti dan kako kupac ceka na isporuku posiljke.Nakon sestog dana oni su dostavili kucicu kupcu naplatili od njega 1400 dinara postarinu a kada su meni sutra dan doneli novac u koverti umesto 3000 dinara bilo je samo 2000 dinara.Znaci oni su sami promenili iznos dostave i sami uzeli 1000 dinara od mojih para.Kurir mi je samo dao kovertu i bukvalno startovao kombi i pobegao,kada sam otvorio kovertu vidim samo 2000 dinara umesto 3000 dinara.Pozvao sam odmah njiov broj 015/600-600 i kad god mi se javio operater i ja ga pitam da mi objasni o cemu se radi oni prekinu vezu i tako jedno desetak puta tako da sam vise batalio da zovem ali zato narode:

 

NE POSLUJTE SA AKS BRZOM POSTOM NIKAKO jer racunajte da cete biti prevareni bar na bilo koji nacin ali bicete osteceni makar i za sto dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@danilo sukovic

 

Ti si trebao prvo da izmeriš paket pre ikakvog slanja pa da vidiš kolko će da te košta..Kurir nema vagu kod sebe na terenu..Tačan iznos u kg i cena se određuje u centralnom magacinu..

Dešava se da ljudi navedu težinu paketa a posle se ispostavi da je puno puno teži..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Učesnik u saobraćaju ili oslobodilac Kraljeva?
Imate datum, tablice, vreme...SVEEEE...Policije (bilo koje vrste) ni od korova...
Takvu bahatost i bezobrazluk nećete videti ni kod taksi vozača...
Kvalitet dostave...majko moja....

 

IMG_20180815_142604.jpgIMG_20180815_142614.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa čudno, i po BG zagrade automobile na parkingu uključe sva 4 i nonšalantno budu tako nepropisno parkirani po 10-15 minuta dok dostave pošiljku.

Share this post


Link to post
Share on other sites



Kako nam upravo javljaju naši dragi poštari sinoć je druga smena u Glavnom poštanskom centru u Zemunu stupila u štrajk.

Podsećamo da njihova golgota traje već nekoliko godina a da su proteklih godinu i po dana nizom protestnih aktivnosti pokušavali da ukažu na katastrofalno stanje u kome se nalaze Pošte Srbije. Očigledna namera vlasti da obezvredi i privatizuje i ovo preduzeće se, kao i uvek, slama na onima koji tamo jedini zaista i privređuju-na izvršiocima i njihovim platama. Matrica je, nažalost, već dobro poznata:povećaju broj birokrata a malim platama oteraju one koji jedini nešto rade. (prilažemo tablicu, slika broj 2 kao dokaz ovoj tvrdnji).

Sinoć su poštari odlučili da kažu "ne" ovoj pogubnoj igri i jednostavno su napustili svoja radna mesta i blokirali prijem pošiljki u Glavnom poštanskom centru u Zemunu. Jedini zahtevi su im: povećanje zarada i povećanje broja izvršilaca.

Ovih dana mozda bude kašnjenja posiljaka malo...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da dodam i City express na CRNU LISTU!

Paket poslat iz Novog Sad u sredu. 

Pošiljalac mi poslao i broj pošiljke da bi mogao da vidim "tracking".

Očekivao isporuku u četvrtak...nije bilo....

Računam u petak je zadnji dan.

U petak do 15h. - nema.

Pogledam tracking - piše - stoji u magacinu u BG.

Zovem, javlja se automat...pa čekanje...pa me prebacuju sa kolege na kolegu a ne znaju da objasne šta šaket radi u magacinu a trebalo bi da je kod mene.

Subota i nedelja , valjda ne rade....

Ponedeljak, u 15h i dalje nema isporuke.

Pogledam na tracking piše - pokušana isporuka u 14h, primalac odsutan. A niti je ko pokušao da isporuči (ceo dan sam na istoj adresi) niti je zvao na kontakt telefon.

Ponovo zovem. Ukupno 41 minut mi je trebalo da se neko javi. Standardno, zvoni, javi se automat, muzika na čekanju a onda lepo čujem kako podignu slušalicu i spuste  (čujem čak i medjusobne razgovore izmedju operatera). Na kraju, kažu sad će da provere sa kolegom....opet čekanje a onda - kolega dostavljač im se ne javlja. Proveriće šta se dešava pa će mi javiti.

Naravno sad je ponedečjak 18h i niko mi se nije javio. Od prijema paketa u NS je prošlo 5 dana.

City express koji se na sajtu reklamira kao "Danas za sutra" treba da promeni slogan u "Ove godine za dogodine!"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desava se to i mnooogo ozbiljnijima!

Kada sam porucio multimediju sa ebuya  stavio sam adresu isporuke u Graz Austrija. Isporuka je bila sa DHLom i pisalo je do 5 dana.

Poslato iz Engleske i za dva dana doslo u sortirni cenar  Linc u Austriji. Kontam sutra je u Grazu! Medjutim umesto u Grac paket ode u Bratislavu pa u Brno pa nazad u Linc i konacno u Graz!!!

Verovatno su znali da multimedija ima i navigaciju pa da se ne izgubi negde ako se budem tuda vozao.

Medjutim i pored svega isporuka je bila u obecanih 5 dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bih ja imao ništa protiv da paket luta gde god....ali da bude isporučen u obećanom, proklamovanom, ugovorenom roku. DHL, koliko vidim nije prekoračio rok, a City express ga je višestruko prekoračio. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvezdo, mozda su prikljucili nju u kombiju pa trazili Linz uspomoc nje

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

U strajku su u BGu, medjutim, dovlace radnike iz unutrasnjosti da bi se posao zavrsio. Pitanje je koliko ce moci da se krpe...

Share this post


Link to post
Share on other sites


Саопштење за јавност радника Поште Србије!
Обраћамо вам се поводом обустављања рада РПЛЦ-а Београд. Покушали смо да контактирамо медије али нико осим Н1 и Блица није заинтересован да објави апсолутно ништа. Радници у РПЛЦ-у одбијају да раде све док се са оснивачем не договоре око повећања плате и обезбеђивања довољног броја извршилаца. Подршку им је пружио и велики број пошта који је данас на 1 час обуставио рад! Ово није организован протест од стране синдиката а камоли политичких партија, политика нас не занима али врло утиче на наше пословање с обзиром да не генерални директор поставља по политичкој основи а не по стручности, ово је протест радника који су на рубу егзистенције! Радника поште има око 15.000, од тога је 13.000 у технологији, од њих нико нема просечну плату у предузећу. А од републичког просека смо далеко за 15.000 динара. Овог пута нећемо одустати!

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...