Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Šefovi timova izabrali najboljeg vozača

Recommended Posts

Šefovi timova izabrali Hamiltona za najboljeg

 

Lewis-Hamilton 2018 best.jpg

 

Petostruki svetski šampion Luis Hamilton i ove godine je ubedljivo poneo titulu najboljeg vozača u tradicionalnom izboru ''Autosporta'', u kojem glasaju šefovi timova. Glasanje je tajno, a iz ''Autosporta'' navode da je takav slučaj da bi čelnici ekipa učestvovali u njemu i dali svoje iskreno mišljenje o vozačima. Bodovanje je isto kao i na trkama Formule 1, a Britanac je posle jedne od svojih najboljih sezona osvojio ukupno 218 bodova.

Najbliži pratilac, isto kao i prošle sezone, vozaču Mercedesa bio je Maks Ferstapen iz Red Bula, a sledio ih je vozač Ferarija Sebastijan Fetel. Mladi Holanđanin je dobio 139 bodova, 34 više od četvorostrukog svetskog šampiona.

 

Najbolju trojicu sledio je Fernando Alonso iz Meklarena, koji je napredovao za dve pozicije u odnosu na prošlu godinu, dok je Danijel Rikardo izgubio jednu poziciju i zauzeo je peto mesto. Najbolji debitant ove sezone Šarl Lekler je šesti u izboru, a iza sebe je ostavio redom Kimija Raikonena, Valterija Botasa, Estebana Okona i Nika Hilkenberga. U glasanju su učestvovali Toto Volf (Mercedes), Kristijan Horner (Red Bul), Siril Abitebul (Reno), Ginter Štajner (Has), Zak Braun (Meklaren), Otmar Scafnauer (Fors Indija), Fred Vasur (Zauber), Franc Tost (Toro Roso), Kler Vilijams (Vilijams).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel je bolji od Hamiltona

 

fetel sa maskom.jpg

 

Sebastijan Fetel, četvorostruki šampion sveta u Formuli 1, nedavno je izjavio da je Luis Hamilton najbolji vozač u ovoj eri. Britanac je nedavno obezbedio sedmu titulu u najbržem karavanu i izjednačio se na večnoj listi šampiona sa Mihaelom Šumaherom. Međutim, mišljenje Fetela ne deli najveći broj navijača.

 

U anketi na sajtu Formula1News.co.uk. upravo je Nemac izabran za najboljeg vozača u svojoj generaciji. Osvojio je 53% glasova. Hamilton je na drugom mestu sa 31%. Na trećem mestu je Fernando Alonso sa 7%, a četvrti je Kimi Raikonen sa 5% glasova. Anketa je rađena samo nekoliko dana pošto je Hamilton u Istanbulu overio sedmu krunu. Britanac je dominirao u V6 turbo hibrid eri u Formuli 1. Sa Mercedesom je od 2014. godine osvojio šest titula. Samo je jednom slavio njegov tadašnji klupski drug Niko Rozberg. Na isti način najbolji je bio Sebastijan Fetel sa Red Bulom od 2010. do 2013. godine kada je vezao četiri titule. Izgleda da navijači više cene uspeh Nemca nego ono što je Hamilton uradio za volanom Mercedesa.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 29. novembra trkom za Veliku nagradu Bahreina. Direktan prenos svih treninga, kvalifikacia i same trke možete da pratite na kanalima Sport kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...