Jump to content
FAS Goran
Flex

Android multimedija

Recommended Posts

Pozdrav ljudi, da li mozda neko zna sta bi ovo moglo biti?

dakle, sve je bilo u redu sa multimedijom, i sada ne mogu da se otarasim praznog (siv ekran) screen-a sa kao nekoim simbolom mete/lokcije na sredini. Pri tom, sa bluetootha se sve lepo cuje, muzika, poziv… ali ne mogu nista na ekranu konkretno da uradim da sklonim ovaj bag. Sta bi moglo da se uradi? Ako neko ima ideju  pomazite Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milica_fiat_evo

Kao prvo, pozdrav i dobrodoslica na FLCS forum.

Mozda ne bi bilo lose da se postavi neka slicica multimedije, tj. problematicnog ekrana.

Ono sto svakako mozes da uradis je da resetujes uredjaj.

Najlaksa varijanta je ako sa prednje strane uredjaja postoji "Reset" dugmence. Tj. udubljenje u koje mozes da zabodes vrh hemijske (ili nesto slicno) i uradis reset.

Ako ne postoji, sledeca varijanta je da se uredjaju fizicki prekine i vrati dovod struje (a ocigledno je na stalnom naponu, ako se situacija ne menja i kada se ugasi kontakt na autu). Varijante su da se ili sam uredjaj izvuce iz lezista i skine naponski dzek sa zadnje strane, saceka malo i vrati nazad. Ili da se eventualno skine i vrati klema sa akumulatora ili osigurac (pogledati semu za odgovarajuci model).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/28/2023 at 11:02 AM, Milica_fiat_evo said:

Hvala na dobrodoslici @Ivan i hvala na pomoci.

Nema na cemu i nema na cemu :) .

Sto se radio stanica tice, proveri prvo banalno - na koji je opseg (band) uredjaj trenutno postavljen (treba da bude FM, od 87.5-108 MHz).

Ako nije do toga, treba proveriti kolo antene. Za pocetak da li je uopste ukaceno pozadi i do krova, ono sto mozes takodje banalno da uradis je da proveris da li ta multimedija ima neki servisni meni (kao sto ga imaju fabricki uredjaji i na kojima se lako moze detektovati Open circuit antene).

Ako se dobije otvoreno kolo - ili je neki prekid u pitanju ili je otisao pojacavac antene. Ono sto je karakteristicno za Fiate je da se pojacavac nalazi u bazi antene na krovu. I da +12V za rad dobija preko koaksijalnog kabla za radio signal, kroz njegov unutrasnji vod (tzv. "phantom power"). Tako da treba proveriti da li ta multimedija radi kao fabricka, tj. da li na izlazu antene daje tih 12V za rad pojacavaca. Ako daje, onda je moguce problem u pojacavacu u bazi antene ili njegov los kontakt (masa) sa donje strane krova, opet neki prekid...

Ako nema tog napona na antenskom izlazu multimedije, potrebno je u nekoj prodavnici elektronske opreme dokupiti pojacavac (reda velicine 10 EUR) i vezati ga na 12V na multimediji...

Vecina poslednje navedenog je za nekog strucnog ili servis, ako nisi u materiji proveri bar stavke navedene na pocetku.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...