Jump to content
FAS Goran
Pedda

Fiat Punto mk.2 1.2 8v - zazviždi pri prvom paljenju

Recommended Posts

Čuje se neki zvuk kad palim ,ali samo pri prvom paljenju sad kad je mnogo hladno, posle neke vožnje nema vise tog zvuka kad palim auto.hvala na bilo kojem odgovoru.

 

 

Edited by neshaoct
dopunjen naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji agregat je u pitanju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je u pitanju anlaser. Jel kao da zaskripi metalni zvuk nakratko pri verglanju. Taj servis je oko 3000din i uradi se za dan. To je kod mene a verujem i kod tebe. Moj je 1.2 benzinac zunto 2010.god.pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hajde da se uozbiljimo i suzdrzimo od odgovora dok ne dobijemo makar informacije koje vozilo je u pitanju, cisto da bi se ovaj formum rasteretio suvisnih odgovora (kojih ima na pretek), cesto zbunjuje ljude koji su u potrazi za informacijama.

 

@Pedda

Kao prvo, nisi nam rekao ni najosnovinje, da li je u pitanju benzinac ili dizel. Ako je dizel, moramo znati da li je MultiAir ili JTD. Ako je benzinac, moramo znati da li je FIRE (16v), SOHC (8v), ili HGT. Takodje te molim da malo detaljnije opises taj "zvuk", da li podseca na lupkanje, grebanje, sistanje, da li je isprekidan, koliko je glasan, najbolje bi bilo da ga snimis telefonom ali dobro sad. Postoje neki specificni uzroci za svaki agregat, ali ne zelim da ti dajem bilo konkretan odgovor dok ne dobijem vise informacija, iz istog razlgoa iz kojeg ti lekar nebi rekao nista dok ne sazna kojeg je pola pacijent, koliko ima godina, da li ima ostalih tegoba i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pitanju je punto 1.2 8 v benzinac,to se cuje kratko kao da zazvizdi pri paljenju sad kada je mnogo hladno a ne vozi se par dana.A onda odmah posle voznje kada se upali nema tog zvuka.hvala na savetima perja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da je @danilonacic u pavu. Ako se cuje samo prilikom alnasovanja, onda je nesto u alnaseru, automat alnasera ili lezajevi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lezajevi 100% isti motor imam i vec mi je dijagnostikovao majstor ali nikako da odem jos od prosle zime. Kako je otoplilo sve do danas nista. Odmah na temp oko nule opet zagrebe pa nista. Parkiras kod prodavnice ugasis, upalis opet, nista. Ne vozis par sati nekad i duze treba, zaverglas pa opet zvuk. Samo naci majstora ko ce pedantno da odradi. Pozdrav

Sent from my 6058D using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, vzr said:

moramo znati da li je FIRE (16v), SOHC (8v), ili HGT

šta?? ne može FIRE bit' 8V? ti ih kao prekori...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...