Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Tesla kamionet - Cybertruck

Recommended Posts

Teslin kamionet će do 100 km/h ubrzavati za 3.9 sekundi

 

tesla kamionet.jpg

 

Teslin prvi kamionet neće biti običan ''pik-ap'', biće to ''sportista'' među lakim komercijalnim vozilima. Kako prenose američki mediji, Tesla Pickup Truck će imati 200 kWh bateriju, autonomiju od 611 km i ubrzavaće 0-100 km/h za impresivnih 3.9 sekundi. Sve to u izuzetno velikoj karoseriji sa šest mesta za sedenje u kojoj će, prema rečima Ilona Maska, moći da za volanom se smesti i div. Teslin kamionet će imati poseban 240-voltni priključak i vazdušni kompresor za alat.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teslin pick-up najavljen za leto

 

166614-tesla y.jpg

 

Iako se još nije pojavio, poznato je dosta toga o Teslinom pik-apu Modelu Y. Direktor Tesle Ilon Mask je prilikom komunikacije sa svojim pratiocima na Tviteru otkrio dosta detalja.

Pre svega, poznato je da će Model Y imati pogon na sva četiri točka sa po jednim elektro-motorom za svaku osovinu. Osim toga, Teslin kamionet će u najvišem paketu opreme imati autonomiju od najmanje 640, a možda i oko 800 kilometara. S obzirom da je u pitanju EV, jasno je da će Model Y raspolagati i sa ogromnim obrtnim momento, a Mask je jednom prilikom čak ispravio jedan komentar da će moći da povuče čak 136.000 kilograma, što je verovatno šala.

Što se tiče dizajna, i od Modela Y se očekuje da poseduje uglađenu liniju kao ostali Teslini modeli. Na kraju, dolazak Modela Y se sada najavljuje za već predstojeće leto, s obzirom da je konkurencija sve aktivnija, pa je nedavno predstavljen Rivian R1T, a uskoro će na tržište da istupe i ''kraljevi'' ove klase Ford i Chevrolet sa svojim električnim kamionetima. Serijska proizvodnj Modela Y je planirana za kraj 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Pickup će koštati manje od 50.000 dolara

 

tesla pick up 2.jpg

 

Osnivač i direktor kompanije Tesla Elon Musk je izjavio da će njihov budući Pickup model biti jeftiniji od 50.000 dolara. Musk je ranije otkrio neke detalje o Teslinom Pickupu i planirane karakteristike poput dometa, pogona na sva četiri točka uz pomoć dva motora, dinamičnog oslanjanja i kapaciteta vuče, a sada je u podcastu ''Ride the Lighting'' otkrio još neke.

 

''Ne želimo da bude mnogo skup, mislim da će početna cena biti niža od 50.000, maksimalno 49.000 dolara, a idealno bi bilo i manje od toga. Ne može da bude nepristupačan, mora da bude nešto što je pristupačno. Postojaće skuplje verzije, ali morate da dobijete dobar Pickup za 49.000 dolara ili manje'', izjavio je Musk. Uzimajući u obzir prethodne komentare, moglo se zaključiti da će dizajn Pickupa biti prilično poseban. ''Mora biti neverovatno funkcionalan, ali i da izgleda neverovatno. Neće izgledati kao običan pickup, nego će izgledati prilično futuristički. To znači da neće biti za svakog, jer ako neko želi pickup koji izgleda poput onih koji postoje već 20-40 godina, onda verovatno nije za njega'', dodao je Musk. Što se tiče mogućnosti, Pickup će zadovoljiti visoke standarde. ''Biće sposobniji od ostalih pickupa. Cilj je da bude bolji i od Forda F-150 u smislu funkcionalnosti te da bude bolji sportski automobil od Porschea 911. To je inspiracija'', izjavio je Musk. Ford je nedavno potvrdio plan za elektrifikaciju pickupa F-150, a investirao je i u startup Rivian s kojim će zajedno proizvesti još jedno električno vozilo. Ranije ove godine je Musk najavio da će Tesla predstaviti električni pickup tokom leta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teslin budući pick-up trenutno privlači veću pažnju od Forda F-150

 

tesla ford.jpg

 

Iako još nije predstavljen, Teslin budući kamionet trenutno privlači veću pažnju javnosti od vladara klase Forda F-150, piše B92. Portal ''AutoWise'' je koristio geografske podatke više od 100.000 tvitova kako bi analizirao gde koji model privlači više pažnje. Utvrđeno je da se o Teslinom pik-apu ''priča'' u više država nego o Fordovom moćnom F-150. Geografski gledano, automobil koji još nije predstavljen je interesantniji stanovnicima Zapadne obale, dobrog dela Srednjeg zapada i severoistoka SAD, dok F-150 i dalje ima dominantan položaj u konzervativnijim delovima kao što su južne države. Vrlo je važno naglasiti da se ovde pravi paralela između jednog od najuspešnijih modela automobila svih vremena i vozila koje još nije ni predstavljeno i o čijem se izgledu i specifikacijama još uvek samo spekuliše. Osnivač i direktor Tesle Ilon Mask je istakao da mu je Pickup već omiljeni model i da očekuje da nadmaši po prodaji pristupačni Model 3.

Planovi Tesle da ubrzo lansira svoj kamionet, te velika popularnost koju je privukao novi igrač na EV tržištu Rivian sa svojim električnim SUV-om i kamionetom, naterali su gigante poput Forda i General Motorsa da ulože ogromne količine novca u razvoj svojih električnih pik-apova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Pickup stiže za dva do tri meseca

 

190263-tesla pick up.jpg

 

Osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, nedavno je na svom Twitter profilu napisao da će Tesla Pickup biti premijerno predstavljen za dva do tri meseca, prenosi portal Vrele Gume. Već smo neko vreme znali da će novi automobil američkog proizvođača automobila stići pre kraja godine. Međutim, nedavno je Ilon Mask otkrio da će se to desiti pre nego što smo svi očekivali. ''Jako smo blizu, ali magija je u sitnim, završnim detaljima. Možda još 2 do 3 meseca'', napisao je on na svom Twitter profilu. Tesla je do sada objavila samo jednu ''tizer'' fotografiju za svoj prvi pikap model. Međutim, ona nam nije otkrila puno detalja, tako da nemamo ni ideju kako će taj model izgledati.

 

U svakom slučaju, ranije izjave Ilona Maska nam sugerišu da će pikap model biti drugačiji od svih ostalih Tesla vozila. Takođe, tokom juna je otrktiveno da će Tesla Pickup koštati manje od 50.000 dolara, te da će imati dinamiku vožnje kao Porsche 911. To su odvažne tvrdnje, a da li će biti ispunjene ostaje da se vidi. Do sada je nagovešteno i da će ovo vozilo imati ne manje od šest sedišta. Takođe je sugerisano da će sa jednim punjenjm moći da pređe između 645 i 800 kilometara. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako će se zvati Teslin kamionet?

 

166614-tesla y.jpg

 

Kako piše B92, Tesla će uskoro predstaviti svoj prvi kamionet, koji još uvek nema zvanično ime. Naravno, nakon Modela S, Modela X, Modela 3 i Modela Y, nije teško pretpostaviti kako će se zvati pik-ap. S obzirom da je u pitanju ''kamionet'', očekivalo bi se da ponese naziv Model T. Međutim, to ime je pre više od 100 godina rezervisao Ford. Zato će Tesla morati da bude kreativnija, a ako je verovatni Ilonu Masku, kamionet će nositi ime Model B. Što se tiče performansi kamioneta, zna se samo da će moći da povuče teret težak oko 135 tona, dok će autonomija između dva punjenja baterije biti 650-800 kilometara. Iz Tesle su već najavili da će cena kamioneta biti oko 50.000 dolara. Premijera se očekuje za 2-3 meseca.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teslin pickup odložen za novembar

 

tp001.jpg

 

Dugoočekivani Teslin pickup ćemo čekati još malo jer je njegovo predstavljanje odloženo za novembar. Osnivač kompanije Tesla Elon Musk je rekao da se radi o ''najkul automobilu koji je video''. Radi se o elektirčnom pickupu koji je trebalo da bude predstavljen ovog leta ili najkasnije u oktobru, ali Muskovi optimistični planovi su promenjeni. Osim konceptnog rendera pickupa objavljenog 2017. godine i teasera iz maja ove godine, malo se zna o Teslinom vozilu. Musk tvrdi da će izgledati futuristički, da će biti sjajan i neverovatan. Takođe, Musk je rekao da ga nije briga da li će neko kupiti ''Teslin strastveni projekat'', te je dodao da će kompanija proizvesti konvencionalniji pickup u bućnosti ako se predstojeći ne bude prodavao.

 

tp002.jpg

 

Teslin pickup će imati konkurenciju jer Ford priprema potpuno električni F-150 koji se očekuje 2021. godine. Od 2020. godine će biti dostupan R1T američkog startupa Rivian. Ford se takođe udružio s Volkswagenom u svrhu razvoja električnog pickupa koji se očekuje 2022. godine. GM se u aprilu takođe posvetio razvoju električnog pick-up vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Cybertruck već od 39.900 dolara

 

198569-tesla kamionet 006.jpg

 

Iako je bila najavljivana već mesecima, premijera novog modela Tesle je itekako iznenadila javnost, ali i brojnu konkurenciju. Ono što je Musk doveo na scenu svet će teško progutati. Elon Musk je lično, nemilosrdnim udarcima, predstavio svoj do sada najkontroverzniji model. Tesla Cybertruck je stigao i zaista izgleda ovako. Mnogi su pomislili da se radi o nekoj šali i da će Musk nakon uvoda predstaviti pravi model, a ovaj ostaviti za kulise naučno-fantastičnih filmova sa početka 1990-ih.

 

tesla kamionet 005.jpg

 

Cybertruck je glavni alat kojim Musk i Tesla žele da promene sliku američkih puteva, ali i način razmišljanja američkih vozača. Naime, pick-up modeli su već decenijama najpopularnija klasa vozila, a F serija iz Forda je godinama neosvojiva tvrđava. I upravo su korisnici tih vozila najtvrđi orah, konzervativni vozači koji neretko ne štede svoje vozilo, ali i zaziru od modernih tehnologija.

 

tesla kamionet 004.jpg

 

A, baš njima se Musk obratio ovim čudom od kamioneta. Naglašen uglasti dizajn trapezoidnih površina ne oskudeva u veličini. Dugačak je čak 5885 mm, širok čak 2270 mm i visok 1905 mm. Prima šest putnika, a kabina je i dalje sa velikim centralnim ekranom. Trenutni volan inspirisan Knight Riderom verovatno neće u proizvodnju, a sam start proizvodnje je predviđen za 2021. godinu.

 

tesla kamionet 003.jpg

 

I sada ono najzanimljivije. Top verzija ima tri elektromotora, pogon na sve točkove i 96 km/h postiže za 2.9 sekundi. Primera radi, četvrt milje odradi za 10.8 sekundi, baš kao i opaki Challenger Hellcat Redeye. Ok, ali ovde je važno da ima autonomiju od čak 800 km, a koštaće 69.900 dolara. I da, može da povuče do 6350 kg.

 

198570-tesla kamionet 002.jpg

 

Zanimljivo je i da Cybertruck ima monocoque čeličnu osnovu i vazdušno oslanjanje, ali i dva metra dug tovarni prostor. Tokom prezentacije kamionet je ipak pokazao slabost, i to na staklima. Tako je demonstracija prozora ''koji se ne mogu razbiti'' završila lomom. ''Hm, ima još mesta za napredak'', rekao je Musk.

 

198572-tesla kamionet 001.jpg

 

Start je osetno niže. Najjeftinija verzija sa zadnjim pogonom i 400 km dometa će ići po veoma konkurentnoj početnoj ceni od 39.900 dolara. Ako nekog zanima, 96 km/h će postizati za 6.5 sekundi. I konačno, u sredini je dual-motor verzija sa dometom od 480 km, ubrzanjem od 4.5 sekundi i cenom od 49.900 dolara. I za kraj ponovimo da je Musk naglasio da će ovaj kamionet biti upravljiv i brz poput Porschea, ali će moći da savlada i teške terene. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Lakši'' za oko 700 miliona evra nakon incidenta sa novim kamionetom

 

polomljeni prozori Tesla.jpg

 

Vreme će pokazati koliko će CyberTruck biti uspešan na tržištu, ali je ''Vol Strit'' skeptičan, barem za sada. Deonice kompanije Tesla su izgubile na vrednosti otkako je predstavljen novi kamionet. Tokom predstavljanja uživo se dogodila neočekivana situacija kada su pukla navodno neprobojna stakla Teslinog kamioneta, a odmah nakon toga je osnivač Tesle ostao bez 700 miliona evra vrednosti kompanije. Deonice Tesle su pale za 6 odsto na tržištu te sada njihova vrednost iznosi 23.6 milijardi dolara.

Mask ima 48 godina i trenutno je 41. na listi najbogatijih osoba sveta.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mask objašnjava zašto je puklo ''nesalomivo'' staklo na Teslinom kamionetu Cybertruck

 

tesla cybertruck staklo.jpg

 

Greške se dešavaju, kaže direktor Tesle nakon neuspelog testa izdržljivosti prozora. Ilon Mask se na premijeri Teslinog električnog kamioneta našao u neprijatnoj situaciji kada je njegovu tvrdnju da vozilo ima nesalomivo staklo demantovao test koji je izveden pred publikom. Na Maskovo veliko iznenađenje, staklo se nakon bacanja metalne kugle na bočni prozor jednostavno slomilo, a ponovljeni test sa zadnjim bočnim staklom dodatno ga je izblamirao s obzirom da je i ono naprslo.

 

Kako prenosi B92, direktor Tesle sada tvrdi da zna razlog zašto se to desilo. Naime, prilikom prethodne demonstracije, koja je takođe izvedena na premijeri - udarca maljem u vrata - polomljena je osnova prednjeg bočnog prozora, što je dovelo do toga da staklo naprsne kada je na njega bačena čelična kugla. Mask je kazao da je redosled testova bio pogrešan - najpre je trebalo bacati kuglu na staklo, a posle toga demonstrirati čvrstoću čeličnih vrata udarcem malja. Ipak, ovo objašnjenje ne daje odgovor na pitanje zašto je puklo i zadnje staklo kada test sa maljem nije izveden na zadnjim vratima?

 

Iako Mask na Tviteru nije naveo razlog naprsnuća zadnjeg prozora kamioneta, pretpostavlja se da je takozvano nesalomivo staklo bilo ugrađeno samo na prednjim vratima izloženog vozila i da nije ni bilo predviđeno da se test sa kuglom izvede i pozadi. Ilon Mask to navodno nije znao, pa je nakon neuspele prve demonstracije želeo brže-bolje da popravi stvar i tražio da se kugla baci i na zadnji prozor koji je, međutim, takođe pukao pred publikom. Tako se test zavšio dvostrukim neuspehom sa dva razbijena stakla. U nameri da pokaže da je staklo zaista nesalomivo, Mask je na Tviteru objavio snimak probne demonstarcije izvedene neposredno pre premijere Teslinog kamioneta Cybertruck, na kome se vidi da je prozor ipak izdržao udarac...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porasle akcije Tesle, naručeno 200.000 primeraka Cybertruck-a

 

tesla c 01.jpg

 

Akcije američke kompanije Tesla porasle su četiri odsto nakon što je njen izvršni direktor Ilon Mask poručio da je kompanija već primila 200.000 porudžbina za svoj futuristički pikap ''sajbertrak''. Novi električni kamionet izrađen od nerđajućeg čelika koji košta od 39.000 dolara naviše, nije uspeo međutim da zadivi ''Volstrit'' prošle nedelje, pošto su tokom njegovog predstavljanja pukla navodno neprobojna stakla vozila.

 

Kompanija Tesla je, međutim, odmah otvorila mogućnost poručivanja vozila i dozvolila potencijalnim kupcima da rezervišu kamionet deponujući samo 100 dolara, u poređenju sa 1.000 dolara koliko je kompanija tražila za rezervisanje sedana Model 3 2016. godine. Kompanija je, kako je saopšteno, primila mnoštvo rezervacija, što je u ponedeljak poguralo vrednost njenih akcija na 345.5 dolara u elektronskom trgovanju. ''Bolji kamionet od F-150, brži od poršea 911'', napisao je Mask tokom vikenda na Tviteru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Broj narudžbina za Teslin Cybertruck prešao 250.000

 

198570-tesla kamionet 002.jpg

 

Čelnik kompanije Tesla Elon Musk je na svom Twitter profilu objavio da je broj narudžbina za nedavno predstavljeni Cybertruck prešao 250.000. Ovaj kontroverzni pickup je najveća tema u svetu automobila već nekoliko dana, a nakon što ga je Musk lično predstavio 22. novembra. Pored njegovog neobičnog dizajna, Cybertruck je u fokusu zbog propusta tokom premijere zbog kojeg su prozori na automobilu nenadano pukli. Narudžbine su i pored toga ubrzo prešle broj od 100.000, a pet dana kasnije on je veći od 250.000 što puno govori o reputaciji koju Tesla uživa.

 

Sa druge strane, nakon prezentacije deonice Tesle su pale za šest odsto, pa je Musk tim putem izgubio enormnih oko 700 miliona evra. Domet Cybertrucka je 402 km, osnovna cena je 39.900 dolara, dok će verzija sa dva motora i pogonom na sva četiri točka koštati 49.900 dolara, a njen domet će biti 483 km. Treća verzija ima tri motora, pogon na sva četiri točka i domet od 804 km, a za nju će biti potrebno izdvojiti 69.900 dolara. Cybertruck će se naći u prodaji od 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lego humor: Cybertruck protiv kamiona od kockica

 

lego kockica.jpg

 

Tesla Cybertruck zadobio je još jedan udarac nakon što je Lego ''ušao u igru'' i vozilo budućnosti pretvorio u šalu.

Naime, na zvaničnoj FB stranici kompanije Lego pojavila se fotografija grubog vozila napravljenog od kockica i stakla, a slika podseća na originalne promotivne materijale za Cybertruck. Elon Musk je novo električno vozilo predstavio tokom prošle nedelje, a promocija nije prošla bez problema, koji su u paketu sa nezgrapnim izglednom kamiona pružili dovoljno materijala za podsmeh. Nakon priča o neprobojnom staklu koje se ipak slomilo tokom promocije, i najava da je za Cybertruck već zainteresovano 200 hiljada duša koje su uplatile depozite, Lego je kamion predstavio kao malu sivu kocku, a uz natpis ''Evolucija kamiona je stigla. I to uz garantovano neprobojno staklo.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Cybertruck bi mogao da bude najaerodinamičniji kamionet ikada

 

tesla kamionet aerodinamika.jpg

 

Osim futurističkog izgleda, novi Teslin hit-proizvod kamionet Cybertruck, odlikovaće verovatno i veoma niski koeficijent otpora vazduha, bliži putničkim i sportskim automobilima nego pickupima. Elon Musk je pre desetak dana predstavio Teslinu viziju pickup kamioneta (bliske) budućnosti. Njihov futuristički oblikovani Cybertruck je odmah postao hit, kako na Internetu tako i među potencijalnim kupcima, pa je već preko 250 hiljada ljudi odlučilo da uplati depozit od 100 dolara i da čeka najmanje dve godine na isporuku ovog jedinstvenog vozila. O voznim karakteristikama se za sada ne zna mnogo. U Tesli su u ponudu stavili tri varijante - sa jednim, dva ili tri elektromotora - najjača i najskuplja od kojih će za cenu od 69.900 dolara nuditi ubrzanje od nula do 100 km/h za samo 2.9 sekundi. Kad je reč o autonomiji, ona će se kretati od 400 do 800 kilometara, u zavisnosti od opcije.

 

Ništa bez aerodinamike

Međutim, ove brojke neće biti dostižne ako u Tesli ne spuste koeficijent otpora vazduha Cybertrucka na zadovoljavajući nivo. Trenutno najaerodinamičniji kamionet na tržištu je Ram 1500 sa Cd=0.36. Elon Musk kaže da bi uz značajan trud inženjera Cybertruck trebalo da ima koeficijent otpora tek 0.3. Taj rezultat trenutno postižu primarno putnički automobili. Za poređenje, Teslin Model 3 ima Cd=0.23, Toyota Prius meri 0.26, a Ford Focus 2. generacije 0.324. Osim ravnih površina karoserije, Cybertruck će kao i većina ostalih električnih automobila manji otpor vazduha izazivati i svojim ravnim podom, izazivajući tako glatko (laminarno) strujanje vazduha ispod vozila. Nizak koeficijent otpora je ključan za vozne karakteristike te pre svega za autonomiju električnih vozila.

 

Inženjer aeronautike Justin Martin je svoju analizu aerodinamike Cybertrucka podelio na Instagramu. U njoj prikazuje kakvo je strujanje vazduha oko rudimentarnog modela ovog kamioneta. Iako nije želeo da procenjuje koliki koeficijent otpora bi finalno vozilo moglo da ima (jer još nema dovoljno podataka), zaključio je da će on biti niži od svih postojećih kamioneta te čak i bolji od rezultata većine sportskih automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla će prvo lansirati skuplje verzije električnog kamioneta Cybertruck

 

198569-tesla kamionet 006.jpg

 

Kada je otvorena knjiga narudžbina za Cybertruck, kompanija Tesla je navela da će najpre početi proizvodnja bazičnog modela sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom, dok će top verzija sa 3 elektromotora i pogonom na sva 4 točka stići godinu dana kasnije, odnosno tek krajem 2022. U međuvremenu je došlo do promene prioriteta, pa se kao datum lanisiranja Cybertrucka sa 2 i 3 motora sada navodi kraj 2021, dok će osnovni najjeftiniji električni kamionet sa jednim motorom početi da se proizvodi krajem 2022., prenosi B92.

 

Osnovni razlog za promenu redosleda u proizvodnji leži u činjenici da su potencijalni kupci više zainteresovani sa skuplji i snažniji Cybertruck. Tako je direktor Tesle, Ilon Mask, nekoliko dana nakon što su počele da stižu narudžbine izjavio da je 41% kupaca zainteresovano upravo za najskuplju varijantu sa tri motora i pogonom na sva 4 točka. Prema njegovim rečima, 42 odsto njih želi verziju sa dva elektromotora, a samo 17% najslabiju i najjeftiniju opciju sa jednim motorom. Podsećamo, na premijeri Tesle Cybertruck saopšteno je da će najjeftiniji kamionet u SAD-u koštati 39.900 dolara, dok će onaj sa 2 elektromotora imati cenu od 49.900 dolara, a verzija sa 3 pogonske jednice koštaće od 69.900 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elon Musk provozao Teslu Cybertruck

 

tesla cybertruck musk.jpg

 

Izgleda da je i sam Elon Musk svom voznom parku priključio i novi Cybertruck, i da ga je već testirao na ulicama Los Anđelesa. Do pre nekoliko dana ljubitelji Tesla proizvoda mogli su da svedoče samo jednom pojavljivanju Cybertruck prototipa, da bi se tokom poslednjih nekoliko dana pojavio i na ulicama Los Anđelesa. Novi Tesla kamion od 0 do 96 kilometara na sat stiže za samo 2.9 sekundi i može da poveze preko šest tona tereta. Tu su i tri tipa baterije, te najslabija omogućava da se po jednom punjenju pređe preko 400 kilometara, a najjača čak preko 800.

Dizajn je sve samo ne tradicionalan, pa se pretpostavlja da Cybertruck neće zainteresovati obične ljubitelje kamiona, već one koji traže nešto novo i žele da smanje emisiju ugljen-dioksida. To možda nije ni važno, budući da je Musk već ranije najavio da je kamion kreiran za vojne potrebe, ali je ta namena izgleda preformulisana pa je kamion sada zgodan i za vožnju u gradskim uslovima. Posmatrači su zaključili da je Cybertruck dobio nove farove, budući da oni koji su mogli da se vide tokom prezentacije nisu bili u skladu sa saobraćajnim propisima, pa se pretpostavlja da ga u budućnosti očekuje još izmena.

 

Musk obično vozi Tesla Model S, i nikada ranije nije koristio neko od naprednijih Tesla vozila. Budući da je moglo da se čuje da je Cybertruck dospeo na vrh liste njegovih omiljenih Tesla proizvoda pretpostavlja se da će se ovo vozilo i dalje pojavljivati na ulicama i pre masovne proizvodnje koja je planirana za 2021. godinu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Cybertruck još neko vreme nećemo viđati u Evropi

 

198569-tesla kamionet 006.jpg

 

Razlog za to je nebezbednost ovog vozila...

Izgleda da se Teslin Cybertruck u skorijem periodu neće naći u Evropi. Nemci su testirali ovo vozilo i došli do zaključka da je vrlo nebezbedno i opasno po putnike koji se u ovom autu voze. Cyber truck dizajniran je da bude robusno vozilo koje će izdržati jake udare i spoljašnje okolnosti, ali to dovodi do toga da putnici budu ugroženi. Ako je automobil previše čvrst i ako se ne lomi prilikom sudara, sila sudara će se preneti u kabinu, što će dovesti do toga da putnici većom silom osete udar i da osete jaču G silu koja može biti smrtonosna.

 

Karoserija automobila namerno se pravi mekanom kako bi se zgužvala prilikom sudara i ublažila silinu sudara. Ako je karoserija previše tvrda, onda putnici mogu osetiti tako jaku silu koja ih može momentalno ubiti. U tim situacijama ne pomažu ni pojasevi, ni vazdušni jastuci. Nemačke vlasti rekle su da neće uvoziti Cybertruck model dok se na njemu ne naprave potrebne modifikacije koje će ga učiniti sigurnijim, tako da ovaj auto budućnosti verovatno još neko vreme nećemo viđati u evropskim gradovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruski blogeri prodaju kopiju pikapa Tesla Cybertruck

 

lada cybertruck.jpg

 

Vozilo nalik na novitet Ilona Maska napravljeno je samo za osam dana od prerađenog auta VAZ-2109. Na sajtu Auto.ru pojavio se oglas u kome se nudi kopija pikapa Tesla Cybertruck za simboličnu sumu od 666.666 rubalja (oko 9.720 evra). Kopiju su napravili blogeri iz podmoskovskog grada Himki koji objavljuju sadržaje na YouTube kanalu ''Puška Garaž''. Aleksandar Trubnjikov, jedan od članova njihove ekipe, u intervjuu za TV kanal 360 objasnio je specifičnu cenu auta.

 

''Cena je svojevrsna ironija na račun stila cybertruck jer on najavljuje budućnost koja nije baš ružičasta'', izjavio je Trubnjikov i istakao da je suma vrlo pristupačna, s obzirom na uloženi trud i odjek u javnosti. ''Verujemo da će se kupac naći. A ako se ne nađe, nećemo se nasekirati. Auto je stvarno dobro ispao i mnogi su zainteresovani da ga snimaju, tako da ćemo mu naći primenu. A ako neko kupi, biće to dobra odskočna daska za nove slične projekte'', rekao je Aleksandar. Vozilo je primećeno i snimljeno na ulicama Moskve sredinom decembra. Video-snimak je brzo postao popularan na internetu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Cybertruck u muzičkom spotu

 

tesla cybertruck spot.jpg

 

Kompanija Tesla obično govori o ciframa i rezultatima prodaje, a da se uopšte ne dotakne marketinga. Novi proizvodi ipak donose i nove strategije, pa se nedavno pokazalo i to da kompanija ume da svoje proizvode plasira i na nešto komercijalniji način. U pitanju je naravno Cybertruck, koji se pojavio u muzičkom spotu za numeru ''Gang Gang'' koju izvodi reper Travis Scott. Ceo video se vrti oko novog Tesla kamiona, a još uvek nije poznato kako se došlo do ovog dogovora. Pretpostavlja se da se radi o privatnim vezama koje pevač ili producenti imaju sa Elonom Muskom, što znači da bi dogovor mogao da bude neformalniji nego što izgleda. Upravo zbog toga nije jasno da li je novi spot reklama za Cybertruck ili usluga prijatelju, ali je sigurno da skreće pažnju na novo vozilo, i to mnogo pre nego što će se ovo naći u prodaji:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

garage54.jpg Garage54 video: Tesla Cybertruck replika na bazi UAZ-a

 

Grubi radovi na limariji su gotovi, još ima drugog posla.

Npr. pošto su morali da produže platformu UAZ-a kako bi replika bila dugačka koliko i original, morali su da produže kardan. Iako su se pošteno potrudili da zavare kako treba nastavak, ipak se ispostavilo da je kardan van balansa...pa će taj nadograđeni da skinu i pozvaće u pomoć specijalizovanu firmu koja se bavi proizvodnjom/remontom kardana:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Evo ga sada u potpunosti završenog, i odmah protiv Porsche Cayenne jer bolje je tako proveriti kakav je nego na nekom poligonu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

522.000 narudžbina za Teslin Cybertruck

 

tesla truck01.jpg

 

Kako su preneli američki mediji, informacije sa foruma ''Cybertruck Owners Club'' trenutno ima oko 522.000 naručenih Tesla Cybertruck vozila. Iz Tesle ovo još uvek nisu potvrdili, ali nisu ni demantovali i veruje se da je broj naručenih vozila sasvim realan, a i prvi čovek Ilon Mask je na ''Tviter'' profilu podelio određene informacije. Sve ovo nam i daje razlog da poverujemo da je stvarno Tesla Cybertruck naručen u preko 500.000 primeraka, iako niko iz kompanije nije želeo da komenatriše ove navode. ''Nećemo komentarisati iznesene brojke, ali ću vam reći da je potražnja daleko veća od onoga što mi realno možemo da napravimo. Mada, za nekoliko godina, sve će to biti realnost'', rekao je Ilon Mask.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Cybertruck igračka na daljinsko upravljanje

 

tesla cybertruck igracka.jpg

 

Kompanija Tesla je u novembru 2019. predstavila Cybertruck, a Elon Musk je tom prilikom istakao da se radi o ''još jednom koraku ka zelenijoj planeti'' i potpunom usvajanju obnovljive energije. Tokom prezentacije je moglo da se čuje da novi kamion od 0 do 96 kilometara na sat stiže za samo 2.9 sekundi, i da može da poveze preko 6 tona tereta. Tu su i tri tipa baterije, najslabija omogućava da se po jednom punjenju pređe preko 400 kilometara, a najjača čak preko 800. Dizajn je sve samo ne tradicionalan, pa se pretpostavlja da Cybertruck neće zainteresovati obične ljubitelje kamiona, već one koji traže nešto novo i žele da smanje emisiju ugljen-dioksida. To možda nije ni važno, budući da je Musk već ranije najavio da je kamion kreiran za vojne potrebe, što znači da će se najpre voditi računa o funkcionalnosti. Početna cena novog vozila kreće od 39.900 dolara za model sa baterijom najmanjeg kapaciteta i jednim motorom, dok će model sa tri motora i jačom baterijom moći da se kupi za nešto ispod 70 hiljada dolara. Opcija za autonomnu vožnju košta dodatnih sedam hiljada dolara, a sa masovnom proizvodnjom bi, tvrdi Musk, trebalo da se počne do kraja 2021. godine.

 

Od kada se pojavio Cybertruck privlači pažnju javnosti, a sada bi trebalo da se pojavi i kao igračka, budući da ga je ''Hot Wheels'' pretvorio u automobil na daljinsko upravljanje, i to u dve veličine - 1:64 koja će koštati 20 dolara, i 1:10 koja će moći da se nabavi za 400 dolara. Veća i skuplja verzija ima funkcionalna prednja i zadnja svetla, a obe varijante bi u prodaju trebalo da se nađu u decembru 2020, taman na vreme za praznične kupovine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...