Jump to content
FAS Goran
Epic_potato

Fiat Stilo karavan - Svetlo tablica ne radi...

Recommended Posts

Postovanje drustvo,

 

 

 

Eto, resio sam da vidim zasto mi ne rade svetla na zadnjoj tablici i nakon zamene sijalica shvatim da je nesto drugo u pitanju. Mnogi su govorili da kontakti za sijalice korodiraju pa ih treba ocistiti sto sam i uradio ali se ispostavilo da nije ni to. :wacko: Kada sam skinuo celu plasticnu lajsnu gde se nalaze svetla i prekidac za gornje staklo gepeka imao sam sta da vidim. Elem, svi kablovi su korodirali i dezintegrisali se. Da nesreca bude jos veca, prethodni vlasnik je nesto ceprkao oko instalacije i prepravljao tako da mi sama instalacija za tablice ne postoji. Odlucio sam da sam sprovedem novu instalaciju do svetla za tablicu te sam gledajuci semu na autodati video da su sijalice direktno povezane na A11-l modul koji nemam pojma gde se nalazi u kolima (zaokruzeno na prilozenoj slici). Molim bogove foruma da mi pomognu da lociram ovaj modul kako bih mogao da izvucem novu instalaciju za svetlo zadnje tablice... ^_^

Sema zadnja tablica.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko vidim, A11 sa tvoje seme bi trebalo da je Body Comp, koji na eLearn semama obicno nosi oznaku M1. Signal za svetla tablice direktno ide sa njegovih pinova 9 i 38. Evo ti ovde upravo isecka iz eLearn: F52 je modul osvetljenja zadnje tablice, a M1 pomenuti Body Comp. Kao i za prednja poziciona svetla i jos par stvari, veza je direktna:

 

d1.thumb.jpg.5b1525fbe69c6296fe3067e222fd7287.jpg

 

Body Comp se nalazi ulevo ispod volana, na lokaciji gde su i osiguraci u kabini. Evo dodatno seme polozaja pomenutih komponenti na vozilu, sve naravno za SW:

 

d2.thumb.jpg.48a8737e877cd322a86fe2412a5b961a.jpg

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...