Jump to content
FAS Goran
Nnikola

Lancia Y 1.2 16v (2001.) - ležaj prednjeg točka

Recommended Posts

Pozdrav!

Jutros mi je guma ispustila, pa sam otišao do vulkanizera da proveri šta je u pitanju. Dok je skidao gumu, primetio je da točak ima lufta i rekao mi je da nije 100% siguran, ali da je vrlo verovatno da je otišao ležaj. Sad, mene interesuju dve stvari. Prva je koliko se otprilike kreće ova popravka (ruke i materijal)? A druga, koja mi je trenutno znatno bitnija, koliko i da li uopšte smem da vozim automobil sa oštećenim ležajem? Obzirom da mi je slava sutra, trebalo bih da idem u nabavku, pa bih i natovaro malo više u kola. Kolike su šanse da nešto pođe po zlu?

 

Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ako je lezaj i ima takav luft veoma je verovatno da ce negde da ti otpadne tocak.
Cudno mi da ti ne bruji.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moguce je da nema problem sa lezajem i da ne bruji, vec da nesto sa celom glavcinom nije u redu. Lezaj ima funkciju kada se tocak okrece, on nije taj koji ga da kazemo "drzi" da ne seta..

 

Sto se tice cene, prvo nisam siguran sa kojim autom Y deli platformu, ali imaš u suštini 2 opcije, ako je platforma tipa Punto 2/Classic onda je ležaj točka reda veličine 2000 din, a ako nije onda je da kažemo 3000+ u zavisnosti od proizvodjaca..

http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?subcats=Y&status=A&pshort=N&pfull=N&pname=Y&pkeywords=N&search_performed=Y&q=lezaj+prednjeg+tocka&dispatch=products.search 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Realno treba da odeš kod majstora što pre, ali ako taj luft nije strašan u smislu ako se malo mrducka vozi sutra pa idi prekosutra kod majstora. mislim, budimo realni, ko zna od kada to tako stoji a da ti nije ispuštala guma verovatno ne bi ni primetio dok ne počne da smeta u vožnji..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam kod majstora sad da utvrdi sta je i jeste otisao lezaj. Medjutim i on ima previse posla trenutno, a meni je slava sutra i auto mi je neophodan. Rekao mi je da vozim polako i stedim kocnicu, da bih koliko toliko smanjio sanse za totalnom havarijom pre nego odem kod njega. Hvala puno momci!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...