Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Teslin električni pogon nakon 1.6 miliona kilometara

Recommended Posts

Ovako izgleda Teslin električni pogon nakon 1.6 miliona kilometara (1 milion milja)

 

185222-tesla p 1.jpg

 

Električni automobili su značajno pouzdaniji od konvencionalnih vozila pokretanih motorom sa unutrašnjim sagorevanjem jer imaju značajno manje pokretnih delova. Zbog načina razvijanja snage električnim motorima nisu potrebni stepeni prenosa, pa se dugovečnost pogonskog sklopa dodatno produžuje. Koliko? U Tesli kažu da im je cilj bio da stvore pogone koji će moći da prevale 200.000 milja, odnosno 321.000 km, ali testiranje proizvoda je pokazalo da se pouzdanost ne smanjuje ni nakon većih udaljenosti, pa su ambicije podignute na okruglih milion milja. Kako izgleda pogon Modela 3 nakon gore pomenutih 1.6 miliona kilometara imamo priliku da vidimo na fotografijama koje je kompanija objavila putem profila na ''Tviteru''.

 

185223-tesla p 11.jpg

 

Iz priloženih fotografija je teško primetiti bilo kakve mehaničke nedostatke. U Tesli kažu da su značajno napredovali poslednjih meseci u razvoju komponenati za visoka opterećenja, kao i da su zadovoljni napretkom.

Pogonski sklopovi iz Modela 3 se nalaze i u Teslinom sledećem proizvodu - električnom šleperu Semi, koji takođe već mesecima niže testne kilometre. Da li će se i ovde pokazati na visini zadatka, uz značajno viša opterećenja, saznaćemo uskoro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...